pátek 30. srpna 2024

Spútaní v čase 25

 

O ďalšiu slučku neskôr...

 

Vasily si neprítomne škrabal pokožku, zatiaľ čo popíjal hyperborejskú tekutinu spolu s raňajkami. Pred očami mal neurčité, desivé výjavy zo svojich snov, ktoré nedokázal pomenovať.

Mal pocit, akoby sa niečo stalo a on si to nepamätá. Ale mal by. Bolo to dôležité. Niekomu niečo hrozí. Niekde. Útok? Katastrofa? Vojna?


Neprítomne do seba kopol dvojnásobnú dávku tekutiny nahradzujúcu krv a zapol si tablet, kde mal zmeškaný videohovor z pekla, od Lydie, jeho vládkyne, ktorá prevzala túto povinnosť po Baalovi. Zavolal jej naspäť a oprel si prístroj o stenu pred sebou.

Usmiata blondínka mu odpovedala po dvoch zazvoneniach. Trvalo im nejaký čas zaviesť do prakticky inej dimenzie internetové pripojenie, ale po rokoch to zvládli vďaka masívnej pomoci hyperborejských technológií. Lydia sedela na svojom tróne, čo znamená že práve niekomu menila formu, ehm, mučenia, a presúvala dušu medzi pavilónmi, kde karma dobieha najhorších z najhorších.

„Krásne dobré ránko,“ pozdravila ho. Bola pripravená podať mu hlásenie o postupe inštalácie nových bezdrátových príjmačov, aby mala signál aj mimo trónnu sieň, ale odmlčala sa keď uvidela upírovu bledú tvár a poškrabanú ruku. „Si v poriadku?“

Vasily prikývol. „Nočné mory. Deje sa niečo?“

„Nie, ale dlho si sa neozýval. Len sa chcem uistiť, že je všetko v poriadku.“

„Volali sme spolu pred týždňom.“ Ich pravidelné hovory majú desaťdňovú frekvenciu. Myslel si, že má ešte čas.

Lydia sa zasmiala. „Neviem kde si stratil hlavu, ale naposledy sme sa bavili pred viac než dvoma mesiacmi. Už zase si celé dni zavretý v labáku?“

Vasily ustrnul. Pozrel na dátum na obrazovke. „Je trinásty október. Najbližšiu videokonferenciu mám v kalendári až šestnásteho.“

Lydia naňho pozrela, akoby bol trochu nepríčetný. „Vasily? Zajtra je zimný slnovrat.“

Odfrkol si. „Myslím, že sa ti v tej temnote zlievajú dni.“

Lydia začínala byť znepokojená. „Vasily, skutočne sme spolu hovorili začiatkom októbra, ale je december. Ubehli mesiace. Čo sa to tam u vás deje? Ani Amira neprišla na svoju pravidelnú návštevu s Luciferom.“

Tentorkát ju už kráľ začal brať vážne. Oči sa mu rozšírili a z vrecka si vyhrabal mobil, kde mal rovnaký dátum ako na tablete. „Ukáž mi svoje prístroje!“ prikázal jej hrubšie, než by chcel.

Lydia mu nastavila ku kamere svoj počítač, mobil, dokonca aj hodinky. Všetky sa zhodovali navzájom, ale nie s jeho údajmi. „Čo sa to deje?“

To keby vedel! Ale prisahal by, že to má niečo spoločné s jeho snami a faktom, že má chuť si rozškrabať kožu do krvi! „Prisahám, Lydia, pre mňa ubehlo sedem dní,“ šepol sprisahanecky.

Vládkyňa podsvetia zbledla.

Vasily vstal a obzrel sa. „Nikomu o tomto rozhovore nehovor! Ešte sa ozvem.“ A hovor zrušil.

Okamžite zamieril do krídla paláca, ktoré si obsadila Tajná polícia. Prešprintoval okolo kancelárií a salónikov a bez zaklopania vpadol do Stefanových komnát.

Špión práve vychádzal zo sprchy a tiež mal na sebe čerstvé škrabance. Zahalený v uteráku prekvapene zamrkal na Vasilyho, ktorý zamkol dvere a uistil sa, že sú sami.

„Dnes je zimný slnovrat,“ vyprskol Vasily bez pozdravu.

Stefan si ho premeral a uvažoval, či si Rus zase prilial do raňajkovej tekutiny Vodku.

„Práve som volal s Lydiou. Nikto sa jej neozval celé mesiace. Na jej strane je koniec decembra,“ vysvetlil v rýchlosti. „Niečo sa deje. S časom. Zase.“

 

 

Brie sa ponaťahovala v kresle a čakala, až si to Nox vyšliape k jej chrámu. Nechcelo sa jej pohnúť. Celú predošlú slučku strávili v posteli, plávaním v mori, alebo piknikmi v jej sadoch. Nox ju učil základy ako vnímať svoju moc archanjela a ako s ňou pracovať. Niežeby im na to desať dní stačilo, ale aspoň sa už nebála toho, čo v nej drieme.

Usmiaty archanjel v snehovobielej róbe pricupital po schodoch a zastavil sa pri fontáne. „Toto je prvý raz, čo sme neboli pri výbuchu,“ uvedomil si.

Brie sa poposunula, aby si k nej mohol prisadnúť. „Nevideli sme ho snáď už dosť?“ Striaslo ju pri pomyslení, že sa do toho pekla budú musieť vrátiť zas a znova.

Nox im preplietol prsty. „Dáme to do poriadku, Brie,“ sľúbil jej.

Isteže dajú. Nemajú na výber. Pritiahla si archanjela k bozku. „Rýchlovka, než sa do toho zase pustíme?“

Zelené oči zaiskrili. Brie sa zvonivo zasmiala, keď bola zdvihnutá do pevného náručia a odnesená do postele, kde Nox veľmi kreatívne využil opasok zo svojej róby namiesto povrazov.

 

 

Brie sa sebavedome zobudila z hlbokého spánku. Pozrela na Noxa spokojne odfukujúceho vedľa nej a v tej chvíli akoby svet bol opäť na správnej ose. Jej vlastná myseľ sa upokojila dosť na to, aby začala pracovať ako kedysi. A odrazu vedela presne, ako túto šlamastiku ukončiť. Zatriasla archanjelom a privolala na seba jednoduchú róbu.

„Nox, vstávaj! Mám plán! Ideme sa oslobodiť zo slučky! No tak, zdvihni ten svoj pevný zadok!“

Rozospatý anjel na ňu zazrel nie práve milujúcim pohľadom. Potom jeho mozog zaregistroval jej slová a v momente sa posadil. „Ako?“

Brie sa usmiala a podala mu ruku, aby ich premiestnil. „Najskôr musíme do Vatikánu za dievčatami.“

Spoločne sa dostali do už známych ruín a tentokrát našli Noemi v odlišnom krídle zrúteného podzemia, pretože naposledy sem prišli v iný deň. Čiernovláska sedela na zemi, kde triedila drobné artefakty na kuse plátna a ukladala ich do prepraviek.

„Noemi Shaffirová, som Orákulum z Delf a viem ako nájsť archanjela s krvavými krídlami!“ zvolala Brie bez obalu.

Šokovaná žena vyskočila na nohy a nechápavo na nich pozrela.

„Ja viem, že si nás nepamätáš, ale sme v časovej slučke, už sme sa videli, vieme že ti pomáha Melanie Mooreová a že máš svoje podozrenia na určité osoby,“ pokračovala Brie veselo.

Noemi len nadvihla obočie.

„Už sa pokúsil zničiť Zem asteroidom, rozšíriť modifikované kiahne a ktovie čo ešte. Tentokrát nechá vybuchnúť sopku v Yellowstone, kam naskladnil rádioaktívny odpad a jednu bombu. Dokážem ho identifikovať. Potrebujem ale tvoju pomoc.“

Noemi mala ústa dokorán. Potom sa jej rozšírili zreničky, keď zaostrila na kohosi za ich chrbtami v polorozpadnutej chodbe.

Dvojica sa otočila a krv im zmizla z tváre.

O bývalú zárubňu, ktorej chýbali dvere, sa opierala ďalšia čiernovláska podobná Noemi a za ruku ju držal zamyslene sa tváriaci obor, z ktorého priam sálala pradávna energia.

Amira a Lucifer.

„Aj keď ma maximálne zaujíma fakt, že mŕtva žena chodí pomáhať mojej sestre,“ začala Amira zamyslene, „čo ste mysleli tou slučkou?“

Lucifer tak slušný nebol. Urobil krok vpred a kráľovsky sa na nich mračil. „To preto máme tú nenormálnu migrénu?!“

Nox sa naklonil Brie k uchu. „Možno sme si mali overiť kto ešte chodí na výpomoc, než sme sa sem naservírovali,“ zašepkal porazene.

 


Brie si skutočne nebola istá, či sú väzňami, alebo hosťami. Rozhodne nedostali možnosť sa zo situácie vysúkať, ale nikto im ani nenasadil putá. Len im bolo trochu hrubo naznačené, že budú odvedení do jedného z miest na oblohe, kde musia zodpovedať pár otázok. Lucifer ich premiestnil ku Cami nad Nový Babylon, kde už čakali ostatní archanjeli a archdémoni. Viacerí si treli spánky ako bojovali s bolesťami hlavy.

Nox zvieral bohyninu ruku, aby jej dodal silu. Nie je v tom sama a nech sa stane čokoľvek, o pár dní si nikto nebude nič pamätať. Možno už ale naozaj prišiel čas prosiť o pomoc.

Camina jednacia sieň mala veľkosť basketbalového ihriska a v zadnej časti spočíval okrúhly stôl. Všetko bolo ladené v belasých farbách, vysoké stropy podopreté ozdobnými stĺpmi a osvetlené špeciálnymi zdrojmi podobnými drahokamom.

Amira už stihla všetkých informovať o tých pár vetách, ktoré si vypočula, a potom sa spolu s Noemi postavili k zástupu vyšších bytostí, ktoré dvojicu prepálili spýtavými pohľadmi.

„Tak ktorí ste vy?“ povzdychla si Camael nakoniec, keď sa nikto nemal k reči.

Brie sa zaksichtila, ale odpovedala. „Archanjel Gabriel.“

Pohľady sa upreli na Noxa. „Tiež,“ zašomral neochotne.

Amira nadvihla obočie. „Už sa snáď rozdvojujeme?“

„Nie, len sme sa vystriedali,“ odvetil.

Brie pokrútila hlavou. Takto sa nikam nedostanú. „Volám sa Brie a som bohyňa. Svojho času som predstierala, že som jednou z vás, namiesto Noxa.“ Zhlboka sa nadýchla. „Bola som to ja, kto prišiel s nápadom usmrtiť ľudí. To, čo sa deje, je len moja vina.“

Camael vystúpila z davu a prepálila ju pohľadom. „Ty si ten anjel s krvavými krídlami?!“

„Nie,“ skočil im do reči Nox. „Brie je tá, kto ti podstrčil plány na stroj. V poslednej chvíli ľudí zachránila.“

Cami zmätene zamrkala. „Myslím, že budeme potrebovať detailnejšie vysvetlenie.“


30 komentářů:

  1. To bude hodně vysvětlováni🤣děkuji za skvělou kapitolu. Mirus

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za ďalšiu kapitolu

    OdpovědětVymazat
  3. Tak konečně, se to pohne, dozvíme se víc. Děkuji moc💞

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu. Som strašne zvedavá na čo prišla Brie. 💗💗💗💗

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tomu říkám další vývoj situace! Moc děkuji za další skvělou kapitolu. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi pekne ďakujem, som zvedavá na toto stretnutie. Nevedela som sa ho dočkať. Teším sa na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  8. No pekne. Som zvedavá na ich vysvetľovanie. Mockrát ďakujem za skvelú kapitolu a nesmierne sa teším na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  10. Veľká vďaka za skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Jak toto se vysvětlí...
    Děkuji za další parádní kapitolu 🥰

    OdpovědětVymazat
  12. Tak teď jsem připravená na pár odpovědí 🫣! Šup sem s tím! Děkuji moc za pokračování

    OdpovědětVymazat
  13. Milada Kostelníková4. září 2024 v 16:20

    Děkuji moc za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  14. To bude. Už sa snad rozdvojujeme 🤣🤣🤣🤣. Moc děkuji za další super kapitolu,Alex.

    OdpovědětVymazat