čtvrtek 19. prosince 2019

Temné puto - Prológ








Pred trinástimi rokmi, Bristol, Veľká Británia...

Salvator odhodil prázdnu pištoľ a ľutoval, že si nevzal viac zásobníkov. Teraz mu zostala len dýka a pol tucta lovcov naokolo. Je skutočne ťažké bojovať proti niekomu, koho nechcete zabiť, ale kto má veľký záujem zabiť vás.

 
Vyzrel spoza rohu. Spolu so svojimi vernými už hodinu bojovali o prežitie v sklade uprostred Bristolu, kam ich zahnali lovci po tom, čo prišli na pomoc skupinke miestnych upírov. Zdalo sa, že tí fanatici si tu urobili hlavný stan a Salvator bol odhodlaný dostať ich na kolená. Vo svojom kráľovstve týchto bláznov trpieť nebude. Vojna medzi nimi už dávno skončila a predsa sa našli vzbúrenci, ktorí to nepochopili. A silneli.
Salvator v tlmene osvetlenom priestore uvidel Conora ukrytého medzi dvoma kovovými kontajnermi. Aj na ňom bolo badať známky únavy.
Kráľ posunkami naznačil svojmu prvému mužovi, aby sa stiahol a viac neútočil. Sám sa potom vyšvihol na kontajner, aby prilákal pozornosť.
Pár sekúnd na to okolo neho preleteli dve vrhacie hviezdice nasledované rozmazanou postavou v čiernom. Tú vôňu poznal pridobre.
Zvrtol sa a zastavil ruku s dýkou smerujúcu na jeho obličky. Tá ruka bola drobná. Jemná. Nežná. Pozrel do zelených očí, ktoré mu boli príliš známe za posledné týždne.
„Nedotýkaj sa ma, ty mŕtvola!“ okríklo ho dievča na prahu dospelosti a vytrhlo sa mu.
Salvator nedokázal vnímať nič, len neodolateľnú vôňu AB krvnej skupiny, ktorú nemal možnosť často ochutnať. Jej majiteľka bola celá v čiernom, no aj tak vynikli jej zvodné ženské krivky. Mala krásnu okrúhlu tvár s črtami neposlušného škriatka poprášenú pehami. Ryšavé vlasy si stiahla do copu, ktorý jej tancoval vzadu na hlave.
„To ty si sa chcela byť,“ pripomenul jej a vyhol sa ďalšiemu smrteľnému úderu. Žena pred ním využívala vlastnú obratnosť proti jeho sile. A rozhodne mala v pláne zabiť ho.
„Do toho, Erin, doraz ho!“ kričal nejaký lovec neďaleko nich, než ho Oliver omráčil a odtiahol k ostatným v bezvedomí.
Erin. Prvý raz počul jej meno. Odzbrojil ju a pritlačil o zem. Prehmatával jej telo a odzbrojoval ju. Nedokázal ignorovať teplo ženského tela pod ním. A tá vôňa...
„Fuj, zlez zo mňa, pijavica!“ bránila sa.
Salvator odhodil jej zbrane a postavil ju, ruky jej držal za chrbtom. Vzdorovito prižmúrila oči. Hľadala pomoc u komplicov, ale boj sa skončil. Salvatorovi agenti a agentky zväzovali lovcov, ktorí neboli v bezvedomí a potichu sa radili, kam ich odpracú. Najjednoduchšie by bolo nechať ich pred policajnou stanicou aj s ich zbraňami. Nebudú mať dostatočné vysvetlenie a tak ich aspoň na chvíľu zavrú. Nič iné kvôli mierovej zmluve urobiť nemôžu.
Erin sa však nevzdávala. Kopla ho do stehna, odskočila a ladne dopadla na zem vedľa kontajnera.
Salvator bol rýchlejší. Doskočil za ňu a keď sa pustili do boja, Erin si nevšimla ďalší kontajner a nechala sa k nemu zahnať. Pri nesprávnom pohybe si udrela hlavu a v bezvedomí dopadla na zem. Na čele sa jej objavila povrchová ranka, z ktorej tiekla neodolateľná krv.
Conor k nemu podišiel a priložil na Erinino čelo obväz. „Nie je to nič smrteľné, bude v poriadku,“ odhadol a vstal. „Čo s ňou urobíme?“
Salvator zazrel na dobitých lovcov a potom na Erin. Je jasné, že je z nich najmladšia. Určite len v zácviku, museli ju naverbovať nedávno. Nezaslúži si trest len za to, že si nechala vymyť mozog.
„Prehľadaj ju, či má pri sebe doklady,“ prikázal Conorovi. Nechcel sa jej dotýkať, aj keď nevedel prečo. Bolo na nej niečo znepokojivé.
Conor jej z vnútorného vrecka tenkého kabáta vytiahol občiansky preukaz. „Erin Montgomeryová.“ Zamračil sa. „Jej trvalá adresa je v Harlowe.“
„To je len kúsok od Londýna. Čo robí tak ďaleko?“
„Zrejme je tu len kvôli boju. Vezmeme ju domov?“
Salvator si vzdychol, nozdry plné vône AB. „Áno,“ rozhodol. „Postarám sa o ňu.“ Zdvihol ju do náručia. „Oliver, postaraj sa o ostatné a uvidíme sa v Londýne,“ povedal.
„Rozkaz.“

Hlboko v noci Salvator s Erin v náručí stál pred rodinným domom v Harlowe. Nebol ničím výnimočný, typický anglický príbytok. Až na to, že na dverách mali kríž. Znechutene si odfrkol. Fanatici. Pochyboval však, že Erinina veriaca rodina vie niečo o jej činoch.
Uložil jej telo na lavičku na verande a chcel odísť, no už celý deň nejedol a jej krv... AB je príliš vzácna, aby od nej odišiel.
Sklonil sa nad Erin a zahryzol sa jej do krku. Chutila neuveriteľne lahodne... nedokázal sa od nej odtrhnúť. Vychutnával si každú drahocennú kvapku.
Nakoniec ale predsa len prestal, oblizol ranky a narovnal sa. Pohľadom sa lúčil so ženou, ktorú už nikdy v živote nemal v pláne vidieť.


12 komentářů: