pátek 8. března 2024

Démonova zlodejka 27

 


Nerin mierne vydesene hľadela na tanierovú konštrukciu veľkú ako budova, ktorá bola na miestach zlepená lepiacou páskou. Vnútornú stranu lemovali zrkadlá a zadnú stenu tvorilo hrubé sklo. Stála uprostred pristávacej plochy Camaelinho mesta a vyzerala ako všetko, len nie zbraň proti asteroidu, ktorý sa neúprosne blížil.


Päť dní, než bude viditeľný na nočnej oblohe voľným okom. Sedem do nárazu.

Zlepená lepiacou páskou!

Ešte aj Mammon vyzeral, že počíta koľko ľudí naženie do podzemného priestoru pod ostrovom, pretože táto vec nemá šancu zachrániť Zem.

Zlepená lepiacou páskou!

Camael sa tiež tvárila, že má svoje pochybnosti. Nič lepšie však za tak krátky čas nezvládla postaviť.

Zlepená lepiacou páskou!

Na pristávacej ploche boli porozkladané počítače a kontrolky. Evakuácia oficiálne započala a nesmrteľní sa hrnuli do bunkrov, na Hyperboreu, alebo do miest archanjelov a archdémonov. Tie sa strategicky stavali nad mierumilovné ľudské komunity, aby ich vedeli zaštítiť.

„Sme si istí, že to bude fungovať?“ pípla Nerin so stiahnutým hrdlom.

Cami si hrýzla peru. „Nie. Ale pokiaľ máme možnosti, využijeme každú jednu z nich.“

Na jednej z obrazoviek boli ustarané tváre Vasilyho so Stefanom. Camino mesto levitovalo nad Parížom a od Eiffelovky k nemu viedol dlhý, hrubý kábel. Michel nemal radosť, ale našťastie bol zamestnaný starosťou o vlastných. Polovica odchádzala na Hyperboreu, druhá sa sťahovala do Luciferovho a Amirinho mesta.

„Asi mi uniká hlavný bod tejto misie,“ ozval sa Mammon. „Akou raketou chcete dopraviť túto ohyzdnosť do vesmíru?“

Camael s Ashom na seba pozreli a vyzerali, že by radšej šli hladiť anakondu do dažďového pralesa. Ako na povel sa k nim v tej chvíli primiestnili všetky bosorky pod vedením nesúhlasne sa tváriacej Rebeccy. „Skrivíš im jediný vlások na hlave a zbombardujem ti mesto!“ prskla na Camael a prešla k obrazovke, aby si skontrolovala dvoch upírov na obežnej dráhe. Už niekoľko dní boli podivne tichí, čo pripisovala nervozite.

„Nemáme raketu,“ pripustila Cami. „Nemáme... žiadnu vhodnú technológiu, ktorá by dokázala celú konštrukciu vyniesť hore.“

„No to je dosť nahovno, nemyslíš?“ démon nadvihol obočie.

Nerin pochopila. Zbledla. Pozrela na svoje odhodlané sestry. Šesť posledných bosoriek Zeme. A všetky sú tu, pripravené riskovať vlastné životy. „My dokážeme vzlietnuť až do stratosféry,“ povedala so stiahnutým hrdlom. „Ako jediné z nesmrteľných.“ Zdá sa, že posledný pokus o záchranu Zeme skončí nakoniec na jej pleciach.

Mammon zalapal po dychu a pritisol si ju k boku. „Absolútne nie! Nepošlete Nerin s tou vecou až tam hore! Zbláznili ste sa?!“ okríkol Asha s Camael a ešte aj zazrel na Rebeccu.

Nerin pozrela na svoje nové sestry, ktoré už mali na sebe ochranné kombinézy a v rukách metly. Ako jedna boli pripravené na misiu, ktorá sa ich nikdy nemala týkať. Dokázala si predstaviť to reptanie oddaných manželov Briana a Willa, ktorí určite nechceli Jasmine s Casey pustiť. Ibaže bosorky jedna druhú neopúšťajú.

„Nikomu to nedávame rozkazom,“ povedal mierne Ash. „Poprosili sme ich. Na nič viac právo nemáme.“

Nerin vzhliadla k modrej oblohe. Ak nič neurobí, na stovky tisíc rokov modrá nebude. Zostane čierna a šedá. Už tam hore bola dvakrát – pri prílete a potom s generátormi. Nie je to príjemná skúsenosť. Mimo atmosféry sa im zastavuje dýchanie aj krvný obeh a tá zima...

„A to čakáte, že sedem, čo ako silných žien, unesie túto niekoľkotonovú kombináciu záchodovej misy a mikrovlnky?“ rozčuľoval sa Mammon ďalej.

Nerin mu zovrela dlaň a zmierlivo naňho pozrela.

Démon v momente pochopil a začal krútiť hlavou. „Nie. Nie! Nepôjdeš tam znovu, Nerin!“

Pred všetkými vzala jeho tvár do dlaní a spojila im čelá. Jemne mu hladila líca. „Sme jediné, ktoré to zvládnu. Naša moc dokáže zdvihnúť ťažké predmety, ale musíme byť v ich blízkosti,“ vysvetlila mu.

Mammonove srdce išlo vyletieť z hrude. prisahal si, že ju nikdy viac nepustí. Neboli oddelení viac než dosť krát?

A vždy sa k tebe vrátila, pripomenul mu tichý hlások v hlave.

Ibaže tentoraz ho netrápi, či sa vráti, ale či to prežije. Či ju zase nebude vidieť zničenú a chorú. Sotva sa vyliečila, do horúcich pekiel! „Prosím, vykašli sa na celý svet. Nič mu nedlhuješ,“ šepkal jej na pery.

Nerin sa pousmiala. „Nerobím to na dlh, archdémon Mammon.“

Samozrejme, že nie. Robí to bez nároku na odmenu, čo jeho démona znechucovalo a lákalo zároveň. Nezištnosť. Nerin jednoducho dokáže rozlíšiť čo je správne a čo nie a nehľadí na to, či ju situácia akokoľvek obohatí.

A takí ako ona boli vyhnaní na nehostinnú Európu. Tisícky nesmrteľných s modrastou pokožkou, podivným jazykom a desivými príbehmi. Ktorí nikdy neuvidia Zem, ak sa nestane zázrak.

Ale ak asteroid zastavíte, bude môcť odísť, pokračoval hlások.

Kto je však on, aby niekomu ako Nerin bránil v čomkoľvek? Môže jej len dať dosť dôvodov na to, aby zostala. Dúfal, že on sám by mohol byť jedným z tých dôvodov.

„Prečo nás neustále musíš zachraňovať len ty?“ posťažoval sa. Prečo sú tak bezmocní, keď majú byť najmocnejšími bytosťami vesmíru?

Nerin ho pobozkala na líce. „Aby ste jedného dňa mohli zachrániť vy nás. A aby naše deti uvideli modrú oblohu a pocítili slnečné lúče.“ Priam videla ten jasot, keď sa dostanú na pláž a spoznajú radosť čľapkania sa vo vlnách.

Čosi v jeho vnútri však zostalo nepokojné. Niečo sa pokazí, cítil to. Pozrel ponad Nerin na bosorky. „Prosím, ochráňte svoju novú sestru.“

Nerin sa zasmiala. Je z nich najmocnejšia a najstaršia. Jeho starosť jej však zahriala srdce, preto mu tento fakt nepripomenula, len ho pevne objala a takto zostali niekoľko minút.

Camael vševediacky mrkla na Asha, ktorý dvojicu pobavene pozoroval. Vedeli, aké emócie ich ovládajú. Je to len nedávno, čo oni bojovali vo vlastnej vojne. Rozlúčky nikdy neboli pekné.

Keď sa však Nerin od Mammona odtrhla, mal pocit že čosi z neho si vzala so sebou.

 

 

Sedem bosoriek sa postavilo do kruhu, vyslovilo vetu v prastarom jazyku, ktorú ich naučila Nerin, a obrovský satelit medzi nimi sa vzniesol. Usadené na metlách a Nerin postavená na žezle sa vydali pod stabilným uhlom nahor.

Mammon chodil sem a tam po dráhe, zatiaľ čo Cami kontrolovala radar. Laser musia dostať dostatočne ďaleko od atmosféry, aby jeho ovládanie prebrali Stefan s Vasilym a tí ho vďaka zabudovaným tryskám navedú na správne miesto.

„Ako to ide, dievčatá?“ ozvala sa Cami cez vysielačku.

„No teplo nám nie je,“ hlásila zadychčaná Casey.

„Držíme sa,“ uistila ju Nerin. Obozretne pozorovala každú jednu z nich, aby v prípade potreby zasiahla. Ak by prišli o jednu, mágia to ešte vydrží. Dve odpadlíčky by ich už rapídne spomalili.

Svet pod nimi sa scvrkával. Mestá sa stratili za huňatými oblakmi a zanedlho už videli celý kontinent.

„Nie je na Európe nižšia gravitácia?“ nadhodila Jasmine, aby všetky rozptýlila. „Ako si sa dokázala tak rýchlo prispôsobiť?“

Nerin potlačila triašku od zimy. Aj ona mala na sebe kombinézu, ktorú na seba privolala, ale od určitého stupňa jej nebola veľmi platná. „Cestou sem som trénovala na prístrojoch, aby som sa vedela aspoň hýbať. V meste sme sa snažili nosiť magnetické topánky, aby naše telá mali aspoň nejakú flexibilitu. Ale nebolo to ľahké, priznávam.“

Čosi ju odrazu spomalilo. Nerin sa na žezle zapotácala a mala pocit, že jej niekto na plecia dal tony kamenia.

Bosorky sa ako jedna zastavili. „Nerin? Deje sa niečo?“ strachovala sa Casey.

Niečo áno. Čo ako chcela ísť viac nahor, neznáma sila jej v tom bránila. „Nemôžem... nedá sa mi pohnúť!“ preľakla sa.

„Cami, Nerin nevie ísť ďalej!“ žalovala hneď bosorka do centrály.

„Ako nevie? Stalo sa jej niečo?“

Nerin sa chytila za hruď. Niečo nie je správne. Už predsa letela oveľa vyššie. Prečo teraz nemôže?

„Nezdá sa. Len... je zaseknutá. Akoby nemohla vyššie než za tento bod.“

Nerin brnela pokožka. Chrbát ju pálil.

Niečo rozhodne nie je správne. Rozbolela ju hlava. „Camael... niečo sa so mnou deje!“ vykríkla.

Bosorky sa k nej chceli zhŕknuť, ale museli držať pozície okolo laseru. Bezmocne pozorovali, ako Nerin bojuje s neviditeľným nepriateľom.

„Máš bolesti? Popíš mi, čo cítiš!“

Naprázdno preglgla. „Akoby som k nohám mala priviazané stovky kíl kamenia a ďalšie stovky držala na pleciach.“

Ticho. Veľmi, veľmi dlhé ticho.

Camael vzhliadla od počítačov a pozrela na chodiaceho Mammona. Potom na Asha. „Ako vysoko dokážeš vyletieť, než ťa energia Zeme pritiahne späť?“ zašepkala.

Asmodeus pozrel na radar. „Asi tak vysoko ako je momentálne Nerin,“ šepol naspäť.

Výborne. Ona tiež.

Čo znamená jediné.

Nerin už viac nie je len bosorka.

A Mammon dostane infarkt.

„Nerin, dobre ma počúvaj,“ mrmlala do vysielačky, snažiac sa nedať najavo žiadne emócie. „Ďalej sa nedostaneš. Musíš sa vrátiť. Nechaj ostatné dokončiť misiu.“

„Prosím?! Ani náhodou!“

„Nerin. Ver mi. Toto je prehratý boj. Prosím, vráť sa k nám.“

„Čo sa deje? Nejako ste ma zakliali? Bol to Mammon?“

Nuž, istým spôsobom áno. „Nie. Ale naozaj ti to nechcem vysvetľovať cez vysielačku.“

„No to asi budeš musieť, pretože ja nikam nejdem!“

Mammon konečne spozoroval, že niečo nie je v poriadku, a pribehol. Camael bola medzi dvoma mlynskými kameňmi. „Nerin, spomínaš si, ako ti Amira a Sophie rozprávali svoje príbehy? O ich stretnutí s ich partnermi a... premene? Nuž... asi sa ti stalo to isté. Stala si sa novým archdémonom a Mammonovým protikladom. Si jedna z nás. A preto nemôžeš odísť ďalej od Zeme.“

 


39 komentářů:

  1. Děkuji za novou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je komplikácia:-( máme tu další páreček😁děkuji Mirus

    OdpovědětVymazat
  3. A čo teraz???. Podarí sa im zachrániť Zem???
    Ďakujem za skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji moc za další kapitolu. Jsem zvědavá jak to dopadne s tou ochrannou💓

    OdpovědětVymazat
  5. Situace se komplikuje. Jsem velice napjatá jestli se podaří bosorkám problém vyřešit, nebo jim někdo pomůže. Moc děkuji Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem veľmi pekne, no ako už inak. Nová achr - bytost. Dúfam že to bude pre ňu akceptovateľné 🤔😘❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  8. Som zvedavá ako sa s novou situáciou vyrovná. Mockrát ďakujem za suprovú kapitolu a teším sa na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  11. Moc děkuji už se těším na pokračování ❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  13. lepící páska spraví a spojí cokoliv děkuji

    OdpovědětVymazat
  14. A nebude moci se vrátit ani na Europu za rodinou. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  15. Teď se to nehodí. A snad to zbylé holky zvládnou. Moc děkuji za další super kapitolu, Alex 😀.

    OdpovědětVymazat
  16. Kruci, jsem napjatá jak to zvládnou. Děkuju

    OdpovědětVymazat
  17. Moc děkuji za super kapitolu.💕💕Mirka

    OdpovědětVymazat
  18. Milada Kostelníková14. března 2024 v 14:57

    Děkuji moc za další skvělou kapitolku

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji za parádní kapitolu🥰 snad to bez ní zvládnou 😊

    OdpovědětVymazat