pátek 29. listopadu 2019

Temná spomienka 21



Annie to chcela raz a navždy ukončiť. Dlhuje Brianovi minimálne meč cez brucho. Rýchlym krokom kráčala po príjazdovej ceste. Niekoľkokrát sa kľukatila a výhľad zakrývali ihličnaté stromy. Za nimi už počula mužské aj ženské hlasy.
Prešla poslednou zákrutou a uvidela Briana, ako stojí za kľačiacou Zoe a Javierom. Obaja mali ruky zviazané za chrbtom a ich zbrane ležali na ceste. Okolo nich sa v pravidelných rozostupoch prechádzali po zuby ozbrojení upíri. 

Prišla bližšie a nepriateľsky hľadela na Briana celého v bielom, ako sa majetnícky obzerá po okolí.
„Pusti ich!“ prikázala mu s mečom v ruke, keď ich delilo len päť metrov.
Brian spozornel a uprel na ňu svoje temné hnedé oči. Zákerne sa usmial. „Annie. Tak už ťa pustili?“
Zdvihla meč. „A teba zase uväznia. No tak, Brian, pusti ich. Chceš mňa.“
„Annie, nie...“ šepla Zoe.
Ignorovala ju. „Čo je, Brian? Bojíš sa?“ namierila naňho meč.
„Teba? To určite,“ odfrkol si. Natiahol ruku a upírka vedľa neho mu hodila meč. „Vidím, že rada umieraš ranou meča.“
Zovrela pery. „A ty sa rád hráš s ohňom. Flammiger!“ vykríkla a pás ohňa oddelil Briana a zajatcov od jeho poskokov.
Annie na nič nečakala a zaútočila. Ich meče o seba zarinčali a boj začal. Jej cieľom bolo zatlačiť ho čo najviac do ohňa a zároveň oslobodiť Zoe s Javierom.
Brian pochopil jej  zámer a postupoval vpred. Jeho výpady boli premyslené a pre Annie príliš silné. Nevládala. Usilovne sa bránila a za pochodu spriadala plán. Mečom ho neporazí. Zostáva jej teda posledná možnosť...
Uskočila pred ranou, spadla na zem a odkotúľala sa k väzňom. Brian sa otočil a naslepo sa zahnal mečom. Tesne minul Javiera.
„Libero!“ zakričala Annie a povrazy sa rozmotali spolu s putami. Cez oheň sa k nim blížili Brianovi upíri. „Zadržte ich, ten bastard je môj!“ prikázala agentom ochranky, spravila naučený premet vo vzduchu a pristála pred ním. „Ideme sa hrať?“
Brian sa na ňu zamračil. „Mňa neporazíš, Izabella. To vieme obaja.“ Predstieral niekoľko výpadov, ale odhalila ho a nepodarilo sa mu zraniť ju.
Javier dobehol po meče a dva hodil Zoe. Postavili sa na okraj ohňa a bránili Brianovým poskokom prísť mu na pomoc. Stáli proti presile.
Annie sa podarilo porezať Briana na stehne, no on ju za to zrazil na zem. Pri dopade jej vyrazilo dych a len-len že sa odkotúľala z dosahu jeho meča. Vyskočila na nohy a súboj začal odznova. Čoraz viac sa vzďaľovali od ohňa.
„Už nevládzeš, čo?“ odhadoval Brian, keď bolestivo sykla pri pohybe zápästím. „Nechceš pomstu, Annie? Alebo Izabella?“ lákal ju tak ako kedysi. „Čo si už zabudla, koľko krivdy na tebe napáchali? Tvoj otec sa ťa vzdal len preto, lebo ťa ako ženu zneužili.“ Odrazil jej výpad plný hnevu.
„Prestaň!“
„A čo Damian, hm? To on ťa preklial. On ťa zabil. Kvôli nemu si trpela. Celé toto kráľovstvo ti niečo dlhuje.“
Nevydržala to a kopla ho. Využil to, trhol jej nohou a odhodil ju do snehu. Meč jej vyletel z ruky. Pravá noha ju po jeho zásahu zabolela a obávala sa, že jej vykrútil členok. A teraz si to k nej mieril aj s úmyslom zasadiť smrteľný úder.
Lux!“ vykríkla po latinsky a namierila naňho dlaň. Vyšľahol z nej ostrý lúč svetla, ktorý ho oslepil.
„Sakra!“ zapotácal sa a kryl si citlivé oči.
Lux!“ zopakovala.
Brian sa spamätal a tiež k nej natiahol voľnú ruku. „Obtenebret lux, prævalebunt tenebrae!“ povedal chladne. Tú vetu poznala. Svetlo zhasne, tma zvíťazí. Ruka jej zabrnela a zabolela. Nedokázala ju viac použiť na kúzlo svetla.
Odplazila sa z jeho dosahu a rýchlo si spomínala na ďalšie kúzla. Kútikom oka zazrela, ako Zoe s Javierom prehrávajú v boji. Zoe už bola celá od krvi a Javier sa ju snažil kryť, čím mu len viac ubližovali. Zatláčali ich do ohňa.
Po príjazdovej ceste sa už blížili Salvatorovi upíri, no boli príliš ďaleko. Nestihnú im pomôcť. Nemá na výber...
Zaprela sa o strom a vstala. Váhu preniesla na zdravú nohu. Dýchala prudko a trhane. „Liquefáciet metalli!“ prikázala. Roztaviť kov. Cítila, ako prišla o veľké množstvo sily. Takmer zase spadla na zem.
Všetky zbrane sa rozžeravili a roztopili ako maslo a šokovaní upíri zabudli bojovať. Ešte aj Brian zamrzol. Annie klipkali viečka. Posledné kúzlo... „Dolorem...“ pozrela Brianovi do očí, „...hostem.“ Bolesť nepriateľom.
Tieto slová ju nadobro odrovnali a ona sa zničene zrútila na zem v rovnakej chvíli ako Brian a jeho prisluhovači.

Damian dobehol vo chvíli, keď sa Brian začal ubolene zviechať zo zeme. Mal akurát dosť sily na vytvorenie krátkeho portálu, ktorým sa doslova preplazil a stiahol aj kumpánov.
Javier podoprel Zoe, ktorá sa musela posadiť. Pár upírov im pribehlo na pomoc. Aislin sa sklonila k Annie a nahmatala jej pulz. „To nie je dobré.“ Rozopla jej košeľu. „Akoby umierala.“
„Kašlite na nás, dostaňte ju na ošetrovňu!“ prskal Javier. „Použila dva kúzla, aby nás zachránila.“
„Annie, preber sa,“ prosil ju Damian, keď ju dvíhal do náručia.
Nepohla sa. Sotva počul jej dych. V sprievode upírov ju odniesol do domu a uložil na lôžko v Aislininej ordinácii.
Lekárka si nasadila stetoskop a priložila jej ho na srdce. V napätom tichu počúvala. Srdce jej bilo nepravidelne a príliš slabo. „Erin, prístroje!“
Erin k nej pristavila podstavce s monitormi a hadičkami, na ktoré Annie napojili. Všade naskočili červené kontrolky.
Damian išiel vyletieť z kože. „Čo to znamená? Čo s ňou je?“
Aislin jej pichla dávku adrenalínu. „Neprekážajte tu všetci, strácam ju!“ okríkla ich a upíri aj s Jordanou sa pritlačili ku stene.
„Ako strácaš? Čo tým chceš povedať?“
Zastavila sa uprostred pohybu a smutne privrela oči. Keď ich otvorila, hľadela len na Salvatora. „Niet pre ňu záchrany,“ vyhlásila a snažila sa znieť vyrovnane.
„Nie! Snaž sa, ona musí žiť!“ spanikáril Damian a chcel sa Annie dotknúť, akoby ju to malo oživiť. Jej srdce prestávalo biť.
„Odveďte ho odtiaľto!“ prikázal drsne Salvator. Dvaja upíri v momente schmatli Damiana za ruky a ťahali ho k dverám. Akoby mali všetko pripravené, uvedomil si zhrozene.
Kým Will s Nikom ho napriek jeho protestom vliekli preč od Annie, Salvator kývol Conorovi a ten sa začal približovať k jej lôžku.
„On ju zabije!“ kričal. Dvaja silní upíri ho už takmer dostali von z dverí. „Salvator, nie! Nesmieš ju nechať umrieť!“
Will s Nikom ho šmarili do čakárne a než sa spamätal, odvádzali ho do podzemia. Snažil sa bojovať. Niekoľkokrát ich aj udrel.
Avšak vedomie, že za tými stenami vyhasol Annienin život, ho zničilo. Oslabilo. Ocitol sa v cele a Nik s Willom zmizli. Zostal sám, len s pocitom prázdnoty a neznesiteľnej bolesti. Udrel do steny a pomaly, veľmi pomaly, ho začal napĺňať odporný, smrtiaci hnev.

Aislin odložila prístroje a nedokázala sa pozrieť na telo na lôžku. V očiach mala slzy. Ten Damianov výraz a jeho krik sa jej navždy zaryje do pamäti a bude ju strašiť v snoch.
„Bol si surový,“ povedala Salvatorovi so stiahnutým hrdlom.
Erin s ňou súhlasila. Nenávistne pozrela na kráľa a odišla trucovať do izby.
„Upracte to tu,“ boli jeho jediné slová, než aj on odišiel. Isobel vzala Conora za ruku a tiež ho ťahala preč. Tu už nemajú čo robiť.
Jordana si zapchala nos, aby necítila toľko emócii, a náhlivo vybehla z ordinácie. Aislin sa radšej obrátila k zranenej Zoe na druhom lôžku. Upírka už exla tri sáčky krvi a podľa frekvencie nadávok sa zotavila. Javier sa prezliekol a pomohol Aislin všetko upratať.

Salvator sedel vo svojom kresle a ľutoval, že je kráľom. Niekoľkokrát už uvažoval, že sa titulu vzdá. Tak či tak ho čoskoro zabijú za to, že nepremenil Erin.
Na dvere sa ozvalo jemné klopanie.
„Poď ďalej, Danny,“ povedal. Jej vôňu cítil odkedy vošla na chodbu.
Jordana vošla a súcitne sa posadila oproti nemu. „Nevyzeráš dobre.“
„Čuduješ sa mi?“ Rukou si prešiel po tvári. „Práve teraz sa cítim taký starý, ako naozaj som.“
„Kiež by som ti mohla nejako pomôcť,“ vzdychla.
„Máš dosť vlastných problémov. A ja ti ich len pridávam.“
Milo sa usmiala. „Dobre vieš, že to tak nie je. Veľmi ste mi pomohli a to sa nezabúda.“
Salvator si prezrel mladú vlkolačicu. Chúďa, aj ona si prešla peklom. Sotva dosiahla plnoletosť, vydali ju za miestneho vodcu svorky a musela sa presťahovať z Kanady do Londýna. Na manžela si nikdy nezvykla a ten radšej odišiel pracovne preč, aby ju nemusel znášať. Jordane sa vtedy veľmi uľavilo. Pokiaľ vedel, ich manželstvo nikdy nebolo naplnené. „Danny, nerád to hovorím, ale budeš musieť Annieno svedectvo potvrdiť pred veľkráľmi. Práve sa im chystám zavolať, aby boli online.“
Vlčica zbledla. „Dobre,“ súhlasila napriek nevoľnosti.
Kráľ kontaktoval Veronu, sídlo veľkráľov, a bolo len otázkou času, kedy sa Brian stane najhľadanejším upírom na svete...

Damian mal pocit, že mu niekto vyrezal srdce z hrude tupým nožom, pozapichával doň ihly a vrátil mu ho späť. Neustále mal pred očami Annieno drobné telo, slabé a bledé, umierajúce. A on nemohol robiť nič. Ani sa jej len nedotkol. Nepocítil naposledy jej teplú, hebkú pokožku, nemohol ju pohladiť a zaželať jej do ďalšieho života len to najlepšie. Surovo ho od nej odtrhli. Jeho priatelia. Jeho rodina. Vzali mu to najcennejšie, čo za dvetisíc rokov mal.
Posadil sa do rohu cely a uvažoval, čo bude teraz. Pustí ho Salvator? Asi áno. Nemôže ho súdiť, ani obviniť.
A čo urobí on? Pozbiera sa a pôjde? Bez pomsty? Keby mohol, zabije svojho kráľa holými rukami. No keď na to pomyslel, prišlo mu nevoľno. Annie by to nechcela. Verila v absolútne dobro, radosť a lásku. Život ju niekoľkokrát nakopal do zadku a čo urobila? Chcela sa pomstiť? Nie. Prekonala sa a šla ďalej. Bez pomsty, obviňovania, ubližovania.
To posledné, čo môže urobiť, je ctiť si jej dobrotu a odísť bez násilia a zabíjania. Áno. To urobí. Zbalí sa a odíde. Niekam ďaleko. Na samotku, aby mohol smútiť za svojou milovanou, za jej smiechom, za jej hlasom, za jej pohladením.
Neveril, že je to možné, ale po tvári mu stiekla slza. Zotrel si ju. Tá je pre Annie.
Privrel oči a ponoril sa do spomienok, jediných radostných spomienok jeho života, a slabo sa usmial. Spomienky mu nikto nevezme.

Drake, jeden z najvyšších a najmocnejších anjelov, oblečený vo svojom šarlátovom kabátci a nohaviciach, so šarlátovými očami a dlhými čiernymi vlasmi sa objavil priamo na streche Londýnskeho parlamentu. Majestátne krídla zmizli.
Koleso osudu sa zase roztočilo. Videl to. Videl všetko. A to je len začiatok. Isobel bola prvá. Teraz Annie. A čo videl do budúcnosti? Ach, áno. Najvyšší kráľovský dvor upírov. A ak bude Nero prvý, nasledovať bude Justin, ďalší veľkráľ. Nielenže sa všetko začne točiť okolo Británie, ale najavo vyjdú veci, ktoré mali zostať utajené.
Povstane mocná rasa pod vedením nepriateľa a začne vznikať aliancia. Staré rody sa vrátia. Je to tu. Už teraz má Willahelm pod nosom pokušenie, ktoré ho môže stáť život. Najvyšší kráľ Justin práve objavil svoju skazu aj spásu. Podivné je, že na internete, ale je predsa moderná doba.
Dve ľudské sestry môžu stáť medzi zánikom a mierom.
Najprv to ale bude Kathrine. Tou to začne. Už čoskoro...
Premiestnil sa do Verony a z diaľky pozoroval mladú upírku stojacu na balkóne. Čierne vlasy rámovali jej bledú tvár a šedé oči ustráchane hľadeli na svet. Nakoniec aj tak ona rozhodne. O pár rokov neskôr privedie všetky rasy do vojny, alebo k mieru. Teda ak prežije všetky skúšky. Ak všetci prežijú svoje skúšky a on vedel, že nebudú ľahké. Videl veľa utrpenia, tajomstiev a klamstva. Čo je však horšie, videl zradu. Priamo na britskom upírskom tróne...

Takmer na opačnej strane zemegule, v novozélandskom Wellingtone, stál na vysokej budove ďalší anjel. Žena. Svoju pravú podobu maskovala a vyzerala celkom obyčajne. Ona videla iné osudy ako Drake. Na rozdiel od neho však vedela, k čomu môžu viesť. Nesmie mu dovoliť urobiť chybu. Možno používa zákerné metódy, ale ona potrebuje Briana a nielen jeho. Potrebuje celú kopu mocou posadnutých démonov, ak chce, aby tento svet nezanikol. A Brian je veľmi dôležitý. Pretože ona vedela jedno – blíži sa boj, ktorý musí vyhrať práve on. A ona sa postará, aby zostal nažive. Nie nadarmo mu dala tú vizitku.
Doktorka Cari Grayová mu pomôže. Brian chce moc. Také vtipné. Ona vedela, že nakoniec dostane niečo viac než to. Predtým však musí zahnať do kúta neskrotnú strážkyňu knihy kúziel, ktorá si to práve odvážne mieri cez Apalačské vrchy do opustenej chaty uprostred ničoho.
Carys však musí proti sebe poštvať ešte niekoľko démonov, aby ju neodhalili. Pretože ak Drake, démoni, alebo ktokoľvek iný príde na to, ako sa tu ocitla, svet vážne padne. A nebude to pekný pohľad. Ona to vie. Bola pri tom.

13 komentářů: