sobota 29. dubna 2023

Plány do blízkej budúcnosti

 


Tak, máme za sebou ďalšiu poviedku! Keď vám poviem, že Ellinorin príbeh som plánovala od uverejnenia toho Kathrininho a nikdy som nenašla dostatočnú inšpiráciu... Vždy som mala v hlave len to, že utečie z basy a potom... potom nič :D som rada, že môj mozog konečne našiel cestu.

 

Ako to už býva po ukončení príbehu, pribudnú alebo budú upravené popisy postáv a doplnené kapitoly do zoznamu na bočnom paneli (ja viem že niekedy ich chýba aj desať, ale je to otravná piplačka do ktorej sa mi nie vždy chce).

 

A čo ďalej? Nuž, je tu niekoľko vecí, ktoré by ste mali vedieť. Ako som už mnohokrát písala, posledný rok bol pre mňa náročný, obzvlášť psychicky. Drvivá väčšina mojich dní pozostávala z práce, absolútneho vyčerpania a spánku. Niekedy som bola taká unavená, že som si nezvládla ani uvariť a šla som do postele bez večere (nedoporučujem). Múzy sa odmlčali a povedzme, že moje myšlienky sa občas zatúlali na veľmi temné miesta. Moje telo bolo a stále je v stave prežívania, nie žitia naplno. Áno, ja viem že potrebujem cvokára - už ma tam poslal aj znepokojený obvoďák. Moja kreditka má ale iný názor. Som neskutočne rada že môžem žiť v neskorom kapitalizme, kde si musíme vyberať či budeme tento mesiac jesť alebo vyhľadáme lekársku pomoc. Preto som vo svojich poviedkach ukončila náš svet. Pretože naši hrdinovia si nezaslúžia žiť v tejto hrôze.

 

Každopádne tým ale nechcem povedať, že poviedky nebudú. Ide len o to, že toho nemám až tak veľa napísaného. Našťastie, aspoň jedna múza sa nado mnou zľutovala a mám započaté dva príbehy dopredu a plány sa kopia aj ďalej. Len sila písať je ojedinelá. Ak ste niekedy mali ten druh depresií keď vstať z postele a ísť na záchod je heroický výkon, asi si dokážete predstaviť že reálne uprieť oči na wordový súbor a niečo naťukať je ako zdolať Everest.

 

Aká je teda realita?

Nasledujúca poviedka je na 80% hotová a prvé kapitoly som poslala na korekciu. Uverejňovať začnem zrejme koncom budúceho týždňa. Nemôžem vám však sľúbiť že sa mi podarí udržať tempo, na ktoré ste zvyknuté. Neskutočne rada by som písala, moja hlava preteká nápadmi, dialógmi a scenármi, ale tá strašná únava...

 

Preto vás chcem poprosiť o trpezlivosť a nestrácajte nádej, pretože všetko len začína :-) nové a zabudnuté sily sa pomaly vracajú na výslnie a niekedy je nepriateľ tým jediným spojencom.

 

Takisto pošlite veľa dobrej energie mojim dvom drahým korektorkám (bývalej aj súčasnej), ktoré obe majú za sebou ťažký boj (aj keď sa nepoznajú a nikdy sa nevideli, boj zvádzali rovnaký) a zotavujú sa.

 

 

A teraz niekoľko slov k ďalšej poviedke...

Áno, niečo si v nej kompenzujem a áno, možno som mala určitý pocit satisfakcie keď som ju písala. Dotýka sa veľmi konkrétneho aspektu, ktorý je v našom svete problémom a rozhodla som sa ho napraviť aspoň vo fikcii. Pretože môžem a pretože som unavená z nerovnosti v ktorej žijeme. Takže je v podstate čas na feministickú revolúciu! 


Je tiež možné že Stefan zase skončí spútaný a Vasily pokusaný...



Aký je teda záver?

Nová poviedka je na ceste! Len kapitoly možno nebudú tak časté. Tiež sa pokúsim byť trochu aktívnejšia v našej facebookovej skupine. A ak má niektorá z vás 5-7 miliónov Kč navyše a chcela by sa ich zbaviť – vyriešili by sa všetky moje problémy :D


26 komentářů:

  1. Ďakujem prajem veľa síl a teším sa na ďalšie pokračovanie skvelých príbehov

    OdpovědětVymazat
  2. Drahá Alex. Moc ďakujem za skvelé príbehy ktoré pre nás píšeš a môžeš nám veriť, že na každý jeden netrpezlivo čakáme💖💖💖 Moc, moc, moc ďakujem aj tvojím skvelým korektorkám😘😘😘 Stefan môže byť milionkrát spútaný a Vasily pokúsaný - nikdy to neomrzí. Tý dvaja sú hrozne zlatý😍😍😍 Poriadne si odpočiť, veď zdravie je len jedno. (A medzi nami holčičkami, aj ja by som potrebovala tie prachy😂). Nesmierne sa teším na ďalší príbeh a som zvedavá o kom bude🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji za tvé psaní. Určitě vydržím čekat na kapitolu ať bude jak chce často. Zdraví máš jen jedno tak se šetří a funguj tempem jaké potřebuješ. Přeji hodně sil.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, děkuji za každou kapitolu, co zveřejníš. Přeji, ať se vše už jen zlepšuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj ďakujem za tvoju prácu musí byť veľmi vytazujuca čo si asi ani nevieme predstaviť. To o Tom výkone si viem predstaviť je to nad ľudské sily niekedy spojiť telo a hlavu aby vykonávali rovnakú akú kolvek činnosť. Preto ti držím palce aby si to dala a bolo to lepšie. A tie milióny nemám ale podelila by som sa 😃

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za príbeh a určite budem síce netrpezlivo ale poctivo čakať na ďalšie príbehy. Veď bez tvojho tvorenia by sme také niečo ani na mali šancu si prečítať. A poviem ti mne osobne a myslím že ze je náš viac by to naozaj chýbalo. Tak praje tebe aj tvojim korektorkam veľa síl a zdravia, lebo to si naozaj nekúpiš ani keby si tie peniažky mala. 💯💌❤️

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za informaceba budu se těšit na další příběh. I když bude vydávaný v delším časovém úseku tak mi to vadit nebude a budu se na ně těšit 😍🤗. Tobě přeju ať se brzo dostaneš z té únavy a bude ti zase líp 😊😉😍

    OdpovědětVymazat
  8. Juj Alexik, hodne sil viem to presne a tým padom ma vzdy nejaka poviedka dostane s toho🙃 .... Co sa jedná dalsiej poviedky, nemôžem sa dockat aj ked to bude v inom casovom limite 😔. Ale tebe a tvojim korektorkam prajem hodne zdravia a síl, spolu to zvládnete. Aj ked ste sa nikdy nevideli. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Alex, jsi úžasná žena a autorka. Přeji ti hodně sil a pevných nervů do života i psaní. Já si určitě ráda počkám na jakýkoliv tvůj literární počin. Vždy je to zážitek. Obdivuji nejen témata a směr tvých příběhů, ale neskutečně se bavím u toho, jak využíváš našeho bohatého jazyka a žongluješ se slovíčky. Miluji tvé zábavné příměry😆😆😆děkuji Mirus

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za každú poviedku ktorú napíšeš a zverejnis, na kapitoly si počkám veľmi rada. Milióny síce nemám ale dúfam že sa niekde nájde aj tvoj a žila šťastne 🙂 posielam veľa pozitívnej energie 🙂 snáď to na istý čas postačí 😉

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, moc děkuji za tvoje povídky. Jsou naprosto úžasné. Stefan a Vasily jsou skvělé postavy a už se nemůžu dočkat povídky o nich. Zdraví je důležité. Člověk má jenom jedno. A já si ráda na kapitoly počkám. Hlavně si pořádně odpočiň a dej se dokupy. My tu na tebe počkáme. Přeji ti hodně sil a vůli do života. Denisa T.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Alex, prajem ti veľa síl a posielam množstvo pozitívnej energie. Odpočívaj (ľahko sa to povie, ťažšie realizuje), a budem čakať veľmi rada na tvoj ďalší príbeh. Vďaka tvojim príbehom mám vždy krajší deň. Tak sa drž, všetci určite radi počkajú.

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem 🥰 veľa síl želám... Akonáhle vyhrajem v Športke, myslím na teba Alex 😘🤣

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj moc děkuji za Vaši práci jak konektorem tak vaší. Já vím jak těžké je se dostat ze stresu mám to za sebou , doktoři psychiatri my moc nepomohli , musíte zjistit co vám pomáhá a tím nabrat síly. Mne moc pomohli vaše příběhy. Kdybych měla peníze moc ráda bych vám pomohla, jenže nemůžu. Budu vám držet pěsti aby se vše kolem vás zlepsilo.Rada si počkám na vase kapitoli.❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  15. Já ti Alex moc děkuju za to, že "tvůj mozek našel cestu" a ta cesta vedla opět ke krásnému příběhu Myslím na tebe i na tvé korektorky a posílám pomyslnou pozitivní energii pro zlepšení zdraví a nalezení psychických sil. Zdraví je na prvním místě, takže ráda počkám. A pokud bych přišla nějakým zázrakem k penězům, nevím o žádné jiné dobré investici. Moc bych ti to přála.

    OdpovědětVymazat
  16. Alexa veľa síl prajem. Viem aké náročné môže byť zvádzať boj ktorý teraz bojuješ vo svojom vnútri. Moja najlepšia kamarátka práve rieši niečo podobné. Povedala som jej o tvojích príbehoch, už je na Erin a Salvatorovi. Zistili sme, že tvoje príbehy jej pomáhajú utiecť od reality a aspoň na chvíľu zabudnúť na to čo ju trápy. Budem teda dúfať, že aj tebe pomôžu alebo aspoň dodajú síl do ďalších dní.

    OdpovědětVymazat
  17. Přeji hodně zdraví, přeji najití zdroje životní síly. Když nejsou prostředky na terapeuta, tak můžou pomoci přátelé a příroda. Tvé příběhy a postavy mám moc ráda. Že nebudou kapitoly tak často nevadí. Důležité je, aby tvorba přinášela radost i tobě. Moc děkuji za tvou fantazii, za ten unikátní svět, který tvoříš a sdílíš s námi.

    OdpovědětVymazat
  18. Alex, přeji hlavně hodně zdraví a sil, abys dokázala zvládnout všechno, co tě trápí!!! Moc děkuji za tvé příběhy, jsou neskutečné a já osobně si na další jejich dávku počkám klidně i měsíce 🥰

    OdpovědětVymazat
  19. Alex, jsi skvělá..
    Tvé knihy jsou na neskutečné úrovni a tvoje fantazie je snad nekonečná (i když máš pocit, že někdy si dá pauzičku), ale dávej na sebe pozor... I když by mi tvé příběhy velmi chyběly a vždy se těším na jejich pokračování, tak zdraví máme jenom jedno.. Nezapomeň i odpočívat a užívat si trochu život - nebo raději hodně..
    Všechny tvoje věrné čtenářky tě mají rády a určitě na tebe počkají..

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, Alexa. Děkuji za všechny tvé skvělé povídky. Když budou kapitoly přibývat pomaleji, nevadí. Ráda počkám. A samozřejmě přeji, ať se ti v životě daří a zdraví slouží.
    😊
    Věra

    OdpovědětVymazat
  21. Ahojky Alex,posílám ti hodně energie a musím říct, že karty jsou ti nakloněni, ano mas tam starosti, ale ty odcházejí. Objevuje se mě chlap přijíždí a bude srdcovka. Jde ti tam velká láska, ale i velké štěstí. Mas tam i peníze. Jsou to dobrý karty. Vidím to tak,že přichází lepší časy. Preji ti to moc.
    Moc děkuji za tvoje krasne povídky a těším sena další. 😘😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji za příběh, hlavně zdraví, to o je hlavní.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Alex! Doufám, že se to u tebe v lepší obrátí a budeš na tom dobře. Někdy je ten život opravdu těžký a člověk má pocit, že se topí, točí v bludném kruhu. Je unavený až apatický, nejraději by jen spal a nikdy se už neprobudil.. Taky jsem to zažila a prostě jsem ten život nezvládala. Nakonec jsem se z toho nějak zuby nehty dostala, ale bohužel když je toho na mě moc, tak mám tendence zase sklouzávat zpět. Ty jsi bojovnice! To sálá z tvých příběhů a tvých hrdinek. Věřím, že se to u tebe časem otočí. Posílám ti pozitivní energii a budu se moc těšit na tvé budoucí příběhy. Máš neskutečnou fantazii a talent. Já bych ty tvé knihy vydala, kdybych na to měla finance :-D A upřímně se na ten feministický svět těším! :-D Buď amazonkou jako tvé nezdolné hrdinky!

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Alex , zase obdiv k poviedke. Chapem tvoje rozpoloženie či už Sukromne práca prachy únava aj to svetové / správanie dnešnej spoločnosti sa uberá k extrémizmu a to vo všetkých smeroch. Vždy si poviem že ľudia ma už nedokážu prekvapiť ale stále sa viem vysokovat čoho sú ľudia schopní . Hlavu hore na každých 10 debilov existuje aspoň 1 normál :). Diky za tvoju prácu aj korektoriek .

    OdpovědětVymazat
  25. Alex,život je těžký a žít ho je někdy strašně vyčerpávající. Taky jsem měla obrovskou krizi a vůbec jsem nevěděla jak z ní ven a jestli to vůbec půjde. A přitom se člověk musí chovat jako normálně,jinak hrozil vyhazov z práce. Na poslední chvíli jsem se chytla jedné naděje a s tím přišla i jiná a hned mi bylo o trochu líp. Teď už si říkám,jak je možné ,že to došlo až tak daleko a šlo to tak lehce. Přeji ti pevné nervy i zdraví. To má každý jen jedno, psychické i fyzické. Jedno bez druhého nemůže být.

    OdpovědětVymazat