pondělí 12. července 2021

Vykúpenie z temnoty 32

 



Helio sa prebral z meditácie a ihneď stlačil poplašné tlačítko, aby sa nádrž otvorila. Bol vyčerpaný a neskutočne hladný. Ako dlho meditoval? Keď sa vo vode posadil, uvidel zatiahnuté závesy a ktosi mu podával balík krvi. Hneď ho stiahol a zaostril na ustaraného Stefana.


„Ako dlho?“ zachrčal.

„Tri dni. Začínal som sa o teba báť.“ Podal mu uterák a pomohol mu z kade. „Nastal... určitý vývin udalostí.“

Helio si trel spánky. Spomienky na budúcnosť sa mu konečne spojili do celku. Budúcnosť bola síce... prekvapivá, ale už nie tragická. Opal chcela len pomôcť rodine, ibaže zmenila priveľa udalostí. Niet divu, že sa zhmotňuje. Nemá sa kam vrátiť, všetko sa zmenilo. Snáď k lepšiemu. „Aký vývin?“

Stefan sa zaksichtil. „Daj si sprchu a dostav sa do obývačky. Bude lepšie, ak to sám uvidíš.“

Upír sa dal rýchlo do poriadku, navliekol sa do Luciferových náhradných handier a s mokrými vlasmi vošiel do obývačky, kde na pohovke sedel Lucifer osobne, vedľa neho Julius s obozretným výrazom, v kresle sa chúlil čiernovlasý chlapec navlas mu podobný a popri stene sa nervózne prechádzala Angelica.

Len čo ho zbadali, všetci stuhli a čakali na reakciu.

Helio Juliusovi len kývol na pozdrav a hodil sa do voľného kresla. „Ty musíš byť Kaden,“ prihovoril sa chlapcovi. „Poznal som ťa len ako dospelého.“

Julius si vydýchol. „Takže je to pravda. Spomenul si si.“

„Kde je Opal?“ dožadoval sa odpovede prísne.

„Schováva sa v nebi.“

Och, ani len tam sa pred ním neschová, potvora malá! „Takže kto ťa odhalil?“

Julius mu zhrnul udalosti posledných dní. „Ešte sme to tvojim synom neoznámili,“ dokončil rozprávanie. „A... Carys je stále nezvestná.“

„Carys je neškodná,“ povedal mu Helio zadumane. „Ani len v mojej a Opalinej budúcnosti ťa nebola schopná zabiť.“

„Niežeby ma to upokojilo,“ zamrmlal Julius unavene. Pod očami mal tmavé kruhy. Musel mať náročné tri dni.

„Môžeš nám vysvetliť, prečo sem Opal prišla?“ vložil sa do rozhovoru Lucifer.

Helio naňho uprel pohľad plný hnevu a čírej zúrivosti. Och, tento chlapík im má rozhodne čo vysvetľovať! Vstal a vrazil mu jednu pod oko. „Klamár!“

Julius vyskočil na nohy a schytil ho, aby mu zabránil v ďalších ranách. „Nie teraz, Helio.“

Upír sa škodoradostne uškrnul. „Máš pravdu. Len nech si užije, čo sa naňho chystá!“

Lucifer znepokojene zažmurkal. Niečo sa chystá? Bol v Heliovej budúcnosti odhalený? Kým? Ako?

„Opal chcela len pomôcť rodine, preto sem prišla. Myslela si, že sa vráti do pozmeneného sveta, ale len čo odišla, začal sa rúcať. Ty si ma z posledných síl poslal za ňou.“ Niektoré fakty si ponechal pre seba. S poznaním budúcnosti prišlo aj pochopenie, na akých krehkých základoch stojí. Udalosti sa musia odohrať tak, ako sa už odohrali, inak nastanú problémy. A to znamená, že nesmie Lucifera varovať pred pradávnou kliatbou, Rádom chrániacim posledného Jazdca apokalypsy a hlavne... pred jeho vlastnými druhmi. Toto ešte bude komplikované.

Vytrhol sa démonovi a doprial si niekoľko upokojujúcich nádychov. „Opal zmenila budúcnosť tým, že ťa dotlačila na archanjelsky trón,“ precedil pomedzi zuby.

Lucifer zbledol.

Helio pozná pravdu.

Stefan sa len zamračil, ale nedal najavo žiadnu emóciu. Jeho mozog si zaznamenal potrebné fakty, aby ich mohol neskôr spracovať a vyhodnotiť.

„Vo vašej verzii som na ňom nebol? Ako sme teda vyhrali boj o Hyperboreu?“ prekvapil sa Julius.

„S oveľa väčšími stratami. Najvyšší anjeli by sa nakoniec spamätali, ale bola by to hodina dvanásta. Predpokladám, že Opal sa nedokázala pozerať na ten masaker.“ A to rozhodlo. Prepísala kľúčové udalosti. Odstrihla Noemin osud, čo je možno lepšie.

Julius si prehrabol vlasy. „Najvyšší anjeli dali výpoveď. Mal som len Drakea a ten je momentálne v depresii. Potrebujem nových.“

Lucifer si trel vznikajúci a miznúci monokel. „Pomôžem ti, než ich vymenuješ,“ povedal a sám nemohol uveriť vlastným slovám.

„Odrazu?“ odfrkol si Julius.

„Po tomto vývine udalostí...“

Helio zagúľal očami. Veľmi dobre vedel, že Lucifer to robí len pre to, aby o ňom pomlčali. Upriamil pozornosť na Kadena, ktorý sa chúlil v kresle ako zbité šteniatko. Posadil sa k nemu na operadlo. „Carys sa neozvala ani tebe?“ prehovoril jemne.

Chlapec sklopil pohľad.

„Potrebuje len čas. Ver mi, všetko bude v poriadku.“

Kaden len privrel oči a hrýzol si peru. „Bola na mňa tak nahnevaná.“

„Bola nahnevaná na situáciu, nie na teba. Si jej syn, Kaden,“ presviedčal ho. „Videl som to. Neopustila ťa. Veľmi dobre vedela, že ťa necháva so zodpovednými osobami, inak by sa len tak nevyparila.“ Nech už je kdekoľvek.

Dieťaťu sa to ťažko verilo. Nepoznal niektoré fakty. Napríklad, že takmer nedostal ani šancu na život, keď Carys v panike chcela ísť na potrat.

Julius videl jeho trápenie a nahradil Helia na operadle. Stisol detskú dlaň a pohladil ho po vlasoch. „Nie si sám, chlapče.“ To bolo všetko, čo mu povedal. Nemalo zmysel zahltiť ho nejakými povzbudivými frázami, keď všetci vedia, že situácia je napätá. Preto mu len pripomenul očividné. Nie je sám a nikdy nebude. Či už ho začne vnímať ako otca alebo nie, Julius ho neopustí.

 

 

 

Rebecca dorazila do trónnej siene posledná. Palác najvyšších upírov vo Verone výnimočne nepraskal vo švíkoch, keď Angelica zvolala vodcov všetkých nesmrteľných. Polovica z nich sa pripojila z diaľky vďaka hyperborejskej technológii, ktorú odtiaľ vytiahla Garda. Hologramy panovníkov a iných vodcov sa vynímali popri stenách miestnosti veľkej takmer ako futbalové ihrisko. Na jej konci stálo desať trónov.

Rebecca zasadla na posledný voľný vedľa svojho manžela Aleca a nervózne pozrela na Angelicu, ktorá bola bledá a nervózna. Odmietla jej však prezradiť, čo sa deje.

Po bokoch podstavca s trónmi stálo niekoľko členov ochranky, päť Gardistov vrátane Raya, ich vodcu, a Abby, princeznej ktorá sa ku Garde neformálne pridala. Okrem nich dorazil osobne Michel Francúzsky, večne ufrflaný kráľ s potrebou všetko kontrolovať, a Vasily Ruský, hlavný distribútor technológií pre nesmrteľných. Vlkolakov zastupoval kráľovský pár Lana a Nikolai, ktorí boli zhodou okolností na návšteve dcéry. Obaja stáli na schodoch vedúcich k trónu, inštinkty zahltené nervozitou v miestnosti z opracovaného kameňa.

Angelica z nejakého dôvodu trvala aj na prítomnosti démona Treya, ktorý po boji o Hyperboreu prijal démonov, ktorí zložili zbrane pod podmienkou, že viac nevytiahnu do boja, výmenou za integráciu do sveta nesmrteľných. Svetlovlasý démon sa podozrievavo mračil a čakal v rohu, obkolesený vlastnou strážou. To, že týmto bytostiam občas pomáha neznamená, že im verí. Veľmi dlho takých ako on odsudzovali.

Poslednými prizvanými hosťami boli zvyšné vládkyne ročných období – Jar, Leto a Zima – všetky zhromaždené okolo Rebeccy ako verné sestry.

Keď boli všetci usadení alebo rozostavení na miestach, Angelica si v tichu odkašľala. „Musím vám niečo povedať o udalostiach v nebi a... o tom, čo sa skutočne stalo počas boja,“ začala.

Rebecca zabudla dýchať. Snáď nejde o...

„Ninjova totožnosť bola odhalená,“ pokračoval anjel. „A je potrebné si vysvetliť pár vecí. Preto dorazí aj s... ehm, s pár ďalšími... zainteresovanými.“

Rebecca zbledla ako stena. Ten debil si nedal pozor?! Bohovia, toto bude malér! Chcela Angelicu vyspovedať, ale mohutné vráta siene sa roztvorili a v nich sa zjavila Persefona, bývalá šéfka ich ochranky a tajnej polície. A ani len ona sa netvárila, že má situáciu pod kontrolou.

Blonďatá žienka predstúpila pred tróny, zatiaľ čo džinovia pred dvere premiestňovali všetkých, ktorí boli len pred pár dňami v nebi. Kúsok od nich Lucifer doručil aj Helia so Stefanom a Kadenom.

„Lydia, čo sa deje?“ oslovil Nero vládkyňu pekla menom, ktoré pri nich používala.

Persefona si všetkých premerala pohľadom. „Skúste si ponechať otvorenú myseľ,“ povedala a podala Angelice záznam, ktorý pred hodinou naskenovala a pripravila na rozoslanie.

Veľkráli si vymenili znepokojené pohľady a ostro sledovali skupinu bytostí pohybujúcu sa smerom k nim, na čele so Salvatorom Anglickým. Aj on sa tváril ako na pohrebe.

„Salvator, čo sa deje?“ Drew to nevydržal a vstal. „Je to snáď pokus o prevrat?“

Kráľ si odfrkol. „Vaše tróny by som nechcel ani keby mi niekto platil.“ Je rád, že vôbec zvláda vlastné kráľovstvo. Viac však nepovedal, len ustúpil a do popredia sa predrala známa postava.

Ďalšie ochromujúce ticho, keď sa neinformovaní spamätávali.

Rebecca si stisla koreň nosa. „Nemohol si zostať v anonymite, Julius?“

Alec na ňu fľochol pohľadom. „O čom to hovoríš?!“

Kráľovná si pretrela tvár. „Ninja je Julius z budúcnosti,“ povedala jednoducho. „Vedela som to od začiatku. Lucifer ma uprosil, aby som si to nechala pre seba.“

„A to nám len tak oznamuješ?“ Nero nahnevane vstal a chystal sa dať strážam znamenie, aby Juliusa chytili.

Okolo démona sa hneď zhŕkli nesmrteľní a popred nich sa predral Helio. „Nie, žiadne unáhlené rozhodnutia!“ zastavil svojho syna. „Je tu pár ďalších vecí, ktoré si musíme vysvetliť.“ Pozrel na šokované hologramy. „Z budúcnosti nás sem prišlo viac.“

 

 

 

Bol už večer, keď sa situácia začala upokojovať. Najskôr musela Persefona vysvetliť ako je to s Juliusovým záznamom a rozoslala jeho elektronickú verziu do ostatných kráľovstiev. Potom sa k slovu dostal Helio, ktorý potvrdil že v jeho budúcnosti Julius skutočne nepredstavuje hrozbu a stojí na strane nesmrteľných. Pravdivosť jeho slov overili vlkolaci, ktorí by vycítili lož. Nakoniec sa k slovu dostal Lucifer ohľadom záležitostí v nebi a všetkým predstavil Kadena.

Bol to náročný deň, obzvlášť preto, že museli poskladať celý príbeh Carysinej rodiny.

„Vec sa má tak, že Carys sa narodila Drakeovi a Jewel krátko po tom, ako sa stretli. Anjeli odhalili Drakeov vzťah s človekom a povolali ho naspäť do neba, aj keď dobre vedeli, že Jewel je tehotná,“ vysvetľoval prvú verziu Julius. „Len čo sa Carys narodila, stala sa terčom anjelov ako nefilim, a aj terčom démonov, pretože mala moc rozhodiť nebo. Preto boli s matkou prakticky neustále na úteku. Keď sa už rozruch nedal ututlať, Drake sa dozvedel pravdu. To už ale Jewel umrela pri snahe ochrániť dcéru a Carys sa stratila. Bol taký nahnevaný, že zabil niekoľko anjelov a stovky démonov. Keďže však nebo naďalej trvalo na svojich puritánskych pravidlách, postavil sa proti nemu. Bol ovládaný hnevom, chcel anjelov zničiť. Zhromaždil armádu odpadlíkov a pochybných bytostí. Neskôr sa spojil, ehm, so mnou. Ak som správne pochopil, spoločne sme dobyli nielen nebo, ale aj svet nesmrteľných, ktorý tiež trval na čistej krvi a podobných sračkách. Carys sa ale nakoniec objavila a Drake sa spamätal, keď videl ako zničil svet ľudí a aj nesmrteľných. Posledné roky sa snažil naprávať svoje chyby, ale bolo neskoro. Ja som mal priveľa moci. Dolapil som ho aj s Carys a ona ho zabila, aby prebrala jeho moc a prišla do minulosti. Tu zmenila udalosti vedúce k stretnutiu jej rodičov a... dala sa do snahy zastaviť mňa a to tým, že posilní vás. Budovali ste si spojenectvá, ku ktorým by bez jej pomoci nedošlo. A ochránili ste moc, ktorú by som inak získal ja. To je prvá verzia,“ dokončil.

Nastalo ticho.

Julius pohľadom prebehol po panovníkoch. „V... v jej budúcnosti neboli žiadne kráľovné. A Drew odišiel z dvora.“

Králi úzkostlivo pozreli na svoje manželky. Angelica sa tvárila najmierumilovnejšie. Začínala chápať prečo sa ako Ninja zrazu zjavil, keď našli Lucifera. To on naliehal, aby vyšla na povrch pravda o Hyperborey. Varoval ich. Pripravil ich.

Zišla dolu k nemu a pozrela mu do očí. „Odkiaľ vieš o jej verzii budúcnosti?“

Sklopil pohľad. „Pretože v mojej verzii som ju držal v zajatí a všetko mi povedala. Jej návrat zastavil Drakea, ale nie mňa. Len oddialil nevyhnutné. Len čo sa mi dostala do rúk Sila Hada, môj vzostup k moci bol rýchly. Podarilo sa mi zotročiť niekoľkých tigrov vrátane Jordany a využil som aj džinovské dieťa, ktoré Lena zachránila v Indii.“

Vlčica zovrela operadlo trónu tak silno, až začalo praskať. To džinovské dieťa je jej dcéra a zabije každého, kto jej skriví čo i len vlások na hlave!

Julius čiastočne rozumel jej emóciám. Tiež by zmasakroval každého, kto by ublížil Kadenovi. „Potom to šlo ľahko. Dostal som sa ku Gréckemu ohňu, dobyl Hyperboreu a s jej technológiami dorazil všetky ostatné frakcie.“

Angelica sa nenápadne usmiala. „A všetko si opustil a pomohol nám poraziť ťa.“

Zovrel pery. „Nebolo to rozhodnutie zo dňa na deň.“

Anjel sa pobavene otočil ku kráľovskej rodine. „Zdá sa, že Carys nakoniec uspela vo svojej snahe zmeniť zlého démona. Len to chcelo... extrémnu situáciu.“ Vrátila sa na trón.

„Helio, doplníš prosím chýbajúce časti?“ poprosila ho Mina, ktorá si trela spánky.

Bývalý veľkráľ nadvihol bradu. „Julius skutočne zastavil sám seba a stiahol sa z verejného diania. Utrpeli sme veľké škody na životoch. Drew sa na trón nevrátil a ja som sa zdržiaval mimo. Dlho sme sa spamätávali, ale skutočne nastal mier, dokonca aj medzi démonmi. Chcelo to nejaký čas, ale začlenili sa do našich radov.“ Pozrel na Treya. „Aj vďaka tebe a tomu, že si sa nevzdal.“

Démon prikývol.

„Jedna vec sa však nezmenila v žiadnej verzii budúcnosti. Drake stretol Jewel. Okolnosti sa menili, no zdá sa, že ich vzťah je akýsi míľnik, ktorý sa odohrá za každých okolností. Jewel otehotnela a mala Opal, tak ako aj v Juliusovej budúcnosti. V tej jeho Opal umrela v boji, v mojej žila pokojne s matkou. Problém je, že Jewel zatrpkla. A keď sa Carys dozvedela nielen o jej vzťahu s Drakeom, ale aj o Ninjovej totožnosti, zatrpkla tiež. Všetky tri žili spolu a zmagorili Opal. Tá bola taká zničená, že to nakoniec nevydržala a riskovala vlastný život využitím nestabilnej mágie, aby sa dostala do minulosti a nejako napravila svoju rodinu a pomohla im prekonať tú nenávisť. Carys aj Jewel sa nemali dobre. Boli v depresii, prestali si užívať život a Drake s Juliusom nemohli vidieť svojich potomkov. Jedine Kaden, ktorý bral Opal ako sestru, stál skutočne pri nej. A aj on trpel. Nikto nebol ochotný sa normálne pozhovárať a dva vzťahy, ktoré mohli byť šťastné, skončili v troskách len pre hrdosť a trápne princípy. Opal však urobila priveľa zmien, aby sa mohla vrátiť do svojej budúcnosti. Krátko na to, ako jej duch odišiel do minulosti, sa všetko začalo rúcať. Lucifer mi pomohol vrátiť sa sem za ňou, aby som ju aspoň varoval. A pomohol jej. Ani jeden z nás sa už nemôže vrátiť.“

Kathrine si so záujmom hrýzla peru a premeriavala si mužov pred trónmi. „Prečo ty? Prečo za Opal poslal teba, Helio?“ zamyslela sa, aj keď odpoveď už tušila.

Upír na ňu pozrel sebavedomým pohľadom a ani nemrkol, keď povedal: „Opal je moja budúca manželka.“


61 komentářů:

  1. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další skvělou kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelé odpovede...
    Ďakujem Denisa

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za další skvělou kapitolu 💖💖💖

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moc za další skvělou kapitolu💖💖💖

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji za krásnou kapitolu ❤🍀

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem za skvelú kapitolu plnú prekvapení 🤩😍🥰

    OdpovědětVymazat
  12. Mockrát děkuji za další suprovou kapitolu. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Vďaka za kapitolu ☺ ako vždy skvelá a premyslená 👍☺

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem. Toto je brutálne premyslené.😘❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  16. Paráda. Super kapitola. Moc sa teším na pokračovaie 🥰

    OdpovědětVymazat
  17. Konečně to všechno začíná dávat smysl. Otázkou je, jestli se jim povede odvrátit nevyhnutelnou budoucnost, protože ve všech třech to nakonec nedopadlo vůbec dobře. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  18. Paráda, paráda! Prostě skvělé! Děkuji Alexa.
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  19. Doufám, že vykoumají, jak to všechno napravit. Děkuji za skvělou, novou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji za perfektní kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  21. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  22. Moc děkuji za skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  23. Vďaka za skvelé pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  24. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Nemám slov 👏👏👏. Moc ti děkuji za další super kapitolu, Alex.

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat