středa 29. března 2023

Prenasledovaná Hladom 28

 


Napriek veľkej snahe Hladu, získať dostatok potravy pre Fabi a Linneu bol tvrdý oriešok. Ellinor vedela, že sa opäť budú musieť uchýliť ku kradnutiu od upírov. Bola to pre nich jediná morálne prijateľná verzia. Preto po piatich dňoch opäť vysadli na kone a dali sa na cestu späť do Európy. Nemôžu riskovať v Egypte – nech si radšej všetci myslia že sa ukrývajú bližšie k domovu. Tentoraz šli pomalším tempom a na pobrežie Grécka dorazili po zotmení. Ellinor mala v pláne vykradnúť rezidencie okolo Atén – tie budú zásobené najlepšie a dostatočne ďaleko od chráneného paláca.


Snáď.

Hlad vycítil jej nervozitu a priblížil sa k nej, aby ju mohol vziať za ruku. Pevne jej ju zovrel. Linnea s Fabianou za ich chrbtami urobili to isté, aby si dodali odvahu.

Ellinor mu vďačne pozrela do očí a dýchalo sa jej o niečo ľahšie. Vtom ale zacítila známu mágiu. Upírsku mágiu. Zastala, tasila meč a obzrela sa. Jej spoločníci urobili to isté.

„Pasca?“ obávala sa Fabiana.

Ellinor si nebola istá. Mágia vychádzala z jediného bodu v lese, ďaleko od rezidencií.

„Nič čo by sme neprekonali,“ zašomral Hlad pokojne.

„Si si istý?“ uisťovala sa Linnea. „Upíri už pracujú aj s mágiou iných druhov.“

Odfrkol si. „Musel by sa proti mne postaviť archanjel alebo archdémon a toto ich mágia nie je. Poďme, zistíme o čo sa pokúšajú.“

Ellinor si povzdychla a nasledovala ho. V jednom má pravdu – máločo zastaví Jazdcov a upíri to rozhodne nebudú.

Po niekoľkých kilometroch našli zdroj tejto mágie uprostred lesnej čistinky a mali len viac otázok než odpovedí.

Na zhluku balvanov stálo niekoľko termosiek a zalaminovaný papier. Mágia bola len upozornenie – lákadlo. Tiež odháňala z okolia smrteľníkov.

Ellinor pevne zovrela meč. Zoskočila z koňa. „Vy tu zostaňte. Ja to preskúmam.“

Hlad už chcel protestovať, ale spražila ho pohľadom. Čokoľvek to je, je to upírska záležitosť a ona to zvládne lepšie než on. Zovrel teda pery a prikývol. Bol však v momente pripravený priskočiť jej na pomoc.

Ellinor prešla k balvanom a prečítala si zalaminovaný odkaz. Chvíľu nepohnute stála, potom roztrasene vzala tri termosky aj s papierom a všetko odniesla naspäť k čakajúcej skupinke. V očiach mala slzy.

„Čo to je?“ Linnea skočila k nej a Fabi s Hladom nasledovali. Všetci sa zhŕkli okolo odkazu.

 

Ich Výsostiam Princeznej Linney Nórskej a Princeznej Fabiane Portugalskej.

Grécke kráľovstvo upírov vám ponúka plnohodnotný azyl a ochranu pred nepriateľmi. Váš vzťah bude u nás rovnocenný ku každému inému vzťahu a chránený našimi zákonmi a naším dvorom bez rozdielu. Kedykoľvek ste u nás vítané. V priložených termoskách prijmite aspoň nevyhnutnú potravu, pokiaľ sa rozhodnete azyl nevyužiť.

Podpísaní vládcovia gréckych upírov a spojencov.

 

 

Linnea si musela pritisnúť ruku na ústa, aby utlmila vzlyk. Fabiana ju okamžite objala, sama so slzami v očiach.

Ellinor pozrela na Hlad. „Prišli na to,“ povedala vysokým hláskom. „Prišli na ich vzťah.“

Hlad ju pohladil po líci. „Prišli na to a Grécko im v momente ponúklo azyl. Aspoň v jednej krajine budú v bezpečí.“ Usmial sa. „Aj to je malé víťazstvo.“

Veľmi malé. Prečo by mali potrebovať azyl akoby pred niekým utekali? Ellinor ich šla objať. „To je v poriadku. Som tu s vami. Našli sme bezpečnú krajinu. Našli sme bezpečnú krajinu, to je dobre, nie?“

Fabiana rozplakane pritakala. Pritisla si odkaz k hrudi, akoby pre ňu znamenal viac než celá portugalská koruna. A pravdepodobne aj znamenal.

Hlad ich objal posledný. „Plánujete túto ponuku využiť? Zájdeme do Atén?“

Linnea zbledla. „M-musíme hneď? Mali by sme to prebrať a...“

Fabiana ju zľahka pobozkala na líce. „Nie, nemusíme.“ Zotrela si slzy. „Ale nechcem okrádať kráľovstvo, ktoré by pre nás urobilo niečo takéto.“

Ellinor pozrela na termosky a pričuchla si k ich obsahu. Hyperborejská tekutina. Nevystačia ani na týždeň. Potrebujú viac. Vložila ich do sedlových vakov. „Pôjdeme ďalej.“

S tým všetci súhlasili. Opäť vysadli na kone a dali sa na sever. Len čo prekročili hranice Severného Macedónska, opäť pocítili upírsku mágiu volajúcu ich k národnému parku. Tentokrát odhodili opatrnosť a prišli priamo k hromade skál, kde našli ďalšie termosky a nový odkaz:

 

Ich Výsostiam Fabiane Portugalskej a Linney Nórskej.

Severomacedónske kráľovstvo upírov vám ponúka azyl a ochranu pred akýmkoľvek nepriateľom. Náš dvor garantuje rovnoprávnosť vášho vzťahu ku všetkým ostatným, tak ako aj možný zväzok. Nikto sa proti nemu nepostaví.

Ako znak dobrej vôle prijmite aspoň nutnú potravu priloženú v termoskách.

Podpísané Ich Veličenstvá a spojenci severomacedónskeho kráľovstva upírov.

 

Dve. To sú už dve krajiny, kde budú v bezpečí. Ellinor plakala šťastím. Niekto sa predsa len postavil za Lin a Fabi. Dievčatá sa tiež rozplakali a aj Hlad sa zdal byť dojatý. Pobozkal šťastnú Ellinor a starostlivo zabalil termosky aj s odkazom.

Tak ako v Grécku, ani tu nechceli kradnúť. Skúsili teda Albánsko a k ich prekvapeniu ich opäť volala mágia. Na pobreží našli ďalšie termosky a nový odkaz:

 

Ich Výsostiam Linney Nórskej a Fabiane Portugalskej.

Albánske kráľovstvo vám ponúka azyl a plnú imunitu voči nepriateľom. Váš vzťah náš dvor vníma ako rovnocenný ku všetkým ostatným a nedovolí žiadnu diskrimináciu na národnej a medzinárodnej úrovni. Ako olivovú ratolesť prijmite nevyhnutnú potravu.

Podpísaný albánsky dvor a spojenci.

 

 

Tentoraz boli všetci v šoku. Tri krajiny? Len tak? Ellinor odrazu napadlo čosi šialené. Vyšvihla sa na koňa a takmer násilne pomohla sestre do sedla. S Hladom a Fabianou v pätách prešli do Čiernej Hory, kde sa scenár opakoval. Potom Bosna, Slovinsko, Rakúsko, Česko aj Nemecko. Všade našli termosky s rovnakými ponukami azylu. Bolo takmer ráno, ale nedokázali prestať. Každá jedna krajina, v ktorej sa ocitli, im ponúkla azyl. Na severe dokonca našli odkazy od valkýr, v Rusku od vlkov a tigrov, v Británii od džinov a bosoriek. Ubehli dva dni a štvorica sa dostala do Ázie, kde ich privítala rovnaká situácia. Každá jedna krajina ktorou prešli sa postavila na obranu Fabi a Lin a poskytla im obživu. Nikde na nich nečakala Tajná polícia alebo stráže.

Ešte aj konzervatívny mrzút ako Michel Francúzsky im zanechal strohý odkaz:

 

Ich Výsostiam Linney Nórskej a Fabiane Portugalskej.

V mojom kráľovstve budete vždy v bezpečí, bez ohľadu na váš status a vzťah, pokiaľ je z oboch strán dobrovoľný. V termoskách máte potrebnú obživu.

Podpísané Jeho Veličenstvo Michel Francúzsky.

 

 

O dva týždne sa celí zmätení a potešení vrátili do egyptského paláca, kde dopriali Fabi a Linney dostatok času na premýšľanie. Niežeby ich Hlad plánoval vyhodiť alebo im odoprieť útočisko. Sú jedinou úprimnou rodinou, ktorú Ellinor má a vymenil by všetky svoje paláce za to, aby o ne neprišla. Tiež si však uvedomoval, že on a Ellinor budú často preč. Už teraz ich to ťahalo kamsi do Ameriky preriediť počty. Až kým sa pomery nevyrovnajú, budú jazdiť a prinášať hlad, aj úľavu od neho.

Upírky navyše potrebujú byť vo vlastnej komunite kvôli potrave, nehovoriac o tom že Linnea si zaslúži konečne domov a nie len prechodné strechy nad hlavou. Ani Ellinor nechcela, aby jej sestra naďalej žila na úteku.

Po troch dňoch rozhodovania si nakoniec zvolili krajinu, v ktorej príjmu azyl. Ellinor plakala, keď pomáhala Linney baliť tých pár kusov oblečenia, ktoré mala. Jej sestra vzlykala tiež.

„Budeš chodiť na návštevu, však?“ uisťovala sa mladšia upírka.

Ellinor ju mocne objala. „Prakticky každý deň. A len čo táto stupídna apokalypsa skončí, presťahujeme sa niekam ďaleko, áno? Len my, Fabi a Hlad. Zvyšok sveta nech hoci aj zhorí v pekle!“

Lin sa horkosladko usmiala a zotrela si slzy. „Ďakujem ti za všetko čo si pre mňa kedy urobila, Elli. Za každú jednu ranu čo si utŕžila, za každý kúsok jedla ktorý si mi prepašovala. Ale je konečne čas aby si začala žiť len pre seba.“

Ellinor sa z očí vykotúľala nová záplava sĺz. „Navždy ťa budem chrániť, sestrička.“

Lin krútila hlavou. „Tentoraz sa naučím brániť sama. Nikto sa ma viac nedotkne,“ povedala rozhodne, s odhodlaním v hlase.

Ellinor ju pohladila po líci. Bolo ťažké ju prestať vnímať ako to malé bezbranné dievčatko, ktoré s rozšírenými očami pozorovalo tresty svojich starších sestier a úporne počúvalo, keď bolo inštruované aby nikdy nehovorilo nie a poslúchlo akýkoľvek rozkaz. Nikdy si neuvedomila aká silná Lin musela byť, keď sa v prísnom väzenskom režime odnaučila názorom ich rodičov a priznala si lásku k Fabi. „Si bojovníčka, na to nikdy nezabúdaj.“

„Mala som dobrý vzor vo svojich sestrách.“

Ellinor pichlo pri srdci. Nateraz sa im darilo vyhýbať Kathrine, ale na ako dlho? Príde deň sa s ňou budú musieť stretnúť, koniec-koncov je ich kráľovná. Ako jej pozrú do očí, to nevedeli.

Na otvorené dvere diskrétne zaklopal Hlad a na obe sa usmial. „Pripravené?“

Obe sestry sa vysmrkali a prikývli. Skromný batôžtek pripevnili o Ellinorino sedlo, zatiaľ čo Hlad si vzal na starosti rovnako úbohú Fabinu batožinu. Princezná sa však ani raz nesťažovala na nedostatky, ktoré ju po opustení domova postihli. Zdá sa, že o tú korunu až tak nestála. Ani len o titul.

Ellinor úprimne objala Fabi. „Nakop zadok komukoľvek kto na vás čo i len zle pozrie, áno?“

Princezná sa zasmiala a sľúbila jej to. Potom sa nechala vytiahnuť do sedla za Hlad.

Cesta do cieľovej destinácie im zabrala necelé tri hodiny. Zastavili sa na nádvorí pred honosným palácom a počkali, až sa stráže upokoja po tom, čo sa pred nimi z ničoho nič zjavili dvaja jazdci napriek zavretej bráne. Hneď však pochopili čo sa deje a upozornili svojich vládcov. Noví hostia zoskočili z koní.

Sotva minútu na to zo vstupných dverí vyletela červenovlasá upírka a s úľavou v tvári si to namierila priamo k dvom neistým princeznám. „Moje drahé deti!“ zvolala a objala ich ako vlastné, než sa vôbec spamätali. „Ste v poriadku? Mali ste dosť jedla?“ Odtiahla sa, aby ich pohľadom skontrolovala.

„Vaše Veličenstvo,“ poklonila sa Linnea, ale kráľovná ju zastavila.

„Erin postačí. Vitajte v Britskom kráľovstve,“ srdečne sa usmiala. Potom pozrela na Hlad a Ellinor, stojacich za nimi. Povzdychla si. Ako nositeľka pôvodnej DNA upírov ich dokázala vycítiť, naviazať sa na ich mysle a dokonca ich aj ovládnuť, čo však nikdy neurobila. Z Ellinor už ale príslušnosť k jej druhu necítila. Najvyšší dvor jej povedal čo sa stalo, ale predpokladala, že na čokoľvek sa Ellinor zmenila, jej nevezme upírsku podstatu.

Zrejme sa mýlila.

„Prijímate našu ponuku azylu?“ opýtala sa kráľovná a opäť sa sústredila na princezné.

Lin s Fabi si vymenili neisté pohľady a prikývli.

„Počnúc dneškom je vám udelený.“

Ellinor si vydýchla. Bolo jej plne jasné, že ponuka sa nikdy nevzťahovala na ňu. Ona ho nepotrebuje, pretože má za sebou Hlad a fakt, že je z nej nový Jazdec. Je mimo systému.

Z paláca vyšiel aj Erinin manžel Salvator Anglický a privítal svojich nových hostí. Okamžite prikázal služobníctvu pripraviť azylantkám komnaty a priniesť im zásoby krvi. Fabi s Linneou boli odvedené dovnútra.

Salvator s Erin pristúpili dvojici Jazdcov. „Je vám jasné že azyl je len na papieri, však?“ opýtala sa Erin. „Nikto v našom svete by ich neodsúdil.“

Ellinor zovrela pery. „To povedz mojej sestre, ktorá bojovala o život v base, pretože našim rodičom sa nepáčila jej sexuálna orientácia. Povedz to Fabi, ktorú rodičia upodozrievali z vlastizrady namiesto toho, aby im čo i len napadlo že sa mohla len zamilovať. Homofóbia má mnoho tvárí, Veličenstvo.“

Salvator sa zatváril, akoby zjedol citrón, pretože mala pravdu. „Tu na ne nikto nesiahne,“ sľúbil. „Ani na žiadnom inom dvore.“

To sa uvidí. Ellinor bola pripravená ísť do vojny ak im ktokoľvek čo i len skriví vlások na hlave.

Erin spozorovala ako Hlad vzal Ellinorinu ruku do svojej. Klebetilo sa, že pravdepodobne sa medzi nimi niečo odohralo, ale potvrdené to nemali. Ani najvyšší dvor o tomto nechcel klebetiť. „Čo bude s vami? Máte kam ísť?“

Práveže majú, to je ten problém. Sily mocnejšie než oni im kážu prejsť sa po svete a rozsievať bolestivú spravodlivosť.

„O Ellinor bude postarané,“ povedal Hlad, akoby to bola len ona kto má potreby a na tých jeho nezáleží. „Je jednou z nás.“ Čo mu pripomenulo, že ju ešte nepredstavil bratom. To zas bude rodinné stretnutie... Ona si myslí že má komplikovanú famíliu? To ešte nevidela jeho trafených bratov.

„O tom nepochybujem aj keby si tu nebol,“ povedala Erin. „Ellinor, vaša sestra Kathrine je naspäť na dvore. Chce vás vidieť.“

Ellinor striaslo. Nie. Nedokáže to. Nedokáže sa stretnúť s Kathrine. Podvedome o krok ustúpila a krútila hlavou. „Nemáme si čo povedať.“

Erin nadvihla obočie. „Nemôžeš hrať zločinca večne.“

Ale áno, môže. Len nech si Kathrine myslí, že je tá zlá! Nech sa udobrí s Lin. Lin ešte má nádej. Ellinor však vykonala činy, ktoré ani len sama sebe neodpustila. „Nechcem vidieť svoju sestru!“ vyhlásila drzo, uhla pohľadom a nasadla na koňa.

Erin nesúhlasne krútila hlavou. Hlad bol opäť rozpoltený medzi lojalitou k nesmrteľným a citmi k zlomenej bytosti, ktorej existencia je navždy spojená s tou jeho. Uvedomil si však, že doteraz ju vždy sklamal keď pochyboval. Keď sa jej vzdal. Keď uprednostnil iných.

„Ešte sa zastavíme,“ povedal a tiež sa vyhupol do sedla. Opäť vzal Ellinorinu ruku do svojej a spoločne odcválali do neznáma.

 


48 komentářů:

  1. Děkuji za krásnou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za super kapitolu. Teším sa ako sa na ďalšiu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelo napísanú kapitolu. Dúfam že sa raz stretnú s Katherine obe sestry. 🥰♥️♥️

    OdpovědětVymazat
  4. Týmto štýlom sa blížime pomaly ku koncu pravda? 😭🥰 .... Ďakujem tebe a tvojej korektorke za každú jednu časť ďakujem za úžasné kapitoly Alexik.

    OdpovědětVymazat
  5. Veľká vďaka za úžasnú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  7. Fantastická kapitola, děkuji moc Alex, je to pro mně vždy jako dárek, když vidím novou kapitolu. Vím, že to víš, ale takhle to cítím. Moc, moc děkuji a těším se na pokračování a tím pádem další dárek do nového dne💞💞💞

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍😍😍 doufám že se Ellinor brzo odváží setkat se sestrou 🤔

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherná kapitola 💖💖💖 Som rada, že kráľovstva to takto pekne vyriešili🥰🥰🥰 Ďakuje sa suprovú kapitolu a moc sa teším na pokračovanie😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná kapitola, vždy odpočítávám dny, kdy bude další. Moc děkuji Mirus

    OdpovědětVymazat
  11. Veľmi pekne ďakujem 😍. Krásny začiatok dňa, a môžem pokračovať v robote. Teším sa na pokračovanie 😍, rodinné stretnutia budú ešte veľmi zaujímavé.

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za krásnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasná kapitola. Moc děkuji ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  14. Super čtení, moc děkuji. To byla fakt skvělá kapitola. No snad se Ellinor usmíří s Katharinou. No jsem zvědavá jak dopadne to střetnutí s bratry. 😘😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  15. Veľmi pekne ďakujem za ďalšiu kapitolku

    OdpovědětVymazat
  16. Velka vdaka Alex za super pokracovanie!

    OdpovědětVymazat
  17. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  18. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  19. Milada Kostelníková30. března 2023 v 15:10

    Děkuji moc za další skvělé pokračování.

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuju. Tak to je bude muset Kathrine vyhledat sama...

    OdpovědětVymazat
  21. Ďakujem za skvelé pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  22. Myslela som si, že bude stretnutie aj s Katherine…ďakujem za ďalšiu kapitolu🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ešte nás čaká 5 kapitol, takže čo nie je môže byť;)

      Vymazat
  23. Děkuji za další úžasnou kapitolu 🙂

    OdpovědětVymazat
  24. Moc děkuji a těším se na pokračování 🙂 z

    OdpovědětVymazat
  25. Moc děkuji a těším se na pokračování 🙂 z

    OdpovědětVymazat
  26. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Velka vdaka za dalsiu skvelu kapitolu a tesim sa na pokracovanie 😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  28. Bože Alex, co mi to děláš. Takové krásné kapitoly,až se člověk malém rozbrečí. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat