čtvrtek 22. října 2020

Alexine dobrodružstvá v nemocnici alebo „Prečo by zdravotní pracovníci mali dostať príplatok.“

 



Juchú, doma z nemocnice! Poplakala som si, vyjačala sa, promenádovala sa nahá pred doktormi, no proste kvalitný pobyt. Dodnes nechápem, ako ma toľkí ľudia mohli nezastreliť za všetko, čím som ich prehnala...

 

Na začiatok by som rada stanovila, že situácia je naozaj napätá a všetci okolo mňa pracovali v neistých podmienkach, ktoré sa menili minimálne dvakrát do dňa a napriek tomu každý jeden doktor, sestra, ešte aj upratovačky s nami hospitalizovanými jednali s úsmevom a trpezlivosťou.

 

Samozrejme, to ešte netušili, čo za monštrum im to tam nabehlo v mojej koži :D Prvýkrát som sa vyplakala, keď na mňa vytiahli ihlu noc pred zákrokom, to som ešte vyjednala aby mi ju nedali. Druhýkrát som sa vyplakala, keď mi ju už reálne museli dať nasledujúce ráno. Potom som spustila vodopády keď ma presunuli na novú izbu a nakoniec som revala celou cestou na sálu.

 


Áno, som dospelá osoba s vysokoškolským titulom.

 

Podivné je, že zo sály si pamätám len ako som im hovorila, že som nervózna (zatiaľ čo som nahá ležala na stole) a potom výpadok. V konečnom dôsledku by ma asi zaujímalo ako som sa znovu ocitla oblečená keď ma preberali, vzhľadom k tomu, že je to obtiažne aj za triezva, ale nateraz to nechám tak.

 


Napriek všetkému ma lekári aj sestry preberali veľmi citlivo, milo sa mi prihovárali, zaobchádzali so mnou v rukavičkách. Takže čo urobila Alex? Celá nasratá otvorila jedno oko, zazrela na osoby nad ňou, pretočila sa na druhý bok a odkázala im, že chce ešte spať. Potom som sa sťažovala na to, že ľadový obklad je studený a že mi niečo teplé tečie po ksichte. Nezaujímalo ma, že si za to môžem sama, lebo som si strhla obväz. Znovu som sa vyplakala a keď som už ako-tak nabrala vedomie, a tým myslím nabrala vedomie, ale ešte sa nezvládala pohnúť alebo otvoriť oči, začala som po sestričkách požadovať čokoládový koláč a považovala som za najväčšiu drzosť, že mi ho odmietli doniesť. Až potom som im oznámila, že musím na toaletu, pretože očividne mám správne zoradené priority :-/ Samozrejme, do toho som ešte robila striptíz, pretože som nedokázala pochopiť, čo za srandovné “nálepky“ to mám na hrudi.


V konečnom dôsledku, JISka je plná zážitkov a záhad a ľudia, čo tam pracujú, by si mali o takých blbcoch ako ja viesť denník :D

 


 A čo sa týka intubácie... Fuj, fuj, fuj, bleee, nieeee! Ja chápem, že ten prístroj ma udržoval nažive kým sa vo mne špárali a uvedomujem si jeho dôležitosť, ale drahé nebesia! Vo filmoch je to taká roztomilá malá hadička niekde vzadu v krku. Ja mám pocit, že do mňa nastrkali celý ropovod! Hrdlo som mala v jednom ohni! Operovali ma cez nos, ale jediná bolesť pramenila z krku. A áno, aj to som dala ošetrujúcim veľmi hlasne najavo. Niekoľkokrát. Teda po tom, čo som si vykašľala pľúca.



 

Pointou príbehu je, že zamestnanci v oblasti medicíny (a aj ostatní pracujúci v prvých líniách) to majú neskutočne ťažké. Čo platí jeden deň neplatí na druhý a o treťom ani nemôžu premýšľať. Každú chvíľu musia dohliadať na zvýšené hygienické nároky, ukľudňovať ľudí, riešiť s nimi zmeny zdravotného stavu, odpovedať na stupídne otázky, naháňať iných odborníkov, pretože istá slečna ktorú nebudeme menovať, si nemôže vziať bežné lieky, alebo s nami ako s takými zbitými šteniatkami chodia ešte aj na toaletu, lebo nie sme schopní prejsť po rovnej línii (alebo sa trafiť do dverí veľkých ako krava). A rozhodne si zaslúžia kopu príplatkov a lepší prístup zo všetkých strán, pretože ja na ich mieste by som už dávno všetkým ukázala stredný prst a šla na dovolenku.

 

Pointou číslo dva je... stále som nedostala svoj koláč!!! :D

 

Toľko k nahliadnutiu do mojich skutočne priemerných životných ťažkostí, ktoré rada zveličujem. Inak sa mám OK, teda v rámci možností. Je mi nanič, nemôžem dýchať, z nosa mi vytekajú podivné substancie a vyzerám ako po drogovom večierku, no bolo mi sľúbené, že sa to zlepší.

 

Dúfam, že sa všetky máte dobre, že vás a vaše rodiny vírus obchádza a nech ste kdekoľvek na svete, vydržte tieto ťažké týždne a ja pevne verím, že všetko sa zlepší :-)

 

Prajem vám krásny zvyšok dňa.


33 komentářů:

  1. Milá Alex, nemocniční personál je sice zlatý, ale koláč bych nechala raději na doma. Když jsem byla naposledy na operaci já, byl vrcholem gastronomie vývar složený z vody a jednoho masného oka. A pak sáček piškotů.
    Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  2. Alex, je vidět, že jsi opravdu spisovatelka a naše💖💖 Sluníčko, jsem moc ráda, že máš nejhorší za sebou a už bude jenom líp. Jsi neskutečně optimistická a nám jsi svým popisem zážitků hodně napověděla. Je vidět, že jsi relativně dobré náladě a to velice pomáhá. Držím ti pěsti, aby tě konečně pustili domů na ten koláč. Protože si ho určitě zasloužíš, po všech perepetiích co jsi musela prožít. Moc se na tebe těšíme💗💗💗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nuž, vždy je lepší optimizmus než sa zase vyplakať:D

      Vymazat
  3. Prajem rýchle uzdravenie a návrat do domácej pohody .

    OdpovědětVymazat
  4. Blahopřeji ke zvládnuté operaci. Jsem moc ráda, že jsi v pořádku. Neboj, mamka Ti určitě koláč udělá :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Alexa, som rada, ze so OK... drž sa a želám skoré zotavenie

    OdpovědětVymazat
  6. Nase zlaticko Alex!Som rada ze to mas konecne za sebou a si OK.Uzdrav sa nám co najrychlejsie a hlavne davaj na seba pozor!

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. To je dobrá správa, že vsetko dobre dopadlo👍. Prajem rýchle zotavenie pri koláči🙂

      Vymazat
  8. Prajem skoré uzdravenie... Denisa

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky Alex, z tvojho nádherného popisu pacienta po narkóze a operacii si docela dobrý pacient a ešte k tomu patríš k tým lepším. Pre ukľudnenie. Sú ďaleko horší a to možem odprisahať z vlastej skúsenosti. Patríš medzi priemer. Krom toho, ja by som vyžadovala celú tortu (len tak medzi nami dievčatami). Som nesmierne rada, že to dopadlo dobre. Držím palce k skorému uzdraveniu a veľa čokoládoveho koláča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uf, ďakujem:) hoci ma desí predstava, čo môžu robiť tí horší pacienti než ja...
      a samozrejme, máš pravdu. torta je rozhodne lepší nápad:D

      Vymazat
  10. Jsem ráda, že máte zákrok úspěšně za sebou a přeji pohodu v rekonvalescenci

    OdpovědětVymazat
  11. No máš za sebou zajímavé zážitky z nemocnice :-) ale hlavně že jsi to v pořádku přežila a přeju ti brzké uzdravení 😊

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem ráda že už to máte za sebou a přeji brzke uzdravení. 🍀☺

    OdpovědětVymazat
  13. Alexa, veľmi ma teší že máš ten zákrok za sebou a že si to všetko zvládla. Prajem ti rýchle uzdravenie a čo sa týka toho koláča určite ti ho doma niekto upečie. Ja by som ti ho upiekla veľmi rada, ale kým by ti prišiel asi by bol celý na kašu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už len ten úmysel mi zahrial srdiečko, ďakujem:)

      Vymazat
  14. Alex, děkuju za skvělý popis :) je vidět, že jsi opravdu spisovatelka. Přeji brzké uzdravení

    OdpovědětVymazat
  15. Alex skoré uzdravenie prajem 💗

    OdpovědětVymazat
  16. Alexa všetko si tak pútavo napísala 👍 ale hlavná vec že to už máš zasebou a prajem skoré zotavenie 😍💖😍

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky všem, Alex přeji ti brzké uzdravení.
    Jsem zdravotní sestra, s dlouhou praxí, a občas už jsem otrávená, moje ideály všechny zachránit a vše vyřešit už jsou pryč 😥 Ale takovéto různé pochvaly a povzbuzení dávají chuť člověku zase pokračovat v boji. Takže já děkuji za tvůj článek. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. môžem povedať, že máš náročné povolanie a úplne chápem tvoju otrávenosť:( rozhodne ti ale viem povedať, že aj keď máš len jedného normálneho pacienta na desať debilov, pre toho jedného znamená tvoja pomoc veľa, hlavne ak si nevie pomôcť sám. preto ti prajem veľa nervov, veľa sily a veľa zdravia a uisťujem ťa, že je nás veľa ktorí máme hlboký rešpekt k tvojej profesii:)

      Vymazat
    2. Děkuji, přeji hodně zdraví a pro nás krásných příběhů od tebe. Dík Hana

      Vymazat
  18. Ahoj, Alex. Zážitky z pohledu pacienta jsou jiné než z pohledu zdravotníků 😉. Hlavně, že už to máš za sebou a dobře ti to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, jsem ráda, že Ti operace dopadla dobře. Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Alex super ze si prežila pobyt v nemocnici a všetko dobre dopadlo skóre uzdravenie prajem 🌷❤️

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj. Som rada, že si v poradku doma. Tú štatistiku o doktorov sa náhodou nepodarilo uskutočniť??😁😁 Skoré uzdravenie. ❤❤❤❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podarilo, ale je neprirodzená :-/ každá sestrička na mňa bola milá, upokojovala ma, každý doktor pokojný a príjemný. ešte aj upratovačky na mňa boli zlaté:) sanitárka ma dokonca ukľudňovala keď som sa začala psychicky rúcať pred sálou.

      Vymazat
    2. Tak to som rada. Aspoň trošku si sa zabavila a myslela miestami na niečo iné. 😁😁 A neboj, mamina je zubárka. Je veľmi veľa ľudí, ktorí sedia v kresle aa kričia už vtedy, keď sa postaví nad nich a povie otvorte ústa.😅😅

      Vymazat
  22. Len tak poznámka na okraj..... Lekári majú svoju "zbierku" zaujímavých prípadov 😄😄😄
    Mám to o bratranca, ktorý je lekár na chirurgii v nemocnici v CZ 😜

    Ja som zas pri zákroku slepého čreva ležala na stole v tváre kríža.
    Nejaký mladý fešák mi priviazal zápästia, vyzliekli zo mňa tu hnusnú plachtu s otvorom na prdeli. A čo spraví Zuza po predoperačných liekoch-oblbovákoch? No nahlas som sa spýtala druhého fešiho, čo mi stál nad hlavou s maskou a chcel ma uspať, či sa hráme na 50 odtieňov, že na mňa je náš už trochu veľa 😄
    No co už, aspoň sa chlapi pobavili a ja som rada, že ďalej si už (radšej) nepamätám 😂🤷‍♀️

    Skóre uzdravenie prajem ❤️

    OdpovědětVymazat
  23. 🙈🤣 Umírám smíchy 🤣🤣🤣🤣. Ja myslim, že tam s teniu musela být velka sranda. Jsem rada, ze to mas za sebou a uz bude jen dobre.

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem ráda, že jsi to všechno zvládla a přeji ti, aby se ti už dařilo jen dobře. 😘

    OdpovědětVymazat