pátek 27. března 2020

Zlomená temnota 15




Keď spolu o tri dni trénovali, tentoraz bez zbraní, Abby stále cítila zvláštny nepokoj nad tým, že hoci túži po Rayových dotykoch, dokonca ho necháva vyhrávať, aby ich cítila na odhalenej pokožke, nedokáže sa upokojiť, keď sa do hry dostanú pohlavné orgány.
Čoho sa bojí?
Vždy mu ho môže zlomiť. Ani to nechce veľa sily.


Kopla ho do stehna a úderom do hrude ho poslala k zemi, ale Ray to očakával a stiahol ju so sebou. Dopadla na jeho pevnú hruď a chcela tak zostať. Nedostali však čas využiť situáciu, pretože za dverami sa ozvalo mrmlanie a rýchle kroky. Zamračili sa a vyšli von.
Viacero Gardistov mierilo do jedálne, kde sa nervózne prechádzal Nasir s mobilom pri uchu a nadával.
„Čo sa stalo?“ ozvala sa Abby.
Leah k nim pribehla, v tvári nepokoj. „Máme informátorov vo väčšine krajín. Z Británie prišla správa, že Zoe bola odhalená ako Brianov špión a Julius ju dal uniesť. Využil akési príšery, ktoré vzali aj Briana, bosorku Casey a Olivera, jedného zo Salvatorových ochrankárov.“
Zbledla.
Zoe.
Zoe si pamätá.
Z mnohých žien na dvore a iných návštevníčok jej práve ona utkvela v pamäti. Tak ako Oliver, aj ona je Salvatorova ochranka. Ale to, čo sa Abby zarylo do pamäti, boli jej oči. Oči plné potlačovanej hrôzy a nepatrné reakcie, keď sa ocitla v prítomnosti viacerých mužov.
Aj keď to Zoe nikdy nepriznala, Abby spoznala, že je ako ona. Aj ju niekto zničil rovnakým spôsobom. A očividne nemala nikoho, kto by ju ochránil tak ako ju jej bratia.
Zoe je na tom možno horšie než ona.
„Musíme jej pomôcť!“ vykríkla v panike. „Nesmie uňho zostať!“
Ray nadvihol obočie. Už dávno mu povedala o dianí v ich svete, aby bol v obraze, preto presne vedel kto je Brian a Julius.
Keď nikto nereagoval, zhlboka sa nadýchla, aby vyhnala paniku z hlasu. „Prosím. Zoe je ako ja. Niekto ju znásilnil, možno ešte krutejším spôsobom. Ak aj Salvatora zradila, musela mať dôvod.“
Leah sa zarazila. „Odkiaľ to môžeš vedieť?“
Neveselo sa usmiala. „Keď si tým raz prejdeš, spoznáš to,“ prezradila. „Leah, Julius je monštrum. Už mučil ženy. Jednu k smrti, jednu k strate pamäti a ďalšiu na hranicu kolapsu.“ Carmen, strážkyňu magickej knihy, Erin Anglickú a manželku šéfa Salvatorovej ochranky, bosorku Jasmine.
Nesmie to urobiť ďalšej.
Nie tej, ktorá už raz trpela.
Dorazil k nim Mor, ktorý práve zložil. „Zdá sa, že je to ešte komplikovanejšie. Zoe v sebe nosí Grécky oheň. Julius ho chce pre seba.“
Abby si zahryzla do pery. To nesmú dovoliť!
„Pripravte lietadlo!“ zaznel miestnosťou Nasirov autoritatívny hlas. „Sú v Rumunsku, na hraniciach s Bulharskom! Nech nás na tamojšom letisku čakajú helikoptéry! Leah, berieme dva oddiely, Mor, teba tiež!“
Jazdec prikývol a zmizol, aby sa postaral o prevoz.
„Aj ja chcem ísť!“ rozhodla Abby.
Nasir na ňu nešťastne pozrel. „Toto nie je tréningový boj, princezná,“ prehováral ju. „Julius je nebezpečný a jeho poskokovia rovnako.“
„Práve preto! Ja viem čím si Zoe prešla. Potrebujem tam ísť!“
Vzdychol a rozhodil rukami. Nemajú čas sa dohadovať. „Ako chceš. Ray, máš ju na starosti!“ prikázal. „O päť minút v garáži. Čas hrá proti nám.“
Abigail za ním urazene zazerala. „Nepotrebujem pestúnku!“ zakričala za ním. Rozhodne podreže každého, kto by sa odvážil na ňu zaútočiť. Na to má dosť sebaovládania.
„Poď!“ Ray ju odtiahol do zbrojnice, kde si vybrala pevný luk s ostrými šípmi a krátky meč. Aj keď sa v boji zlepšuje, nie je taká naivná, aby riskovala boj zblízka. Streľba je stále bezpečnejšia a hoci guľky nesmrteľným neublížia, otrávené šípy áno. Akási neznáma časť v nej sa tešila.
V obrovskom zhone sa naskladali do áut, odleteli z najbližšieho letiska a potom nastúpili do helikoptér, ktoré ich dopravili doprostred hustého lesa.
„Je to jaskynný komplex!“ hlásil pilot cez hukot vrtule. „Julius plánuje akýsi rituál, ale nemá všetky ingrediencie. Jeho démoni však všetko strážia!“
Ray jej zovrel ruku. „Buď opatrná,“ prosil ju.
Nie. Nebude. Zabije každého, kto sa opovážil ublížiť Zoe! Krátko Raya pobozkala, čím prekvapila nielen seba, ale aj jeho. „Ja si poradím,“ sľúbila mu.
„Môžeme!“ kričala Leah, keď otvorila dvere a spustila laná.
Abby sa spustila medzi poslednými a na malej čistinke ich už čakala záplava démonov. Všetci Gardisti boli v čiernom oblečení, viacerí s kuklami alebo kapucňami, až im bolo sotva vidieť do tváre. Abby sa neukrývala. Len nech vidia, že si princezná prišla po zlých chlapcov a nebude s nimi jednať v rukavičkách!
Ray ju kryl, zatiaľ čo strieľala kam sa len dalo. Priskočil k nim Mor a v trojici si to kliesnili k vstupu do jaskyne, odkiaľ však vybehli posily.
Okolo Abby preletela vrhacia hviezdica. Naštvala sa a kopla niekoľkých démonov do brucha, alebo ich omráčila mečom. Potom sa vrátila k luku, hoci sa stále približovali.
„Musíme ustúpiť!“ kričala Leah nespokojne.
Mor zreval frustráciou. „Nechajte to na mňa!“ Odhodil meč a rozpažil ruky. Vyšla z neho mocná mágia a démoni odrazu spomalili, viacerí bledí a neistí na vlastných nohách. Začali kašľať, potom im sčerneli prsty a nosy.
Abby zalapala po dychu. „Povedal si, že nesmrteľných nemôžeš nakaziť!“ okríkla mor zhrozene.
Napäto po nej fľochol pohľadom, stále sústredený na vlastnú moc. „Nemôžem. Umelo u nich vyvolávam príznaky,“ precedil pomedzi zuby. „Choďte! Neudržím to večne!“
Abby pozrela na Leah, ktorá s Nasirom porážala posledné odolávajúce skupinky. Potrvá im to a Zoe je v nebezpečenstve...
„Za mnou!“ zvolala na voľných bojovníkov. „Do jaskyne! Kryte si chrbty!“ A s Rayom po boku vbehli do spleti chodieb.
Po čuchu ich viedla menším bludiskom, než sa vynorila vo veľkej jaskyni, kde sa už odohrával boj. Zdá sa, že Brian, Oliver a Casey sa nejakým zázrakom oslobodili a teraz bojujú proti presile. Julius ležal v bezvedomí na zemi a nehýbal sa. Akýsi iný démon sa však skláňal nad Zoe a chystal sa ju prebodnúť mečom, zatiaľ čo Oliver sa k nej pokúšal dostať.
Neváhala, natiahla tetivu a vystrelila. Démon padol na zem a zmietal sa v bolestiach z otráveného šípu. Nasledovalo sedem ďalších výstrelov, než sa mohla sústrediť. Ray a ostatní sa roztrúsili po jaskyni a pomáhali, kde sa dalo. Ray bol dosť chytrý na to, aby si dal kapucňu a nedráždil svojou tvárou upírov, ktorí ho stále majú za nepriateľa.
Olivera ktosi zranil, ale nedbal na to. S panickým výrazom dobehol k Zoe na vyvýšenom stole, kde ležala v bezvedomí a polonahá.
Abby prerezala povrazy a skontrolovala jej pulz. „Bude v poriadku. V jej krvi cítim len sedatíva.“
Oliverov výraz rozhodne stál za fotografiu. „Princezná,“ šepol s úctou.
Pousmiala sa. „Dostaň ju von z jaskyne. Démonov nechaj na nás.“
„Nás?“ nechápal, potom sa rozhliadol a zmätok sa znásobil. Jeho pozornosť však očividne upútala len upírka na stole, krehká a bezbranná. Zdvihol ju z toľkou nehou, až sa Abby takmer rozplakala. Okamžite pochopila, že tí dvaja nie sú len kolegovia. A ani jej zrada zrejme nezabila city, ktoré medzi nimi sú.
Kývla Oliverovi a poslala ho von. Pripojila sa k Rayovi, ktorý s prehľadom mlátil démonov hlava-nehlava. Keď sa jaskyňa otriasla, obaja ustali a s hrôzou pozreli na Juliusa, ktorý sa zviechal zo zeme a od hnevu ničil steny. „Kde je tá malá suka?!“ zreval.
Rayovi z ruky vypadol meč. Celý stuhol a klesla mu sánka. Abby však nemala čas to zaregistrovať. Démoni, posilnení prebudením svojho vodcu, sa znovu pustili do boja. K Abby priskočil Brian, keď sa na ňu vrhlo priveľa démonov a jej došli šípy. Musela vytiahnuť meč.
Bosorka Casey, nebezpečná čiernovláska s dvoma červenými prameňmi vlasov, začala rúcať steny naokolo. „Von!“ kričala. „Musíme sa dostať von!“
Garda s Abby ju poslúchli, potom odistili niekoľko granátov a bosorka ich v chodbe ochránila pred tlakovou vlnou. Spoločne sa vyvalili von v záplave prachu. Tam spacifikovali posledných démonov, ale Juliusa nikde nenašli.
„Zoe! Oliver!“ kričal Brian splašene.
Abby ohromene pozrela na smrtiace plamene siahajúce až k nebu kúsok od nich. Podvedome ustúpila v strachu z páľavy.
Toto je Zoeina moc?
Brian však očividne žiadny pud sebazáchovy nemal, pretože sa rozbehol priamo k nim. Abby sa obzrela. Mor predýchaval svoj kúsok s démonmi a nezdal sa byť bojaschopný. Leah s Nasirom pomáhali so zranenými a zase to vyzeralo, že je všetko na nej.
„Za ním!“ vykríkla, keď toho šialeného upíra nasledovala aj krívajúca bosorka.
Našli ich uprostred páchnuceho spáleniska, Julius nikde. Zdrhol, zbabelec. Zoe s Oliverom boli neskutočne bledí a v bezvedomí, nevidela však žiadne zranenia okrem uhryznutia na Oliverovom predlaktí.
„Ako sú na tom?“ vyzvedala okamžite.
„Zoe je stabilizovaná, ale Oliver sa drží len tak-tak,“ prskol Brian, neodtŕhajúc od nich pohľad.
„Máme nejaké sáčky s krvou?“ opýtala sa Abby Gardistov, ktorí ju nasledovali.
Našťastie ich priniesli niekoľko, pôvodne pre ňu, keby sa zranila. Naliali ich slabým upírom do krku, ale zdá sa, že Oliver bol na tom horšie, pretože sa prebrala len Zoe. Zmätene sa obzerala, stále polonahá, len v obhorenej a roztrhnutej košeli. Pri pohľade na Olivera sa takmer zosypala. Po výmene niekoľkých viet s Brianom a uistení, že Oliver je mimo ohrozenia života, sa všetky pohľady upreli na ňu ako na prízrak.
„Zachránili nás,“ povedal Brian do ticha.
Abby pozrela na bojovníkov okolo nej. „Čo keby sme sa najprv postarali o zranených a potom... si pohovoríme?“ navrhla trpezlivo, pretože sama si nebola istá, kam táto podivná situácia vyústi.

19 komentářů:

  1. Ahojky,děkuji za další kapitolku všem,skvělá práce,dík babča.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za další super kapitolu. Je to super číst to i z druhé strany v jiné knize 👍😄.

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu.Zuzana

    OdpovědětVymazat