středa 29. července 2020

Znovuzrodená temnota 24





Carys. Jediná, ktorú chcel ochrániť. Aj keby mal celý svet padnúť, ona mala prežiť. Po ňu si prišiel a nebol schopný ani len tento jeden život ochrániť. Mal umrieť namiesto nej.

Nenávistne zatláčal Juliusa dozadu, ale démon mal naďalej priveľa energie. Takmer spadol z nôh, keď sa na konci móla zjavil záblesk ohnivých vlasov. Mokrá a podráždená Carys sa vyhupla na súš.


Ako mohla prežiť?

Prinútil sa sústrediť na nepriateľa a neupozorniť ho na smrť, ktorá mu prichádza od chrbta.

Carys si nedala námahu s ceremóniami. Zahnala sa a keď Ninja odskočil, prebodla Juliusa od chrbtice, cez srdce, až sa meč vynoril na druhej strane hrude.

Démon vykríkol bolesťou a neveriacky vyvalil oči. Nestihol však urobiť nič, pretože druhá rana prišla spredu. Ninja ho bodol do brucha.

Carys mu uštedrila štyri ďalšie bodnutia, než sa v kaluži krvi zrútil na mólo. Ani to jej však nestačilo. Odsekla mu hlavu a končatiny.

„Carys!“ Ninja ju musel zastaviť v morbídnom porcovaní. Odtiahol ju a priam cítil, ako vibruje emóciami. Plakala a usmievala sa zároveň.

Na brehu sa z vody vyštverali Kalli s Alaricom a pomohli aj zmočenej Angelice.

Celá Hyperborea akoby stíchla. Démoni, ktorí ten výjav videli, prestali bojovať.

Carys zdrapla odpornú hlavu za vlasy a napriek kvapkajúcej krvi ju zdvihla do vzduchu. „Váš vodca je mŕtvy!“ zrevala na plné pľúca. „Nikdy viac sa nevráti! Je koniec! Skloňte zbrane!“

Viacero démonov tak urobilo. Niektorí ale nie. Tí sa vydali na poslednú krížovú výpravu a zaútočili priam fanaticky. Bol to ich posledný boj.

 

 


Kalli s Alaricom museli utiecť, ako sa na nich vrhla záplava démonov. Kúsok od nich bola našťastie Garda a tá im poskytla zbrane. Začlenili sa do skupinky a pokračovali v súbojoch. Julius sa však obklopil silnými maniakmi a tí najhorší sa držali blízko. Prístav sa zmenil na krvavé mesto.

Celý deň odrážali útoky a pokúšali sa dostať zranených mimo kritickej zóny. Z vnútrozemia sa vracali posily, ale aj démoni. Anjeli sa pokúšali zasiahnuť čo najväčšie územie, ale prekvapivo, ani oni nie sú všemocní. Kalli bola odtiahnutá do poľnej nemocnice po tom, čo si pri páde zlomila nohu. Erin jej ju bolestivo napravila. Lekárov bolo málo, preto musela zostať.

„Kde je Danny?“ obzrela sa, keď zašívala asi štyridsiatu ranu. Tigrica Jordana bola v kráľovstve najpovolanejšia po Aislin.

„Umrela,“ odpovedala Erin.

Kalli takmer neudržala ihlu. „Umrela?“

„Tigre zo seba urobili živé štíty,“ vysvetlil jej operovaný vlkolak. „Teda tí, čo ešte majú nejaké životy.“

Áno, mačky sa narodili s deviatimi. Ale plytvať nimi nie je najlepšie. Znovuzrodenie nie je príjemné a Kalli sa nepáčilo, že sa toľkí obetovali.

„Viacerí sa plavia von z koridoru, aby ich džinovia mohli dostať do Jordánska.“

Mŕtve more, miesto znovuzrodenia cicušiek. Nemusela sa ani pýtať. Vedela že jej manžel Georgy je už dávno tam.

„Začínajú nám dochádzať zásoby krvi,“ podotkla Erin, keď musela obetovať tri sáčky pre ďalšieho upíra.

„Hyperborea má vlastné zdroje pre potravu upírov.“ Odstrihla vlákno, vydezinfikovala si ruky a šla vyťahovať otrávený šíp z Gardistu dychčiaceho na lôžku vedľa. „Je to mágiou upravená tekutina vyvierajúca spod zeme. Plne nahrádza krv.“

„Kde ju zoženieme?“

To je ten problém. Tento sektor nebol obývaný upírmi a sú tu asi len dva prúdy. „Na severe mesta by mal byť niečo ako hotel. Jeden z kohútikov púšťa túto zmes.“

„Je niekto v severnej oblasti prístavu?“ vyzvala Erin spolubojovníkov vo vysielačke.

„Ak chceš suvenír, sme trochu zaneprázdnení,“ prišla zadychčaná odpoveď od Nikolaia, kráľa vlkolakov.

„Umierajú mi tu upíri. Na severe by sa mal nachádzať kohútik s náhradou krvi. Je nejaká šanca, že by ste sa vydali na obhliadku?“

„Iste. A modré z neba by si nechcela?“

Kalli sa zahmlelo pred očami. Zrútila sa na zem. Erin k nej hneď pribehla. „Čo ti je?“

Jej nič. Ale Alaric práve dostal smrteľnú ranu. Cítila to vďaka ich spojeniu. Musí za ním! „Je to hustá látka podobná tekutému striebru,“ inštruovala rýchlo kráľovnú britských upírov. „Páchne po železe. Ja musím ísť!“ Vzala si meč od valkýr a náhodne pohodený Kalašnikov. Vystrelila z nemocnice ako blesk, celá v panike.

Do čoho sa ten šialenec pustil? Prečo riskoval? Je slabý a celý deň nejedol, nehovoriac o plnohodnotnom spánku. Potkýnala sa cez sutiny, orientujúc sa inštinktom. Strieľala po všetkom, čo sa proti nej rozbehlo. Na polceste našla trojicu ťažko zranených anjelov pokúšajúcich sa dostať do nemocnice.

„Kalli! Musíš mu pomôcť!“ kričali z diaľky a ukazovali na zrútenú výrobňu šperkov, ktorá sa stále otriasala. „Obetoval sa, ale spadlo to naňho!“

Čo že urobil?! „Sú tam nejakí démoni?“

„Všetkých zavalilo.“

Spolu s ním.

Magor! Čistý magor! Aj keď jej každá bunka v tele hovorila, aby ho šla hľadať, pohľad na anjelov ju zastavil. Jeden mal očividne zlomenú nohu, ďalší krvácal z nosa a ucha a jedno oko mu sčervenelo. Posledného prepadla triaška a zalieval ho pot.

„Erin, asi kilometer na východ sú traja zranení,“ povedala do vysielačky a prikázala im ľahnúť si na chodník. „Mám tu pravdepodobný otras mozgu, viacnásobnú zlomeninu a rozhodne vnútorné krvácanie.“ Prehmatala ich a jedného dala do stabilizovanej polohy. Ďalšiemu oprela nohy o múr pred nimi.

„Beriem si to na starosti,“ ozvala sa vládkyňa jesene Rebecca. „Som o ulicu vedľa, Kalli.“ Už ju počula aj normálne.

Mávla zašpinenej kráľovej upírov a utekala k zrútenej stavbe. Alarica stále cítila, preto vedela, že je nažive. Ale je na tom zle.

„Alaric! Kde si?!“

Započúvala sa, ale obklopovalo ju priveľa zvukov – šum vĺn, rinčanie, streľba, výkriky a dupot. Skákala z jedného kusu steny na druhý, preliezala rozpadnutú strechu a dookola kričala jeho meno.

Nakoniec ho našla ležať pod kusom balkónu. Okolo neho sa však porozbíjalo sklo. Jeden obrovský kus mu trčal spod rebier, druhý prerazil kľúčnu kosť. Pod ním sa rozlievala kaluž krvi.

„Plaziť sa po skle nebol práve chytrý nápad,“ zachrčal.

Zúfalo klesla na kolená. On priam ležal na črepoch! Ak sa čo i len pohol... jeho chrbát musí byť na cáry! „Prisahám, keď toto skončí, dám ťa do blázinca!“

Pokúsil sa o úsmev, ale vyšla z toho len ubolená grimasa. „Mám ti vymenovať, čo všetko mám poškodené?“ Ako boh liečiteľstva to vie najlepšie.

Kalli si opakovala, že jedno psychické zrútenie už mala a na druhé nie je čas. Obzrela sa, aby zhodnotila situáciu. Ak sa má dostať spod ruín, chce to ešte asi pol metra posúvania po ostrých črepoch bez možnosti nadvihnutia.

To je vražedné. Už teraz prišiel o značné množstvo krvi a to má v sebe ešte tie dva kusy, ktoré pri ich šťastí zasiahli minimálne jednu tepnu.

Neexistuje cesta. Kalli už jednoducho nezvládala viac uvažovať. Mozog odmietol spolupracovať. Cítila len zúfalstvo. Sama chcela umrieť.

„Kalli? Kalli, kde si?“ kontrolovala ju Erin.

„On umiera, Erin,“ vzlykla. „Alaric je zakliesnený a krváca.“

„Kde si?“

Neodpovedala.

„Kalli, odpovedz mi! Kde ste?!“

Čosi vyhabkala. Alaric jej po celý čas hľadel do očí. Z tých jeho pomaly vyprchával život. Zaznamenala, že na ňu cez vysielačku ktosi kričí, pravdepodobne Brian, a melie niečo o Casey, ale svet akoby sa pre ňu vypol.

Neprebral ju ani Erinin dotyk na ramene. Ak je to démon, nech ju pokojne zabije.

Erin zhodnotila situáciu. „Kalli, musíš mi pomôcť. Kalli! Preber sa!“

Nevládze. Už viac nie.

Upírka ju surovo postavila na nohy. „Kalli! Mám plán, ale potrebujem tvoju spoluprácu! Nemám dostatočný tréning!“ Medicínu zvláda len na základnej úrovni.

„Toto nevyliečim. Je príliš... príliš...“

Erin si zložila batoh a začala z neho vyťahovať pomôcky.

Alaric ju zastavil slabučkým dotykom. „Je neskoro.“

„Ty sa neozývaj a stonaj ako každý chlap s drobnou rankou!“ Pichla mu tri injekcie sedatív a keď neomdlel, pridala aj štvrtú. Je to predsa kus chlapa.

„Čo to robíš?“ fňukla Kalli.

„Zachraňujem niekoho, koho asi vykastrujem za to, že ti zlomil srdiečko. Tak pomôžeš mi konečne?“

„Ako?“

Len čo bol Alaric mimo, chytila ho za rameno. „Musíme ho vytiahnuť.“

„To ho len viac zraní.“

„Ja viem. A keby bol pri vedomí, aj by to bolelo. No tak, rýchlo! Hráme o sekundy!“

Poslúchla ju a spoločnými silami ho vytiahli na chodník. Zostala po ňom silná krvavá škvrna. Toľko krvi...

Erin vycerila zuby a zahryzla sa mu do krku.

Kalli vykríkla prekvapením. „Ty si sa zbláznila!“

Upírka vstrekla Alaricovi do tela látky spôsobujúce vampirizmus. Keď sa odtiahla a oblizla si pery, náhlivo vstala. „Premena začala. Posilní ho to, ale zranenia sú príliš extenzívne.“ Otočila sa k bledej bohyni. „Dokážeš ho pozašívať?“

Stále mala problém reagovať. Len čo jej však do mozgu doputovalo, že je nádej na záchranu, spamätala sa. „Dokážem,“ vyhlásila odhodlane.

S pomocou Gardy dotiahli Alarica do nemocnice a uložili ho na lôžko. Obstrihali z neho šaty, zatiaľ čo sa Kalli navliekla do provizórneho plášťa a pripravila si skalpel. Do nemocnice medzitým prišla na pomoc Abigail, pomocná lekárka na najvyššom dvore. Poslala Erin liečiť menej zranených a pribehla na pomoc Kalli. „Čo môžem urobiť?“

„Monitoruj jeho životné funkcie. Hlás mi fluktuácie srdca aj dýchania.“ Keď nie sú technológie, nahradia ich upírske superzmysly.

Spoločne ho zbavili menších črepov, než začali vyťahovať väčšie kusy. Kalli musela naprávať viaceré vnútorné orgány a ešte viac rezať do pokožky.

„Prestal dýchať. Tlkot ustáva.“

Dobre. Premena na upíra ho na chvíľu zmení na mŕtvolu, čo znamená žiadne krvácanie a pre ňu šancu na operáciu. „Ako dlho tá situácia potrvá?“

„Asi dve hodiny.“

To je viac než dosť. Kým sa postarala o predok, dorazil oddiel vlkolakov s fľašami striebornej tekutiny. Naliali ju do sáčkov a použili namiesto transfúzie.

„Kalli, Brian už asi hodinu panikári na vysielačke,“ upozornila ju Abby, keď ju rozbolela hlava z upírovho volania.

„Pokiaľ neumiera, je mi ukradnutý.“ Pretočila Alarica na chrbát a zastonala. Keby bol človek, umrel by v prvej minúte. Prakticky mu videla chrbticu. Jeden po druhom začala vyťahovať kúsky skla z mäsa.

„Tvrdí, že Casey kamsi spadla.“

Zanadávala, ale dovolila princeznej priložiť jej prístroj k perám. „Čo je, Brian?“

Upír mal podivne roztrasený hlas. „Som v meste s obrovskou kupolou prostred. Zahnali nás sem démoni. Počas boja sme vyhodili do vzduchu pár konštrukcií a pod jednou sa otvorilo niečo ako trhlina. Casey do nej spadla. Je tam tma a ide odtiaľ zápach síry. Casey mi neodpovedá.“

Vystrela sa ako pravítko. „Prosím, povedz že žartuješ!“ Nemajú už dosť problémov?

„O čo ide, Kalli?“

Roztržito sa vrátila k svojmu umierajúcemu manželovi, ale myšlienkami bola pri Brianovi. „Spadol tam ešte niekto?“

„Nie. Ale čo je to za miesto?“

„To je tak trochu Stranger Things situácia,“ priznala nešťastne.

„Vysvetli!“

Preglgla. „Ešte pred vojnou tu prekvitala veda. Naši vedci skúmali kvantové javy a paralelné existencie. Skrátene, vytvorili stroj, ktorý sa pokazil a otvoril trhlinu kamsi mimo náš svet.“

„Chceš mi povedať, že Casey je preč z tejto reality?!“

„Nie celkom. Nevieme, čo je vnútri. Nevrátili sa nám odtiaľ sondy a ani prieskumní roboti. Je to otáznik. Trhlina bola zaliata a prikrytá. Čím ste ju otvorili?“

„Kalli! Casey, ako odtiaľ dostanem Casey?!“

„Neviem, sakra!“ okríkla ho. „Ani netuším, či je nažive.“

„Brian, neurob žiadnu hlúposť,“ varoval ho Salvator. „Som na ceste k tebe a niečo vymyslíme. Zostaň tam.“

Abby odhodila vysielačku a obe pokračovali v kriesení. Po siedmych mučivých hodinách bol Alaric pozašívaný, krvácanie zastavené, tlkot a dych sa mu vracali a s rastúcimi zubami sa mu hojili rany.

Kalli sa zviezla na zem hneď vedľa, unavená na smrť. Prílev zranených sa spomaľoval. Nedokázala udržať otvorené oči. Sotva mrkla, hneď zaspala.


79 komentářů:

  1. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za napínavou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to asi vyvrací teorii o Juliusovi jako Ninjovi.. Tak kdo ten maník do pekla je :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 🥰

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu a som zvedavá ako dostanú Casey späť

    OdpovědětVymazat
  7. Alex moc děkuji za další naprosto boží kapitolu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za další kapitolu. Opět jsem četla se zatajeným dechem.❤️❤️❤️ Těším se na příběh Casey a Briana...
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za úžasnú kapitolu ❤️

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tentokrát, to bylo tak napínavé, že jsem skoro zapomněla dýchat. Rozhodně jsi mě dokázala tak napnout, že jsem skoro s obavami dočetla do konce, jak to dopadne s Alaricem. Jedno pozitivum na tomto boji je, že Julius už je v pekle. Moc ti děkuji za tuto neskutečně napínavou kapitolu a moc se těším na pokračování příběhu, snad už to bude méně dramatické, nejhorší boj mají za sebou, A nechci být nevděčná, ale máme naději na další příběh Briana a Casey?💖💖💖

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. holka, musíš sa naučiť dýchať, lebo ťažké časy ešte prídu :D hoci už nie pre Kalli a Alarica, sľubujem ;)
      nádej na Briana a Casey tu je, vlastne s istotou môžem povedať, že budú hneď ďalší :)

      Vymazat
  11. Ďakujem za skvelé pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  12. Úúúú. To bolo úžasné!!! Ďakujem. ❤❤❤❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  13. Parada, ze to Juliovou smrtou neskoncilo ako mavnutim carovneho prutika. Dakujem za kapitolu. VV

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem veľmi pekne ♥️♥️♥️

    OdpovědětVymazat
  15. To bolo tak napínavé 😮. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu a teším sa na pokračovanie 🙂❤️

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji! Hádám, že Brian za ní skočí?

    OdpovědětVymazat
  17. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  18. Vďaka za kapitolu a korektúry

    OdpovědětVymazat
  19. Konečne skoncovali s Júliusom👍... Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu🙂

    OdpovědětVymazat
  20. Mockrát děkuji za další kapitolku :).

    OdpovědětVymazat
  21. To bola ale napinava kapitola!Velka vdaka Alex!

    OdpovědětVymazat
  22. Moc děkuji za další skvělou kapitolu ❤

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to byla úžasná kapitola. Jsem ráda, že Juliuse konečně porazili, ikdyž jsem pak čekala, že se ostatní démoni buď vzdají či zbaběle utečou. Bohužel to tak nedopadlo, no holt v životě není nic snadného. Snad to nakonec dopadne všechno dobře. Moc se těším na pokračování. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  24. Moc děkuji za skvělé pokračování :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Dakujem za napinavu kapitolu :)

    OdpovědětVymazat
  26. Och Casey, Brian za ní určitě skočí. Děkuji za krásnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuji za další úžasnou kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Paráda, ďalšia super napínavá kapitola. Som nesmierne zvedavá na Casey kam sa to dostala. A na Briana. To bude ešte zaujímavé. Si neprekonateľná v napínaní Alex. Ďakujem moc za ďalšiu super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  29. Ďakujem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
  30. Děkuji moc za napínavou kapitolu. Bobo.

    OdpovědětVymazat
  31. Moc děkuji za krásnou kapitolu už se těším na pokračování ❤

    OdpovědětVymazat
  32. To byla teda kapitola plná zvratů 😯😊. Taky jsem si myslela že ninja je Julius, a ono ne 🤨. Snad se Casey nic nestalo?!! Alex, moc děkuji za další super kapitolu. Zase jsi excelovala 😁👍.

    OdpovědětVymazat
  33. Perfektná kapitola, ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  34. Kvantové jevy a paralelní světy 👍 Moc, moc se těším na pokračování. Děkuji za parádně překvapující kapitolu 😃💗

    OdpovědětVymazat
  35. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu kapitolu 😊

    OdpovědětVymazat
  36. Je to super napínavé 😮 ďakujem pekne za kapitolu 😊 😊 😊

    OdpovědětVymazat
  37. Ďakujem za ďalší diel :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Ďakujem za ďalšiu super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  39. Moc děkuji za další kapitolu.

    OdpovědětVymazat