úterý 3. listopadu 2020

Temná skúška 9


 

Casey odhadovala, že do seba dostala asi tak tisíc kalórií a ešte pokukovala po dezerte. Práve si odkrajovala z čokoládovej dobroty, keď sa dvere do jedálne otvorili a dovnútra vbehla maličká postava.


„Theresa!“ zvolala spolu s Hádom. Brian sa zvedavo otočil k dieťaťu.

Malá sa usmiala od ucha k uchu. „Našiel si ich? Povedala som ti, že sú dobrí,“ pochválila vládcu pekiel, ktorý sa tváril, že vidí pavúka v sprche. Deti asi nebudú jeho silnou stránkou.

„Kto je to?“ nechápal Brian.

„Zdroj polovice mojich problémov,“ zašomral Hádes, zatiaľ čo malá sa vyhupla do stoličky vedľa Casey, znovu sa usmiala a pritiahla pred seba celý ovocný koláč.

„Prečo máš v pekle deti?“ zhrozil sa Brian.

„Patrí k dušiam v Tartare. Bola adoptovaná do rodu zasiahnutého kliatbou a umrela pri nehode,“ vysvetlil znudene. „A nedokáže obsedieť na jednom mieste.“

Casey zabolelo pri srdci. Chúďa malé ani nedostalo šancu dospieť. „Kde sú jej rodičia?“

„Biologickí netuším. Adoptívni stále žijú.“

Theresa posmutnela. „Chýba mi mamka.“

Bosorka potláčala slzy. Prisadla si bližšie k drobcovi a objala ju.

„Bude môcť dospieť?“ zašepkal Brian po anglicky, aby im malá nerozumela.

Hádes pokrútil hlavou. „Starnutie tu neexistuje. Jej mozog sa bude vyvíjať, ale telo nie.“

„To je strašné!“ zhrozila sa Casey.

Hádes sa netváril, že by ho to traumatizovalo. Naďalej si pochutnával na tiramisu.

„Zostanete?“ zaštebotala Theresa nadšene, ústa plné dezertu. „Hádes na mňa nikdy nemá čas. Môžeme sa spolu hrať!“

Casey nedokázala sformulovať odpoveď. Preto sa len falošne usmiala a pobozkala ju do vláskov. „Určite sa zahráme,“ sľúbila jej. Chuť k jedlu ju prešla.

Kým dieťa nevinne útočilo na koláč, Brian vážne pozrel na Háda v očakávaní akejkoľvek snahy vyriešiť vzniknutý problém. Namiesto toho sa odrazu vo vzduchu objavil pergamen, ktorý sa vznášal vládcovi pred očami.

Hádes nenútene zacinkal na otrokov. Dvaja okamžite vošli.

„Čoskoro dorazí nový hosť. Pošlite ho na striedačku do pavilónu dymu a rakoviny pľúc. Poprosím rakovinu vylepšiť o bolesť z chemoterapie.“

Otroci prikývli a už ich nebolo. Theresa sa netvárila, že vidí niečo nové, ale Casey s Brianom mali oči dokorán.

„Čo to bolo?“ požadoval vysvetlenie Brian.

Hádes si odpil z vína a pohodlne sa oprel. „Práve umrel veľkovýrobca a predajca cigariet. Osem luxusných víl, dvanásť áut, štyri manželky, desať mileniek, niekoľko veľmi znepokojivých sexuálnych úchylok a spôsobil smrť tisícov ľudí. Mal som ho na zozname už tridsať rokov, ale tá sviňa nie a nie kixnúť,“ posťažoval sa. „Je načase, aby ochutnal vlastnú medicínu.“

„Ty máš zoznam všetkých, čo patria do pekla?“ žasla Casey.

„Mená, hriechy, tresty. Chceš sa pozrieť?“ otočil k nej pergamen. „Zaujímavé čítanie. Pre niektorých musím stavať nové pavilóny, ale väčšina sú štandardné znásilnenia, genocídy, predaj zbraní, vraždy, mrzačenie, týranie a násilie. Cigarety sú nové, ten pavilón mám len chvíľu. Teraz musím postaviť nový pre akéhosi pána Donalda. Neviete, prečo má byť naplnený injekciami s bielidlom? Ľudia sú divní. Každopádne sa tam zdrží len než sa k nemu pripojí pán Vladimir a spoločne poputujú do pavilónu feminizmu a rovnoprávnosti. Tie sú moje obľúbené.“ Nesúhlasne krútil hlavou. „Vážne, čo majú všetci s tým utláčaním? Je to nudné a neproduktívne. Och, a čo je zač ten chlapík – Kim? Už tu jedného mám a teraz príde ďalší? Klonujú sa snáď?“

Brian stuhol. „Julius. Pristál ti tu v poslednom čase nejaký Julius?!“

Hádes prestal vo svojom sťažovaní. „Julius? Mám tu viacerých s tým menom.“

„Maniak. Vraždy. Mučenie. Krádeže anjelskej moci,“ pomohla mu Casey. „Démon. Pôvod niekde na Blízkom východe. Tisíc a viac rokov.“

Hádes zbledol a rýchlo zroloval pergamen, ktorý zmizol v závane vzduchu. „Tento Julius. Áno, viem o ňom. Posledné roky sa činil. Podivné stvorenie.“

„Tak je tu?“ naliehal Brian.

„Je mŕtvy.“

To nebola odpoveď, ktorú chceli počuť. Než ho ale stihli zavaliť ďalšími otázkami, steny paláca sa otriasli. Brian s Casey vyskočili na nohy a Theresa prestala jesť. Vydesene pozrela na bosorku. Tá ju vzala za ruku, aby ju upokojila.

Hádes sa len zamračil a pokojne vstal. Niekoľko jeho otrokov nabehlo do jedálne a z ničoho nič ho obkľúčili.

„Hej, čo to robíte?!“ bránil sa, ale jeho vlastné stvorenia ho prestali počúvať. Podrazili mu nohy a prinútili ho kľaknúť si. Ruky mu vykrútili za chrbát.

Theresa vykríkla pri pohľade na toľké násilie a začala plakať. Casey ju zdvihla do náručia a odvrátila jej pohľad od scény pred nimi. Brian sa pred obe postavil ako štít.

Otroci začali ťahať brániaceho sa Háda chodbami na nádvorie. Vydesenú trojicu ignorovali. Čo ako sa boh bránil a prikazoval im prestať, nepremohol ich. Hodili ho na tvrdý betón a zostali stáť na stráži.

Len čo spamätal, vystrelil na rovné nohy nemohol uveriť vlastným očiam. Na nádvorí stála Persefona, jeho Persefona, a vznášala sa okolo nej surová, primárna moc, ktorú jej sám dal. Aby mohol vypadnúť.

Ibaže na to prišla.

Nikdy nemal rád chytré ženy.

Persefona sa naňho zazubila. Priam cítil, ako stráca kontrolu nad otrokmi v jej prospech. Kedy sa naučila tak pracovať so svojou mocou? On sám také ovládanie nemá!

Nepriateľsky na ňu zazrel. Za tých pár storočí sa zmenila. Zlatisté pramene si skrátila na úroveň ramien, telo jej spružnelo a akoby jej ešte aj prsia narástli.

„Nepredpokladám, že si prišla prosiť o odpustenie,“ prehovoril čo najvyrovnanejšie.

Persefona si odfrkla. „Odpustenie za čo, konkrétne? Za to, že si mi klamal? Napumpoval ma neznámou mocou? Že si ma chcel opustiť, spútať s týmto odporným miestom, len aby si sa mohol vrátiť hore a užívať si ľudský svet?!“ každým obvinením zvyšovala hlas.

Áno, takže odhalila jeho plán. Škoda. „Čo tu teda chceš?“

„Viem, o čo ti ide. Viem, že ti tu pristáli dvaja nesmrteľní.“ Zaťala päste. „Poznám ťa, Hádes. Chceš im urobiť to isté, čo mne. To ti nedovolím.“ Siahla po krátkom meči. „Ani ja, ani Brian a ani Casey sme sa neprosili o pobyt v podsvetí. Ty si sem prišiel dobrovoľne,“ pripomenula mu. „Lucifer ťa k ničomu nenútil.“

V Hádových očiach sa blyslo číre šialenstvo. Bez dlhšieho váhania napadol Persefonu.

 

 

 

 

Casey a Brian len nechápavo hľadeli za odchádzajúcimi otrokmi. Theresa potichučky fňukala.

„Čo sa práve stalo?“ vyhabkala Casey.

„Psst!“ ozvalo sa od dverí. „Psst!“

Zvedavo sa otočili k postave v tieňoch. Spoza rohu sa vynorila drobná blondínka, s ktorou už Brian mal tú česť.

„Ellie?“

Po zuby ozbrojená upírka im hodila meče. „Máme málo času. Za mnou!“ vyzvala ich a z vrecka vytiahla mobil, na ktorom si otvorila akúsi mapu.

„Ellie, čo sa to deje?“ šepkal Brian, keď sa hnali chodbami za ňou. Upír od Casey prevzal Theresu, ktorá bola stále vydesená a bledá. Nemohli ju tam nechať.

„Skrátene – Hádes má o kolečko naviac a urobí všetko preto, aby sa odtiaľto dostal. Čo znamená, že by vás k podsvetiu pripútal. Však viete – výmena strážneho psa.“ Prebehla dlhou chodbou a rozrazila dvere na kamenisté nádvorie. Znovu na nich zaútočil pach síry. „Musím vás odtiaľto dostať.“

Meravo na ňu civeli.

„Čo je?“

„Povedal nám, že neexistuje cesta von,“ pípla Casey.

„Ten toho nakecá. No tak, rýchlo! Persefona ho nezdrží naveky.“ Popohnala ich cez bránu do podivného sadu s rastlinami pripomínajúcimi riasy.

„Persefona?“ dychčala Casey. „Ona sa vrátila?“

„Len aby vám zachránila zadky.“ Ellie spomalila a nastražila uši. „Zabáva Háda, kým vás ja dostanem preč.“

„Počkaj, počkaj!“ zastavil ju Brian. „Persefona je dôvodom, prečo je tu uväznený.“

Ellie predviedla známe gúľanie očami. „Áno? A čo pekné vám ešte povedal? Že si tyká s veľkonočným zajkom?“ Otočila sa a pokračovala v behu. „Hádes chcel na Persefonu preniesť svoju moc, aby mohol vypadnúť. Tak ušla prvá. A než ju obviníte zo sebeckosti, nerobila to pre seba.“ Konečne sa zastavili pred obrovskou jaskyňou, z ktorej šlo podivné modré svetlo.

Casey zhíkla. „Bohovia, ty si ich dcéra!“

„Áno. Mama ušla tehotná. Aby ma ochránila. Comprende? A teraz sa vrátila, dotiahla sem aj mňa, hoci hrozí, že sa na nás ten debil môj otec vyvŕši.“ Odhrnula si svetlé pramene z tváre.

„Kde je? Nemali by sme jej pomôcť?“ zasiahol Brian a postavil Theresu na zem. Tá sa hneď privinula ku Casey.

„Pomôžete jej tak, že čím skôr odídete.“ Zaviedla ich do jaskyne. Tam, medzi neprirodzene vyzerajúcimi útvarmi, sa akoby zvislo hýbala vodná hladina. Modré svetlo vychádzalo z nej.

„Č-čo je to?“ zamrnčala Theresa.

„Portál zatratenia.“ Ellie sa k nemu opatrne priblížila. „Tadiaľto odchádzajú trestanci, ale to vy nie ste.“ Natiahla dlaň a vydala k nemu prúd energie. „Ako Hádova dedička vás môžem poslať späť na Zem. Vráti sa vám život. Teda pokiaľ ste nespáchali zločin proti ľudskosti, o ktorom by som mala vedieť.“

Než ju Brian s Casey stihli zasypať tuctami otázok, zem sa otriasla a niekoľko uvoľnených skál popadalo. Všetci sa zvrtli a uvideli Háda s Persefonou v pätách, ako sa rúti do jaskyne. Zdá sa, že aj on pochytil trochu inteligencie od svojej ex. Vyslal k nim lúč svetla a len-len že uhli.

„Bežte!“ kričala krvou zašpinená Persefona.

„Lydia?“ Casey si myslela, že už ju nič neprekvapí.

Hádes ich odhodil z dosahu portálu. Ellie stratila kontrolu a otočila sa k nemu.

Na sekundu ustrnul.

Nastalo trápne ticho.

Hádes obviňujúco pozrel na zadychčanú Persefonu, ktorá dobehla k dcére, aby ju bránila.

„Vy dve suky!“ zreval a vyslal k nim všetku silu, ktorú v sebe držal. Persefona s Ellie zareagovali ako jedna a zdvihli dlane, aby ju odštítili. Vzduch okolo nich praskal a portál sa otriasal.

Brian znovu zdvihol Theresu a spolu s Casey sa snažili dostať čo najďalej od bojujúcej rodinky. Nebezpečná energia zasiahla portál, ktorý začal meniť farbu. Skaly padali a steny jaskyne praskli. Persefona sa naďalej snažila nasmerovať portál na Zem, ale Hádes robil všetko pre to, aby ju rozptýlil.

Theresa sa na celé kolo rozplakala. Brian ju tíšil najlepšie ako vedel, ale sotva udržal rovnováhu.

„Prestaňte!“ kričala Casey. „Zavalí nás!“

Ani jeden ju nepočúval. Persefona s Hádom si vymieňali nadávky a Ellie mala len snahu premôcť otca.

Zem praskla.

Brian odtiahol Casey od padajúcej skaly.

Portál víril.

„Utečte!“ precedila pomedzi zuby Persefona. „Hneď!“

Nemusela im to dvakrát hovoriť. Potkýnali sa popri portáli, ale ďalšia skala sa im stala osudnou. Casey vykríkla hrôzou, keď ju uvidela. Brian ju voľnou rukou pritiahol k sebe, ale ako doňho narazila, vychýlila ho z rovnováhy a všetci traja sa stratili v nestabilnom portáli.

64 komentářů:

  1. Děkuji za skvělou kapitolu. Jsem napnutá kam je ten portál dostane. A ti "očekávaní budoucí obyvatelé podsvětí" mě pobavili. :) Alexa, píšeš úžasně.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem veľmi pekne. Bolo to super. Už sa neviem dočkať pokračovania.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, za kapitolku... Hádám, že se nám rozkryje minulost, a doufám, že Teresa je jejich dítě...
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za skvelú kapitolu 🥰

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem. No, myslím, že Caseyine spomienky na Cataline sú tým, čo Ellie myslela. Bojím sa, čo aa stane. Už aby bol ďalší utorok.❤❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za další naprosto úžasnou kapitolu. Celý týden se těším na další úterý :-) Jsi báječná spisovatelka. Moc, moc děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Fantastické, moc děkuji za perfektní kapitolu. Jen ten týden, je moc dlouho, když je člověk napjatý, kde skončí a také mám pocit, že Thereza, by mohla být jejich. Biologické rodiče si nepamatuje, ale ona vlastně zemřela před porodem, jestli se nemýlím. Takže, poklade je to na tobě, co nám tvá múza nadělí. Doufám, že jsi v pořádku a budu se moc těšit na další úterý💖💖💖

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud byla Cataline tygřice, dítě by mohlo mít její geny, a tudíž disponovat schopností znovuzrození... Takové moje vnitřní předpoklady, v jejichž naplnění doufám. ❤️
      Alex vždy dokážeš zplodit nádherný příběh, který se proplétá a rozplétá s lehkostí, kterou obdivuji.
      Nejlépe se vstává v úterý, ráno je hned lepší. :)
      Tinka

      Vymazat
  9. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem ♥️♥️♥️, ale čakanie ničí moju trpezlivosť, nech je už zase utorok.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc děkuji za další skvělou kapitolu 💛

    OdpovědětVymazat
  13. Super, díky za skvelú kapitolu. Som nesmierne zvedavá na pokračovanie. Kam sa asi z portálu dostanú? Toď otázka. Díky Alek za napínavú kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc děkuji za krásnou kapitolu už se těším na pokračování. Jste uzasna doufám že jste už v pořádku. Přeji hodně zdravíčka ☺💖

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji za skvělé pokračování :-) Jsem zvědavá, kam se portálem dostanou :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Dakujem pekne za dalsiu skvelu a napinavu kapitolu!Uz aby bol utorok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vdaka Alex!

    OdpovědětVymazat
  17. dakujem za kapitolku, uz sa teším na ďalší utorok

    OdpovědětVymazat
  18. Moc dekuji za dalsi napinavou kapitolu. Do uteryasi nepreziju😂😘

    OdpovědětVymazat
  19. Zase skvělá kapitola,Alex. Moc děkuji 👍😁😁

    OdpovědětVymazat
  20. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Ďakujem krásne s tým Donaldom a Vladimírom pobavilo 😂som zvedavá kam sa cez portál dostanu

    OdpovědětVymazat
  22. Dakujem,dalšia skvelá kapitola.

    OdpovědětVymazat
  23. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

    OdpovědětVymazat
  24. Ďakujem za úžasnú kapitolu ❤️

    OdpovědětVymazat
  25. To jsem zvědavá kde skončili. Děkuju

    OdpovědětVymazat
  26. Moc děkuji. Těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  27. Ach Hades je naštvaný 😡 len dúfam že sa Brian a Casey dostanu von. Ďakujem pekne za kapitolu 💖🥰💖

    OdpovědětVymazat
  28. Ako vidím, Hádes sa nepotešil, keď prišiel na to, že má dcéru 😄. Ďakujem za super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  29. Donald, Vladimír a Kim 🤣🤣🤣

    OdpovědětVymazat
  30. Moc zajímavá kapitola, snad to všichni přežijí. Jsem zvědavá kde se ocitnou teď. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat