středa 10. března 2021

Vykúpenie z temnoty

 



 Bojovali za životy iných. Obetovali vlastné šťastie. 

Vojna skončila a zanechala Carys, Opal, Drakea a Ninju bez možnosti pohnúť sa ďalej. Carys normálny život nepoznala a konečne má čas na syna, ktorého zatajila pred svetom. Dokáže sa však vysporiadať s vlastnými činmi a nadviazať zdravé, netoxické vzťahy?

Ninja sa ocitol v paradoxnej situácii – vládne nebu, hoci má rezervované miesto tam dolu. Nikto nepozná jeho totožnosť a aj keď si prisahal, že sa bude od Carys držať ďalej, srdce má iné plány. Ako však môže byť so ženou, ktorú dokáže jeho samotná existencia nadobro zničiť?

Helio má na krku Opal už nejaký ten rok. Duch neznámej ženy ho privádza do šialenstva a teraz po ňom ešte chce, aby za ňu riešil maléry najvyššieho anjela Drakea. Ako sa však zamotáva do záležitostí, ktorým nerozumie, Opal mu začína byť viac a viac podozrivá. Zrádza ho myseľ? Alebo sa mu skutočne vynárajú zabudnuté spomienky na časy, keď bola živá?

Opal pokašľala veľa vecí. Stratila časť slobodnej vôle a pravdepodobne nadobro zruinovala vlastný život. Horšie však je, že zradila jedinú osobu, pre ktorú kedy niečo znamenala, aby zachránila tých, ktorí ju chceli vidieť zlomenú. Rozhodne nie najlepšia stratégia. A akoby to nestačilo, Helio začína tušiť, že s jej existenciou nie je niečo v poriadku...

Jewel žila roky v blaženej nevedomosti o totožnosti jej manžela. Pravda však začína vychádzať na povrch a ju čakajú ťažké rozhodnutia. Pre svet nesmrteľných je dôležitejšia, než by si myslela. Bez nej by totiž vojna nikdy neskončila... 

Drake urobil hlúposť. Zaplietol sa s človekom, oženil sa a splodil nefilim. Za toto všetko hrozí trest a smrť nielen jemu, ale aj jeho milovaným. Klamstvá sa ale stupňovali a zatiaľ čo jeho najdrahšia je dôvodom mieru, za ktorý bojoval... on je dôvodom vojny o ktorej ani nevie.

Šesť zmätených bytostí. Šesť tragických osudov. Šesť duší, ktoré boli vždy osamotené.

Až dodnes. Svet nesmrteľných sa musí znovu spojiť a postaviť za tých, ktorí už bojovali priveľa.


Niekoľko poznámok, než sa pustíme do tohto kolosálneho bordelu nevyjasnených vzťahov a klamstiev:

Ako ste už pravdepodobne zachytili z mojich predošlých príspevkov a anotácie, Vykúpenie z temnoty bude odlišný príbeh, než na aké sme zvyknutí. V prvom rade jeho dĺžka vychádza na dvojnásobok mojich bežných poviedok. Za druhé, dej sa bude točiť okolo šiestich postáv, ktoré mali kľúčovú rolu vo svete nesmrteľných za posledných deväť rokov: Carys, Ninja, Drake, Opal, Helio a Jewel (ktorá bola poväčšine mimo scény).

Jedna z vecí, na ktorú vás musím vopred upozorniť je, že tu nájdete oveľa viac deja, než sa dostaneme k romantickým záležitostiam. Je potrebné si vyjasniť mnoho udalostí, mnoho činov a mnoho nedorozumení.

Ďalšia vec, na ktorú sa pripravte, je určitá nevyváženosť deja. Niektorá dvojica dostane viac priestoru, než sa presunieme k ďalšej, inokedy bude táto dvojica úplne zatlačená do úzadia. Primárne je však poviedka venovaná Carys a Ninjovi. Popri nich si však svoje problémy budú riešiť Drake a Opal.

Nie všetky scény sa odohrávajú lineárne! Obzvlášť v prípade jednej dvojice bude ich príbeh predložený retrospektívne.

Je pravdepodobné, že s mnohými postavami, ich motiváciou a správaním nebudete súhlasiť. Povedzme si to narovinu – ani jeden zo zúčastnených nie je neviniatko. Sú to bytosti, ktoré boli nútené k extrémnym rozhodnutiam a činom, aby pomohli iným. Je absolútne v poriadku sa nad tým pozastaviť a diskutovať o tom v komentároch. Prosím, majte však na pamäti, že nie každý je dokonalý. Nie každý dostal rovnaké šance v živote a nie každý vyrástol v období mieru alebo obklopený násilím a nerovnosťou.

V poviedke Temné prebudenie som takmer v každej kapitole videla názory typu: Nemám rada Kamala preto lebo tamto a toto. Ja viem. Zámerne bol tak vytvorený. Ani ja som ho nemala na začiatku rada. Faktom však je, že situácia ho naučila novým veciam a jeho postava sa vyvinula. Nie každý je hneď od začiatku spravodlivý dobrák bojujúci za správne veci bez ohľadu na vlastný život. Všetci sa učíme, padáme na nos a keď sa obzrieme do minulosti, najradšej by sme svoje bývalé ja prefackali (ja teda určite).

Poviedka je však určená na pobavenie, vyjasnenie záhad obklopujúcich Carys, Ninju a Opal a hlavne – je plodom fantázie človeka mesiace (!) zavretého v karanténe, ktorému z tohto všetkého už dávno preskakuje :D zasmejte sa, občas zamyslite, užite si divokú jazdu absolútne šialených a temperamentných dvojíc a pripravujte sa na novú sériu s Luciferom, Michelom Francúzskym a Jazdcami apokalypsy!


53 komentářů:

  1. Božíču už sa neviem dočkať. Ďakujem a fakt obdivujem, že máš takú fantáziu a dokážeš ju dostať "na papier" a ešte aj v zmysluplnej forme. Vždy sa teším na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc dekuji taky se nemůžu dočkat na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za zajímavou anotaci, už se těším 😊😍😍😊

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem, už sa teším na ďalšie kapitoly tvojej novej knihy. 💖💖💖

    OdpovědětVymazat
  5. Ooooo Michal Francouzsky ❤, tajne jsem doufala, ze se na nej taky dostane. On je tak silene arogantni az je roztomily.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju, budu s nadšením vyhlížet první kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  7. teda, mám pocit, že toto bude jazda, veľmi sa teším

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji za anotaci a těším se na nepochybně parádní jízdu 🙂

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuji,už se neskutečně těším

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem 🥰 teším sa na nové životné príbehy a aj na ďalšiu jazdu s Lucim a apokalipsami 😀

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji moc za anotaci a přiznám se, že moc na tuto spleť příběhů těším💞💞💞

    OdpovědětVymazat
  12. Ďakujem 🙂, veľmi sa teším na ďalšie príbehy 😁

    OdpovědětVymazat
  13. Super tak to se moc těším. Alex jsi fakt úžasná. Věřím že situace dnešní doby není jednoduchá ani u mě nepíšu, ale mám děti na distnčce a to je taky super. Tvoje knížky mě fakt drží nad vodou,děkuji. 🥰🥰🥰💕💕💕

    OdpovědětVymazat
  14. Neviem sa dočkať 😉😉😉

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem a už sa neskutočne teším 🙂

    OdpovědětVymazat
  16. Super!❤️❤️ Já se těším jak dítě o Vánocích.
    Děkuji, Alexa!!
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  17. Ježiši. Já si zase ze zvyku jako každý den rozklikla blog, abych řekla ach jo a zase ho zavřela a čekala na další den. A heleďme se co to tu máme. Teda Alex, to mne naprosto rozmázlo. Budu potřebovat vymytí mozkové kůry, abych dokázala příběhy dalších postav pochopit. Ale už se hrozně moc těším na tu jízdu. Amen.

    OdpovědětVymazat
  18. Ty jsi takové zlatíčko...Strašně moc se těším a děkuji za tvoje úžasné povídky-knížky.❤❤❤😍

    OdpovědětVymazat
  19. Jo na Michaela francouzského jsem byla zvědavá od začátku :) nemůžu se dočkat. Alex jsi vážně boží, diky

    OdpovědětVymazat
  20. Božííííííííííííííííííí. Alex, už sa nemôžem dočkať na každú jednu kapitolu. To zas budú nervy ako to bude pokračovať ďalej :-) :-) :-) Ale už sa tešíííím. Som zvedavá na každú jednu postavu čo s nimi vymyslíš. Si skvelá a samo sebou aj tvoja korektorka je skvelá a užívam si prácu vás obou. Díky holčičky.

    OdpovědětVymazat
  21. Vypadá to úžasně, moc se těším. Žádná kniha od tebe mě ještě nezklamala, takže počítám s tím , že to opět bude vzrůšo. Děkuji za info.

    OdpovědětVymazat
  22. Super už sa na to teším. Ďakujem moc za info a ukážku.

    OdpovědětVymazat
  23. Moc se těším, děkuji!!💕💕

    OdpovědětVymazat
  24. Paráda. Děkuji a už se moc těším.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  25. Juchuuuuuuuuuu!To bude pecka!Strasne sa tesim!!Velka vdaka Alex!

    OdpovědětVymazat
  26. Už se moc těším :-) Tvé knihy mně opravdu velmi baví. Romantika je fajn, ale to, co je na tvých knihách nejlepší, je právě děj plný fantazie, akcí a emocí a hlavně humoru. Pomáhají mi udržet si v této šílené době sílu a relativně zdravou mysl :-D Děkuji

    OdpovědětVymazat
  27. Ďakujem za pokračovanie, teším sa :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Začíná to zajímavě, už se moc těším.

    OdpovědětVymazat
  29. Ďakujeme krasne za ďalší super pribeh

    OdpovědětVymazat
  30. To je tak super 👌 ja sa už taaaaak veľmi teším na túto knihu 😊 som strašne zvedavá ako to bude s Carys a Ninjom ale taktiež aj z ostatnými parádička 😘😘😘 ale taktiež sa teším aj na Lucifera a na jazdcov apokalypsy hlavne som zvedavá na jazdca "Mor" veľmi som sa bavila keď ho Abigail podpichovala ☺️☺️☺️ ďakujem pekne za info 💞💞💞

    OdpovědětVymazat
  31. Jsem zvědavá a strašně se těším 😍 Děkuji 🌷

    OdpovědětVymazat
  32. Děkuji, už se moc těším 🙂

    OdpovědětVymazat
  33. Už sa neviem dočkať a som. Veľmi zvedavá, ako si popreplietala ich osudy,
    Ale hlavne sa neviem dočkať rozuzlenia...a samozrejme ja som totálny romantik, takže čakám na happyedn každej dvojice 😄
    Ďakujem ❤️

    OdpovědětVymazat
  34. Autor má plné právo si vytvořit postavy jaké chce. O čem by to bylo, kdyby byli všichni hodní? Asi by se to nedalo ani číst. Vytvářej si postavy a příběhy, jak jen chceš. Děláš to moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  35. Podle toho co jsi napsala, tak to bude jízda 😁😁. Už se těším a souhlasím s dovětkem, že zrovna tyhle postavy byly většinou spojené s těžkými situacemi. Ale už se fakt těším 😀😀🤩😍. Alex, moc děkuji za další super příběh. A následující série taky bude boží 👍!!!

    OdpovědětVymazat
  36. Ďakujem, veľmi sa teším na novú knihu 😁😁😁!

    OdpovědětVymazat
  37. Moc se těším. Obdivuji Vaši fantazii,

    OdpovědětVymazat
  38. Paráda, teším sa. Vďaka za všetky úžasné príbehy. GabiM

    OdpovědětVymazat
  39. Ďakujem, už sa veľmi teším na pokračovanie. 😁

    OdpovědětVymazat