pondělí 16. března 2020

Temný únik 4




„Čo, že urobila?“ Georgymu klesla sánka.
„Kate pri pôrode nášho syna začala krvácať,“ objasnil mu Anton príbeh, ktorý spomenul medzi rečou, zatiaľ čo jeho alfa sedel nad papiermi z posledných rokov vo svojej pracovni. „Danny pomohla malému na svet, ale nemohla zároveň zabrániť krvácaniu. Keď sme konečne prestrihli pupočnú šnúru, Kate prestávalo biť srdce. Tak ju Jordana zašila a prepumpovala do nej vlastnú krv. Výsledkom bola zdravá Kate, ale na pokraji smrti slabá Danny. Zotavovala sa celé dni.“


Georgy do seba kopol už tretí pohár Whisky. „Moja Jordana? Tá, ktorá nebola schopná dotknúť sa mojich poddaných? Ani na nich len pozrieť?“
Anton prikývol. „Zmenila sa, George. Neviem prečo, ani ako, ale v ten deň ukázala ohromnú silu. A svorka to spoznala.“
„Jeden čin, ku ktorému ju zaväzuje lekárska prísaha, ešte neznamená že je svätá.“
„Uzavrela spojenectvo s upírmi. Chránili nás, keď bolo mesto pod útokom.“
Vyvalil oči. „S upírmi? Salvatorom? Tým nabručaným starcom?“
„Presne s ním. Asi by si mal niečo vidieť.“
„Čo?“
„Obleč sa.“
Anton ho zaviedol do areálu, kde v tejto hodine trénovali hlavne mladí vlci, ale občas sa medzi nimi objavil aj nejaký upír.
„Stretávajú sa tu upíri, vlci, valkýry, bosorky, najnovšie aj džinovia a občas sa tu mihne aj nejaký ten anjel.“
Alfa svorky si musel sadnúť a objednať celú fľašu Vodky, aby to zvládol. „Povedz mi všetko, Anton. Čo sa tu za tie roky odohralo?“


Keď sa po zotmení vrátil domov, Jordana už čosi robila v kuchyni. Stála pri sporáku, v ušiach slúchadlá a v tesných teplákoch vrtela zadočkom.
Georgyho penis sa v momente prebral. Musel si napraviť nohavice.
Do nosa mu udrela vôňa steakov a korenia. Pobavene podišiel k poskakujúcej Jordane. Tá spozornela, len čo jej poklepkal po ramene, a prudko sa otočila.
Než sa spamätal, vrazila mu päsťou do krku. Podkopla mu nohy a zvalila ho na zem. Sekundu na to pristála na ňom s úmyslom uškrtiť ho.
V poslednej chvíli sa zastavila a zadýchane sa odtiahla. „Preboha Georgy, takto ma nedes!“
Rozkašľal sa. Kedy sa toto naučila? „Som vo svojom vlastnom dome,“ ohradil sa chrapľavo, a snažil sa nemyslieť na to, že mu sedí na slabinách. Naozaj sa zmenila.
Odhrnula si z tváre neposlušný prameň vlasov. „Ja viem, prepáč. Nezvykla som si. Ublížila som ti?“ Nežnými prstami mu prehmatala krk, hľadajúc zranenie.
Dych sa mu zrýchlil. Ak by povedal, že áno, pobozkala by mu boľavé miesto?
Danny mu ustarane pozrela do hnedých očí. Nikdy si nevšimla, aké sú hlboké. A teplé. Tak ako telo, na ktorom sedela, a bolo jej tam sakra príjemne.
„Všetko vyzerá byť na mieste,“ zhodnotila odborne. „Nehnevaj sa. Už sa to nestane.“ Prinútila sa vstať.
Georgy jednal inštinktívne. Chytil ju za obe ruky a pridržal ju na mieste. „Nehnevám sa. Som rád, že sa vieš v prípade potreby brániť.“
Trochu sa usmiala. Ako sa ho mohla niekedy báť? „Ty nie si práve osoba, ktorej by som sa musela ubrániť.“
„Naozaj?“ nadvihol husté obočie.
Vzdychla. Nemôžu predstierať, že sa minulosť nestala. „Mrzí ma to, Georgy. Všetko, čím si si so mnou musel prejsť,“ povedala úprimne a zo srdca akoby jej spadol kameň. „Už okolo mňa nemusíš chodiť po špičkách. Vlastne by som ocenila, ak by si to nerobil.“ Ukázala na nich. „Inak ťa asi zase napadnem.“
„Niežeby som sa sťažoval.“ Pomrvil sa pod ňou.
On s ňou flirtuje? Zvedavo naklonila hlavu ako pes. „Keby si chcel, na zemi som ja, čo?“ Nerobila si nádeje, že keby sa aj on skutočne pustil do boja, nemá proti nemu šancu. Nie v ľudskej podobe.
Ako na povel sa nadvihol, narušil jej rovnováhu a v momente si vymenili pozície. Georgy bol však natoľko láskavý, že na nej nesedel celou svojou váhou, inak by ju rozpučil.
Jordana sa striasla, ale nespanikárila ako by urobila kedysi. Už si verila. Vyrovnane zamrkala zelenými očami.
„Cítiš sa lepšie?“ opýtala sa ho vyrovnane.
Nadvihol jeden kútik pier. „Nie som vyberavý, obe pozície mi vyhovujú.“
„Ešte stále hovoríme o boji?“
Nebezpečne sa k nej naklonil a ruky jej uväznil vedľa hlavy. Voňala dokonale zvodne. A priam cítil, ako vzdorovala jeho sile alfu. „Nedráždi vlka, Jordana,“ varoval ju s perami kúsok od tých jej. Musí ich ochutnať!
Iskrivú chvíľu narušilo pípnutie mobilu. Jordana vzdychla, keď sa Georgy odtiahol. Nedovolil jej siahnuť po vlastnom mobile a sám ho vytiahol z vrecka teplákov. „Aha, správa od Erin.“ Zamračil sa. „Hej Chlpatá, Salvator a Moje Veličenstvo by sme ťa radi pozvali k nám na večeru aj s tou maličkosťou – tvojím manželom. Zajtra o siedmej.
„To sa dalo čakať,“ zamrmlala. Salvator s Georgym jednal len veľmi obmedzene a na oficiálnej úrovni. Bola to Jordana, ktorá vzťahy pozdvihla na osobnú úroveň. Ibaže už nie je na čele svorky.
„Ona ťa volá Chlpatá?“ rozhorčil sa Georgy.
Zagúľala pod ním očami. „S Erin sme priateľky. Nemyslela to ako urážku. Navyše, ja jej hovorím pijavica.“
Čo za podivné vzťahy to jeho žena vybudovala? Možno by nebolo na škodu za Salvatorom zájsť. Okamžite si spomenul na svoju misiu. Áno, nebolo by na škodu mať podchyteného kráľa upírov.
„Nuž, zdá sa, že máme na zajtra plány. Kúpim víno.“ Vstal z nej a pomohol jej na nohy.
„Vážne chceš ísť k upírom?“ čudovala sa.
„Prečo nie? Teba majú očividne radi.“
Áno, pretože pri nich stála v kritických situáciách. Nahlas to však nepovedala. „Fajn.“ Vrátila sa k steakom.
„Hej, niečo sme nedokončili!“ Georgy ju zhrabol, zaklonil dozadu a pobozkal.
Jordana vykríkla prekvapením a uľahčila jeho jazyku cestu. Vychutnával si ju ako vzácny pokrm, ochutnával a dráždil. Prisahala by, že jej jazykom spočítal všetky zuby. Potom jej tými svojimi zahryzol do spodnej pery a vrátil ju naspäť pred sporák.
„To len aby si mala nad čím premýšľať.“ Cvrnkol jej do nosa a spokojne odkráčal.
Danny len nechápavo stála v kuchyni a spracovávala fakt, že takmer vyvrcholila z jediného bozku.



Večera prebehla v pokojnom duchu. Georgy si potykal so Salvatorom aj Erin a čoskoro medzi nimi vládlo podobné priateľstvo, aké s nimi mala Danny.
Celý večer ho desiatka zúčastnených upírov a iných bytostí bavila príbehmi z posledných mesiacov a rokov.
„Naozaj ste mali staroveký artefakt uložený v nádržke?“ neveril Georgy, keď si vypočul detaily rodinných vzťahov Kamala.
Rose vyprskla do smiechu. Sedela uvoľnene medzi svojou sestrou Cari a snúbencom Ekremom. „Sama som tomu neverila. Prisahám, už som ukradla veci z trezorov, prepašovala ich cez pol sveta, ale ešte nikdy som nevykrádala záchod.“
Vlkolak nenápadne spozornel. „Ty si zlodejka?“
Nadšene prikývla. „Teraz už vlastne agentka Interpolu, ale kradnem stále. Je to môj koníček, povedala by som.“
„Aká bola tvoja najťažšia akcia? Teda okrem vylúpenia toalety?“
Na chvíľu sa zamyslela. „Asi ukradnúť meter a pol vysokú egyptskú sochu z Bieloruska a dostať ju do nášho múzea. Neskôr ju legálne vrátili Egyptu.“
Georgyho myseľ pracovala na plné obrátky. Rose je očividne oddaná Salvatorovmu kráľovstvu. Možno by mu mohla dať tipy, ako je možné prepašovať bandu ľudí z Ruska do Británie. Rozhodne by to bol začiatok.
„Ty si hotový poklad nadprirodzeného sveta,“ pochválil ju.
Rose naňho žmurkla a zaútočila na koláč, ktorý im priniesli.
Jordana nakoniec nechala upírov a Georgyho nalievať sa Whisky a spolu s niekoľkými ženami sa zašili v knižnici.
Erin otvorila červené víno a každej podala fľašu – nesmrteľní sa takmer vôbec neopijú, takže mohli silné červené cucať ako džúsik.
„Tak, už si videla svojho manžela nahého?“ začala úplne bez zábran Carolina. „Vyzerá na zjedenie. Och, a tá jeho sexy jazva...“
Danny takmer zabehlo víno. „Vám všetkým preskakuje? Sotva sa s Georgym poznáme, neskočím s ním do postele len kvôli tomuto,“ ukázala na svoj prsteň.
„Miláčik, ale práve tá drobná hračka je najvyššie povolenie k sexu vo všetkých polohách, dňoch a na všetkých miestach.“
Ostatné nadšene prikyvovali.
Jordana gúľala očami. „Dajte sa liečiť!“
Annie sa zachechtala a odpila si priamo z fľaše. „Vy vlci vraj máte radi prírodu. Tak ho nechaj, nech ťa oprie o strom a...“
„Čo? Preboha, Annie!“
Nevinne vyzerajúca upírka a poriadna potvora vo svojom minulom živote sa zazubila. „A vieš kde je to ešte vzrušujúcejšie?“
„Och, ja viem, ja viem!“ Isobel sa hlásila ako školáčka.
„O tvojich swingers eskapádach počuť nemusíme,“ zarazila ju Erin.
Upírka očervenela. „Nie sú to swingers eskapády. Nie úplne.“
„Áno? Tak sa opýtame Jasmine, hm?“ Rose obrátila pozornosť na vyškerenú bosorku.
„Mám právo nevypovedať,“ vynašla sa.
Jordana len pila a pila. Sex bol pre ňu vzdialená téma. Niežeby nemala chuť skočiť na svojho zákonného manžela, ale je to pre ňu cudzí človek. Nehovoriac o tom, že porušuje asi milión zákonov, pašuje do Európy jeho nepriateľov a urobila mu tú osudnú ranu na tvári.
Bohovia, čo urobí? Ak mu povie pravdu – zabije ju. Ak požiada o rozvod, Nikolai ho zamietne. Skúšala to. Opakovane.
Prečo vôbec jej kráľovi tak záleží na očividne nenaplnenom manželstve? Nikdy nepochopila, prečo si po smrti jej rodičov vynútil toto spojenie.
Samozrejme, ak by zostala v Kanade, neprežila by. To on ale nemohol vedieť.
Aspoň v to dúfala.
„Hej Chlpatá, vnímaš nás?“ zakričala na ňu pripitá Erin. A pripitá znamená, že už v sebe mala tri fľašky silného červeného.
Zamrkala. „Áno, áno. O koho penise ste sa rozprávali tentokrát?“
„O Georgyho!“ zvolala tiež trochu pod parou Isobel. „Robíme si taký malý prieskum aj s veľkráľovnami vo Verone. Každá zmeria a odfotí partnerov... é... nástroj, a potom ich porovnávame a vedieme rôzne rebríčky. Je to sranda. Hrúbkou zatiaľ vedie veľkráľ Nero. Skutočne netuším, ako sa ten pytón do drobnučkej Kathrine vojde. Vážne je takýto obrovský!“ Palcom a ukazovákom naznačila hrúbku, pri ktorej tie dva prsty ani nespojila.
Pre všetkých bohov, kam sa to dostala? „Nebudem fotiť Georgyho penis! Ani sa k nemu nedostanem,“ prskla a stiahla pol fľaše.
Ženy ju nadšene povzbudzovali.
„No tááák,“ prosila ju Rose. „Musíme vedieť, či sú vlkolaci lepší než upíri. A iný exemplár nemáme.“
Porazene krútila hlavou. „Mali by ste prestať piť.“
„Mala by si sa k nám pridať,“ vyzvala ju Annie.
To určite. Posledné čo potrebuje je oslabená myseľ, len aby niekomu vykecala, čo potajme robí.
Nepokojne sklopila pohľad. Ktovie, či by boli také uvoľnené, keby poznali pravdu?

Po polnoci sa spolu s Georgym rozlúčili s upírmi, popriali im dobrú noc a vrátili sa domov.
Danny sa vyhovorila na únavu a zavrela sa v preplnenej izbe. Sotva sa cez toľké prístroje a nábytok dokázala pohybovať.
Dopriala si dlhú, horúcu sprchu a vysilene klesla do postele.
Georgy, na druhej strane, na spánok nemal ani pomyslenie. Spriadal nové plány na odhalenie zradcu.
Rozhodne sa musí porozprávať s Rose. Ona má najväčšie skúsenosti s nezákonnými činnosťami a navyše aj kontakty v Interpole. Musí sa však uistiť, že všetko nevyzvoní Salvatorovi.
Z týchto myšlienok ho vytrhol prichádzajúci videohovor cez zabezpečený kanál.
Zvedavo ho prijal.
Na druhej strane sa zjavil kráľ Nikolai, svetlé vlasy strapaté, akoby práve vyliezol z postele. Čo zrejme aj urobil.
„Vaše Veličenstvo,“ oslovil ho Georgy.
„George. Dúfam, že nevyrušujem.“
„Nie. Deje sa niečo?“
Kráľ vlkolakov sa zatváril previnilo. „Je tu niečo, o čom sa s tebou musím pozhovárať. Ide o tvoju požiadavku o rozvod s Jordanou.“
„Áno?“
„Moje činy spred rokov mali ešte jeden motív. Nevydal som ju za teba náhodou. Dúfal som, že sa pri tebe uvoľní dosť na to, aby ti prezradila istú delikátnu vec.“
Georgy sa zamračil. „O čom to hovoríš?“
Nikolai si vzdychol a prehrabol si vlasy. „Jordanina rodina má dlhú líniu vystopovateľnú do staroveku. Aj keď si na to nikdy nenárokovali, sú niečo ako kráľmi kanadských vlkov. Uzavreli so mnou viacero tajných dohôd. Boli mojimi váženými poradcami a zaviazali sa, že nepodkopú moju autoritu kráľa.“
To bola novinka. Nikdy sa nezaujímal o Jordanin rod. Vedel, že vyrástla v bohatej rodine, ale väčšina nesmrteľných je bohatá. A nikdy nedala najavo svoje jedinečné postavenie. „Prečo mi to hovoríš?“
„Nie všetci členovia jej rodiny súhlasili. Jej strýko je z línie, ktorá sa k nim pred stáročiami priženila, ale ako vieš, prebral vládu nad kanadskými svorkami.“
S jej strýkom Davidom sa osobne nepoznal a videl ho len jediný raz na ich rýchlej svadbe. Tváril sa nezúčastnene a vôbec mu nevadil zhrozený výraz na neterinej tvári, ktorá sa vydávala za úplne neznámeho muža. „Podozrievaš jej strýka?“
Kráľ si nervózne trel bradu. Čosi ho skutočne trápilo. „Nie, George. Viem, že David zabil Jordaniných rodičov,“ prekvapil ho krutým vyhlásením.
Georgymu klesla sánka. Toto mu hovorí len tak? „Zle som počul?“
„Je to veľmi delikátna situácia. Jordana mu unikla, preto prežila. Som presvedčený, že vraždu videla a je preto jediným svedkom. Až na to, že sa ho bojí. Ak prizná pravdu a on sa z toho náhodou vyvlečie, pôjde tvrdo po nej.
On chce môj trón a ja proti nemu nič nemám. Prinútil som ťa oženiť sa s Jordanou pre tvoje postavenie medzi nami. Neodvážil by sa postaviť proti tebe a tvojej svorke. Ale tajne som dúfal, že dievča sa v tvojej prítomnosti uvoľní a prizná všetko, čoho bola svedkom.“
Začínal chápať. „Chceš po mne to svedectvo, však? Preto sa ti nepáči náš rozvod. Potrebuješ, aby sa priznala autorite a ty si mohol zabásnuť toho vraha.“
„Áno. Jordana naňho môže vytiahnuť kopu špiny, ale myslím, že sama sa bojí.“
To by dávalo zmysel, hlavne ak bola skutočne svedkom vraždy. „Čo sa stane s kanadskou svorkou ak prídu o svojho alfu? Jordana je právoplatná následníčka.“
Nikolai si odkašľal. Ženy nikdy nezastávali pozíciu alfu v svorke. Nejde o diskrimináciu, jednoducho muži majú vrodené iné inštinkty a pudy, ktoré ich na tento post predurčujú. Ony, na druhej strane, plnia úlohy diplomatiek a zástupkýň záujmov svorky voči alfovi. V mnohých prípadoch majú väčší vplyv než ich muži.
„Po mocenskej línii by svorka pripadla tebe. Pokiaľ sa jej nevzdáš a ja nevymenujem nového alfu.“
„Nemám záujem o viac moci a ty to dobre vieš.“
„Áno. Preto ti verím. Získaj to priznanie, George,“ prosil ho. „Ja sa postarám o všetko ostatné, aj o papierovačky. Kanadská svorka si nájde nového vodcu.“
Vlkolak si len vzdychol. Nemá problémov už dosť? „Fajn. Pokúsim sa z nej niečo vytiahnuť.“
Nikolai mu pohľadom poďakoval a ukončil hovor.

12 komentářů: