pondělí 8. června 2020

Vaše obľúbené diely, môj počítač zomiera a etická dilema





Ahoj všetci!

 

Ubehli už tri mesiace od spustenia blogu a tak som sa detailnejšie pozrela na štatistiky. Zdá sa, že vaším najobľúbenejším príbehom sa bezkonkurenčne stalo Temné puto o Salvatorovi a Erin. Je to tak? Má niekto inú obľúbenú poviedku? Dajte vedieť do komentárov. Zaujímalo by ma, aká tematika vás baví viac, keďže sa obmieňa viacej scenárov – ťažký osud mužskej postavy, ťažký osud ženskej postavy, vzájomná nedôvera, od nenávisti k láske, politické ťahanice, medzidruhové nepochopenie, utajení šľachtici, minulé životy, kliatby...

Tak čo vás z toho najviac baví? Ja osobne som sa naviazala na Prekliatu temnotu, čo vlastne znamená, že po jej dopísaní som nemala stavy, keď som ten príbeh nemohla ďalšie mesiace ani cítiť :D

 

 

 

Moje písanie sa bohužiaľ posledný týždeň zaseklo na nepríjemnom fakte – mašinka mi odchádza na onen svet :-( A nie len softvérovo, ten počítač sa reálne rozpadá a už ani lepiaca páska nezaberá! A chápete, čo nespraví lepiaca páska, to sa už opraviť nedá. Nie je nič lepšie, než prísť asi o svoje najdrahšie zariadenie uprostred krízy, keď sa moja kreditka trasie pri každej transakcii. Takže holky (alebo aj kluci?), ak sa dlhšie neozvem, tak som na pohrebe svojho elektronického zlatíčka.

Okej, tak možno som ho párkrát udrela, ale nazvime to ľahkými BDSM hrátkami...

 

 

 

A ako to vyzerá do budúcna? Novú sériu som mala krásne naplánovanú, koniec sveta a všetko okolo toho :D Štrnásť nových postáv, plus Jazdci apokalypsy. Už v Abbynom a Rayovom príbehu som naznačila, že sa budú musieť čoskoro prejsť po svete.

Nejako som nepočítala, že ma realita predbehne. Vyznie to asi morbídne, ale neskutočne ma fascinujú všetky epidémie, morové rany, choroby, ktorým ľudstvo čelilo. Preto som mala krásnu predstavu o tom, ako si Mor preštráduje svet a trochu ho... zmení, použime slovo zmení.

Teraz mi príde kruté a trochu pokrytecké, hoci len vo fantázii, písať o novej epidémii. Nikdy to nebola ľahká téma, ale posledná veľká epidémia mala zostať v minulosti. Kto by čakal, že v dvadsiatom prvom storočí skutočne zažijeme ďalšiu?

Preto sa mi ťažko pomýšľa na ďalšie písanie, kde by bol Mor ako hlavná postava. Pretože v novej sérii nebude svet vyzerať ako ho poznáme. Na druhej strane však viem, že mnohí túto tematiku nebudú vidieť tak vymyslene. Hlavne ak niekto z vás videl tú škaredšiu stránku epidémie, nie len štatistiku na internete.

Čo si o tom myslíte vy? Dokázali by ste čítať príbeh o epidémii? Niežeby som ho mala do detailov premyslený, stále je to budúcnosť o niekoľko rokov. Ale mal to byť jeden z kľúčových faktorov novej série. Samozrejme, nasledovali by aj príbehy Hladu, Vojny a Smrti.

 

 

Na záver jedna zaujímavosť z mojej morbídnej záľuby :D

Najdevastujúcejšia pandémia zaznamenanej histórie, Čierna smrť, podľa viacerých prameňov tiež začala v Číne, v provincii Hubei, tak ako tá súčasná pandémia. Odtiaľ precestovala na Krym, potom začala pustošiť Európu a priľahlé oblasti. Ak má niekto fetiš na štatistiky, je rozhodne zaujímavé, ako sa tento vzorec zmenil o viac než pol milénia neskôr vďaka odlišnému pohybu a reakcii ľudí. Rozhodne môžeme byť radi za mikroskopy, dezinfekciu, výskumy, doktorov a WHO.


38 komentářů:

  1. Ahoj.😊 Erin a Salvator sú topka, bez konkurencie. V tesnom závese je Alec a Rebecca. Počítaču mi je ľúto a dúfam, že sa to rýchlo vyrieši.🤞 A ja s príbeho o Morovi nemám problém. Je to taká postava, aka je. Svoju podstatu nezmení a proste je to realita. S tým nic nespravíme. Ďakujem za krásne príbehy a teším sa na ďalšie, hla ne Brianov a Luciferov.❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě je to Nero a Katherina. Těsně za nimi je George a jordana. Plus alarik s kallí jsou taky fakt super.
    Příběh Mora mi vadit nebude.
    Noťase je mi líto. Nesmíš na něj být tak ošklivá. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. U mňa Ekrem a Rose a potom Dario a Angelica

    OdpovědětVymazat
  4. Aj ja mám obľúbené Salvatora a Erin, ďalší v poradí je Kamal a Carolina.

    OdpovědětVymazat
  5. Za mňa je to Ekrem a Rose ❤️. Ale zbožňujem všetky príbehy a rada sa k nim vraciam, vždy mi zlepšia náladu. Počítača mi je ľúto, aj mne sa môj notebook (Noti) rozpadol (doslova mi zostala obrazovka v rukách). Už ani lepiaca nepomohla 😄

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Alexo, pro mě jsou všechny tvoje příběhy super. Vracím se k nim neustále - ano jsou skvělé, nabité humorem, mají šmrnc a spád. Těším se na všechny povídky, které si ještě budu moct přečíst. Mor, Brian, Lucifer - určitě mají za sebou skvělý příběh, náznaky jsou už v předchozích povídkách a moc se na ně těším. Noťasu je mi líto i když naprosto chápu, že občas ujedou nervy, když se nedaří. Já od něj radši odcházím a nadávám mu z druhé strany bytu :-) - dopadl by stejně jako tvůj. Psaní o epidemii bude určitě zajímavá změna - tohle téma mě zajímá z hlediska vývoje lidstva. Drtivou část si totiž, dle mého názoru, lidstvo způsobuje samo svojí arogancí vůči základním principům života - jsme moc samolibí, domýšlivý a sebejistí jako "páni tvorstva" - jsme tu jen "půjčení" na chvíli našeho života a to nám uniká. Držím palce ať se noťas podaří zachránit, protože se moc těším na další povídky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty, v tebe sa ukrýva génius... prečo mi skôr nenapadlo odísť od PC na opačný koniec bytu?:D
      áno, epidémie sa nám vždy snažia niečo naznačiť, ale my ľudia sme opice - nevidím, neslyším, nemluvím:(

      Vymazat
  7. Ahoj,ja osobne nemám obľúbenca všetky príbehy aj postavy sú super i keď Kamala som veľmi nemusela 🙂 a teraz sa neviem dočkať ako to bude s Alarickom a Kalli. A určite sa chcem poďakovať za príbehy, ktoré píšeš.

    OdpovědětVymazat
  8. Mňa vždy najviac teší príbeh ktorý čítam, teraz je to Kalli a Alaric. Proste si neviem vybrať jeden ktorý sa mu páči najviac...
    Možno len príbeh ktorý má najmenej vtiahol do deja bol príbeh Olivera a Zoe...
    Príbeh Mora budem brať ako príbeh, čiže s radosťou z nového čítania...
    S PC držím palce...
    Denisa

    OdpovědětVymazat
  9. Alex, chápu Tvé dilema. Ale nemoc tady prostě je a moc s tím nenaděláme. Knihy s tímto tématem vycházejí běžně, nákaza, nenákaza. Mě by to tím spíše zajímalo, jak si představuješ svět po propuknutí třeba i daleko horší nákazy. Navíc jsi psala, že je to otázka několika let, než třeba budeš zveřejňovat. Nikdo neví, co bude zítra, natož za rok.

    Moje nej od Tebe je příběh o Abby Rayovi. Já vím, asi jsem divná...

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj. Moje najobľúbenejšie príbehy sú o Ekremovi a Rayovi. Akosi mám rada príbehy, keď sa zo záporáka stane klaďas.
    Príbeh o Morovi by mi určite nevadil.
    Držím palce s noťasom. GabiM

    OdpovědětVymazat
  11. No ja si neviem úplne vybrať, ktorý príbeh by bol pre mňa ten naj pretože každá hlavná postava si prešla niečím, čo bolo pre mňa zaujímavé. Ak by som si musela vybrať tak asi by som vyberala medzi Salvatorom, Ekremom a Abby.
    Čo sa týka príbehu o Morovi s tým problém nemám, je to postava ako každá iná, takže keď príde "jeho čas" a ty budeš mať jeho príbeh vymyslený, napísaný, prejdený korektúrou a neviem čo všetko ešte tak sa naň budem tešiť rovnako ako na každý iný ktorý príde pred ním alebo po ňom.
    Tvoj noťas ma veĺmi mrzí.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky Alex, všetky tvoje príbehy sú super a vybrať si niekoho naj, "tak toť otázka". Všetky postavy majú svoj príbeh a perfektne do všetkého zapadajú. Moji najobľúbenejší sú "VŠETCI". Tvojho noťásku je mi ľúto a pevne verím že sa to nejak vyrieši. A čo sa týky Moru, tak sa moc teším na jeho príbeh a ako to všetko vyrieši tvoja fantázia. Tiež mám menšiu úchylku na katastrofických scenároch týkajúcich sa pandémii i keď som v prvej línii, takže mi to nevadí. Práve som zvedavá ako si stým poradíš. Tvoja fantázia nemá hraníc a tak sa teším na všetky tvoje príbehy. Díky moc a tvoje príbehy. Drž sa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v prvej línii? musela si mať ťažké mesiace:( len čo toto prejde, dopraj si tak trojtýždňový spánok:)
      práve toho sa bojím, že ľudia v prvých líniách by to po tejto katastrofe nemuseli vnímať najlepšie... ale možno práve oni to budú brať najpraktickejšie.

      Vymazat
  13. Ahoj, počítače je mi líto. Máme doma notas, musela by sis ho odvirovat, pokud bys měla zájem. Už máme novy😁. Co se týče jezdců apokalypsy, tak za mě klidně. U mě právě covid něco spustil a už jsem viděla všechny katastrofické a vetřelecke filmy 🤔. A zatím mě to drží. Klidně pokračuj ve své myšlence.
    U tvých knih mě bavil příběh Isobel a Conora. Ale nejvíc mě dostal Will a Jasmine, Oliver a Zoe, a Erin se Salvatorem a Abby s Rayem 🤗. A pak všechny ostatní. Moc se mi líbí, že v každé knize přibyla nějaká nová bytost 👍😉.
    Přeji ti hodně zdaru a nápadů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja a odvírovanie... ten posledný, ktorý som odvírovala, dopadol ešte horšie než terajší:D:D:D myslím, že vo svete PC som prezývaná Smrtka:D
      drž sa tých katastrofických filmov, pretože tak nejako bude vyzerať svet v novej sérii;)

      Vymazat
  14. Ahoj, mně se nejvíc líbí, když hlavní postava musí překonat nějaké těžké trauma, osud či zkušenost z minulosti. Líbí se mi, jak je vidět pokrok v myšlení postavy. Téma vzájemné nenávisti je taky super. A co se týče toho moru, tak klidně sem s tím :)
    Denisa

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj,mám rada všetky príbehy,každý zaujme niečím iným.S jazdcami tiež nemám problém....smrt,epidémie a pod. všetko je súčastou života.Takže sa velmi teším na dalšie príbehy pri ktorých si človek oddýchne a príde na iné myšlienky.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Alex, já si také nevyberu. Každý příběh je jiný a vzájemně se prolínají. Když se vrátím ke čtení, tak nesáhnu po jednom příběhu, ale beru to zase vše od prvního dílu. A to tak dělám minimálně 2x ročně. S postavou "Moru" také nemám problém. ale kdo ví, co bude za dva roky. Líbí se mi vše, co napíšeš. Děkuji...

    OdpovědětVymazat
  17. Dario a Angelika, Salvator a Erin,.....všetky tvoje príbehy sú čarovne temné .... a Mor ten je také zlatíčko s tým jeho špecifickým zvráteným zmyslom pre humor .... a čo sa týka témy epidémie... to proste neovplyvníš....

    OdpovědětVymazat
  18. Alexa, vybrat top z Tvých povídek s lehkým srdcem nelze. �� Všechny jsou skvělé:K+C, E+R, D+A, S+E, G+J, A+R, R+A a tak dále. ❤️ Jakmile se vrátím k jedné povídce, čtu všechny od začátku.
    Upřímně bych i povídku o Moru uvítala, nepochybuji, že s Tvým talentem by mě pojetí epidemií, včetně současné, uchvátilo. Ale mně baví každá tvá kniha, takže se těším na cokoli, co napíšeš.
    Ntb je mi líto, též čekám, kdy mi můj 8letý zachovalý stařeček odejde do věčných lovišť.
    Tinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 8 rokov?! 8 rokov?! ako si udržala nažive PC 8 rokov?!
      you are a wizard!:O

      Vymazat
  19. Všechny tvé příběhy jsou super, nevím, který si vybrat jako nejoblíbenější. Jsi skvělá spisovatelka. Vůbec by mi nevadil příběh o Moru, jelikož věřím, že v tvém podání bude bombastický a napínavý :)
    Moc děkuji za všechny tvé příběhy :)
    Notebooku je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Erin a Salvatora milujem 🧡 ale najnovšie som si zamilovala Nera a Catherinu strašne sa mi páčila ta část kde Nero zistil ako bola tyrana a on jej v podstate urobil to isté ale Alexa každá jedna kniha bola niečím úžasná 😊 aj tie na Wattpadu sú super takže keď budeš písať o hocičom budem sa veľmi tešiť 💖🥰💖 a dúfam že sa ti podarí niečo vymyslieť s počkom aby sme neboli dlho bez tvojich príbehov 🥰💖🥰 ďakujem 😊😊😊

    OdpovědětVymazat
  21. Hmmm, to je strašně těžké, ale kdybych si musela vážně vybrat svou nejoblíbenější dvojici, tak by to byli Ray a Abby. Bylo úžasné, jak moc se oba v průběhu příběhu změnili :-) Mám v knížkách moc ráda humor, takové to škorpení hlavních postav, jejich vývoj od nenávisti k lásce, ale také to, jak překonávají těžké osudy :-) Osobně by mi příběh Mora nevadil... a od tebe to bude určitě parádní příběh :-) Moc děkuji a snad to tvůj ntb ještě chvíli zvládne :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Na příběhy o jezdcich se těším od okamžiku, kdy se v příběhu objevili:-)
    Tuto sérii miluji a těžko si vybrat, která z knih je ta nej. Vždycky ta, kterou zrovna čtu :-) děkuji za ně, jsi skvělá spisovatelka

    OdpovědětVymazat
  23. Ďakujem si skvelá spisovateľka . Pre mňa bol top Alec a Rebecca. A ozaj neuvažovala si o písaní aj o ostatných "dámach počasia" ? Príbeh o Alecovi a Rebecce bol super a myslím, že ostatné dámy by si možno zaslúžili viac priestoru .Nebolo by zaujímavé prepojenie s niektorým z jazdov alebo ???
    Skrátka píš a držím palce s kamarátom PC . Budem čakať na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravdupovediac uvažovala. ešte neviem presne, čo s nimi urobím, ale chcela by som ich nejako postrčiť do novej série, keďže sú prepojené s Luciferom a jemu podobnými a áno, práve s jazdcami mi prídu ako chutnučké protiklady. nič nesľubujem, ale áno, asi sa tvoje želanie splní;)

      Vymazat
  24. Ďakujem si skvelá autorka... A medzi tým všetkými sériami nemám žiadnu obľúbenú všetky sú skvelé a vždy sa teším na nové časti. 🥰😍 Pc je mi ľúto. 🙃

    OdpovědětVymazat
  25. Ahojky, všechny tvoje příběhy jsou skvělé, takže je velmi těžké si mezi nimi vybrat top. Pro mě je to vždy ten, který právě čtu. Mám ráda různorodost, ale většinou mě u hrdinů velmi zaujme, když překonají těžkou minulost. Příběh o Moru a ostatních jezdcích mi rozhodně nevadí a budu se na ně těšit. To s notebookem mě velmi mrzí , pokuď bys pořádala sbírku na nový, tak klidně přispějí. Hlavně když se budu moci těšit na další kapitoly. Moc za vše děkuji.

    OdpovědětVymazat
  26. Zbožňuju všechny tvoje povídky, hrozně ráda si v každém příběhu zkouším domýšlet jak se asi bude ubírat děj a vytvořit si náhled na to, co bude dál a zatím se celkem trefuji. Zbožňuju to, že pokaždé když čtu příběhy znovu, najdu nějakou maličkost nebo narážku, která je potom v dalších dílech. A na tvou otázku kterou pobídku mám nejraději se asi nedá jednoznačně odpovědět. Většinou je čtu znovu podle svéhoaktuálního rozpoložení a na co mám zrovna náladu, ale nejčastěji se asi vracím k příběhu Ekrema a Rose v prokleté temnotě, pak k Willovi s Jasmine v utajené temnotě a Justinovi s Minou v temném vzdoru a až potom je Erin se Salvatorem v pevném poutu. Taky se nemůžu dočkat příběhu Briana s Casey. Měla jsem tušení už na začátku série, že se všichni v Brianovi pletou a tak trochu jsem mu fandila, a když se objevila na scéně Casey začala jsem být jejich příběhem trochu posedlá a vyloženě hltala každou malou informaci o nich. I když zatím není Brian a Casey ke čtení vím už teď, že pro mě budou naprostým topem, nevím jak to vím, ale je to snad protože na žádnou jinou dvojici jsem nečekala tak nedočkavě a nechytila mě tolik za srdce jako tato dvojice. Hrozně moc ti děkuji za to, že se s námi dělíš o tyto fantastické příběhy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uf, tak to aby som naplnila tvoje očakávania o Casey a Brianovi:D tvrdo na tom pracujem;) a poviem ti malé tajomstvo: Brian mal umrieť približne v siedmom-ôsmom príbehu:D nejako som na to ale nemala srdce:)

      Vymazat
  27. Ahoj Alexa, ja som tvoje príbehy spoznala len nedávno a ešte ich nemám všetky prečítané, chystám sa na ne cez leto, takže teraz niekedy nechápem súvislosti. Ja mám rada silné tvrdohlavé hrdinky, ktoré sú v skutočnosti veľmi citlivé, ale svetu musia ukazovať svoju drsnú stránku, aby prežili, nakoniec stretnú toho pravého, ktorý vidí pod povrchom ich slabosti, strach, atď. a napriek tomu ju miluje a dopĺňajú sa v skvelý celok. Čo sa týka Mora, vychádzajúc z jeho mena sa v príbehu musí objaviť nejaká pandémia, ako pri Hlade hladomor, Vojne nejaká celosvetová kríza a boje a Smrti smrť, ktorá preriedi našu preľudnenú planétu, bohužiaľ, je to fakt, že štyria Jazdci apokalypsy majú za úlohu ľudstvo preriediť, keď už ako druh nemáme rozum a ničíme, čo sa dá :-(
    Tvoje príbehy sú vymyslené veľmi dobre, pretože dobro, spolupráca, rešpektovanie iných a odpustenie je to čím by sme sa mali riadiť všetci (aj keď niekedy je to veľmi ťažké). Vďaka za príbehy a verím, že tvoj PC to prežije, a ak nie, tak mu vystrojíš veselý pohreb, na ktorom si zaspomínaš na skvelé zážitky s ním :-) s pohárikom niečoho, čo môžeš piť kvôli alergii ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wau, tak to prajem krásne leto a dúfam, že budeš mať dosť času:D hoci priznajme si, jedna poviedka sa dá zvládnuť za dva dni (viacero čitateliek môže potvrdiť).
      áno, ľudstvo to rozhodne vie dohnať do kreatívnych extrémov:(
      ak bude pohreb, tak to nebude pohárik, ale sud... len musím prísť na to, čoho...

      Vymazat
  28. Ja miluju Ekrema a Rose, Rose je uzasne sibnuta postava a velmi silna osobnost.A pribehy o jezdcich? Proc ne, koneckoncu je to jen fantasy a Mor je mor, to je jeho osobnost, to nejde nikde prikraslit nebo obejit. Ale jestli zemre nekdo z hrdinu o kterych si jiz psala, mas na svedomi me sklepni zasoby vina 🤷‍♀️😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty máš zásoby vína? kde? môžem prísť na návštevu?:D:D:D

      Vymazat