neděle 22. října 2023

Niečo končí, iné začína...


 

A sme na konci ďalšej poviedky! Dúfam, že vás pobavila a zaujala, umožnila vám nahliadnuť do ďalšieho súdka problémov, ktoré si ľudstvo skutočne potrebuje vyriešiť (nemôžem uveriť, že o tom musím písať v 21. storočí).


Ako obvykle boli upravené popisy postáv a pridané všetky nové.


A čo ďalej?


Napíšem vám to, čo posledné roky píšem neustále – nestíham dopisovať. Nová poviedka je hotová len na 60% a aj keď robím čo môžem a moja najdrahšia korektorka tiež, niekedy skutočne nemám ani len energiu žiť. Áno, ja viem že sa na to tiež sťažujem pár rokov, ale terapia je drahá a ak chcem aspoň trikrát denne jesť, je pre mňa luxusom, na ktorý jednoducho nemám (tak ako nemám na nábytok alebo chráňte bohovia – dovolenku). Tento svet je rozbitý a rozbíja aj mňa. Preto som ho potrebovala ukončiť aspoň takto fiktívne. A budem v tom pokračovať.

 

Takže plán je nasledovný:


Pokúsim sa vám začať pridávať nové kapitoly ako sme zvyknutí, ale je možné, že príde čas keď nebude čo pridať a vtedy budete musieť chvíľu počkať.


A čo vás bude čakať?

Príbeh dvoch nových postáv, s ktorými sme sa ešte priamo nestretli – neznámej bytosti Nerin a archdémona chamtivosti Mammona, ktorí sú z dvoch odlišných svetov a nevedia celkom nájsť spoločnú reč (doslova). Ich nepriateľ pritvrdí, ale aspoň niektoré záhady ohľadom zrady z čias vojny na nebesiach sa vyjasnia.

 

Malá ukážka:

 

Rozčúlene otvorila oči a nad sebou uvidela hladký strop jaskyne. Našla sa ležať na pevnej, teplej platforme, obkolesená prístrojmi vysielajúcimi k nej malé záblesky energie. Pootočila hlavu a pri ovládacom paneli našla nevinne sa usmievajúceho Mammona, ktorý si bol plne vedomý jej zúrivosti.

„Prosím, neplaš sa,“ začal upokojujúcim hlasom. „Neublížil som ti. Si v bezpečí.“

Vycerila naňho zuby.

„Toto je, ehm, povedzme že supermoderná nemocnica mojej drahej, ehm, sestry od inej matky. A stroje okolo teba ti pomaly liečia telo. Aby si mohla znovu jesť. A užívať si života.“

„Dúfam, že vieš presne koľko vlastníš rebier, pretože len čo sa k tebe dostanem, zlámem úplne všetky a roztrúsim ich po tejto prašivej planéte!“ boli jej prvé slová.

 

A tiež tu máme novú tému diskusie, ktorá ma veľmi zaujíma :-) Naše najdrahšie zlatíčka Vasily a Stefan. Čo s nimi urobíme? Dáme im zopár krátkych scénok pomedzi všetky diely, alebo si trúfneme na samostatnú poviedku len o nich?

Pretože ich situácia je momentálne asi takáto:

 

„Ahoj Miroslava. Nevyrušili sme ťa?“ Amira sa obzrela, ale nikde nevidela vládcu a ani špióna Stefana, ktorý tu už niekoľko rokov nie práve dobrovoľne sídli.

„Isteže nie.“

„Nevieš kde by sme mohli nájsť Vasilyho so Stefanom?“ ozval sa Lucifer.

Miroslava zahryzla do čokolády. „Visia zo stromu,“ povedala akoby nič.

Amira nadvihla obočie. „Visia zo stromu?“ zopakovala.

„Uhm, už od včera. Dáte si čaj, alebo aspoň vodu?“

Lucifer slušne odmietol. „Mohla by si nám vysvetliť, prečo visia zo stromu? A prosím, povedz mi že tie stromy sú aspoň ďaleko od seba.“ Vasily so Stefanom sú preslávení svojou... nevraživosťou voči tomu druhému. Mierne povedané.

Miroslava zagúľala očami. „Pretože sú to idioti. A sú na jednom strome. Spolu. Dúfam, že sa pozabíjali.“

 

Zatiaľ som si v komentároch prečítala len pozitívne reakcie, čo ma neskutočne teší. Sme pripravení na niečo nové? Aby som veci uviedla na správnu mieru – ja si ich príbeh napíšem tak či tak ;-) Nechcem však tráviť svoj čas mazaním homofóbnych narážok, ak sa nejaké objavia. Dosť, že sa s nimi musím potýkať v reálnom živote (opäť nemôžem uveriť, že to píšem v 21. storočí).

 

A nemyslite si, že zabúdam aj na miláčikov ako je Michel, Noemi, alebo ostatní Jazdci a Melanie. Ich čas príde, len to chce ešte pár udalostí na rozhýbanie deja okolo nich.

Niežeby som vedela čo robím, ale určite sa k nim dostanem :D

 

A v neposlednom rade ďakujem za všetky vaše komentáre, pozorovania a poďakovania. Aj keď mnohokrát neodpisujem, všetky mám prečítané. Aby ste mali predstavu, momentálne je počet všetkých komentárov na blogu cez 21 300 a sú rozdelené v 668 príspevkoch. Nedávno sme dokonca prekročili hranicu pol milióna návštev od založenia blogu.

 

Takže zo srdca vám ďakujem za trpezlivosť a priazeň a dúfam, že nová poviedka opäť prinesie niečo nové a rozdúcha emócie. Jedno veľké ďakujem patrí aj korektorke Márii, ktorá ma ani po toľkých rokoch ešte neposlala do žiadneho telesného otvoru, keď po mne musela opravovať moje výmysly :D


Prajem vám krásnu nedeľu a veľa síl do nového týždňa!

32 komentářů:

  1. Ďakujem za info. Ako sa deti tešia na vianoce, ja sa teším na tvoje príbehy🎁. Tiež poctivo počítam dní kedy bude nové pokračovanie. 💖 Už sa teším na nový príbeh. Osud kráľa a špióna nechám na tvojej fantázii a ak budeš ich príbeh deliť do kapitol alebo bude samostatný, je to len na tebe🥰. Ja budem rada za obe varianty. 💖💖💖💖💖

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za info. Na tvoje príbehy sa vždy teším. Vasiliho a Stefana zbožňujem a ak bude samostatná kniha rada si ju prečítam. Nechápem ľudí, ktorý majú potrebu písať homofóbne komentáre. Veď ich nikto tú knihu nenúti čítať ak sa im taký vzťah nepáči. Držím ti palce pri písanií. Máš úžasnú fantáziu. A ak by si sa raz rozhodla tvoje príbehy vydať knižne rada si ich kúpim.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za upoutávku na další příběh. Hlavní hrdinové, jsou novinka, takže jsem rozhodně natěšená.💞 Jinak Vasiliho a Stefana jsem si rozhodně oblíbila, baví mě svými kousky a tak si velice ráda přečtu příběh o nich a co se týká reakce na ně, je to na každém ať si rozhodne, zda to bude číst nebo ne, ale v dnešním světě už je to určitě běžné, píše se o tom a každý to ví, že to existuje. Navíc se to dost spisovatelek rozhodlo zakotvit do svých knih, tak skvělým způsobem, že se to čte bez jakýchkoliv rozpaků. Ale navíc mám radost, že přemýšlíš i nad příběhy těch co jsme si zamilovali v bývalých příbězích a pochopitelně nás zajímá a těšíme se na jejich další příběh. 💓💓💖

    OdpovědětVymazat
  4. ďakujem veľmi krásne za tie úžasné pribehy ♥️

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za další super povídku.
    Alex jsi neskutečně talentovaná spisovatelka a popravdě, když jsem začala před lety číst tvojí první povídku tak jsem si říkala, že to je dost dobrý překlad. Za to se moc omlouvám. Moc ráda bych jednou měla všechny tvoje povídky doma v knihovně v tištěné podobě a je mi jasný, že to v dnešní době není žádná legrace cokoliv vydat knižně. Tvoje povídky jsou moje TOP četba a neustále se k nim vracím - asi jsem trošku závislák - ale baví mě a hodně.
    Vasily a Stefan jsou super dvojka - nejen pobaví, ale i dokážou ukázat svět trošku jinak. Na jejich příběh se vážně těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opět se peru s googlem o přihlášení - tady vyhrál zmetek jeden počítačovej a hodil mě jako anonyma hajzlík. :-)

      Vymazat
  6. Ďakujem za info a teším sa na nové postavy. Vasili a Stefan sú úžasný ako si neustále robia napriek a ich príbeh by potešil.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, moc děkuji za info. Moc se přimlouvám za Stefanův a Vasiliův příběh, jsou to božani. Tvé příběhy jsou naprosto dokonalé. Moc za ně děkuji.

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji moc za ukázky z dalších příběhů♥️. Už se těším na pokračování 🥰. Štefan a Vasily jsou prostě zlatíčka.

    OdpovědětVymazat
  9. Velka vdaka za info!Tvoje pribehy su uzasne!Strasne sa tesim na kazdy novy!Velka vdaka Alex!

    OdpovědětVymazat
  10. Nové postavy? Tak z toho mám radost. A jsem zvědavá. A Stefan a Vasily? Na to se taky těším, co s nimi vymyslíš.

    OdpovědětVymazat
  11. Mockrát ďakujem za skvelé informácie. Na príbeh o Vasilym a Stefanovi sa nesmierne teším. Sú naprosto "boží". Ale medzi nami dievčatami, tvoje príbehy su naprosto genialne a vždy sa moc na ne teším. Opakovane si ich čítam a vždy sa dobre bavím. Tiež sa teším na nové postavy a z tvojích ukážok to vypadá na super zábavu. Moc moc moc ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc děkuji za informaci. Alex jsi neskutečně úžasná a skvělá. Tvoje povídky jsou fakt úžasný a moc ti za ně děkuji. Jinak přeji moc a moc hodně sil ať jsi sama v pohodě a v pořádku.
    Ukázky vypadají fakt skvěle a já se už těším až zase budeš dávat další díly.
    Moc děkuji i tvojí korektorceje taky úžasná a skvělá.
    Moc děkuji. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj si úžasná skvelá..a že si počkáme na kapitoly veď aj ty potrebuješ oddych. A oplatí sa čakať na niečo úžasné...!! Bolo by skvelé keby mali príbeh oni dvaja a dúfam že spoločný❤️ďakujem tebe aj ostatným tvojim "spolupracovníkmi" za úžasnú prácu . Ste skvelý

    OdpovědětVymazat
  14. Alexa, veľmi pekne ti ďakujem. Ako tu bolo spomenuté už skôr, príbehy sú super. Teším sa na ďalší príbeh. Prajem ti veľa energie.

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem 🥰 taká som rada, že som Vás objavila pred rokmi ... ste úžasná a talentovaná žienka - spisovateľka.... Nebude mi vadiť čakanie, len nech ďalšie kapitoly pribúdajú 😍 prajem ešte veľa zdravia

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za informace o dalším příběhu. Těším se na další pokračování i s našimi známými 😊 tvoje příběh ly zbožňuju a vždycky se těším na další kapitolu 😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  17. Alex, super ukazecky 🥰. Jestli nestíháš psát, za mě, klidně počkám až budeš mít víc napsáno a pak nám to dáš přečíst. Pro mě je to lepší varianta,než třeba uprostřed toho nejlepšího čekat až něco přidáš. A ty se taky možná nebudeš honit a plašít. Myslím,že to uvítají všechny čtenářky ( nevím jestli je tady nějaký čtenář ☺️ ). Zvaž to 🤔😆. Na nové postavy se těším. A samostatnou knihu o soudruhovi a špionovi bych si moc přála. V to doufám už dlouho 👍😘. Pokud by to šlo ,poslala bych ti kamion zdraví i toho psychického. Tak aspoň takhle. Aspoň trošku.

    OdpovědětVymazat
  18. Ďakujem za skvelú poviedku a veľmi sa teším najmä na Vasilyho a Stefana❤️🧡💛💚💙💜

    OdpovědětVymazat
  19. Moc děkuji a už se těším na novou povídku.

    OdpovědětVymazat
  20. Mila Alexa strašne dakujem za tvoje odhodlanie chuť pokračovať !!!♥️♥️🥰🥰 veľa síl ti prajem 💪🏼💪🏼💪🏼

    OdpovědětVymazat
  21. To jsou skvělé zprávy 😆 Moc se těším na příběh těch dvou idiotů🤣 děkuji Mirus

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Alexa věřím že i vy to nemáte lehké. Moc vás obdivuji vaše fantazie je úžasná každý příběh je jak perla výjimečná. Už teď si připadám jak dítě které se těší na dárek, já se těším na další příběh.Preji vám hodně sil ❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  23. Moc děkuji za ukázky a moc se těším na novou povídku.

    OdpovědětVymazat
  24. Moc děkuju za ukázky. Na cokoli, co napíšeš, se já moc těším. I na ty dva kluky, mám je moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  25. Moc děkuji za info a ukázky z dalšího příběhu 🥰 Já strašně moc, moc a moc chci příběh Štefana a Vasilyho... jsou naprosto boží dvojka a prostě k sobě patří 😊😊😊

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuji za upoutávku na další příběhy... Moc se na ně těším. Vasilyho a Stefana prostě miluji.
    Hlavně se drž a mysli na své zdraví. Klidně tu zveřejni číslo účtu, věřím, že se na něm občas objeví malý příspěvek na Tvé úžasné knihy. A znáš to: kapka ke kapce...

    OdpovědětVymazat
  27. Ďakujem, a teším sa na nové príbehy 🙂

    OdpovědětVymazat
  28. Moc děkui a opět se těším na další příběh. Bobo.

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj. Tvé povídky miluju. Stefan a Vasily si rozhodně zaslouží svoji povídku. Už hrozně dlouho se na ni těším. Doufám, že ji napíšeš. A co se týče toho, že budou spolu, tak je to super. Navíc to bude zajímavější, když obě hlavní postavy budou mužského charakteru. Navíc knížek na tohle téma je v ČR málo, takže o to to bude ještě zajímavější. Já jsem rozhodně pro.

    OdpovědětVymazat