pondělí 16. března 2020

Temný únik 12




Jordanu doma privítal pohľad na výsostne nazúreného manžela, ktorý už mal za sebou šesť studených spŕch a stále musel mať voľné nohavice.
Usmiala sa. „Ahoj. Aký si mal deň?“
Nadvihol hornú peru a zavrčal. „Štyridsať osem. Toľko spôsobov som vymyslel ako ťa zabiť.“
Cmukla naňho. „Amatér. Ja by som ti ich vedela len tak na počkanie vyklopiť aspoň sto.“


„Prehnala si to, Danny.“
„Zaslúžil si si to. Vrátiš mi konečne aspoň jeden vibrátor?“
George bol len kúsok od toho, aby ju zaškrtil. Prečo len nemôžu spolu vychádzať? „Toto si ešte vybavíme,“ prisahal jej.
Zagúľala očami a zmizla vo svojej izbe. Má vážnejšie problémy, než sa hádať s Georgeom. Napríklad čo urobiť so svojím nepodareným vládcom. Ak sú Brianove zvesti pravdivé... striaslo ju. Boj o moc nadobudol úplne nový level.
Už stihla zavolať aj Luciferovi s Ninjom, ktorí boli prekvapení novým vývojom situácie. Dostavili sa k nej a prevzali zodpovednosť za Briana, ktorý je nútený počas celého svojho pobytu v Británii zostať v podobe ženy.
Danny ho už stihla odfotiť v zrkadle výťahu a keď toto skončí, dá vyrobiť plagát v životnej veľkosti, ktorý daruje Salvatorovi a Erin na ich prvé výročie.
Večer si obliekla kanadský dres a nadšene zbehla do obývačky. K jej veľkej radosti George nikde nebol. Spokojne si urobila pukance, pripravila čipsy a pivo a televízor zapla minútu pred začiatkom zápasu.
Presne to bola chvíľa, keď sa jej manžel rozhodol objaviť. „To snáď nie!“ vykríkol. „Hráme snáď všetky zápasy vtedy keď Kanada?“
Znudene naňho zazrela. „Vy ešte hráte?“ opýtala sa namrzene. „Nevytrieskali vás Švédi štyri nula?“
Urazene sa narovnal. „To nás ešte nevyradilo z hry. Takže uhni, pozeráme môj zápas.“ Drzo sa posadil vedľa nej a ešte si aj privlastnil misu s pukancami.
„Ani omylom!“ bránila sa a schmatla ovládač. „Tvoja smiešna krajina aj tak nemá šancu.“
„Och, a tí tvoji žrúti javorového sirupu sú akože lepší?“ vysmial ju a načahoval sa po ovládači.
Jordana urazene zavrčala. „Aspoň nie sme v dejinách zapísaní ako utláčatelia práv iných národov!“ vrátila mu to a odťahovala od neho ruku s ovládačom.
George zalapal po dychu. Tak ona chce hrať tvrdo? „Moja krajina aspoň nie je úbohou kolóniou Britov!“ Pritlačil ju o gauč a priamo cez jej telo si liezol za ovládačom.
Jordana ich oboch prekotúľala na zem a pristála na jeho pevnom tele. „Tvoja krajina sa zase nedokáže zmieriť s tým, že jej nepatria všetky štáty ktoré ich armáda premôže!“ vrátila mu to a odhodila ovládač cez miestnosť.
George ju zo seba zhodil a pokúsil sa k nemu prebehnúť, ale chytila ho za nohu a stiahla späť na zem. Tentoraz to bola ona, kto liezol cez neho. Veľmi ochotne sa kolenom zaprela o jeho slabiny.
„Armáda tej mojej aspoň za niečo stojí,“ dychčal, keď ju za tričko ťahal späť. K ovládaču to mal už len pár metrov!
„To nie je výhra,“ prskla, uväznená pod jeho telom. „Ste obyčajní barbari so zamrznutým srdcom a malými penismi, súdruh!“
Nevedel, čo ho urazilo viac – narážka na jeho mužnosť, alebo ten súdruh. Keď sa tak zamyslel, jeho penis bol najviac dotknutý. „Buď si istá, že v tejto oblasti sme zabezpečení. Ale to ty, našťastie, nikdy nezistíš.“ Po štyroch sa priblížil k ovládaču, ale Danny ho zastavila tým, že mu skočila na chrbát. Držala sa ho ako kliešť.
„Vďaka bohom za to! Pri pohľade na tie užovky by som sa asi nedokázala nesmiať.“
A dosť! Ovládač zabudnutý, George sa postavil a zhodil ju na gauč. „Žiadny normálny chlap by ťa k svojej užovke nepustil. Si šialená!“
„Skutočný chlap by sa nebál jednej žienky.“ Dostala sa na kolená, pripravená skočiť za ovládačom pri prvej príležitosti. Zdalo sa však, že nateraz upútala jeho pozornosť.
„Jednej žienky? Po dome si mala kontaminované injekcie, Danny! Si smrtiaca za troch chlapov,“ rozhodil rukami.
„Konečne si ocenil moje schopnosti,“ chytila ho za slovíčko.
George ju už zase chcel len škrtiť. „To nebola poklona.“
„Ako pre koho,“ žmurkla naňho a zase sa pokúsila získať ovládač.
Okamžite jej bol v pätách. Zrazil ju na zem a tvrdo dopadli na koberec pri kuchyni. „Pozeráme môj zápas,“ vrátil sa k pôvodnej hádke.
„Vy úbohí súdruhovia sa aj tak k zlatu nikdy nedostanete,“ podpichovala ho a snažila sa predrať k ovládaču.
„Určite skôr než ten tvoj slabošský národ!“ dychčal.
Lakťom ho udrela do brucha. Už len meter k ovládaču! „Tvoj národ nesiaha môjmu ani po päty!“
George potiahol celý koberec aj s ňou a tým ju vzdialil od vytúženej ceny. „A história toho tvojho zase nikdy nebude taká veľkolepá ako moja!“ Preskočil ju a v polke skoku ho odkopla z dráhy letu. Hodilo ho o stenu a vyrazilo mu dych.
„Gulagy, železná opona a vystavená mŕtvola diktátora nie sú veľkolepé aspekty histórie,“ pripomenula mu, ako sa zviechala na nohy.
George sa mračil, pripravený na druhé kolo. „Naši hokejisti sa aspoň nemlátia každých päť minút!“
„Lepšie na ľade ako poslať celé armády,“ šplechla mu do tváre.
Vyceril zuby. „Bude po mojom, Jordana, tak sa s tým zmier!“
Uškrnula sa. „To sa uvidí.“ Urobila prvotriedny kotrmelec, zhrabla ovládač a rozbehla sa po schodoch nahor, s Georgeom v pätách.
Na chodbe otvorila okno medzi ich izbami a vyhupla sa von. Dopadla na šikmú strechu hneď pod ním a opatrne sa potácala preč od manžela, ktorý na ňu s úžasom zazrel, ale nezastavil sa. Jeho však gravitácia ťahala silnejšie než ju.
„Daj. Mi. Ten. Ovládač!“
Preskočila na odkvap, ovládač v zadnom vrecku nohavíc. „Tak si poň poď, pudlík!“ Vyšplhala sa vyššie, až ku komínu. Vietor jej rozvieval vlasy. Už dlho sa necítila tak živá, ako v tej chvíli. Kto by bol povedal, že privádzať manžela do šialenstva môže byť taká sranda?
George sa s fučaním vyštveral za ňou. Stáli na streche ako dvaja šialenci a hádali sa o ovládač. „Už nemáš kam ujsť, Danny,“ dohováral jej. „Daj mi ovládač!“
Pevne tú mašinku zovrela v ruke. „Tak si poň, poď,“ vyzvala ho, balansujúc na okraji šikmej strechy. Určite sa nevzdá bez boja!
George sa k nej cez vietor pomaly približoval. Už ani trochu nepochyboval, že jeho žena je úplne šibnutá. Ale, bohovia, šibnutá tým najsexy spôsobom.
Sústredene sa predral až k nej a napoly očakával, že skočí zo strechy, len aby ho naštvala. Ale nestalo sa. Keď bol až pri nej, porazene mu podala ovládač.
Spokojne sa usmial. „Poslušná ženuška,“ pochválil ju.
Zavrčala naňho. Zelené oči vrhali blesky a bol si istý, že sa ho nimi pokúša zabiť.
Veselo jej kývol a začal zostupovať na strechu pri okne. Keď sa konečne odvážil skočiť a pomaly sa presúval, cez horný okraj sa vyklonila jej kučeravá hlava a niečo v jej výraze sa mu nepáčilo.
„Ty, George,“ povedala sladučko ako med. Ľutovala, že nemá foťák, len aby mohla zaznamenať tento moment. „Nebude ti ten ovládač nanič bez bateriek?“ Natrčila k nemu ruku s dvoma maličkými predmetmi.
Zabije ju! Jednoducho ju zahrdúsi a telo ukryje v mrazáku! „Ty malá...“ Nedokázal prísť na vhodnú nadávku. Na streche len-len že držal balans a teraz si musí ísť ešte vybojovať baterky.
„Jedna nula, nemehlo!“ vysmiala ho a zmizla mu z dohľadu.
„Za toto mi Nikolai zaplatí,“ syčal, keď sa zase hrabal za ňou.
Jordana počkala, kým bol zase pri nej, a usadila sa na komíne. Veselo pohupovala nohami. „Vitaj naspäť.“
„Za toto ti roztavím všetky vibrátory!“
Pobavene mykla plecami. „Keďže som ich zaplatila z tvojej kreditky, poslúž si.“ Ukázala mu baterky a bez hanby si ich ukryla do podprsenky.
„Myslíš, že si ich nevylovím?“ Nielenže si ich vezme, ešte si to aj užije!
„Myslím, že nie.“ Tá nenormálna ženská sa postavila na hranu komína a venovala mu úsmev psychopata. „Ale mýliť sa môžem, nie?“ A úplne bez váhania sa nasúkala do komína!
„Jordana!“ okríkol ju a rozbehol sa k nej.
Danny bola v polovici cesty nadol, zašpinená od sadzí a stisnutá v malom priestore. S istotou však vedela, že komínom prelezie – overila si to, keď George odišiel. Jeden predsa nikdy nevie, akú únikovú cestu bude potrebovať.
Odhodlane sa posúvala nižšie, odhadujúc uhly, pod ktorými sa musí pretiahnuť až k nepoužívanému ohnisku.
Zo zvedavosti pozrela hore, kde na ňu neveriacky civel jej manžel.
Vyplazila naňho jazyk a pokračovala v zostupe.
Georgea nadobro opustil zdravý rozum, pretože sa rozhodol ísť priamo za ňou. Vtlačil sa do úzkej šachty a predstavoval si, ako ju škrtí.
Danny mäkko dopadla v obláčiku prachu a vysúkala sa do obývačky, kde celá ich naháňačka začala. Ubehla už polovica zápasu a Kanada vyhrávala tri nula.
George dopadol asi pol minúty po nej, špinavý a vytočený ako nikdy.
Páni! Očakávala, že sa zasekne. Keď sa však prizrela bližšie, uvidela, že na rukách má odreniny. Jeho hnedé oči v sebe mali nebezpečný lesk.
„Ty...“ začal, ale opäť nenachádzal vhodné slová.
Bohovia, bol niekedy viac sexy? Jordana mala hrôzu z agresívnych mužov, vďaka Davidovi, ale George v nej z nejakého podivného dôvodu nevzbudzoval strach.
George ju vo svojej mysli zároveň škrtil, trhal jej vlasy a vyškrabával oči. Do pekla, mal si zohnať rovnakú mučiareň ako má Salvator! Prečo na to nepomyslel?
Danny bola pripravená na všetko, len nie na to, čo prišlo. Georgeovi sa zdvihli kútiky úst a začal sa smiať. Najskôr pomaly, potichu, potom nahlas a z plného hrdla.
No výborne! Nadobro ho priviedla k šialenstvu!
„Ty,“ zopakoval cez smiech. Skutočne ho nenapadlo nič iné. „Práve... práve som vyliezol na strechu a spustil sa komínom... kvôli ovládaču! Pre zápas, ktorý je aj tak v polovici.“ Pripadalo mu to nadmieru vtipné. Naháňal vlastnú manželku kvôli ovládaču. Ovládaču!
Aj Danny prepadla veselosť. Skutočne preliezla komínom, len aby naštvala Georgea? Potichu sa zachichotala a klesla na gauč.
George vytiahol kábel televízora zo zásuvky. „Dnes si proste zápasy nepozrieme,“ uzavrel ich nemožnú šarvátku.
Prikývla a vyhodila nepotrebné baterky z podprsenky. „Som úplne špinavá,“ posťažovala sa.
„Sama si za to môžeš,“ prskol a zhodil zo seba ruský dres, pod ktorým mal jednoduché tielko. Danny pri pohľade na jeho vypracované svaly začala slintať.
George si všimol záblesk záujmu v jej očiach a v hlave mu skrsla myšlienka. Ako veľmi vie byť jeho drahá manželka divoká?
„No, čas na očistu.“ Rýchlosťou blesku ju zhrabol a prehodil si ju cez plece.
„Hej!“ skríkla. „Okamžite ma pusti, ty doga! Kam ma to berieš?“ Neúspešne sa mrvila v snahe oslobodiť sa.
George sa ani nezadýchal. Odniesol ju do svojej pracovne, kde na stene našiel nenápadný skener odtlačkov. Len čo bola jeho totožnosť overená, knižnica sa odsunula a odhalila strmé schodisko vedúce prudko nadol, pod úroveň domu.
Danny sa od prekvapenia prestala brániť. „Čo to je?“
George ju zniesol nadol po točitom schodisku. Svetlá sa aktivovali automaticky a odhalili podzemnú miestnosť zariadenú napoly ako obývačka, napoly ako... nemocnica?
Nie, uvedomila si, keď zaostrila.
Veterinárna ambulancia!
A ten magor ju niesol priamo k obrovskej vani určenej na umývanie zranených zvierat!
„To nech ti ani nenapadne ty-“
George ju postavil do hranatej vane a vzal do ruky sprchu. Škodoradostne sa škeril.
„George,“ Jordana naňho varovne ukázala prstom. „Neopováž sa!“
Jej najdrahší manžel len otočil kohútikom a hlavicu namieril na Danny.
Zaliala ju vlažná voda a zmáčala jej najskôr vlasy, potom vzácny dres a nakoniec nohavice.
Porazene pozrela na Georgea. „Podpísal si si rozsudok smrti,“ oznámila mu ľadovo.
„Ó, moje malé šteniatko nemá rado vodu?“ podpichol ju a zmáčal jej aj zvyšok oblečenia. Dres sa jej prilepil na telo a odhalil všetky krivky, ktoré pod ním schovávala.
Jordana si odhrnula ohnivé pramene z tváre. Sadze z väčšej časti zmyla voda. „Ty si si o to koledoval.“ Zdrapla ho za voľnú ruku, vytrhla mu hadicu sprchy a stiahla ho do vane k sebe. Na mokrom povrchu sa pošmykol a klesol na kolená, zatiaľ čo Jordana rýchlo uskočila.
Hadicu tentoraz obrátila proti nemu a dopriala mu rovnaké potešenie, akým si prešla ona.
O desať minút celí mokrí kráčali naspäť do jeho pracovne. George jej nevysvetlil, prečo má pod domom tajnú veterinu, ale Danny si domyslela, že je to z dôvodu vysokého rizika zranenia v jeho práci.
„Mier?“ navrhol znenazdajky, keď sa ocitli späť v obývačke. V televízii hrala kanadská hymna a komentátor hlásil, že ruský tím si v druhej aréne tiež vybojoval víťazstvo.
Prekvapene pozrela na jeho natiahnutú ruku. Tak trochu očakávala, že ju príde počas spánku udusiť. „Vrátiš mi vibrátory?“
Pokrútil hlavou. „K tým hračkám sa dostaneš len tým, že ich na teba použijem ja.“
Klesla jej sánka. On jej dal práve návrh? Cmukla. „Však ja si ich nájdem aj sama.“ A ruku mu podala. „Mier.“

14 komentářů: