pondělí 7. listopadu 2022

A čo nás čaká ďalej?

 



Zdravíčko holky!

 

Ďalšia poviedka je za nami a poviem vám, posledné kapitoly som dopisovala asi tak týždeň pred ich zverejnením. Uf. Prosím, opäť postavte oltár a klaňajte sa mojej drahej korektorke Márii :-)

 

 

Ako to už po ukončení poviedok býva, boli upravené a pridané popisy postáv, ktorých osudy sa objavili alebo zmenili, a odkazy na kapitoly sú skompletizované v podzložke Úsvit archanjelov (v tejto oblasti som mala vážne nedostatky).

 

Ako obvykle ďakujem za všetky krásne a povzbudivé komentáre – čítam každý jeden a vždy mi urobia radosť. Ja viem že už dlhšie som dosť neaktívna, ale bohužiaľ život nám nie vždy vychádza a ja sa momentálne snažím bojovať na viacerých frontoch a nie vždy víťazím. Nikto by nemal stáť pred rozhodnutím, či zachrániť svoje fyzické alebo psychické zdravie. Ak ste rodičmi, prosím počúvajte svoje deti a tínedžerov a neznevažujte ich emócie, city a problémy, nech sú akékoľvek. Pretože netušíte do akej bolesti niečo také vie prerásť v dospelosti.

 

 

Ale už trochu na veselšiu tému! Prvých 12 kapitol novej poviedky je poslaných na opravu (opäť poklona pri oltári mojej predrahej korektorky) a budeme pokračovať v rovnakom rytme ako obvykle. Vo štvrtok dostanete anotáciu aj s prológom a hor sa do nového dobrodružstva!

Čo očakávať tentokrát?

Svet, v ktorom je všetko inak. Jazdci apokalypsy brázdia Zem, ľudia bojujú o prežitie, peniaze stratili význam a civilizácia ako sme ju poznali je preč. Technologický pokrok je preč. Pravidlá, zákony, samotné štáty sú preč.

Samozrejme, naši drahí nesmrteľní sa naďalej majú ako vo vatičke. Pre nich táto skúška nie je potrebná. Archanjeli pátrajú po vlastných spomienkach a nebesia zase pátrajú po stratenom príbehu prvej ženy s odrezanými krídlami.

Niektorí pátrajú po zdravom rozume, ktorý kdesi vytratili, ale márne (ehm, Vasily, Stefan, ehm).

A uprostred tohto chaosu máme našich dvoch hrdinov pátrajúcich primárne po spôsobe, ako sa navzájom nepovraždiť. Aspoň nie pred svedkami.

 

Ešte raz ďakujem za všetku vašu podporu, krásne slová a trpezlivosť! Ste moja záchrana v temných chvíľach :-)

 

A ako malý úplatok, pripájam pár úryvkov z novej poviedky:

 

 

Chlapík sa otočil a na perách sa mu pohrával pobavený úsmev. Premeral si ju ako nejakého pouličného psa, ktorý mal tú drzosť sa mu ukázať na oči. „Dobré ránko, princeznička,“ prehodil posmešne.

Ellinor sebou trhla. „Čo tu chceš?!“ prskla.

Drahí bohovia, ako toto miniatúrne stvorenie dokáže narobiť toľko škody? Vo svetle lámp vyzerala ešte krehkejšie a mladšie než naposledy. „Tiež ťa rád vidím. Ako sa mám? Fajn. Celý deň som trpel v bolestiach po tom, čo si ma bodla, ale prežil som. Vďaka za záujem.“

Odfrkla si. „Úbožiatko,“ napodobnila jeho posmešný tón. „Celý deň v bolestiach. Počul si už o menštruácii, amatér?“

Na celú sekundu prišiel o slová. Upírka je možno mrňavá, ale jazyk má teda podrezaný! „Zlatíčko, našiel som ťa v bezvedomí. Tiež nie si príkladom výdrže.“

Ellinor sa prudko nadýchla, aby samu seba odhovorila od toho, aby mu vyškriabala oči. Nie preto, že je to nesprávne, ale pre to, že by z toho krvácal a mohol by kontaminovať zásoby jedla, ktoré celkom nejde vydezinfikovať. „Prečo si tu?“ sústredila sa na podstatné.

 

...

 

Stefan sa triasol bezmocnosťou. Mal by varovať agentov, preveriť možné kontakty, zistiť kto ju v base navštívil, znovu vypočuť Linneu... Namiesto toho je na vyhliadkovej vychádzke pripútaný k idiotovi, ktorý si úmyselne sťahuje porno z tých najnebezpečnejších serverov, aby zavíril Stefanovu sieť.

„Poďme,“ povedal nakoniec špeh a trhol Vasilym smerom po prúde.

„Nie som pes!“ štekol Rus.

Stefan našľapoval po kamenistom teréne. „Isteže nie, to by si bol aspoň poslušný a nepapuľoval,“ šomral.

 

...

 

 

Stefan si prehrabol už aj tak strapaté vlasy. „Prečo vždy keď s tebou niekam idem, skončím v tej najnemožnejšej situácii?!“ obvinil Vasilyho, akoby to nebol on kto ho pôvodne vytiahol do terénu.

Kráľ ho spražil pohľadom. „Nebol som to ja kto ti odťal ruku a do komnát si mi s plošticami vliezol sám!“ pripomenul mu.

„Ty si skončil v mojom šatníku!“ opáčil mu to Stefan.

„A dodnes ma to traumatizuje,“ uistil ho Vasily. „Aspoň ti neustále nelozím do sprchy.“

„Dvakrát. Vliezol som ti do sprchy len dvakrát!“ Stefan sa pokúsil rozhodiť rukami, ale takmer spadol zo stromu.

„Čo je o dva razy viac než by mi bolo príjemné.“

Špión zagúľal očami. „Neboj sa citlivka, nemáš nič čo by som už nevidel.“

Vasily zaškrípal zubami a privrel oči, aby si mohol predstaviť ako Stefana škrtí. „Dôstojnosť. Už si niekedy o nejakej počul?“


26 komentářů:

  1. Juuuj 😍 teším sa .... Veľmiiiiii ♥️ oltár som už postavila a vopred ďakujem ♥️

    OdpovědětVymazat
  2. No, vzhledem k tomu, že jsem závislá na tvých skvělých povídkách, tak jsi mi nemohla udělat větší radost.💓 Psala jsi, že jsme tvoje záchrana v těžkých časech, ale milé děvče, ty si ani možná neuvědomuješ, jaká záchrana, jsi ty pro nás. Jak nám tvé povídky umí zkrášlit den a rozhodně rozjasnit myšlení na všechny trable. ❤️❤️ Moc Alex děkuji a těším se na první vlaštovku. Krásnou dobrou noc.😴

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím si, že těch bolestí z dětství si nese každý několik. Některé větší některé menší a po některých zůstanou otevřené rány. Můžeme se snažit chyby rodičů neopakovat, ale určitě uděláme kopu dalších. Rozhodně se budu snažit svým dětem naslouchat a nepůsobit šrámy na těle i na duši. Jinak děkuji moc! Z pokračování mám neskutečnou radost.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji. Poklona patří tobě i korektorce. :)
    Věra

    OdpovědětVymazat
  5. Vy i korektura jste úžasné moc vám děkuji za Vaši práci jste úžasné. Máte pravdu rány z dětství se moc těžko léčí, rodiče jsou od toho aby děti chránili když je přivedli na svět, jenže ne vždy to tak je. Je to smutné ale je to tak. Já jsem se moc snažila své děti chránit a i dnes když jsou dospělé se jim snažím pomáhat. O dceru jsem přišla díky doktorum. Vaše příběhy my moc pomohli abych to zvládla. Jste obě vy i korektorka úžasné přeji vám všechno jen to nejlepší a hlavně hodně sil do další práce. Moc vám dekuji❤️🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. som rada, že moje príbehy pomohli, nech to bolo akoukoľvek formou.
      neskutočne ma mrzí strata Vašej dcéry. žiadny rodič by nemal pochovať svoje dieťa:( bohužiaľ, ja som kvôli doktorom taktiež takmer prišla o život a dodnes musím bojovať o existenciu. to je však zlyhanie celej spoločnosti, nie rodiča. obzvlášť v prípade nás žien. posielam veľa sily a dobrej energie a ďakujem za podporu:)

      Vymazat
  6. Děkuji za informaci a budu se těšit na nový příběh 😊😍 ukázky jsou zajímavý a Stefan s Vasilym opět nezklamali 😆😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za ukážku - je to taká návnada, že si napísala a tvoja korektorka upravila ďalšie príbehy na ktoré sa ja osobne veľmi ale že naozaj veľmi teším a myslím že nie som sama čo sa neviem dočkať kedy budem čítať ďalej. Teším sa na novú knihu a ďalšie pokračovanie 💖💖💖💖💖

    OdpovědětVymazat
  8. dakujem...nonto vyzera na zabavnu a divoku jazdu 🤣

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za info a aj za to, že napriek všetkému pokračuješ v písaní a teším sa na ďalší príbeh

    OdpovědětVymazat
  10. Dakujem za skvele ukazky!Caka nas dalsi paradny pribeh!Strasne sa tesim a velka vdaka dievcata!

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem 🙂, teším sa na ďalší úžasný príbeh

    OdpovědětVymazat
  12. Ďakujem za ukážku, teším sa na pokračovanie.🙂

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem baby ste úžasné obe. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za skvělou ochutnávku. Moc se těším na pokračování příběhu. Všechna chvála tobě i korektorce. Odvádíte obdivuhodnou práci. 💝👏

    OdpovědětVymazat
  15. Vzhledem k tomu, že jsem na vašich knihách závislá, moc se těším na další příběhy. Vasily a Stefan zřejmě nezklamou a jsem zvědavá na nové postavy a jejich příběhy. Přeji vám zdraví, radost a pohodu a děkuji vám i vaší korektorce za pěkné chvíle při čtení.

    OdpovědětVymazat
  16. paráda, už sa veľmi teším 🤩

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Alexa,to je moc super moc ti fakt děkuji. Ty tvoje knížky jsou fakt úžasný. Máš fakt skvělý talent a můj obdiv.
    Bolesti s dětství si taky nesu, ale už jsou zapojené a nevracím se k nim.
    Moje pořekadlo, je co mě nezabije to mě posílí a stím jdu dál.
    Mám dvě děti a snažím se aby měli fakt skvělý dětství, občas i já dělám chyby,tak jako je dělali moje rodiče, ale snažím se nedělat ty stejné.
    Jinak si zaky říkám,že vše je tak jak má být
    Moc děkuji a těším se na další příběhy.
    Vždycky si říkám, co bude tak dál a vždycky mě překvapíš.
    Moc fakt děkuji. 😘😘😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  18. Veľmi sa teším na ďalší určite skvelý príbeh. Moc ďakujem, že aj napriek trapeniu pokračuješ v písaní. GabiM

    OdpovědětVymazat
  19. Alexa, veľmi pekne ďakujem. Vždy sa teším na tvoje príbehy. Veľká vďaka aj korektorke Márii, každá kapitola ma poteší a zároveň prekvapí. Držím palce, aby sa ti podarilo udržať v živote rovnováhu. Nie je to vždy jednoduché, ale treba sa tešiť z maličkostí. Minulosť sa nedá zmeniť, a všetci máme svoje strašidlá. Vďaka tvojim príbehom mám vždy krajší deň. Tak sa teším na tento 😍😉

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Alexo, děkuji za Tvé úžasné příběhy, díky nim je hned den krásnější. Drž se, všechny jsme s Tebou a myslíme na Tebe.

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Alexo, děkuju, že navzdory svému trápení pokračuješ a tím nám děláš šťastnější život. Já už jsem také závislák na tvých příbězích a tak mám velkou radost z každé kapitoly. A Marii také děkuju, že pomáhá s korekturou.

    OdpovědětVymazat
  22. Veľka vďaka Alex, moc moc sa teším 💖💖💖

    OdpovědětVymazat