pátek 6. prosince 2019

Temné prebudenie 9







Carolina sa taxíkom odviezla do luxusnej štvrte Londýna, kde má jej kamarátka Winter jeden zo svojich bytov. Nestávalo sa často, že by sa tu zdržala dlhšie než týždeň. Pokiaľ vie, Winter býva kdesi na severe, aj keď jej odmieta povedať kde presne.
Vrátnik ju už očakával a poslal ju súkromným výťahom na najvyššie poschodie. Carolina sa mentálne pripravila na Winterin byt. Niežeby mala niečo proti jej vkusu, ale prezývka Ľadová kráľovná jej sedí.

Winter chodí vždy v bielej a modrej farbe, v mínus dvadsiatich stupňoch bežne jedáva nanuky a pobehuje po uliciach v šatočkách.
Jej byt, to je iná vec. Keď ju Cari navštívila naposledy, nábytok bol bielo-modrý, steny tiež, a teplota tak dobrých desať stupňov. Netušila, či to Winter robí naschvál alebo je to jednoducho jej štýl, ale ten chlad by jedného poslal do depresie.
Výťah cinkol a na jej prekvapenie ju privítala izbová teplota. V krbe dokonca horel oheň.
„Cari!“ Winter sa vynorila spoza rohu a s úsmevom ju objala. „Rada ťa vidím.“
„Aj ja teba, Win.“ Vošla dnu a zhodila svoj ľahký batoh. „Si v Londýne dlho?“
„Pár týždňov. Mám tu určitú...é... zákazku. To je jedno.“ Odviedla ju na gauč pred krb. „Tak hovor, čo sa stalo?“
Carolina pozrela Winter do krásnej bielej tváre. Málokto dokázal vidieť cez tú masku chladu a cynizmu a uvidieť láskyplnú osobu pod ňou. Pre všetkých je Winter len chladná blondínka s neuveriteľne modrými očami. Teraz z nej však sálalo porozumenie a účasť.
Cari zaklonila hlavu. „Ani neviem, kde začať. Všetko šlo dolu vodou, Win. Moji rodičia na to prišli. Moje vykopávky v Egypte dopadli katastrofálne.“ A stále ju prenasledujú divoké šedé oči toho sexistu.
Winter si ju pritiahla do náručia a odniekiaľ vytiahla škatuľu zmrzliny. „No tak, neexistuje nič, čo by tento sladký vynález nezvládol.“ Podala jej lyžičku.
Cari si spokojne dala studenú zmes. „Ďakujem,“ zamrmlala s plnými ústami. „Toto som potrebovala.“
„To, čo potrebuješ, moja zlatá, je sex,“ opravila ju Winter. „A nie ten sladký, filmový, ale poriadny, drsný a tvrdý.“
Zasmiala sa. Toľko rokov sa vyhýbala sexu a ani nevedela prečo. Žiadna z jej známostí sa jej  nevidela dosť... schopná. Tých pár chalanov, s ktorými kedysi chodila, si myslelo, že poznajú celý svet a pritom by potrebovali mapu, aby vôbec našli vagínu. Striasla sa. Na druhej strane Kamal... och, ten chlap je stelesnený hriech. Nepochybovala, že pri ňom by dosiahla orgazmus len tým, že by ho uvidela nahého. Škoda, že by ju nikdy nebral za seberovnú.
„Vieš čo? Po mojej poslednej skúsenosti s istým nemenovaným debilom... asi zmením orientáciu. Alebo nadviažem hlboký vzťah s vibrátorom.“
Winter si nad jej nápadmi odfrkla. „Prečo mám pocit, že ťa ten nemenovaný debil priťahuje?“
Zahryzla si do pery. „On je iná kategória, Win,“ pokrútila hlavou. „Nevidí ženy ako seberovné a takmer ma zabil.“ Smutne sklopila oči. Navyše si vzal, čo mu nepatrilo. Dúfala, že sa tou krvou zadrhol.
„Prosím ťa, to je u chlapov bežné. Preto sme tu my – majsterky manipulácie. Prosím, Cari, zbav sa už toho panenstva, lebo prisahám, priviažem ťa o posteľ a privediem ti gigola.“
A Carolina vedela, že Winter je toho viac než schopná. „Nie, momentálne mám traumu.“ Bohužiaľ, bola to pravda. To, ako Kamal nebral ohľad na jej prostesty... zasadilo jej to strach hlboko do duše.
Winter sa nepýtala viac, než bola Cari ochotná povedať, a spoločne dojedli celú zmrzlinu. Potom si pustili nenáročnú komédiu, pri ktorej zaspali.

„Domov nešla,“ hlásila Zoe po prehľadaní Carolininho bytu a domu jej rodičov. Kráčala k autu a šla vyzdvihnúť Olivera. „U sestry nie je?“
„Nie, Rose ani nie je v meste. Kam mohla ísť?“ zúfal si kráľ na opačnom konci.
„Neviem.“ Dupla na plyn. „Ako je na tom Kamal?“
Salvator bol chvíľu ticho. „Ani sa nepýtaj. Aislin mu musela dať konskú dávku sedatív. Navyše je hladný.“
„Robíme, čo môžeme.“ Prehnala sa cez niekoľko červených a jednosmeriek. Kývla Oliverovi vychádzajúcemu z Roseinho bytu, aby nasadol. „Je načase zapojiť technológiu, Salvator. Daj vystopovať jej mobil.“
Kráľ zastonal. „Neznášam, keď to musíme robiť. Vráťte sa do sídla, áno?“
„Rozkaz.“ Zložila a zamierila von z Londýna. Snažila sa nedať najavo, ako jej vadí Oliverova prítomnosť. Prekročila povolené rýchlosti, len aby tam čo najskôr dorazili.
Pred Salvatorovým domom už stáli tri autá jeho platených informatikov. Vošli dnu.
Kamal už stál na nohách a mračil sa. „Zoe, môžeš sa vrátiť do auta. Už viem, kde je tá beštia.“
To neznelo dobre. „Si si istý, že v tomto stave...“ začala.
Vyceril tesáky. „Áno, presne v tomto stave.“ Vzal si kabát a zamieril k dverám.
„Kamal, počkaj, ani si si neodpísal adresu!“ kričal za ním Salvator.
„Nemusím. Poznám to tam.“

Winter prikryla Carolinu teplou dekou a tiež chcela ísť spať, ale vrátnik ju upozornil na prichádzajúcich hostí. Prekvapene čakala pred výťahom. Kto by už k nej chodil uprostred noci?
Dvere sa otvorili a ona zamrkala. „Kamal?“
„Winter,“ pozdravil ju a mierne sklonil hlavu. Aj keď je to len žena, vládkyňa zimy si určitú úctu zaslúži. Obzvlášť ak ho dokáže pohybom ruky premeniť na cencúľ.
„Čo tu robíš tak neskoro v noci?“ šepkala.
Nepoznal ju tak dobre, aby sa pred ňou začal rozčuľovať. Stretli sa pred pár mesiacmi, keď dostal znepokojivú správu, že vedci sa zase pustili do vykopávok, aj keď tomu vtedy nevenoval pozornosť. Winter nie je len vládkyňa zimy, ale na Severnom póle má najbezpečnejšiu väznicu na svete. Ak sa im niekedy podarí Ekrema chytiť, už má u nej rezervovanú kryokomoru. „Máš u seba ženskú, s ktorou mám nevybavené účty.“
Znepokojene pozrela na gauč v rohu. „Poď, porozprávame sa.“ Odviedla ho do jedálne a zavrela za nimi dvere.
„Čo mimochodom robíš v Londýne?“ opýtal sa, keď si sadal.
Mykla plecami. „Dopočula som sa, že vykopávky neskončili. Chcela som byť po ruke pre prípad núdze.“ Posadila sa k nemu. „Tak čo sa deje?“
Kamal jej pravdivo vyrozprával, čo sa stalo v Egypte a ako je teraz nedobrovoľne naveky zviazaný s “tou nezvládnuteľnou potvorou“.
Winter ohromene počúvala a zovrelo jej žalúdok. Pozná Carolinu a ona nikdy nebude s Kamalom kompatibilná. Majú príliš rozdielne pohľady na svet. Už chápala jej reči. Smutne si ukryla tvár v dlaniach. „To je zlé.“
„Mne o tom hovor. Už nikdy si nevrznem s nejakou peknou plastikovou blondínkou. Teraz mám na krku toto čudo, ktoré push-upku nikdy v živote nevidelo.“
Winter sa cítila ešte horšie. Toto Carolinu zlomí. Jeho prístup, jeho spôsoby... „Nejde to nejako zvrátiť?“ nádejala sa.
„Winter, Salvator má už desať rokov celibát. Myslíš, že keby to šlo, nezistili by sme to?“
Jej modré oči boli plné nepokoja. „Prosím, buď k nej dobrý. Carolina je citlivá a láskavá osoba.“
„Prepáč, hovoríme o tej istej beštii?“
Zastonala. Toto nemôže dopadnúť dobre. „Nechaj ju vyspať sa. Ráno si to... poviete. Čo ti to vôbec napadlo, neoveriť, si, či je panna?“ štekla. „Veď to má vpísané v očiach.“
„Winter, tá ženská ma sama chcela dostať do postele a vyzeralo to, že má poriadne veľa skúseností.“
Winter len zastonala. Toto nemôže dopadnúť dobre.


Cari sa prebudila na neznámom mieste a chvíľu nehybne ležala, aby spracovala udalosti posledných dní. Chcelo sa jej plakať.
Vstala z gauča a zmizla v kúpeľni, kde sa dala do poriadku. Hodila na seba džínsy zo včera a Winterin modrý top. Bude musieť zájsť k sebe a vziať si nejaké oblečenie.
Keď vyšla von, takmer na mieste omdlela. V kresle v obývačke sedel Kamal a jeho šedé oči do nej vypaľovali dieru. Na malú, veľmi malú chvíľu, ju oblialo vzrušenie. Pozeral na ňu ako na korisť a, ach, možno by sa aj nechala chytiť.
Potriasla hlavou. Vážne potrebuje sex. To panenstvo jej prerastá cez hlavu.
„Ako si ma, krucifix, našiel?“ oborila sa naňho a oprela sa o stenu. „A kde je Winter?“
Kamal si ju pomaly prezeral, potom sa jeho pohľad zastavil na jej tvári. „Na pár hodín odišla, aby sme sa mohli pozhovárať.“
„Urobil si jej niečo?“ preľakla sa.
Tajomne sa usmial. „Carolina, vieš ty vôbec, kto je Winter?“
„Kam tým mieriš?“ Nie, len nech Winter tiež nie je z tých nesmrteľných bláznov!
Ukázal okolo seba. „Na svete sú štyri vládkyne počasia. Spring, Summer, Autumn a Winter. Kráľovné ročných období. Jedny z najmocnejších bytostí Zeme. Blahoželám, poznáš jednu z nich.“
Dych sa jej zasekol v krku. „Nie.“
„Obávam sa, že áno. Jej kráľovstvo je ďaleko na severe. Neskôr ti prezradí podrobnosti.“
Carolina zbledla. Má ona ešte vôbec nejakého normálneho známeho? Zacnelo sa jej po sestre. Musí navštíviť Rose. „Prečo si tu, Kamal? Chceš si vziať ešte niečo proti mojej vôli?“ Nasadila chladný, neutrálny tón odkukaný od Winter.
Zaškrípal zubami. „Obávam sa, že áno. A nebude sa ti to páčiť, Carolina.“
Zhrozene vyvalila oči. On by toho bol schopný? Pohľadom zablúdila k dverám a odhadovala svoje možnosti na útek.
„Nie, nič násilné nespravím,“ prerušil jej myšlienky. „Musíš ma vypočuť a bol by som rád, keby si neurobila žiadnu hlúposť, lebo nám ide o životy. Menovite hlavne mne.“
Jeho vážny tón ju vyviedol z miery. Čo ešte sa môže pokaziť? „Ani sa ma nedotkneš?“
Pokrútil hlavou. „Nie. Zatiaľ. Posadíš sa? Nemala by si stáť.“
Už len z princípu by ho neposlúchla. Prekonala svoju povahu a klesla do kresla oproti nemu. „Tak hovor.“
Oprel sa a ruky si položil na opierky. „Takže ty si panna,“ začal úplne pokojne.
Cari sebou trhla, akoby ňou prešla elektrina. „Ja tú Winter zabijem!“
Potichu sa zasmial. Vyzeral ako egyptský boh na svojom tróne a Cari mala nutkanie vrhnúť sa mu k nohám. Tá jeho dokonalá opálená tvár a diabolské oči... Nehovoriac o tele, pre ktoré by ženy zabíjali. Keby bola Cari pes, začne slintať.
„Nie, Winter je v tom nevinne. Ako si sa mohla správať tak... nehanebne, keď si nikdy v živote nemala sex?“
Očervenela. „Žijeme v dvadsiatom prvom storočí, Kamal. Internet je plný... náučných videí.“ Vážne sa o tom rozpráva s chlapom, ktorého by najradšej videla mŕtveho?
Ak si o nej v tej chvíli niečo pomyslel, nedal to na sebe znať. Odhrnul si z čela čierne pramene a naklonil sa tak, že sa lakťami opieral o svoje kolená. „Nuž, moja chyba, že som si neoveril všetky detaily. Ale nemysli si, že na vzniknutej situácii nemáš podiel aj ty.“
„Akej situácii?“
„Medzi upírmi platia určité zákonitosti,“ začal a vstal. „Sú odvodené od úplného prapôvodu našej existencie a hlboko zakorenené.“ Prešiel k oknu, potom späť a zase. „A je tu jedno pravidlo. Ak upír uhryzne pannu, je s ňou až do smrti spútaný. Ani jeden z nich nemôže piť krv od kohokoľvek iného, ani si nájsť iného milenca. Ak umrie jeden, umrie aj druhý.“ Pozrel na ňu. „Takéto puto vzniklo medzi nami.“
Ustrnula a dokázala len žmurkať. „Pro-prosím?“
Kamal jej dopodrobna povedal o pravidlách a obmedzeniach tohto puta a ako príklad použil Salvatora a Erin. Po vyčerpávajúcej hodine Cari konečne do mozgu doputovala tá strašná pravda.
Prišlo jej zle od žalúdka a musela zavrieť oči, aby sa s ňou netočila celá miestnosť. Naprázdno preglgla. „Naznačuješ, že ja som teraz niečo ako... tvoja... upírska nevesta?“
„Áno. A si mojím jediným zdrojom krvi.“
Bola rada, že nemala raňajky. „Je možné nejako to spojenie zrušiť? Prelomiť?“
„Nie, zatiaľ sa spôsob nenašiel.“ Posadil sa k nej a priam cítil, ako ho nenávidí. „Viem, že takto si si život nepredstavovala. Ja tiež nie. Ale musíme si poradiť s tým čo máme.“
Cari už v živote zažila veľa hrozných chvíľ, ale žiadna tejto nesiahala ani po päty. Vyprchalo z nej šťastie a niečo v jej srdci akoby odumrelo. Vždy túžila po láske. Čakala na toho pravého a teraz... je spútaná s týmto tyranom bez možnosti na šťastie.
Otvorila oči a bojovala so slzami. Dobre. Ak je toto trest za jej chyby... možno si ho zaslúži. Akokoľvek Kamala nenávidí, nepriala by mu smrť, nie takú, akú popisoval.
„Čo odo mňa očakávaš? Teda, ako to bude fungovať?“
„Budeme bývať spolu. Pravidelne sa od teba budem kŕmiť a musíme dohliadnuť na tvoje zdravie. To je na začiatok všetko.“
Bohovia, ten jeho nekompromisný hlas. Bude mať vôbec nejaké práva? Možno prišiel a všetko jej v pokoji povedal, ale na výber nedostala. A to kŕmenie...
„Mám jednu podmienku,“ odvážila sa povedať.
„Áno?“
Vážne mu pozrela do očí. „Moja rodina sa to nikdy, nikdy nedozvie. Urobíme všetko, aby sme to pred nimi utajili. Inak sa môžeš rozlúčiť s krvou aj so životom.“
Podal jej ruku. „Dohodnuté.“

11 komentářů: