čtvrtek 1. dubna 2021

Vykúpenie z temnoty 5

 



Na deň bláznov, kapitola prakticky len o nich :D

Opal sa už dve hodiny prechádzala po Heliovej komnate, občas niečo zamrmlala, ale poväčšine len vzdychala.


Aj upír z nej dostával migrénu. „Môžeš mi aspoň vysvetliť, o čom toto všetko je?“ prosil ju, sediac na posteli veľkej ako menšia dedina. Luxus kráľovských palácov ju dodnes dokáže šokovať.

„O pokrivených rodinných vzťahoch,“ odpovedala neprítomne.

„Skús byť špecifickejšia.“

Prestala sa prechádzať a pozrela naňho. Z toho pohľadu mu zovrelo žalúdok. Aj on mal v sebe kedysi také odhodlanie? Pretože Opal vyzerala, že by v tejto chvíli bola schopná vytvoriť novú svetovú vládu.

„Ninja sa nedokáže zmieriť s minulosťou, Carys s vlastnými pocitmi, Drake s realitou a Jewel s... tá je ešte v blaženej nevedomosti. A ja mám necelé štyri mesiace na to, aby som všetko napravila, pretože čoskoro sa narodí nový nefilim a Carys sa ho pokúsi zabiť už len z princípu, keďže Julius v nej zlomil vieru v nápravu zločincov. A Ninja, jediný, kto ju to naučiť môže, trpí posttraumatickým stresom a komplexom menejcennosti,“ dostala zo seba na jeden dych. „A ja som stále priesvitná, nespím, nechodím na záchod a čo je najhoršie, nemôžem jesť! Za balenie čokolády by som obetovala svoje prvorodené,“ rozhodila rukami.

Helio si ju neisto premeral. Nie je to ona, kto by potreboval odbornú pomoc? „Prečo sa sústredíš práve na nich? Čo majú spoločné?“

„Pokrivené rodinné vzťahy,“ vrátila sa na začiatok.

Helio už dlho, predlho nepoužil svoj mozog na taktické účely, ale prinútil sa spojazdniť závity a dať jej radu ako postupovať, pretože ďalší deň jej nervozity neznesie. Chcel ju upokojiť. Chcel, aby mala to, čo dostal aj ten posledný žobrák na svete – telo a základnú kontrolu nad ním. Priam videl jej zúfalstvo, ktoré sa snažila ukrývať. Videl, ako sa stráca. Akoby potláčala vlastnú existenciu. Nemá sebecké zámery, nemôže urobiť nič pre seba, nekoná vo svoj prospech.

To musí byť strašná existencia.

Nadýchol sa, pretože vedel, že ak jej má pomôcť, bude musieť celé dobrodružstvo absolvovať aj on. Je k nemu viazaná mágiou. Nemôže sa pohybovať kam chce.

„Rozdeľ si problémy,“ poradil jej. „Daj ich do pomyslených škatúľ. Ktorý je najpálčivejší? A ktorý by vyriešil aj problém v inej škatuli?“

Zamyslene naňho pozrela. V hlave mala chaos. Ako udržať všetkých na uzde? Jewel o chvíľu porodí, ale nie hneď. Carys o dieťati nevie. A ani nesmie, kým nepochopí, že ho nesmie zabiť, že Drake nezničí svet ako keď sa narodila ona. Ibaže Drake potrebuje vedieť, prečo sa obáva a to nezistí, kým sa nedozvie, že je jeho dcéra.

Carys mu to však neprezradí v obave pred opakovaním jej verzie budúcnosti. Pretože už neverí v druhé šance. A Ninja jej nikdy neprezradí svoju identitu, lebo sám seba nevidí ako hodného. A pritom je chodiaci dôkaz druhej šance.

Oči sa jej rozšírili. „Mám to!“ vykríkla po niekoľkých minútach ticha. „Viem kde začať.“

Helio jej zatlieskal. „Čo mieniš robiť?“

„Musíme do podsvetia.“

Zo všetkých možností, od návštevy kláštora až po zápasy v bahne si musí vybrať návštevu toho prekliateho miesta?! Kam sa živí nedostanú? „Opal, ja tam nemôžem vstúpiť,“ pripomenul jej. Jeho život je síce nahovno, ale ešte nie je pripravený na smrť.

Uvedomila si, že má pravdu. Ale potrebuje hovoriť s Persefonou, alebo jej dcérou Ellie. Tie tam dočasne vládnu po tom, čo Hádes zdrhol a prenechal ťarchu toho miesta na ich pleciach. „Máme možnosť ich kontaktovať?“

Helio už teraz ľutoval, že sa jej rozhodol pomôcť.

 



 

Nasledujúci deň sa cez najvyšší dvor upírov spojili s Persefonou, ktorá horko-ťažko zaviedla do podsvetia pevnú linku a začala premýšľať nad internetom. Bývalá agentka dvora bola prekvapená Heliovým vysvetlením o neviditeľnej kamarátke, ktorá s ňou potrebuje čosi prebrať, ale nevysmiala ho a premiestnila sa na povrch, zatiaľ čo Ellie zostala dolu.

Stretli sa s ňou v salóniku s výhľadom na sad, kde pod mohutným stromom lenivo posedávala Abby, zavŕtaná v Rayovom náručí. Aj keď mladá princezná nie je jeho krv, Helio pre ňu mal špeciálne miesto v srdci, odkedy ju uvidel. Nebadane sa usmial, než privítal bývalú zamestnankyňu dvora. Lydia, teda Persefona, na sebe mala voľné biele šaty a keď sa nadýchol, musel sa na chvíľu odvrátiť. Upírsky superčuch nie je vždy príjemná záležitosť.

„Ja viem, ja viem,“ zašomrala Persefona. „Už týždeň staviam nový pavilón pre Donalda a lejeme doň hektolitre bielidla. Ten zápach nejde prekryť.“

Opal sa zasmiala a prekvapilo ju, že Persefona k nej obrátila pohľad. „Ty ma vidíš?“

„Už áno. Hádova moc je...“ Precvičila si krk, akoby ju fyzicky ovplyvňovala. „Podivná,“ zvolila neutrálne slovo.

Opal jej prišlo ľúto. Persefona ani len netuší, ako neskutočne ju ten bastard oklamal a čo je najhoršie, on sám si nepamätá. Pretože zošalel. „Bude to v poriadku,“ povedala mierne.

Persefona len nadvihla kútik pier a keď sa všetci posadili, šla priamo k veci. „Ignorujúc fakt, že ťa vnímam ako mŕtvu a zároveň cítim životnú energiu tvojej duše, môžeš mi vysvetliť, načo ma potrebuješ? Pretože veľmi očividne nie si pekelný materiál.“ Ironicky na ňu mrkla. „Ešte aj ten sex si mala len s jednou osobou.“

Opal očervenela ako paprika a zúfalo pozrela na Helia, ktorý pootvoril pery. Doteraz mu akosi nenapadlo, že Opal môže mať... vzťahy. Alebo mala.

„Ja... nejde o mňa. Potrebujem napraviť niekoľko osudov.“

„Zlatíčko, ak chceš vytiahnuť niekoho z pekla, tak to rozhodne nepovolím.“

A je čas na ťažkú pravdu. „Nejde o niekoho, kto už dole je.“ Nadýchla sa a v duchu prosila Ninju, aby jej nemal za zlé, že sa podelí o jeho tajomstvo. „Ide o niekoho, kto je ešte len na zozname.“

Persefona sa vystrela. Mená na zozname nie sú pre zábavu. Sú to duše, ktoré zničili životy, spôsobili utrpenie, smrť, masakre... V pekle musia pocítiť na vlastnej koži všetko, čo majú na svedomí. „Kto?“ Luskla prstami a pred nimi sa vo vzduchu zjavil navinutý pergamen dlhý ako týždeň pred výplatou.

Opal si hrýzla peru. „Máš tam jedno špeciálne meno. Meno, ktoré nezapadá do štandardov.“

Persefone v očiach zahorel oheň. Je len jedno meno, ktoré jej spôsobuje vrásky. Jediné meno, ktoré otriaslo zoznamom. A jej vierou v spravodlivosť.

„Ja viem, ja viem. Viem presne, čo si myslíš, ale tento muž... trpí.“

„No v to dúfam. Ešte stále ku mne nebol doručený a rada by som sa s ním... pohrala.“ Nikdy nemala z mučenia potešenie, ale v jeho prípade? Ochotne sa zúčastní.

„Nebol k tebe doručený, pretože jeho osud sa zmenil. Persefona, jeho meno nie je ako ostatné. Viem to. A vieš to aj ty. Začalo miznúť, však?“

Vládkyňa podsvetia zovrela pery. „Čo odo mňa chceš? Vyškrtnúť ho?“

„N-nie. Chcem aby si ho navštívila a vytiahla ho z letargie.“

Persefona zalapala po dychu. „Prepáč, asi mám v ušiach bielidlo. Čo to po mne chceš?“

„Chcem aby si navštívila Ninju a pomohla mu zmieriť sa s jeho činmi a osudom a vysvetliť mu, že má nádej na vykúpenie a môže vykonať veľa dobra,“ vysvetlila jej svoj plán v celej jeho jednoduchosti.

„Ninju? Prečo by som...“ Stíchla, keď pochopila identitu muža, ktorý momentálne vládne celému nebu a anjelom. Zbledla ako stena. „To nemôže byť pravda,“ pípla na smrť vydesene.

Helio by prisahal, že sa Opal zatvárila previnilo. Čo je zač tá Ninja osoba? Už mali tú česť s Hádom, Luciferom a vládkyňami ročných období. Existuje snáď niekto horší?

„Ako si mohla... ako si nám to mohla zatajiť?!“ oborila sa na ňu Persefona. „Po všetkom, čím sme si museli prejsť...“

„Len vďaka nemu ste porazili Juliusa. Potrebovali ste ho,“ bránila svoje činy Opal. „Čo ako ho chceš odsudzovať, Ninja je prvý muž za celú existenciu ľudstva, ktorý sa sám vykúpil zo zatratenia.“ Vstala a čelila vytočenej vládkyni. „A mám vám pripomenúť, že ani jeden z vás mu v tom nepomohol?“

Persefona rozhodila rukami. „Pretože sme sa pokúšali prežiť! Nemala si právo to pred nami tajiť, Opal!“

„Ale no tak! Ešte ti nedošlo, že ja tu nehrám podľa pravidiel? Prišla som si zachrániť rodinu a presne to robím.“ Bojovne zdvihla bradu.

Helio vstal tiež a pochopil jej narážku. „Ty si Ninjova príbuzná?“

Sebavedome sa k nemu otočila. „Áno.“ Znovu sa sústredila na Persefonu. „Je krásne zatvárať oči pred realitou, ale ty jediná môžeš vidieť pravdu. O jeho osude, jeho utrpení a jeho rozhodnutiach. Uvedomuješ si, čoho všetkého sa vzdal? Zamyslela si sa nad tým?“

„A ty si sa zamyslela nad tým koho musel zabiť, aby sa dostal tam, kde je?“

Opal jej bez váhania čelila. „Áno. Celú moju rodinu,“ odpovedala vážne. „Aj mňa. Sám mi to povedal.“

To Persefonu konečne umlčalo. Naprázdno otvárala a zatvárala ústa. Helio tiež nevedel, ako reagovať. Odkiaľ Opal prišla? Zo záhrobia? Ako je to možné? A prečo sa o Ninju tak zaujíma? Bol jej milencom? Nie, povedala predsa, že sú príbuzní. Ale nešpecifikovala, či pokrvní.

„Prosím ťa ako niekto, kto prišiel o všetko a obetoval aj to posledné, čo mal,“ zmiernila tón Opal. „Ninja chradne, pretože si nedokáže odpustiť. Netvrdím, že mu máš dať rozhrešenie, len mu vysvetliť, že nie je ako býval. Že sa zmenil.“

Persefona si trela koreň nosa. Tomuto sa skutočne neupísala. Najskôr katastrofálne manželstvo s Hádom, teraz vláda nad podsvetím a akoby to nestačilo, musí ťahať za jeden povraz s previnilcom, pre ktorého má pripravené špeciálne miesto v pekle.

„Urobím, čo budem môcť,“ povedala nakoniec. Netušila prečo. Asi jej už preskakuje z tých výparov v podsvetí.

Opal si vydýchla. „Ďakujem. Ďakujem ti nadovšetko. Neoľutuješ to.“ Chcela ju objať, ale jej priesvitné ruky Persefonou len prešli.

„O tom pochybujem.“ Zazrela na Helia, akoby ho vinila za to, že ju tohto zatiahol, a odmiestnila sa naspäť do podsvetia.

Helio prepaľoval Opal pohľadom, z čoho sa jej zježili chĺpky na krku. Ten upír sa ani nemusí snažiť, aby ju rozrušil.

„Čo si zač?“ opýtal sa jej už asi stý raz.

Sklopila pohľad. „Ehm, to je komplikované.“

„Áno, to je aj kvantová fyzika a zvládam ju.“ Podozrievavo ju obišiel. „Ty vôbec nie si mŕtva, však nie?“

Naprázdno preglgla. Helio sa nad ňou týčil ako hora a akási časť jej mozgu ju nabádala k úteku. „Nie celkom,“ pripustila.

Zahľadel sa jej do očí a prisahala by, že jej žalúdok urobil salto. Podvedome cúvla.

Čo to robí? Bojí sa ho? Je predsa naňho zvyknutá. Je to Helio. Pozná ho. Lepšie, než si myslí.

„Akú moc konkrétne máš? Pretože ešte som nepočul o mágii, ktorá by spôsobovala tvoj stav.“

To ani ona. „Prosím, nepýtaj sa.“

Upír ju zahnal do kúta, hoci by pokojne mohla prejsť stenou. Vzhliadla k nemu ako chytená korisť a naprázdno preglgla. Helio na ňu zazeral.

„Prečo ja? Prečo si viazaná ku mne? Sme aj my rodina?“

Zahryzla si do pery. Oči mala ako loptičky.

„Koľko máš rokov, Opal?“ Zažil už mnoho generácií, aby spoznal mladosť a stavil by svoje rodinné klenoty na to, že toto dievča počíta svoj vek len v dvoch cifrách.

„Dvadsaťpäť. Mám dvadsaťpäť rokov a ešte som ani neprestala starnúť.“ Odrazu sa tvárila zničene. Jej život sa zvrtol, sotva si ho stihla užiť.


61 komentářů:

  1. Děkuji moc za další kapitolu💞💞

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda, ďakujem za super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem za novú kapitolku. ❤❤❤ Zamotáva sa to stále viac a viac.🤔🤔

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za super kapitolu 😍👍

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za ďalšiu kapitolu🙂

    OdpovědětVymazat
  7. Dakujem pekne za obe kapitoly teda aj vcerajsiu!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji za další skvělou kapitolu 🧡🧡🧡

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za kapitolu a i pěkný aprílový žertík 😂😂😘

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji ❤ i za to aprílové překvapení 😂❤

    OdpovědětVymazat
  12. Super. Moc děkuji za kapitolu 🥰

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za novou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji to bude ještě zajímavé. Všechny záhady si necháš až na poslední kapitoly nebo něco nàm odhalíš už za pár kapitol?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. och, neboj sa:) objasnenia vám budem dávkovať ako drogy - postupne a v priebehu celého deja;)

      Vymazat
  16. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji, Alexa. Bude zajímavé zjistit, zda mé předpoklady byly správné.
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  18. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  19. No, člověče ty to děláš taaaak napínavé a čtivé až z toho mám už zavareny mozek 😅👍. Moc ti děkuji za další super kapitolu, Alex.

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji. Je to skvělé :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Moc děkuji za krásnou kapitolu 🍀❤

    OdpovědětVymazat
  22. Ďakujem ❤️❤️❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
  23. Je to jedna velká záhada. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  24. Ďakujem veľmi pekne za kapitolu 😊 všetko je tak popreplietane ja už sa veľmi teším keď sa to všetko rozpletie 😊😊😊

    OdpovědětVymazat
  25. Moc děkuji za skvělou kapitolu a moc se těším na pokračování :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Jedno tajemství se vrší na druhé, je to velmi napínavé. Jsem zvědavá na pokračování. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  27. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ďakujem za pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat