středa 31. března 2021

Vykúpenie z temnoty 4

 


Carys sa odhodlala k vážnemu kroku. Zoznámila Ninju s Kadenom. V hlave si to odôvodnila tým, že chlapec aj Ninja sú démoni a môže mu pomôcť zvládať svoje sily a postavenie medzi nesmrteľnými. Plus potrebuje, aby mal Kaden ďalšieho ochrancu, keď bude jeho existencia odhalená.


Zišli sa v parku, na neutrálnej pôde. Ninja na nich už čakal na lavičke, opäť celý zahalený. Carys ich zoznámila a ďalšiu polhodinu sa bavila na tom, ako Ninja zisťoval, že s jej synom sa musí rozprávať ako s dospelým. Kaden bol zo začiatku opatrný, ale keď zistil, že Ninja je démon ako on, začal sa pýtať milión otázok.

Ninja bojoval so slzami. Toto malé zlatíčko je viac než len chytré. Je citlivé. Dozvedel sa, že už niekoľko mesiacov presviedča mamu, aby ho zoznámila aj s ostatnými nesmrteľnými, hlavne pármi z viacerých druhov, ktorí budú mať zmiešané deti. Mohol by im pomôcť, ako sa zachovať a čo očakávať. Zdá sa, že Carys mu dopodrobna vysvetlila mocenské rozdelenie sveta.

Ako môže byť tento malý anjelik synom zabijaka? Odpoveď prišla okamžite – Carys. Carys dala chlapcovi to, čo Julius nikdy nemal. Detstvo bez stresu a strachu o život.

Po čase sa na ihrisku zjavili Kadenovi kamaráti a Ninja ho nechcel zdržiavať od hry, preto ho poslal za nimi. Sám si potreboval utriediť myšlienky. Carys sa k nemu len prisunula a chvíľu sedeli v tichu.

„Má pravdu,“ prehovoril nakoniec Ninja, keď si bol istý, že sa mu netrasie hlas.

„V čom?“

„Je historicky prvé normálne vychované démonské dieťa. Doteraz vládlo presvedčenie, že démoni sú labilní pre to, že majú zmiešanú krv a on je dôkazom, že je to výchova, na čom záleží.“

Carys sa hrdo usmiala. „Stále je v ňom dosť anjelskej krvi.“

„Nie je to o krvi.“

Isteže nie je. Aj ona sa zmenila na stroj a zabijaka, keď boli s mamou neustále na úteku a neskôr začal Zem pustošiť Drake. „Čo ak ho odmietnu kvôli Juliusovi?“ vyslovila nahlas svoj strach.

„Tak budeme vedieť, že sú to blbci,“ vyhlásil Ninja zapálene, akoby práve prijal malého za svojho.

Carys ho pohladila po ramene. „Ďakujem.“

Pod maskou sa usmial a riskol objatie. Považoval za malý zázrak, že sa neodtiahla. „Povedz mi o ňom viac. Ako Kaden vyrastal? Má koníčky? Trpel nejakými neduhmi?“

A tak Carys spustila siahodlhý prejav o jej dobrodružstvách s dieťaťom, ktoré ju k smrti desilo...

 

 


 

Domov sa vrátili pred večerou. Ako obvykle Carys objednala donášku a pozvala aj Ninju. Páčilo sa jej, ako prirodzene si s Kadenom k sebe našli cestu. Rozhodne majú veľa spoločného, na rozdiel od nej, ktorá musí udržiavať svoj anjelský status. Aj keď mala pocit, že aj ten čoskoro padne.

Aby Kadena ešte trochu vyčerpali, zahrali si s ním strieľačku na konzole a Carys už ani neprekvapilo, že Ninja je preborník aj v tejto oblasti. A zrejme pochopil, prečo svojho syna zahltila hrami tohto druhu. Nenápadne nimi totiž trénovala jeho reflexy a rýchle uvažovanie. Nebála sa jeho bojovnej stránky.

Ninjovi sa z toho nahrnuli slzy do očí. Vždy vedel, že Carys je stelesnenie dobra a čistoty, ale ešte stále ho dokáže prekvapiť.

Len čo Kaden zahlásil, že je unavený, sám sa vybral do kúpeľne a následne do postele. Carys navrhla Ninjovi, či mu nechce prečítať nejakú vedeckú publikáciu pred spaním.

Pretože Popoluška je zrejme príliš nudná.

Ninja opatrne vošiel do jeho izbičky a našiel ho ležať pri zapnutej lampičke, v ruke doktorandská práca chlapíka s piatimi titulmi. Nadšene ju Ninjovi podal, aby mu prečítal jednu kapitolu. Usadil sa teda na zem vedľa postele a snažil sa predstierať, že vie o čom číta. Bol sotva v polovici, keď ho Kaden prerušil: „Prečo nosíš masku?“

Odmlčal sa a opatrne vzhliadol. Kadenove očká akoby videli muža pod vrstvami látky. Boli hnedé po Juliusovi, ale okolo rohoviek prechádzali do červenej po mame.

Ninju k smrti desili.

„Ehm, mám škaredú tvár,“ prišla slabá výhovorka.

Ešte aj Kaden sa tváril, akoby urazil jeho inteligenciu. „Si si istý, že ma chceš balamutiť touto odpoveďou?“

Áno, to sú Juliusove gény a Carysin sarkazmus. Ako mu ale vysvetliť skutočnosť? „Mám na nej jazvy,“ priblížil sa k pravde.

„A?“

A je vrah. Maniak. Zločinec. „Je lepšie, keď ma nikto nevidí. Nie som veľmi obľúbený.“

Kaden ani len brvou nemihol. „Mama ti verí.“

Pretože spolu zmasakrovali jeho otca. Nebol si istý, či je to vhodný argument. „Tvoja mama nedostala na výber, čo sa týka mňa. Mali sme spoločný cieľ a ten nás spojil. Inak by o mňa ani nezakopla.“ Jedine tak o jeho mŕtvolu.

„Pretože si démon? Ona také veci ako rasovú neznášanlivosť neuznáva.“

Bohovia, to dieťa znelo tak dospelo! Ninja sa odrazu cítil... nekvalifikovaný. „Ja viem, že nie. Ale to zo mňa nerobí dobráka. Tvoja mama si musela prejsť mnohým. Ja som tu len pre to, aby som jej pomohol. Pretože si to zaslúži.“ Pichlo ho pri srdci. Pretože tvoja mama je jediná, pre ktorú by som zničil svet, ale aj ho zachránil.

Kaden stále nevyzeral presvedčene. „Klameš jej,“ vyhlásil bez váhania. „A mne tiež.“

A čo čakal? Tú kuklu nenosí, aby sa chránil pred koronavírusom! „Je to tak lepšie,“ vzdychol.

Chlapec sa posadil a tie vševediace oči ho prepaľovali. „Viem, že môj otec nebol obyčajný démon. Viem, že mama mi tiež klame. Tiež viem, že som zdedil jeho moc. Veľa jeho moci.“ Dotkol sa Ninjovho predlaktia a vyslal mu do tela záplavu energie.

Ninja sa vystrel ako pravítko. Prudko vstal a vytrhol sa mu.

Kaden sa stále nezdal byť vyvedený z miery. „Možno je načase klamstvá ukončiť.“

V tej chvíli Ninja pochopil že nebezpečnejšie než on, Julius, alebo Carys, je toto dieťa, pretože je mocné, chytré a má silné zásady.

Bol na pokraji paniky.

„Nesmieš to mame povedať,“ zaprisahával ho. A potom sa vytratil z izby, akoby mu horelo za zadkom.

Carys naňho prekvapene mrkla z pohovky, ale nemohla vidieť jeho výraz paniky. Rýchlo sa odmiestnil, aby predýchal skutočnosť, že jeho svet sa môže znovu zrútiť.

 

 

 

Carys pokojne vošla do Kadenovej izby. „Tak čím si ho vydesil?“ vzdychla znudene. Už si zvykla na synove výstrelky. Nie je zlomyseľný, len niekedy dáva najavo pravdu, ktorú nikto nechce počuť, alebo vidieť.

Chlapček sa nevinne usmial.

Pobavene mu rozstrapatila vlasy. „Malý démon,“ pokarhala ho so smiechom.

„Tvoj malý démon,“ dodal a nechal sa prikryť. Aj keď myslí a správa sa ako dospelý, vždy si užíval matkinu starostlivosť.

„Našťastie.“ Pobozkala ho na líce.

„Mami?“

„Hm?“ Zastavila sa pri zhasínaní lampičky. Posadila sa k nemu na posteľ.

„Ninja mi príde ako dobrý chlapík,“ prekvapil ju vyhlásením. „Ale veľmi trpí.“

Zamyslene zvraštila obočie. „Prečo si myslíš, že trpí?“

Kaden si podložil hlavu lakťami. „Myslím, že má posttraumatický stres a pravdepodobne cíti vinu za niečo, čo nebolo celkom v jeho rukách.“

Jej desaťročný génius. Ninju musel rozhodne vydesiť, pretože ju samu desia jeho pozorovania. „Z čoho podľa teba jeho trauma pramení?“

Kaden mykol plecami. „Vzhľadom k minulosti nesmrteľných by som povedal z vojny, ale nikdy nevieš.“

To by sedelo. Carysine cesty sa s Ninjom skrížili mnohokrát, ale nikdy ho nejako nevnímala ako... komplexnú bytosť. Vždy ju vytočil alebo jej oponoval alebo ju vydieral. Celý čas sa sťažovala na vlastný osud, ale čím si prešiel Ninja? Žiadna z frakcií ho nepozná, nepatrí k žiadnej rase, je ako prízrak.

Keď sa tak zamyslí, je to trochu desivé.

„Pokúsim sa niečo zistiť,“ rozhodla sa nakoniec, pobozkala Kadena do vlasov a zhasla lampičku. Jeho slová jej ale neschádzali z mysle.

Kto je Ninja, že nemal strach ani z najvyšších anjelov?

 

 



Ninja odhodil nenávidenú kuklu a prehrabol si čierne pramene neposlušných vlasov.

To dieťa... to dieťa... nemal slov. To dieťa bude jeho skaza. Uvedomuje si Carys koľko malý podedil od otca? Akú desivú moc v sebe má? Vie tá žena vôbec, čo všetko Julius bol? Démon je len pomenovanie krížencov. Julius však v sebe mal krv niekoľkých rás – upírov, anjelov, džinov, bohov a kdesi v jeho rodovej línii sa údajne vyskytovala aj bosorka.

Nepochyboval ani chvíľu o tom, že chlapča už teraz vie, kto sa pod maskou nachádza.

Je si vedomý všetkých súvislostí?

„Opal!“ zreval do ticha svojho bytu v Dubaji.

Priesvitná žena sa zjavila kúsok od neho, zmätená zo zmeny prostredia. Po návšteve Jewel skončila zase pri Heliovi a teraz ju mágia stiahla k Ninjovi. „Deje sa niečo?“

„Kaden. Čo vieš o jeho moci?“ štekol rozrušene.

Opal sa vševediacky usmiala. „Desivé, však? Akoby videl iným až do duše.“

„Tá moc v ňom...“

„Je iba moc,“ skočila mu do reči prísne. „Neurčuje jeho činy. Kaden bol vychovaný milujúcou matkou, Ninja. Nevidel utrpenie, nezažil ho. Nič ho nenúti začať pustošiť Zem. Vlastne ti môžem s istotou povedať, že toto dieťa ešte položí Blízky Východ aj s Ruskom, keď nájde obnoviteľnú náhradu fosílnych palív,“ predpovedala. Spolu s dievčatkom, ktoré si nedávno urobilo výlet do mezozoika.

Ninja o jej slovách nepochyboval. Kaden urobí dieru do sveta a mal tušenie, že nie takú ako jeho otec.

Nenávidel sám seba. Nenávidel svoje rozhodnutia, činy a všetko, čo ho dostalo až sem.

Opal vycítila smerovanie jeho myšlienok. Prisadla si k nemu na pohovku. „Tvoj život neskončil. Dostal si novú šancu. Aj ty môžeš zlepšiť svet,“ povedala jemne. „Ninja, ja viem čím trpíš. Nie je to len PTSD. Cítiš sa menejcenný a istým spôsobom je to oprávnené, ale stále žiješ. Stále môžeš konať.“

Nemôže. Nemôže ani len byť sám sebou. Je naveky odsúdený na masku. Ale Opal má pravdu. Je vládcom neba a aj keď nenapraví hrôzy, ktoré už prebehli, prídu nové výzvy. A on sa už pred nimi neschová. Svet nesmrteľných sa bude naďalej zjednocovať.

Chcel Opal pohladiť za jej priateľské slová, ale dlaň mu prešla jej lícom.

Smutne si povzdychla. „Je to ťažké. Necítiť dotyk. Teplo,“ priznala tichučko.

„Môžem ti nejako pomôcť?“

Pokrútila hlavou. „Moje poslanie je iné než tvoje.“ Vstala. „Kaden nie je tvoj nepriateľ. Nepozná nenávisť. Nemáš dôvod sa ho báť.“ A zmizla.

Ninja si frustrovane ľahol, pritlačil si vankúš na tvár a dlho, agonicky, zvrieskol, aby zo seba dostal nahromadené emócie.


56 komentářů:

  1. Děkuji za krásnou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  4. Kto len je Ninja??? Určite predstavy sú tu, ale kto vie???🤔🤔
    Ďakujem za skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za další skvělou kapitolu💞💞💞

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem. Tak teraz som úplne zmätená. 😅😅❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za skvelú kapitolu 👍😍

    OdpovědětVymazat
  8. Paráda, děkuji!
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  9. Kto sa ksakru skrýva pod tou maskou??? No paráda Alex, určite nás necháš poriadne dlho naťahovať na škripci :) Díky za ďalšiu kapitolu a teším sa na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji pěkně. Opravdu jsem zvědavá, co jsi pro ně nachystala. A taky mám tajný tip, kdo by mohl být Ninja.

    OdpovědětVymazat
  12. Úžasné. Moc děkuji za další skvělou kapitolu ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  13. Kdo do prkýnka je ten Ninja? Děkuji pěkně za novou kapitolu 🌷🌞

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu. Ja mam nejaké podozrenie kto by to mohol byť., ale asi ma ako vždy Alex prekvapí.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  16. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  17. Moc děkuji za další super kapitolu, Alex 😍.

    OdpovědětVymazat
  18. Fíha. Děkuji za úžasnou kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Kaden je úžasný chlapec. Taky mi vrtá hlavou, kdo je Ninja? Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  20. Ďakujem veľmi pekne za kapitolu 😊 bolo to podarené ako si tam zapracovala koronavirus 👍 som zvedavá kto je vlastne ten Ninja.

    OdpovědětVymazat
  21. Super kapitola. Kaden je skvělý chlapec a určitě dokáže úžasný věci. Dost mi vrtá v hlavě kdo je vlastně Ninja. Měla jsem svůj typ, ale teď si nejsem jistá. Uvidíme. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  22. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Mám taký tip, kto je Ninja? Uvidíme v budúcnosti, či som si tipla správne. Ďakujem za super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  24. Moc děkuji za další neuvěřitelnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat