středa 13. března 2024

Démonova zlodejka 28

 


Démon mal oči ako dve loptičky. Klesla mu sánka. Iste, vedel ako Lucifer so Sachielom prišli k svojim náprotivkom, ale on a Nerin... Sú predsa z dvoch odlišných svetov – doslova. Navyše, Lucifer so Sachielom sa zamilovali. Prešli si s tými ženami peklom. Chceli ich po svojom boku a obe museli chcieť to isté, aby toto spárovanie fungovalo. Vesmír to tak zariadil. Nezmýlil sa tentokrát?

 

 

Nerin zovrela pery. Je to snáď vtip? Mammon je predsa... oni dvaja k sebe nikdy nepatrili. Stretli sa pod klamstvom, spolupracovali z nevyhnutnosti, klamali si, naháňali sa po celom svete. Kde v tom zhone by ju ten bláznivý démon mohol chcieť po svojom boku? Ako rovnocennú?

Oči sa jej zaplnili slzami. Vytiahol ju polomŕtvu z vĺn. Vrátil jej zdravie. Odhalil kvôli nej svoju existenciu súrodencom. Zaštítil ju pred tonami kamenia.

Chcel, aby sa ho zľakla, ale pre Nerin nebol monštrom. Ako by sa mohla báť niekoho, kto sa s ňou jašil na pláži, držal ju za ruku, počkal si na ňu, keď nebola pripravená čeliť realite a v noci ju zahrieval a tíšil jej nočné mory?

Vydesene pozrela na sestry, ktoré sa len usmievali. Nemala však čas všetko spracovať, pretože okolo nich preletel červený lúč a tesne minul laser. Žezlo sa s ňou zakývalo, ale podarilo sa jej udržať rovnováhu. Pozrela pod seba a uvidela, ako k nim letí postava v čiernom a vysiela ich smerom záblesky mágie v snahe zničiť satelit.

„Ako sa o tom, sakra, dozvedel?!“ vykríkla Jasmine.

Nerin ovládol surový hnev. Dozvedel sa to od zradcu medzi nesmrteľnými. Niekto ho informoval. Zovrela päste. „Dievčatá? Pokračujte. Ja si idem vybaviť staré účty!“ vyhlásila nebezpečným hlasom.

„Nerin? Jasmine? Čo sa deje?“ obávala sa Cami.

Ďalší nebezpečný lúč.

„Choďte!“ vykríkla Nerin. „Vyššie sa nedostane. Musíte utiecť z jeho dosahu!“ Zletela nižšie a vytvorila pod sebou silný štít.

Jasmine zúfalo prikývla a prinútila ostatné pokračovať, zatiaľ čo do vysielačky rýchlo referovala dianie pod nimi.

Nerin šla Baalovi naproti. Tvár mal naďalej nejasnú a mával krídlami z kostí, medzi ktorými boli takmer neviditeľné blany. Na sebe mal hnedú róbu a naslepo vysielal ďalšie a ďalšie lúče. Nerin odštítila väčšinu z nich.

Dostali sa na spoločnú úroveň nad oblakmi a bosorka sa zákerne usmiala. „Na tento moment môj ľud čakal tisícročia,“ povedala nebezpečne hlbokým hlasom.

Baal sa uškrnul. „Zdá sa, že za všetkých z nich budeš platiť len ty, malá bosorka,“ predpovedal.

V Nerin vybuchol nával moci. Z chrbta jej vyrástli masívne krídla s rozpätím viac než desať metrov, celé pokryté... Musela sa prizrieť.

Hviezdnym prachom.

Všetko sa pre ňu zmenilo. Cítila energiu Zeme, ľudí, nesmrteľných, vesmíru. Molekúl. Gravitácie. Žiarenia. Života. Smrti. To všetko mala na dosah ruky.

A proti tejto sile sa jej odvážny ľud postavil.

Baal sa zháčil.

Nerin na nič nečakala. Inštinktívne proti nemu vyslala vlnu energie, ktorá ho odfúkla nižšie a zabránila mu použiť viac mágie proti unikajúcim bosorkám. Nemala nad sebou práve najlepšiu kontrolu – nová moc v nej priam vybuchovala, a nechcene privolala búrkové mračná. Všetko potemnelo a okolo nich začali udierať blesky.

Dvaja archdémoni sa pustili do boja, ktorý nemá víťaza.

 

 

„Cami, Baal nás našiel. Nerin ho šla spomaliť a poslala nás preč. Pomôžte jej!“ zaznelo cez vysielačku od bosoriek.

Mammonove srdce vynechalo niekoľko úderov. „Nerin! Kde je?!“

Cami krútila hlavou. „Neviem. Leteli smerom na východ, ale môže byť kdekoľvek medzi nami a Ruskom, podľa toho ako im prialo počasie.“

Zanadával a roztiahol krídla. „Pomôž mi nájsť ju! Povolaj ostatných! Hneď! Ja nemám dosť moci!“

Ash pevným stisom ruky zabránil Cami urobiť čo Mammon požadoval. Pohľadom jej naznačil, aby nepanikárila.

Camael pochopila a ani sa nepohla. „Nemajú čas, Mammon. Pomáhajú s presunom a ja sa nemôžem pohnúť od počítačov kým nebude laser bezpečne hore.“

„Serem na nejaký laser! Nerin je v ohrození! Nebyť nej, ani by sme neviedli tento rozhovor!“

Rebecca sa otočila od obrazovky s napätými upírmi a za démonovým chrbtom spýtavo nadvihla obočie. Asmodeov pohľad jej však naznačil, že do tohto sa zapliesť nechce.

„A ak sa teraz pohneme, jej obeť bude zbytočná,“ dodala Cami vážne.

„Ona nie je nejaký obetný baránok pre naše pohodlie!“ okríkol ju Mammon. „Nemá tu rodinu! Nemá nikoho, kto by za ňu bojoval! Tak zdvihnite láskavo svoje zadky! Baal ju umučí!“

„Ani len Baal ju nemôže zabiť,“ uistil ho Ash.

„A to je snáď útecha?!“ Mammonovi na čele navrela žila. „Hovorím s tou istou Camael, ktorá obetovala vlastné spomienky pre ľudí?!“ Čo sa to len stalo s jeho sestrou? Bezcitnosť jej nikdy nebola vlastná.

„A preto viem, ktoré obete musia byť prinesené pre dobro viacerých,“ odvetila múdro.

Mammon sa v panike otočil k stoickej Rebecce. „Pomôž mi! Nájdi Nerin!“

Vládkyňa jesene mykla plecami. „Ak je z nej archdémon, moja moc už fungovať nebude.“

„Aspoň to skús!“

„Prečo? Moji poddaní sa jasne vyjadrili, že s vami nechcú mať nič spoločné. Stojím pri nich. Nerin jedna z nás nikdy nebola a teraz už ani nebude.“

Nemohol tomu uveriť. Celá táto situácia bola absurdná. Prišlo mu špatne a vrel v ňom hnev s bezmocnosťou. Chcel plakať, ale to Nerin nepomôže. Na koho sa ale obrátiť? Tak ako ona, je úplne sám. Jeho ľud je ďaleko, démoni sa k nemu obrátili chrbtom a anjeli tiež. Srdce mu búšilo až v krku a pred očami mal červené bodky. Chcel odletieť, ale čosi mu v tom zabránilo. Uvidel, že Ash k nemu vysiela mágiu, aby ho spomalil.

Toto je sprisahanie!

Zreval a všetka stratená moc sa v ňom konečne predrala na povrch. Oči mu potemneli a zmenil sa do svojej desivej démonickej podoby. Nazúrene cvakol zubami na odrazu vysmiateho Asha.

„Až teraz za ňou môžeš ísť,“ povedal mu brat. „Kontaktujeme Lucifera a Sachiela, aby vám prišli na pomoc. Choď za Nerin!“

Mammon naklonil hlavu. Vrátilo sa mu čisté vnímanie a mal dosť energie na stvorenie niekoľkých čiernych dier. „Vyprovokovali ste ma naschvál?“ oboril sa na nich.

„Fungovalo to u mňa aj Sachiela. Tak šup, dostaň našu novú sestru do bezpečia!“ popohnal ho.

Mammon ho mal chuť za toto zmlátiť, ale to bude musieť počkať. Mávol krídlami a už ho nebolo. Tentokrát Nerin cítil na meter štvorcový presne.

 

 

Nerin nemohla dýchať. Baal ju držal v akomsi neviditeľnom zovretí, kde jej stláčal celé telo zmáčané ľadovým dažďom. Nedokázala ani len kričať o pomoc – niežeby to pomohlo. Dokázala ho ale zabaviť dostatočne dlho na to, aby sa bosorky dostali dosť ďaleko. Pri troche šťastia už Vasily preberá kontrolu nad satelitom.

Kašľajúc prichádzala o vedomie a mohla si len predstaviť aký bolestivý bude pád z tejto výšky na zem. Netešila sa na to.

Zovretie odrazu poľavilo. Nerin sa pár metrov prepadla, pretože jej chvíľu trvalo mávnuť krídlami.

Zamrkala.

Baal bol obkľúčený Luciferom, Sachielom, Amirou, Sophie, Bel a Joph, ktorí ho držali v akomsi silovom poli. Posledný k nemu nazúrene priletel Mammon a prebodol ho dvoma dýkami. Potom mu vrazil niekoľko úderov a nakoniec mu zlomil nos. Cez ručiaci dážď Nerin nerozumela čo kričí, ale predpokladala že išlo o multijazyčné nadávky.

Mohol to byť koniec, ale keď sa niečo pokazí, pokazí sa to kvalitne. Cez mračná k nim priletel zahalený anjel s krvavými krídlami a povolal blesky, ktoré každého zasiahli, až tiež takmer stratili vedomie. Lucifer so Sachielom museli zachraňovať slabé Amiru so Sophie, ktoré neboli na túto intenzitu zvyknuté. Zaštítili ich vlastnými telami.

Neznámy anjel vytrhol Baala zo zajatia a bok po boku sa pripravili na druhé kolo. Nerin vyletela vyššie. „Camael? Kde sú bosorky?“ zisťovala v obavách.

„Ešte potrebujú desať kilometrov. Si v poriadku?“

„Prišla nám návšteva s krvavými krídlami,“ informovala ju zadychčane. Boj pod ňou začal nanovo a nanešťastie, ich nový kamarát zvládal vyhrávať sám a Baal sa opäť pustil do snahy zastaviť bosorky, aj keď teraz už mohol len odhadovať smer, ktorým pošle smrtiace lúče. Nemohla to riskovať. Vrhla sa naňho celým telom a spoločne padali cez mračná nadol. Jeho krv jej zašpinila fialovú kombinézu. Tento boj ale zvládala lepšie. Kopla ho do raneného brucha a vyštverala sa vyššie po jeho tele. V panike mu zlomila kosti na pravom krídle. Odporné lupnutie bolo sprevádzané bolestivým výkrikom. Podobný kúsok sa jej podaril aj na druhej strane a to už pod sebou videli riedky les kdesi vo Vasilyho kráľovstve.

Nerin sa snažila čo najviac pád spomaliť krídlami, ale aj tak dopadla tvrdšie než chcela, pár metrov od krvácajúceho Baala. Vetvičky stromov jej porezali pokožku, ale nedbala na to. Pozviechala sa na nohy a opierajúc sa o drsné kmene krivkala k nepríčetnému démonovi.

„Lydia, ak počuješ moje volanie, prosím, vypočuj ho,“ šepkala do vetra, a porezaným prstom kreslila na kôru stromu pentagram. „Bojím sa tvojho manžela,“ priznala takmer nečujne.

„Ak aj uspejete, len oddialite nevyhnutné,“ Baal si odfrkol a vypľul niekoľko kvapôčiek krvi. „Mne stačí vyhrať raz. Vy musíte vyhrávať neustále,“ posmieval sa jej.

„A napriek tomu si nevyhral už desaťtisícročia,“ pokúsila sa o podobný tón, ale príliš sa jej triasol hlas. Plus mala podozrenie, že sa jej zlomilo pár rebier. Alebo všetky.

„To neznamená, že som zoslabol.“

„Možno nie, ale tvoj nepriateľ zosilnel!“ ozvalo sa spoza neho. Než sa ale stihol otočiť, ktosi ho vzal po hlave kovovým prútom. S bolestivým výkrikom sa zviezol na zem a aj keď neomdlel, vstať už nedokázal.

Nad Baalom sa týčila neveľká blondínka so zovretými perami. „Ahoj tatko,“ pozdravila ho hlasom plným nenávisti.

„Ellie,“ uvedomila si Nerin. Lydia jej o svojej dcére mnohé povedala. Dievča sa na ňu výzorom podalo.

Démonove oči sa v panike rozšírili nad poznaním, že jeho identita je známa. Dýchal plytko a trhane, ale ani jedna zo žien sa mu nenamáhala pomôcť.

„Opováž sa ešte raz vztiahnuť ruku na Nerin a pošlem na teba mamu! Už má v pekle pripravené obrázky všetkého, čo ti plánuje odrezať.“

Baala ovládol strach, že bude stiahnutý späť do svojho ohnivého väzenia a tak urobil to, čo každý zbabelec – z posledných síl sa odmiestnil.

Ellie len sklamane krútila hlavou.

Nerin si konečne vydýchla a od vysilenia sa jej podlomili kolená. Ellie k nej pribehla a pomohla jej posadiť sa na zem.

„Si v poriadku? Mama nemohla prísť, tak poslala mňa. Máš zranenia?“ vychrlilo dievča v obavách.

Nerin privrela oči. „Nič... vážne. Ďakujem. Za záchranu.“ Zasyčala bolesťou.

Ellie si k nej kľakla a obzrela sa. Potom uvidela vysielačku za opaskom a zavolala o pomoc.

„Vieš určiť kde ste?“ zaznelo z druhej strany od Cami.

„Nuž... les v Rusku. Primiestnila som sa za volaním, nepoznám súradnice,“ pripustila Ellie.

 Nakoniec ich ani nepotrebovala. Boj na oblohe skončil rovnako ako na zemi – anjel s krvavými krídlami sa odmiestnil, keď zistil že satelit už aj tak nezastaví. Mammon pološialený obavami vycítil svoju druhú polovičku a priletel v priebehu minút. Celý mokrý pristál pred rovnako zmáčanou Nerin a vzal ju do náručia. Privinula sa k nemu ako stratené mačiatko a od úľavy sa rozplakala.

„Baal zmizol,“ informovala ho Ellie sucho. „Asi ho ešte uvidíme.“

„V to dúfam,“ zavrčal Mammon, v očiach číra nenávisť. Pobozkal Nerin do vlasov. Potom pozrel na Ellie. „Zvládneš sa odtiaľto dostať?“

Prikývla.

Poďakoval jej a premiestnil sa rovno do Caminho mesta, kde už čakal mrzutý zvyšok osadenstva.

„Vezmite si komnaty pod plošinou,“ povedala mu Camael, vediac že Mammon sa od Nerin nepohne, kým nebude v teple, čistá a odpočinutá. Plus ich zrejme čaká neľahký rozhovor.


40 komentářů:

  1. Děkuji za skvělou kapitolu. 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá kapitola, děkuji moc. Přesto se nemohu dočkat, jak to dopadne s tím odkloněním nárazu💞💞

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za skvelú kapitolu 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu 😍❤️‍🔥

    OdpovědětVymazat
  6. Som nesmierne zvedavá na ich rozhovor. Ale aj či sa im podarý odkloniť asteroid. Mockrát ďakujem za napínavú kapitolu a veľmi sa teším na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 🤩♥️

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuji💕💕Mirka

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuji za zajímavou a napínavou kapitolu. Jitka

    OdpovědětVymazat
  11. Veľmi pekne ďakujem. Teším sa na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  12. Milada Kostelníková14. března 2024 v 14:58

    Děkuji moc za další super pokračování.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuji za skvělou kapitolu ❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  14. Na Ellie by jeden už zapomněl 🤔☺️. Kdo mu přišel na pomoc? Červené křídla měla Cassiy. Moc děkuji za další super kapitolu, Alex 🤗.

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  16. děkuji kdo je anděl s krvavými křídly?

    OdpovědětVymazat
  17. Taky mi vrtá hlavou, kdo je ten anděl s červenými křídly. Doufám, že ten asteroid zničí. Moc děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuju. Nakonec může mít Baal těch spojenců ještě víc.

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat