pátek 26. března 2021

Vykúpenie z temnoty 3

 



Carys bola nervózna celé tri dni. Ninja sa neobjavil a ona každou chvíľou čakala, že k nej nabehnú anjeli, alebo hoci aj armády nesmrteľných, a pôjdu po Kadenovi.

Keď ho v piatok odviezla ku kamarátovi, od zúfalstva zastavila v cukrárni a kúpila si predraženú čokoládovú tortu. Doma si ju ešte vylepšila šľahačkou a usadená za kuchynským pultom sa do nej pustila. Bola sotva v polovici, keď sa magická ochrana jej bytu zachvela a v obývačke sa zjavil Ninja.


Vystrela sa. Ako sa sem dostal?

Ninja sa obzrel. Carysin byt nepretekal luxusom, ale rozhodne je z tých drahších. Obývačka bola priestranná a zariadená pohodlným krémovým nábytkom, modernými technológiami a atypickými dekoráciami. Cez okná bolo vidieť svetlá Wellingtonu. Podľa dverí napočítal minimálne tri ďalšie izby a obývačka prechádzala do rovnako rozložitej kuchyne s jedálňou.

Usmial sa. Carys výnimočne nemaskovala svoju podobu a bola v prirodzenej forme so šarlátovými vlasmi a rovnako šarlátovými očami. Okolo úst mala šľahačku a čokoládu a stálo ho všetko premáhanie, aby ju nezhrabol a nezlízal z nej tú sladkú dobrotu.

„Ako si, sakra, prekonal bariéru?!“ okríkla ho, zotierajúc si zvyšky jedla z tváre.

„Dalo to trochu práce,“ priznal. „Máš slušné zabezpečenie. Ani anjeli nemôžu vidieť cez toľko mágie.“

„Ale niekto očividne áno,“ zamrmlala sucho a odložila príbor. „Čo si zač?“

„To je komplikované.“ Dnes viac než inokedy. „Ako sa máš?“

Carys si prekrížila ruky na hrudi. „Chceš sa tváriť, že si prišiel na priateľskú návštevu?“

„Je to snáď zakázané?“

Prižmúrila oči a prešla do obývačky. Mala na sebe len vyťahané tričko na spanie, ktoré odhaľovalo jej dlhé, vytrénované nohy. „Nie je tu, Ninja. Prespáva u kamaráta.“

„Ja viem. Prečo som asi prišiel teraz? Viem, že mi nedôveruješ, ale skutočne mám o niečo vyššiu úroveň, než použiť dieťa ako pešiaka.“

Kúsok napätia v nej poľavil. Ukázala k napoly zjedenej torte. „Pridáš sa?“

Pod kuklou sa usmial a vyhupol sa na barovú stoličku. Zaznamenal, ako ho Carys pozoruje s ťažko skrývaným úsmevom.

„Je tu niečo smiešne?“

„Nieee.“ Podala mu vidličku.

Ninja vedel, o čo sa pokúša, ale nedoprial jej tú radosť. Siahol po noži za opaskom a prerezal si otvor v kukle pre ústa.

Carys zagúľala očami. „Prečo sa ukrývaš?“ Naliala mu džús a pokračovala v útoku na sladkú dobrotu.

„Mám zjazvenú tvár,“ odpovedal okamžite.

Nadvihla obočie. „A myslíš, že ma to odstraší?“ Znela urazene.

Nie, isteže nie. Carys nie je povrchná. „Povedzme, že takto je to... bezpečnejšie.“

Nesúhlasne si odfrkla, ale viac naňho netlačila. „Tak čo ťa ku mne privádza?“

Nič dobré. A preto jedného krásneho dňa skončí v pekle. „Odrezala si sa od nás. Prečo? Ani si len neprišla na Hyperboreu.“

„Nečuduj sa mi. Angelica sa dozvedela, že som nefilim, Drake je stále odhodlaný nájsť môjho fotríka a môj syn ma sotva videl. Chcem tu byť preňho.“

„Dobre vieš, že Angelica by ťa nikdy nezradila. A v nebi sa menia pravidlá. Nefilim sa už nebudú zabíjať. A čo sa Drakea týka... nechcela by si mu povedať pravdu?“

Striaslo ju. „Nie, ani nie. Svet je konečne taký, aký má byť. Nič nie je viac potrebné naprávať. Chcem ísť do dôchodku, Ninja.“ Unavene si povzdychla. „A hlavne chcem vidieť Kadena vyrastať.“

Zovrelo mu srdce. „Ten chlapec je pre teba všetkým, však?“

Oči sa jej rozžiarili. „Je to malý anjelik.“

S otcom démonom. To dieťa si ešte užije. „Nemôžeš ho pred svetom ukrývať večne. Carys, určite na teba nechcem tlačiť, ale táto lož dlho nevydrží. Kaden patrí medzi nesmrteľných. Pod ich ochranu.“

„Ja viem.“ Odložila vidličku. „Nemysli si, že som naivná. Časom sa o ňom svet dozvie. A on o Juliusovi.“ Ukryla si tvár v dlaniach. „Ako mám dieťaťu vysvetliť, že jeho otec bol monštrum a ja som ho zabila?“

Ninja vstal a objal ju. Inú útechu jej nemohol poskytnúť. „Ešte máš čas. Spôsob nájdeme.“

Sucho sa zasmiala. „My?“

„Keďže som jediný, kto o ňom vie, robí to zo mňa komplica, nie?“ zavtipkoval.

Carys sa cez slzy zasmiala. „Prečo ešte pri mne stojíš?“ Vážne mu pozrela do očí. „Prečo si ma vôbec zachraňoval?“

Pretože ho zlomila. Vzal jej tvár do dlaní a pobozkal ju na čelo. „Jedného dňa pochopíš. Len ťa poprosím o jednu vec.“

„Akú?“

„Keď k tomu príde... Prosím, zabi ma bezbolestne.“

 


 

 

Opal trávila najviac času pri Heliovi. Mala pocit, že keď vyslovila kúzlo na záchranu svojej rodiny a skončila priesvitná, ako prvého musela zachrániť jeho a stal sa jej ukotvením. Pokiaľ ju mágia nepošle za niekým iným, je Helio jej základňou.

Desať tisíc rokov starý upír však má vlastné problémy. Okrem toho, že bol stáročia mimo diania po tom, čo nafingoval vlastnú smrť, má čerstvú skúsenosť s krutým mučením. Julius ho držal vo svojich temniciach takmer rok a pokúšal sa z neho vytiahnuť informácie, ktoré by mu zaistili výhodu nad silami nesmrteľných.

Aj keď to nikomu nepriznal, poznačilo ho to. Opal to videla každý deň. Bál sa zaspať a dopoval sa krvou. Strhol sa pri hlasnejších zvukoch a často ho pristihla zahľadeného do neznáma.

Kedysi vládol všetkým upírom na svete. Dnes žije so synmi na dvore a ešte stále hľadá vlastné poslanie. Opal mu robí spoločnosť odkedy bol nútený vyjsť znovu na svetlo a priznať splodenie piateho syna a nasledovníka.

Opal začínala mať pocit, že ho jej prítomnosť otravuje. Helia konečne dobehol vek a zrazu zistil, že už niet čo robiť, kde vládnuť. Jeho manželka umrela pred rokmi po tom, čo si našla novú lásku.

„Prečo si nepožiadal o presun na Hyperboreu?“ opýtala sa ho v jeden večer, keď spolu sedeli v salóniku a hrali šach.

„Nebol by som veľmi prínosný,“ prišla zadumaná odpoveď. „Poznal som len pár miest.“

Smutne krútila hlavou. Helio je jediný žijúci pôvodný obyvateľ Hyperborey, dávneho domova nesmrteľných, z ktorého boli na miléniá vyhnaní a takmer vymreli. Len nedávno ju znovu objavili a začali sa na ňu sťahovať. Zatiaľ je stále pod kontrolou historikov a archeológov, ale časom z nej bude životom prekypujúci kontinent. Technológie na nej predčia čokoľvek, čo kedy ľudstvo vytvorilo.

„Je to tvoj domov,“ argumentovala a povedala mu, kam posunúť strelca.

„To sotva.“

Zabolelo ju preňho srdce. Helio je otupený dlhým životom. A ona nevedela, ako mu pomôcť. Chcela mu povedať pravdu o sebe a svojej rodine, ale uvedomila si, že by mu len pridala starosti, ktoré nie sú jeho. A nemali byť ani jej. Chcela ho objať, no ani to nemohla. „Nie si sám,“ povedala nakoniec. „Máš tu mňa. Ak sa potrebuješ vyrozprávať, som tu pre teba.“

Jej slová mu preleteli jedným uchom dnu, druhým von.

 


 

Kolotoč udalostí sa roztočil hneď nasledujúci deň. Opal sprevádzala Helia na ceste do Verony, keď sa jej dotkla mágia.

„Niekam ma to ťahá,“ varovala upíra. Už rozoznala známy prúd premiestňujúci ju kam potrebuje pre naplnenie poslania.

Uprel na ňu prázdne oči a prikývol. Potom zmizla...

A ocitla sa v útulnej obývačke malého domčeka na juhu Liverpoolu. Cez okná presvitalo dopoludňajšie slnko a z kuchyne sa niesla vôňa ovocného čaju.

Opal sa v panike otočila okolo vlastnej osi. Toto miesto pozná! Chcela utiecť, ale nešlo to. Mágia ju nikam nepustila. Z kuchyne v tej chvíli vyšla svetlovlasá žena so zaobleným bruškom a šálkou v ruke. V tvári mala obavu a hľadela na akési papiere v druhej ruke. Priesvitnú ženu vo svojej obývačke zbadala až po chvíli. Vykríkla a šálka jej vypadla z ruky. Papiere ju nasledovali.

„Len pokojne!“ tíšila ju Opal a snažila sa pôsobiť čo najmenej desivo. „Nechcem ti ublížiť a nemáš sa čoho báť.“

Žena začala prudko dýchať a dlaňou si obranne prikryla bruško. Krôčik po krôčiku cúvala.

„Jewel, prosím, nepanikár,“ presviedčala ju Opal. „Nie som duch, poltergeist a ani démon.“

„O-odkiaľ ma poznáš?“ vyjachtala Jewel so stiahnutým hrdlom. Prízrak pred ňou nevyzeral ako materiál z horou – mala husté medené vlasy a na sebe šaty – ale sakra, je priesvitná!

„To je na veľmi, veľmi dlhé rozprávanie.“

Jewel to nezvládla. Dnešná návšteva doktora ju príliš vystresovala a duch v obývačke ju odrovnal. Zvládla sa oprieť o stenu a klesnúť na zem, kde omdlela.

Opal vyvrátila oči k nebu a frustrovane vzdychla. „Toto som nepotrebovala.“ Kľakla si k bledej Jewel a uistila sa, že pravidelne dýcha. Nanešťastie jej nemá ako pomôcť a bude musieť počkať, kým sa sama preberie.

Zo zvedavosti mrkla na papiere na zemi a hneď pochopila, prečo bola tak rozrušená. Sú to správy od lekárov a sono snímky. Jej dieťatko nie je v poriadku.

„Ty si vážne otec roka, Drake,“ zašomrala na anjela, ktorý ju do tohto stavu dostal.

Drake, najvyšší anjel hneď po Ninjovi, sa až príliš vžil do ľudského sveta. Odkedy sem bol poslaný z neba pred rokmi, zapáčilo sa mu tu. Napriek Carysinej snahe zmeniť osud Jewel tak, aby sa s ním nikdy nestretla, sa našli. Síce o niečo neskôr než v Carysinom svete, ale našli. Samotná Opal poznala len útržky ich vzťahu. Spoznali sa keď ešte študovala a dlho boli len kamarátmi. Primárne preto, že Drake sa nechcel zapliesť s ľudskou ženou, čo je medzi anjelmi zakázané, ale aj preto, že samotná Jewel sa bála záväzkov. Vyrástla prakticky na ulici a sotva mala čas na život popri práci a štúdiu.

Opal by rada vedela, čo sa zmenilo, že si dovolili zamilovať sa, ale to sa asi nikdy nedozvie. Po nejakom čase idylického partnerstva sa vzali a Drake im kúpil tento domček. Ako anjel nemal problém dostať sa k potrebným finančným prostriedkom a klamať Jewel, že je len nejaká nudná kancelárska krysa.

Zdá sa, že idylka sa chýli ku koncu. Drake si nedal pozor a Jewel teraz nosí v tele ďalšieho poloanjela – nefilim.

Ako jej mohol dovoliť navštíviť ľudských lekárov? Má ten chlap rozum? Okrem faktu, že deti nesmrteľných sa vyvíjajú rýchlejšie, je to maličké potomkom anjela a teda bude mať krídla, čo znamená odlišný rast v maternici.

Usadila sa na zem pri gauči, ďalej od Jewel, ale aby ju hneď po prebudení uvidela. Nemá zmysel chrániť ju pred realitou, ktorá ju čaká.

Ubehla necelá hodina a ľudská žena sa pohla. Ospalo otvorila oči a ťažkopádne sa posadila. Hneď vyvalila oči na Opal. Tá jej len smutne mávla.

„Bohužiaľ sa ma nezbavíš. Ale som príjemná spoločníčka, prisahám. Mám rada šach a viem aj spievať.“

Jewel sa snažila pochopiť, čo vidí. Pred ňou je duch. A pozná jej meno! „Čo chceš? Kto si? Prečo si tu?“

Duch cmukol. „Som tu, lebo som kráľovsky pokašľala jedno kúzlo. Mágia ma obrala o hmotné telo a teraz musím naprávať osudy iných. Koľko mi z tohto prejavu veríš?“

Vydesená Jewel ju len prepaľovala pohľadom.

Opal sa naďalej pokúšala pôsobiť čo najmenej desivo. „Tvoje bábätko je v najlepšom poriadku,“ zmenila tému. „A narodí sa zdravé.“

Klesla jej sánka. „Lekári povedali...“ Po líci jej stiekla slza. Lekári jej oznámili, že plod je abnormálne veľký a má zdeformované orgány. Dokonca jej navrhli potrat!

„Lekári nevedia, s čím majú dočinenia. A Drake je debil, ktorý si nenaštudoval biológiu, keď začal mať nechránený sex.“ Veľký, mocný a vševediaci anjel sa predsa nezníži k takej nepotrebnej záležitosti, ako zistiť priebeh medzidruhového tehotenstva.

Jewel mala oči ako dve loptičky. „Poznáš môjho manžela?“

„Viac-menej. Je toho veľa, čo musíš vedieť, Jewel, a ja ti môžem pomôcť. Ale nesmieš sa ma báť. Nerobí to dobre dieťatku.“

„Ale čo si zač?“ šepla zúfalo.

Opal si prehrabla vlasy. „To je veľmi komplikované. Ak ťa to upokojí, nie som hmotná. Nemôžem sa ničoho dotknúť a nemám ti ako ublížiť. Ako vidíš, reagujem len na povrchy, ktoré slúžia ako opora.“ Preto môže chodiť, sedieť a ležať.

„A čo posadnutie?“ vyletelo z Jewel okamžite.

Zasmiala sa. „Taká vec je náročnejšia, než si myslíš. A ja jej nie som schopná. Viem, že nemáš dôvod mi veriť. Ale čo môžeš stratiť?“

„Napríklad môj život?“

„Ver mi, takú vec by Drake nedovolil. Ani netušíš, akého máš mocného manžela.“

„O čom to hovoríš?“

Opal opatrne vstala. „Časom sa dozvieš. Čo keby si si na chvíľu ľahla a urobila si nový čaj? Malé je určite vydesené, prečo je mamka v strese.“

Jewel si hneď pohladila bruško. Aj keď je sotva v treťom mesiaci, vyzerá ako v šiestom. Ďalšia vec, ktorá doktorov znepokojila.

Čo jej ale zostáva? Duchov vyháňať nevie a tento je aspoň slušný. S námahou sa dostala na nohy a šla si uvariť čaj. Opal sa uvoľnene posadila na linku a pohupovala nohami.

„Ako môžeš vedieť, že malé je v poriadku?“ šepla Jewel. Viac než o vlastný život sa bála o dieťatko.

Opal sa zaškerila. „Nie je prvé svojho druhu. Keby si navštívila správneho lekára, potvrdí ti, že malé sa vyvíja úplne normálne a podľa očakávania.“

„Čo mám chápať pod pojmom správny lekár?“

Jeden z nesmrteľných. Ale to jej nemôže povedať, aspoň nie hneď. „K tomu sa dostaneme neskôr. Na začiatok si pohovoríme o tvojom manželovi, dobre?“

Jewel ustrnula. „Prečo?“

„Pretože nie je tým, za koho sa vydáva. A je načase, aby si sa to dozvedela.“

Ľudská žena kŕčovito zvierala šálku. Ak však Opal niečo o Jewel vie, tak je to fakt, že je bojovníčka. Nezľakne sa prekážky, ktorá pred ňou vyvstala.

„A kým teda je?“

Ó nie, to jej rozhodne nepovie. Len nech na to príde sama! „To je na komplikované vysvetľovanie. Ak to chceš zistiť, skús si ho preveriť sama. Doteraz sa spoliehal na to, že mu veríš. Nebude čakať zvedavosť.“

„Pokúsi sa mi... nám ublížiť, ak to urobím?“ znovu si pohladila bruško.

„Nie, nič také. Drake nepatrí k... zlým chlapcom. Len má pokrivenú predstavu reality.“

Jewel si odpila z čaju a sužovala ju nervozita. Naozaj má veriť tomuto prízraku?


62 komentářů:

  1. Moc děkuji za perfektní kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé, komlikuje sa to, ďakujem Denisa

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  5. Obrovské děkuji za další skvělou kapitolu💖💖

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za úžasnú kapitolu ❤️

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem za skvelú kapitolu 😍👍

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za skvelú kapitolu a teším sa na pokračovanie 🙂

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuji za krásnou kapitolu ❤🙂

    OdpovědětVymazat
  11. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 🙂

    OdpovědětVymazat
  12. Super, děkuji, Alexa.
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  14. Paráda, už sa tešim na pokračovanie. Díky Alex💖

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Dalsia uzasna kapitola!Velka vdaka Alex!

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji pěkně. Jsem zvědavá na pokračování 💗💗💗

    OdpovědětVymazat
  18. Ďakujem za super kapitolu a už sa teším na ďalšie pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc děkuji za další skvělou kapitolu ❤

    OdpovědětVymazat
  20. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  21. Obě části kapitoly byly zajímavé 🤗. Alex, moc ti děkuji za další super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji za další úžasnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  23. Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  24. Super kapitola 😊 ďakujem pekne 💖 💖 💖

    OdpovědětVymazat
  25. Super kapitola. Už bylo na čase, aby Jewel poznala realitu. Drake bude mít co vysvětlovat. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc děkuji za novou kapitolu

    OdpovědětVymazat
  27. Pre Jewel nemilé prekvapenie. Ďakujem za super kapitolu.

    OdpovědětVymazat