pátek 6. prosince 2019

Temné prebudenie 8





Cari mala pocit, že sa jej rozletí hlava. Zastonala. To bol ale debilný sen. Už nikdy nebude jesť po šiestej ťažké jedlá. Takto to potom dopadne. Teraz pekne vstane a bude pokračovať vo vykopávkach.
Moment. Odkedy má v stane klimatizáciu? A prečo všetko vonia tak sterilne? Otvorila oči. Nie, rozhodne nie je vo svojom stane. Je na nemocničnom lôžku, pravá ruka dopichaná od infúzií a jej oblečenie preč.

Podoprela sa na lakťoch a zhrozila sa, keď za oknami uvidela Londýn. Ako sa sem, do pekla, dostala? Aký je deň? A kde je Kamal, aby mu mohla utrhnúť penis a nakŕmiť ho ním, len čo mu tupým nožom odreže semenníky a napchá mu ich do zadku?
Posadila sa. „Toto nie je možné,“ stonala.
Po pár minútach sa rozleteli dvere a v nich sa objavil Kamal osobne.
„Ty!“ Chcela vstať a začať so svojím krvilačným plánom, ale zastavil ju pohľad na dve postavy za ním. Preglgla. Jej rodičia.
„Ahoj, Carolina.“ Zákerne sa usmial a odhalil tesáky, ktoré by mu najradšej vylomila. „Prosím, vojdite,“ vpustil Mary a Jacka dnu.
Vrhla na rodičov ničivý pohľad a spustila nohy z postele. „Ty odporný, násilnícky červ!“ okríkla ho. „Máš vôbec nejaké hranice?!“
Zavrel za sebou dvere. „Ja? Ty si šla cez mŕtvoly, aby si si vykopala toho zloducha! Blahoželám, teraz behá po svete! Môžeš byť rada, že ťa lekári zachránili.“
Na čele jej navrela žila. „Ale až po tom, čo si si zo mňa urobil večeru! Keď ti žena povie nie, vnímaš to vôbec?“
Zovrel pery. „Umieral som. Zbohom, ženská.“ Vyšiel von a zaplesol za sebou dvere.
„Carolina, ako si mohla?“ hneď sa do nej pustila matka.
To už bolo na ňu priveľa. „Ako som mohla? Tak ja vám poviem ako!“ Postavila sa a potlačila mierny závrat. „Tak ako ste mi vy mohli klamať a myslieť, si, že mi zmanipulujete život! Archeológia bol môj sen a ani vy, ani ten mizerný Arab ma nezastavíte! Viete, že pravda by ma nezabila? Ale nie, vy ste si vybrali emočný nátlak a on si zase myslí, že som nižší živočíšny druh!“
„Takto sa s nami nerozprávaj, dievča!“ varoval ju otec.
Odhrnula si vlasy z tváre. „Nie? A prečo? Kamarátite sa s tým kreténom, ktorý ma takmer zabil. Niekoľkokrát! Vy ste boli na mieste mojich vykopávok! Žili ste môj sen a mne ste ho zakázali!“ Divoko gestikulovala rukami. „Viete, čo mi tá ohava urobila? Chcela som mu pomôcť a on ma vysal ako taká pijavica!“
„Všetko nám povedal. Musel, Carolina,“ bránila ho Mary. „Umieral. On si ťa váži, držal ťa predsa v náručí ako dieťatko.“
Zafučala ako býk v aréne. „Tak to o ňom asi máte mylnú predstavu.“ Vrátila sa na posteľ, lebo jej prišlo zle od žalúdka.
„Carolina, my sme ťa len chceli chrániť,“ presviedčala ju matka. „História je nebezpečná. Plná takýchto nástrah.“
Prižmúrila na nich oči. „Tak ste mi možno mali povedať pravdu namiesto tej bezočivej manipulácie.“ Ľahla si. Prečo je jej tak mizerne? „Ako dlho som bola mimo?“ opýtala sa sucho.
„Asi tridsaťšesť hodín,“ odpovedala Mary a posadila sa k nej. „Kamal zariadil tvoj prevoz a najlepších doktorov. Všetko je v normále, si zdravá.“ Pohladila ju po ruke. „Dostala si transfúziu.“
Cari bojovala s protichodnými pocitmi. Bola nahnevaná na celý svet. A necítila sa byť v normále. Bolo jej veľmi divne.
„Chcem byť sama,“ povedala nevýrazne. Musí to všetko spracovať a už viac nechce byť manipulovaná.
„Vezmeme ťa domov, miláčik,“ naliehal Jack. „Tam sa zotavíš. Všetko preberieme.“
Zdvihla hlavu, aby ho spražila pohľadom. „Nič nepreberieme, lebo domov nejdem!“
„Ale Lina...“
„Žiadne ale Lina, mami. Nemám náladu a chcem byť sama, kým si všetko nepremyslím.“
Mary bezmocne pozrela na Jacka. Uvedomili si, že svojimi činmi od seba odohnali vlastnú dcéru. Nemohli robiť nič. Porazene odišli a nechali ju osamote v nepríjemnej nemocničnej izbe.

Cari nedokázala zaspať. Všetko ju štvalo. Ešte aj vŕzganie postele. Nakoniec to vzdala a pohľadala svoj mobil. Tušila, že vo svojom byte by nemala pokoj a Rose nemohla so svojimi problémami otravovať. Vytočila číslo a čakala, či dostane nejakú odpoveď.
„Prosím?“
Vydýchla si. „Ahoj, Winter,“ pozdravila kamarátku z čias, keď študovala. „Prosím, povedz, že si v Londýne a máš voľnú hosťovskú izbu.“
Na druhej strane zaznel smiech. „Je tvoja. Utekáš pred niekým?“
„Dalo by sa to tak povedať,“ zašomrala.
„Mám si pripraviť guľomet?“
Odfrkla si. Ktovie, či by to fungovalo na upíra... „Vlastne by som ocenila zopár stredovekých mučiarskych nástrojov.“
„Ach, dievča, to musí byť zlé. Kedy prídeš?“
„Čoskoro.“ Zložila a zazvonila na sestru. Na tomto mieste už nezostane ani minútu!

V ten večer Kamal konečne klesol na pohovku v Salvatorovom sídle a vydral sa z neho dlhý výdych únavy. Celé dni vybavoval Cariin presun a sotva sa vyspal, o jedle ani nehovoriac.
„Nie je to tvoja chyba,“ povedal Salvator a hodil mu vychladenú plechovku piva. „Brian bol nachystaný.“
To jeho výčitky neutlmilo. Napil sa horkého moku a zatúžil po krvi. „Vypustil ho na slobodu, Salvator. Ekrem teraz behá po svete.“
„Stále nemá moc, pokiaľ viem.“ Salvator prešiel k nemu cez majestátnu a priestrannú obývačku svojho sídla a zapol svetlá. Posadil sa oproti nemu.
„To je slabá útecha.“
„Ako je to s tými tabuľkami?“
Mykol plecami. „Jeho moc mu bola odobratá a slová kúzla napísané na tabuľku. Tú sme rozbili na tri časti a odniesli čo najďalej. Moc sa mu vráti až vtedy, keď získa všetky tri časti a kúzlo prečíta odzadu.“ Odhodil prázdnu plechovku. „Potrebujem niečo silnejšie.“
„O chvíľu tu budú nové zásoby krvi. Povolal som svojich agentov, aby ti pomohli. Máš ich plne k dispozícii. A Kamal – jedno zlé slovo na Zoe a jej pohlavie a dobre vieš, že ťa vykastruje,“ varoval ho.
„Už som o nej počul. Vraj bola jedna z najlepších.“
„To teda bola. Ochranka ako sa patrí. Som rád, že je späť.“
Ako na zavolanie v tej chvíli prišli štyria jeho najlepší ochrankári, vrátane svetlovlasej Zoe, a niesli prepravky plné balíkov krvi. Salvator na ne len smutne pozrel a uhol pohľadom. Jeho jediný zdroj krvi práve dôstojne zišiel po schodoch a pridal sa k nim.
„Ahoj, Kamal,“ privítala ho Erin. „Ako sa má Carolina?“
Upír sa už prehrabával v balíkoch, pretože mal chuť na B negatív. „Dostala transfúziu a je v poriadku.“ Vytiahol tri balíky a víťazne nimi zamával vo vzduchu.
Zoe podala prepravky služobníctvu a všetci si posadali okolo krbu. „Nejaké nové rozkazy?“ opýtal sa vodca ochranky Oliver. Zelenými očami všetko pozoroval, pripravený kedykoľvek zasiahnuť. Na svetlých vlasoch mu tancovali odlesky plameňov. Na malú chvíľu si dovolil uprieť pohľad na Zoe a jej dievčenskú krásu, potom sa radšej sústredil na Kamala.
„Zatiaľ žiadne,“ vzdychol jeho kráľ. „Musíme zistiť, či Brian nezmizne zo scény. Pre všetkých bohov, Kamal, aspoň nemľaskaj!“
Upír sa usmial a nalial si do krku celý sáčok. Erin musela odvrátiť pohľad, aby neomdlela.
„Prepáč, Salvator, ale dlho som nejedol.“ Odhodil prázdny sáčok do koša. „Hej, čo za krv ste to zohnali?“
„Prečo?“ ozvali sa jednohlasne Jason a Javier, zvyšní členovia ochranky.
„Chutí ako ropa.“ Vystrúhal kyslý ksicht a pomrvil sa s rukou na žalúdku. „Vážne, čo ste mi to dali?“ Zbledol a naplo ho.
Oliver vzal prázdny balík a privoňal k nemu. „Obyčajná B negatív.“ Podal ho Javierovi, aby mu to potvrdil. „Kamal?“
Upírovi zvonilo v ušiach a zozelenel. Potom ním prešiel bolestivý kŕč.
„Kamal!“ Salvator bol v momente pri svojom poddanom a snažil sa mu pomôcť. „Ustúpte!“
Všetci do jedného poslúchli.
Kamala naplo a vedel, čo príde. Vzal si kôš a obsah jeho žalúdka skončil v ňom.
Erin stisla tlačítko intercomu a zavolala Aislin, ľudskú doktorku pracujúcu pre upírov.
Mladá žena pribehla okamžite a počas cesty si stiahla blond vlasy do copu. Posadila sa ku Kamalovi a prikázala Salvatorovi, aby mu pomohol ľahnúť si. Skontrolovala mu oči a tep.
„V šoku nie je. Prineste mi nejaké obklady a odneste ten kôš.“
Kamal na ňu ubolene pozrel a zastonal. „Akoby som zjedol klince.“
„Vy upíri obvykle len tak nevraciate.“ Na čelo mu priložila chladné plátno. „Určite nie od jedla. Ste predsa odolní nie?“ uisťovala sa.
Prikývol.
„Pil si krv? Nebola otrávená?“
„Pil a nebola,“ odpovedal zaňho Salvator. „Overili sme to.“
Zamračila sa. „Ešte ti je zle?“
Pokrútil hlavou. „Dobre, preneste ho do ordinácie.“ Vstala a nechala upírov pomôcť jej. „Erin?“
Erin má zo všetkých zúčastnených najbližšie k medicíne a obvykle jej v takýchto prípadoch pomáha. Prikývla a náhlila sa za ňou do ordinácie. Nasadili si plášte a rukavice a len čo bol Kamal zbavený prepoteného oblečenia, prezreli ho, či nie je nejako zranený. Aislin mu prehmatala brušnú dutinu, ale všetko vyzeralo byť v poriadku.
„Dáme mu transfúziu. Pokúsime sa vylúčiť tráviaci trakt. Napoj ho na nulku.“
Erin priniesla stojan, urobila hrčku na hadičke a pichla mu ihlu do ruky.
V tichu miestnosti znel každý jeho ston. Upíri poslušne čakali vonku a nazerali len cez malé okienko.
Aislin ho napojila na prístroje. Všetko vyzeralo byť v poriadku. Už si začínala myslieť, že to bolo tou krvou, ale potom sa všetko rozpípalo a Kamal sa zase prehol pod náporom bolesti. Erin mu podala nádobu, kde opäť skončila prijatá krv.
Okamžite mu vytiahli hadičku z ruky a on sa upokojil. Teraz už boli vážne vydesené.
Kamal chytil Aislin za ruku. „Ak ti náhodou napadlo urobiť mi výplach žalúdka, rýchlo si to premysli!“ štekol.
Dobre, tú možnosť teda zavrhla. Dala mu ďalšie studené obklady a nechala ho pod dohľadom prístrojov.
Celá vyvedená z miery odtiahla Erin z dosluchu. „Tieto príznaky som už videla,“ šepkala. „A nie je to dobré.“
„Ale čo to je?“ bála sa Erin.
„No... rada by som urobila jeden test. Potom uvidíme. Priveď sem Zoe a daj jej rukavice.“
„Čo s tým má spoločné Zoe?“ nechápala Erin.
„Len to urob.“
Aislin sa vrátila ku Kamalovi, vymenila mu obklady a dala mu napiť. Zdvihla mu lôžko, aby mal hornú polovicu tela vyššie. „Kamal, naposledy si pil od Caroliny, áno?“
„Pod nátlakom.“
„Odvtedy si vôbec nič nepil? Myslím krv.“
Pokrútil hlavou.
Privrela oči. Tak toto bude problém.
„Tu som.“ Zoe si nasadila rukavice a postavila sa k nej. „Ako môžem pomôcť?“
Aislin z Kamala strhla prikrývku a odhalila jeho nahé telo. „Chyť mu penis.“
„Čo?!“ zvolali všetci traja naraz.
Zagúľala očami. „Máš rukavice. Chyť mu ho a trochu ho... tak... no, veď vieš čo.“
„Čo je to za liečbu?“ pípla Zoe.
„Nie liečba. Tak poďme!“
Kamal len neveriacky civel na tri ženské nad ním, ako sa hádajú o jeho najobľúbenejšej časti tela.
„Prečo to neurobí jedna z vás?“
„Lebo ja som to ešte nikdy v ruke nemala a Erin takisto. No tak, len pár sekúnd.“
Zoe sa prekonala a vzala do ruky jeho nevzrušený úd. „No, a teraz?“
Aislin skontrolovala prístroje a jej podozrenie sa potvrdilo. „Kamal, vôbec nič to s tebou nerobí?“ S jeho nadmerným libidom a vampirizmom by mal v momente stvrdnúť.
„Nie. Pre všetko na svete, som impotent!“ Posadil sa a jačal ako stereotypná žena, keď uvidí pavúka. „Aislin, on sa mi nepostavil! Nepostavil sa!“
Zoe ho pustila, zložila si rukavice a šla sa vydezinfikovať.
Prikryli ho a zavolali do miestnosti ostatných.
„No? Čo je s ním?“ Salvator bol celý bez seba.
Aislin si pomaly dávala dole gumové rukavice a uvažovala, ako im túto správu oznámiť. „Nuž, choroba to nie je. Ani otrava.“
„Prečo mám pocit, že je to ešte horšie?“
„To záleží od uhla pohľadu.“ Vyzliekla si plášť. „Kamal sa napil od Caroliny a neprijme krv ani bežne, ani vnútrožilne. A jeho reakcie na sexuálnu stimuláciu sú nulové.“ Odpojila ho od prístrojov. Nie sú viac potrebné.
„A to znamená?“ súril ju kráľ.
Vážne na všetkých pozrela. „To znamená, že Kamal uhryzol pannu. Je spojený s Carolinou Bloomovou tak ako ty s Erin.“

12 komentářů: