pondělí 17. srpna 2020

Update postáv, zaujímavosti z celej série a stav nasledujúcej poviedky

 



Krásny deň všetkým!

 

Znovuzrodená temnota nám skončila (obzvlášť zaujímavým epilógom), takže je čas na úpravy rozpisu postáv. V prvom rade nám pribudla kategória Hyperborejci. Pôvodne som ju neplánovala, ale skutočne som nevedela ako pozaraďovať nové postavy, keďže nepatria celkom k bohom a ani k démonom a nechcem ich dávať k ostatným postavám, pretože ich identita je nanajvýš jasná a uzavretá. V tejto kategórii teda nájdete našich bohov Kalli s Alaricom. Postavy Nikiasa a Aislin boli vymazané a spojené s popisom bohov. Tiež som pridala ich polovičných súrodencov. Prosím ospravedlňte to formátovanie, ale blogger v poslednom čase mení základné funkcie a očividne zarovnanie do bloku má svoje muchy :-(

 

Čo sa týka ostatných úprav – bol pridaný Michel Francúzsky, zmenený popis Juliusa vzhľadom k jeho situácii, menšie úpravy sa dotkli Drakea, Ninju, Carys a Lucifera.

 

A ako sme na tom s pokračovaním?

 



Postupujem. Mám napísanú viac než tretinu, avšak aby mi z toho nehrablo, čas od času zmením prostredie a píšem Carysin alebo Luciferov príbeh. Doprajte mi prosím nanajvýš také dva týždne, než sa tu objaví prvá kapitola. Stále som v strese kvôli zdravotným problémom, čo je ale beh na dlhšiu trať.

 

Aby som vás ale nenechala úplne na suchu, rozhodla som sa pobaviť vás zbierkou zaujímavostí, ktoré sa týkajú celej série. Keď som začínala písať prvú poviedku (8 rokov dozadu), mala som úplne, ale úplne iné plány o tom, ako by vyzerala séria (o ktorej som si nemyslela, že ju niekedy reálne dopíšem). Tu sú teda rôzne verzie, ako sa menili moje plány. Niektoré si budú navzájom odporovať, pretože s jednou postavou som mohla mať desiatky nápadov a nakoniec všetko dopadlo úplne inak.

 

Salvatorov a Erinin príbeh mal byť posledný.

 

Brian mal umrieť, neskôr som ho chcela spárovať s Carmen (strážkyňou knihy).

 

Julius ani nemal spočiatku existovať a keď už bol v pláne, nikdy nemal ísť proti celému svetu, len anjelom.

 

Ekrem mal zostať zlým a umrieť, Carina sestra Rose sa nemala vrátiť na scénu.

 

Casey a ani Cateline nemali existovať.

 

Jasmine mala byť polovičná upírka.

 

Erin mala byť len človekom.

 

Danny nemala byť mačkou, celá jej rasa bola vymyslená na poslednú chvíľu.

 

Lena tiež nebola v pláne a dvory upírov a vlkolakov mali zostať vo vojne.

 

Zoe mala zomrieť.

 

Rebecca s Alecom sa nemali poznať v minulosti.

 

Ray mal zomrieť Abbynou rukou.

 

Helio mal zostať mŕtvy.

 

Aislin mala prežiť a skončiť s jedným zo Salvatorových upírov.

 

Ninja nebol v pláne.

 

Opal nebola v pláne.

 

Drake sa mal vrátiť do neba po prvých siedmych častiach.

 

Lucifer nikdy nemal byť objavený a mal zostať len legendou.

 

Angelica mala prísť o krídla a vzdať sa spojenia s anjelmi.

 

Anjeli nikdy nemali priznať, že sa zaujímajú o nesmrteľných.

 

Hyperborea v pláne vôbec nebola, nesmrteľní sa nemali spájať, len čas od času meniť spojenectvá.

 

Je množstvo rás, ktoré som chcela pridať, ale už nebolo kam: morské panny, špeciálni poloľudia-poloupíri s krátkou životnosťou, víly, bludičky...

 

Ľudia sa mali o nesmrteľných dozvedieť hneď v prvých častiach a stať sa ich hlavnými nepriateľmi.

 

Upíri mali bojovať aj medzi sebou – čistokrvní rodení upíri proti premeneným ľuďom a deťom premenených.

 

Mina mala prísť o svoju schopnosť vidieť budúcnosť.

 

Michel Francúzsky mal byť kamarát a šťastne ženatý chlap, Salvatorov spojenec a priateľ.

 

Rebecca mala byť slúžkou skutočnej vládkyne jesene.

 

Brian mal po oslobodení obsadiť Hyperboreu, stať sa jej vládcom a zobrať si Casey ako rukojemníčku.

 

Pôvod a účel nesmrteľných mal zostať záhadou.

 

Carysin otec mal byť na scéne už niekoľko dielov.

 

Julius mal sám zložiť zbrane a zostať žiť vo vyhnanstve.

 

 

Tak čo, ktorú z týchto verzií by ste chceli viac než tie, čo máme? A čo si myslíte sa bude diať s Casey a Brianom? Kde skončia?

 

Na záver vám chcem všetkým veľmi poďakovať za povzbudivé priania a aj vysvetlenia priebehu narkózy v príspevku, kde som naznačila, že moje zdravie si prechádza ťažkým obdobím. Každý komentár mi zdvihol náladu a pomohol zabudnúť na stres, ktorý ma posledné obdobie ničí.

 

Prajem vám všetkým pekný zvyšok dňa, veľa zdravia (vzácna to vec) a čo najpokojnejší týždeň :-)


35 komentářů:

  1. Ďakujem za "návnadu " na ďalšie diela. Si jednoducho perfektná , píš ,píš, píš ďalej. želám ti naďalej plnú náruč inšpirácie a ešte raz ĎAKUJEM a teším sa na čítanie .

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za prehľad a úpravu, už sa teším na ďalšiu skvelú knihu. 💖💖💖ĎAKUJEM.

    OdpovědětVymazat
  3. Michal Francúzsky a milý? Hmmm Brian a Carmen mohlo to byť zaujímavé.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za info a těším se na další příběh ☺️😍 a tobě hlavně hodně zdraví - to jediné si člověk za peníze nekoupi jak říkala moje bývalá šéfová

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem 🙂, a určite sa teším na ďalší z tvojich príbehov 🙂

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že je dobře, že si se odchýlila od prapůvodních plánů takle je to o hodně lepší 😉 přeju mnoho líbnutí múzou ať píšeš pořád tak báječně jako doteď 🍀👍 lehce psychicky narušená matka 3 dětí ve věku 3 měsíce - 3 roky ✌

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za info a teším sa na ďalšiu tvoju tvorbu. Celá séria "Skrytá temnota" je tak, ako mala byť. Nič by som nemenila. Si skvelá spisovateľka :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky, sú to veľmi zaujímavé možnosti príbehov, ale som rada ako si sa na koniec rozhodla. Michel Francúzky ako milý? Zaujímavá predstava, ale som rada že je tak protivný. Je to také malé spestrenie a teším sa na jeho príbeh. Vlastne, teším sa na všetky príbehy všetkých. Daj so volňáska dlhého ako potrebuješ, zdravie je len jedno. Aspoň si prečítam "znovu" všetky tvoje príbehy. Opatruj sa a drž sa.

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za info a teším sa na ďalšie príbehy.Prajem veľa zdravia.☺️

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za info a teším sa na ďalšie kapitoly. A nič by som už na tomto nemenila je to presne tak ako to má byť . 🙃 .... Zdravie je prvoradé čiže toľko by sme si počkali na nové kapitoly. 🙃 ... Si skvelá spisovateľka. 🙃

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji, těším se na další kapitoly.

    OdpovědětVymazat
  12. Alexa dobre že si to všetko zmenila lebo všetky tvoje knihy ktoré si doteraz napísala boli úžasné nič by som na nich nemenila a je super že si nenechala príbeh Salvatora a Erin až na koniec a už sa neviem dočkať na Briana a Casey vôbec nemám predstavu kde skončili nechám sa prekvapiť 😊😊😊 viem že to bude zase super jazda 💖🌺💖 ďakujem pekne 💖

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Alex držím palce s tvojim zdravím a aby si sa čím skôr uzdravila. Čakám ako dopadne príbeh s Brianom a aki vôbec budú spolu s Casey ale určite to bude vzrušujúce. Mrzelo ma ze Aislin nemala trosku iný príbeh ako si spomínala ako s niektorým s bratov.. Teším sa aj keď budeš písať o Luciferovi a Ninjovi (aj keď to meno mi dosť vadí) ale určite to bude pecka 😁drž sa

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Alex!Dakujem pekne za ukazku niekolkych moznosti,ale podla mna konecne verzie pribehov su uzasne a som rada ze si ich takto napisala.Velmi sa tesim na dalsie pribehy a drzim Ti palce a velke DAKUJEM!

    OdpovědětVymazat
  15. Ani jeden z možných nápadov sa mi vôbe nepáči. Je to úžasné tak, ako to je. Vôbe si to neviem predstaviť inak. A Erin by bola len človek? Akože vôbec. A Alec a Rebecca ? Prosím. Stále sa smejem na ružových šatoch a motorovej píle.😁😁😁 No ďakujem za nahliadnutie za oponu.
    Veľmi sa teším na novú poviedku.❤❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  16. Alex, knihy jsou přesně takové jaké mají být a jsou absolutně boží. Michael franc.me fascinoval od první série a zrovna tak Vasil ruský, snad se dočkáme i jeho příběhu ;) tvá fantazie je bez hranic :) moc dekuju, že se s náma felis o tvé díla.

    OdpovědětVymazat
  17. Dakujem..myslím,že knihy sa ti podarili skvele. Asi by som nemenila nič,ale s napatím očakávam čo bude dalej.

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji za informace. Rozhodně se mi to líbí víc tak, jak to je. Vymyslela jsi to super. Musím říct, že knížky a i tvoji úžasnou tvorbu čtu pro zábavu a jako způsob odreagování a nerada nad příběhem spekuluju. Mám tak ráda, když autor nakonec vše vysvětlí :D Takže, i když osudy postav jsi hodně propletla a je nutné sledovat víc dějových linek napříč jednotlivých dílů u zatím vedlejších postav, tak je super, že jsi vytvořila seznam a informace k jednotlivým postavám, kde si čtenář může oživit paměť, jak to s tou postavou vlastně bylo.
    Moc děkuji, že nám věnuješ svůj čas a píšeš úžasné příběhy, které by si jistě zasloužily o vydání :)

    Držím palce, ať se ti zdravíčko zlepší :)
    Denisa.

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem pekne za tvoje super knižky. Obdivujem tvoju fantáziu a držím palce pri ďalšom písaní. A hlavne tí želám veľa, veľa zdravia.

    OdpovědětVymazat
  20. Moc děkuji za povídky a i info o dalším psaní, přeju brzké uzdravení. Bára

    OdpovědětVymazat
  21. Prajem Ti aby sa zdravie polepšilo. Tvoje príbehy sa menia tak, ako sa majú meniť. Všetci sa meníme a osem rokov je dlhá doba. Som zvedavá, ako sa to nakoniec vyvinie.

    OdpovědětVymazat
  22. Díky za seznam 😀. Ale podle toho bys polovinu postav zabila?!! A nebo by skončilo s Erin a Salvatorem. Nemyslitelné. Ani si to neumím představit. Jsem moc ráda, žes to přepsala do této podoby 😁👍. Tak jak jsme je poznali, je to úžasné velkolepé dílo. Určitě zase vymyslíš něco speciálního pro nadcházející dvojici, Casey a Briana.
    A jsem ráda, že jsi o sobě dala vědět, Alex. Pořád držím ✊. V první řadě mysli na sebe a své zdraví.

    OdpovědětVymazat
  23. Som rada, ze si tolko postav nepozabijala :) Dakujem. VV

    OdpovědětVymazat
  24. Som rada, že si veľa z pôvodných návrhov pomenila 😁
    Držím palce, nech ti na vymýšľanie zapletiek a príbehov nikdy nedôjde muža 😄

    Veľa zdravíčka, nech to už všetko máš čoskoro za sebou 😉

    OdpovědětVymazat
  25. Mně se to taky takhle líbí víc a moc se těším na další příběhy 😊💗 Hodně zdraví a krásný zbytek léta 🌞🍀

    OdpovědětVymazat
  26. Díky za info. Ostatní nápady byly fascinující, ale musím říct, že se mi to líbí jak to je napsaný. Mám radši šťastné konce a jsem vždy ráda, když mé oblíbené postavy přežijí. Tento svět, který si stvořila, je velmi fascinující , úplně jsem mu propadla.
    Moc se těším na další díly této či další série, ale samozřejmě chápu, že nejsi robot a že to chce čas a inspiraci, takže si v klidu počkám. Hlavně se uzdrav a buď šťastná - pak to půjde samo. Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  27. Michael Francouzsky mel byt stastne zenaty 😂😂😂 to me dostalo do kolen. On je tak strasne zajimava postava, stejne jako Vasilij Rusky ❤.

    OdpovědětVymazat
  28. Moc děkuji za info. Ty možnosti, jak se mohly některé příběhy vyvíjet, jsou zajímavé. A napadá mě: co kdyby některé ty horší konce vlastně už nastaly před koncem světa, ze kterého přišla Carys? Několikrát se v příbězích říká, že už Conor a Isobel změnili vývoj událostí... Takže kdo ví, co by bylo, kdyby....
    Ale tak, jak jsou všechny povídky napsané teď, se mi moc líbí. Také mám raději dobré konce a když se i v tom padouchovi objeví kapka něčeho dobrého. Jsem zkrátka "naivní optimista".
    Těším se na všechny tvé další příběhy a přeji hlavně hodně zdraví.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  29. Pribehy ktore si napisala su uzasne, plne akcie a zivota. Obdivujem tvoj dar tvorby uzasnych pribehov. Prajem vela zdravia a vela pisatelskej inspiracie pre dalsie uzasne pribehy na ktore sa budem tesit ako male dieta :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahojky Alex, je to super a genialne tak,ako si to nakoniec napisala������.Postavy sa vyvijali s kazdou knihou a prisposobovala si k nim svoj povodny zamer.Dufam,ze Ta ovplyvnovali aj konentare a reakcie citateliek. Velky obdiv a poklona pred Tvojim talentom....Tvoje pribehy su fakt pecka...��������,Prajem vela zdravia...��������

    OdpovědětVymazat
  31. Alex, nič by som nemenila. Knihy sú perfektné tak, ako sú napísané. Obdivujem tvoju fantáziu a obdivujú u schopnosť, napísať príbehy, ktoré zaujali veľa ľudí

    OdpovědětVymazat
  32. Ďakujem veľmi pekne, každý príbeh bol perfektný, prajem veľa zdravia a radosti z písania. 😊

    OdpovědětVymazat