úterý 16. března 2021

Vykúpenie z temnoty 1

 



Kdesi mimo nášho sveta...

 

Vtedy si ešte nehovoril Ninja. Obvykle sa mu dostalo titulov ako maniak, vrah, zabijak, čas od času začul aj blázon alebo psychopat. To posledné by asi sedelo najlepšie, ale dal si námahu so štúdiom a zistil, že nie je psychopat. Nanajvýš sociopat. Niežeby niekedy navštívil cvokára. Musel by ho potom zabiť.


Prechádzal sa po bojisku a sem-tam odkopol nejakú tú mŕtvolu. Bol to slušný boj. Trval koľko? Dva týždne?

Démoni okolo neho usmrcovali posledných preživších. Aj on ukončil pár životov. Nebude riskovať ani jediného mučeníka, ktorý sa nejakým zázrakom vyvlečie  a udrie naňho.

Bol to chumáč svetlých vlasov, ktorý ho prinútil zastať. Mladá žena s príliš známymi črtami tváre ležala medzi mŕtvolami, ale stále dýchala. A stonala. Z úst jej vytekal pramienok krvi a na boku mala krvácajúcu ranu. Tiež sa zdalo, že má zlomenú nohu, aspoň podľa neprirodzeného uhla, v ktorom sa nachádzala. Uprela naňho pohľad, ktorý poznal pridobre. Nebola v ňom nenávisť. Len ľútosť. A žiaľ.

Netušil prečo, ale klesol na zem k nej a jeho chrániče cinkli. „Opal,“ oslovil ju. Netušil, že aj ona je v boji. Dal by príkaz zajať ju. Nie z milosti, ale z vypočítavosti. Bola by cenným zajatcom.

„Musela som to skúsiť,“ povedala, akoby na ospravedlnenie.

Márna snaha. Čo aká je mocná, v tejto bitke o jej osude rozhodla nesprávna strana, ku ktorej sa pridala. „Stálo to za to?“ vytkol jej.

Pokúsila sa dostať do pohodlnejšej polohy, ale odtikávali jej posledné minúty. Vnútorné krvácanie je nebezpečná vec. „A tebe?“

Odfrkol si. Dobyl poslednú frakciu, ktorá odporovala. Padli mocní vládcovia. „Je to filozofická otázka? Pretože nie si práve v pozícii ma poučovať.“

Napriek tomu sa jej pery zvlnili vo vševediacom úsmeve. „Obzri sa. O niečo si prišiel.“

Chvíľu ju pozoroval, kým naposledy nevydýchla, potom vstal a pohľadom prebehol po bojisku. Chcelo to tri kolá, než to uvidel, a srdce mu vynechalo jeden úder. Rozbehol sa k hromade mŕtvol pri opevnení a medzi telami našiel zvíjajúcu sa postavu. Chrániče mala postriekané krvou, jedno koleno rozbité, zlomený nos a zlomené rebrá.

Len čo ho však zbadala, rozbehla sa k nemu a štýlom kamikadze sa ho pokúšala odrovnať. V tomto stave to ale nebolo veľmi účinné. Po dvoch úderoch ju zložil na zem. „Prestaň! Prečo si tu?!“

Zakrvavené ruky zamierili k jeho tvári a začali škrabať do krvi. Zaštípalo ho to, ale chvíľu sa nechcel brániť. Len hľadel na zbitú, zničenú a porazenú bytosť, ktorá kedysi prekypovala životom. Líca jej prepadli, oči stratili svoj lesk, postava vychudla.

„Zomri!“ kričala.

Konečne jej zachytil ruky a po líci mu tiekla krv z uštedrených škrabancov. „To ty umieraš,“ upozornil ju.

„Radšej umrieť, než byť v jednom svete s tebou. Doslova sa teším!“ vysmiala ho. Vysmiala celú jeho snahu, jeho boj, jeho víziu.

Už si ani nespomína, kedy niečo cítil, ale v tejto chvíli naňho zaútočili emócie. Toto nemal byť svet len preňho. Kde urobil chybu? V poslednej chvíli zachytil dýku namierenú na jeho srdce a ukoristil ju. Postava pod ním pomaly umierala.

Rozhodol sa uľahčiť jej odchod a dýkou ukončil jej trápenie. Ale emócie sa len zhoršili...

 

 

 

Ninja sa prebral z opakujúceho sa sna a pritisol si prsty na spánky. Neexistuje kocovina, ktorá by sa hoci len trochu priblížila k migréne, ktorá ho prenasleduje vždy po takejto noci. Dotackal sa do kuchyne svojho luxusného bytu v Dubaji a urobil si silný čaj.

„Porozprávaj sa o tom s nejakým odborníkom,“ prišla rada od barovej stoličky pri pulte.

Migréna sa len zhoršila. Otočil sa k priesvitnému duchovi, ktorý ho straší rovnako ako nočné mory. Nehmotná Opal v červených šatách ho ustarane pozorovala.

„Nemyslím si, že cvokárov na školách učia ako si poradiť so sériovými vrahmi, ktorí práve prebrali moc nad anjelmi.“

„A skúšal si to?“

Spražil ju pohľadom. Keď sa pred pár rokmi objavil medzi nesmrteľnými aby im pomohol poraziť Juliusa, démona schopného zničiť svet, neplánoval viac než zachrániť Carys, jeho milenku, ktorá s ním spávala len pre to, aby mohla nesmrteľným poskytnúť včas informácie o jeho pohybe a sabotovať jeho akcie.

Tá vec s vládnutím v nebi mu rozhodne urobila škrt cez rozpočet. A duch ženy, ktorá mu naposledy vydýchla pred očami, tiež nie je faktor ktorý by pridával pokoju jeho duše. Teda ak nejakú má.

„Prečo neotravuješ Helia?“

Opal je totiž špeciálna. Niečo v jej existencii sa pokašľalo, ona vyslovila nesprávne kúzlo a teraz je zaseknutá tu s nimi, neschopná konať samostatne. Mágia ju ťahá k osobám, ktorých osud musí zmeniť, aby napravila ten svoj. Čo momentálne predstavuje on a Helio, najstarší upír na svete a otec súčasných vládcov pijavíc. V poslednom čase ju ale mágia posiela aj na iné miesta.

„Opýtal sa ma tú istú otázku, len odkazujúcu na teba.“

Ak si túto ženskú niekto vezme, Ninja si na ich svadbe zatancuje v podpätkoch. „Čo vieš o Carys?“ zmenil tému. Carys sa od porážky a smrti Juliusa stiahla, nenavštívila ani nebo a ani nesmrteľných. Ninja chápal, že je stále v šoku zo všetkého, čo sa stalo. Julius pre ňu kedysi znamenal viac než by si priznala. Kedysi, keď ešte verila, že ho môže zmeniť.

„Veľa vecí, ktoré ti neprezradím.“

Napil sa, aby ju neposlal do konkrétnych telesných otvorov. Rozhodne je dobre, že Carys ešte nezavítala do neba, domény anjelov, inak by zistila, aký bordel tam nastal. Počas boja s Juliusom totiž nesmrteľní začali prehrávať, pretože anjeli sa odmietli pridať. Ninja si to s nimi teda šiel vybaviť a skončil ako jediný vládca neba po tom, čo obsadil trón prvých anjelov vôbec. Traja zo štyroch dovtedy najvyšších anjelov rezignovali a nechali sa reinkarnovať. Zostal len jeho spojenec Drake a ten má svoj vlastný zoznam problémov.

Čo sa Carys týka... Jej pozícia je komplikovanejšia. Narodila sa anjelovi a človeku, čo z nej robí nefilim, rasu odsúdenú anjelmi. Jej druh vždy zabíjali, pretože odmietali nechať vyššie sily v tele polovičného človeka. Keď však pohltila Drakeovu moc v budúcnosti, navonok sa stala najvyšším anjelom, čo úspešne predstierala a dostala tak prístup do neba. Nikdy však anjelov neobľubovala a on sa jej nedivil, že sa k nim nevrátila. Kvôli nim skončil jej svet.

Problém je, že Drake stále netuší, že je jej otcom a to on ho pomohol zničiť. Keď prišla do minulosti, zistila, že ho nedokáže zabiť, a namiesto toho zabránila jeho stretnutiu s jej matkou, čím sa sama vylúčila z existencie a stala sa paradoxom. Inak by už mala štyri roky a bola na úteku s vydesenou ľudskou ženou, ktorá jej dala život.

„Jedného dňa na to príde. Je ti to jasné?“ rýpala ďalej Opal.

„Kto a na čo?“ Carys na to, že jej klamal? Drake na to, že zničil svet?

„Carys nie je hlúpa.“

Nie, v tom je ten problém. Je príliš chytrá. „Ak zistí, že vládnem v nebi, vykuchá ma.“ Unavene sa oprel o pult a prehrabol si čierne vlasy.

„Myslím, že sú aj horšie veci, ktoré si jej nepovedal.“

Ten zoznam je dlhý. Carys ešte nikdy nevidela jeho tvár. Alebo zvyšok zjazveného tela. Nikto z nesmrteľných, teda až na Lucifera, ho nevidel. Dal si záležať, aby ho vždy videli zahaleného a v kukle, kde mu je poznať len oči.

Preto ho volajú Ninja.

Ale Opal pozná pravdu. A z nejakého dôvodu ho... má rada. Alebo čokoľvek na ten spôsob.

„Zrušil som pravidlo zabíjať nefilim,“ povedal jej vážne. Anjeli, čo akí sú dobrosrdeční a spravodliví, sa donedávna riadili príliš starými zákonmi. Báli sa ich zmeniť, báli sa, že sa vrátia ich dávni vládcovia, aby ich potrestali.

Keby len vedeli, že tí sú už dávno na prášky...

Opal sebou trhla. „To je dobre,“ šepla namiesto poďakovania. „Ako to vzali?“

Mykol plecami. „Celkom pozitívne. Ich hierarchia je silná. Ak nadriadený nakáže, poslúchnu, pretože za zlé rozhodnutie bude potrestaný on.“

Zasmiala sa. „Takže veria, že ak sa niekedy vrátia archanjeli, ty budeš obetným baránkom.“

„Tak nejako.“ Dopil čaj a vyjedol polku chladničky.

„Žije na Novom Zélande,“ kapitulovala Opal. „Carys tam má byt, o ktorom nikto nevie. Má ho na falošné doklady.“

Ninja hneď ožil. Pátral po Carys, ale ona má stále dosť moci na to, aby sa ukryla. Ak ju Julius niečo naučil, je to ukrývanie. Musela sa uistiť, že nikdy nepríde na to, že je anjel. Kým s ním spávala, mal ju za démona. Čo nie je ďaleko od pravdy, ale je v nej viac anjela než miešanca. „Kde?“

„Wellington.“

Bol pripravený ísť okamžite za ňou. Napriek tomu, že splnil svoju misiu a zachránil ju pred Juliusom, pred zničením jej ducha, ktoré jej hrozilo, nedokáže si predstaviť, že by ju už nevidel. Spoločne bojovali, spoločne plánovali a hoci sa väčšinu času hádali, ona je jediná, ktorá kedy zasiahla jeho srdce. Ktorá ho prinútila zamyslieť sa nad tým, aké monštrum sa z neho stalo. S Juliusom nie je už niekoľko rokov a ani vtedy ho nemala veľmi v láske. Carysina nádej v nápravu pohasla hneď v prvých rokoch ich pokriveného vzťahu. Napriek tomu to vydržala desať dlhých rokov.

Desať rokov falošných úsmevov a nútených dotykov. Ninjovi to lámalo srdce. Nedokázal si predstaviť, aká zničená musí byť Carys. Zaslúži si pokojný život.

Začal sa rýchlo obliekať a keď mal v rukách kuklu, aby si zakryl tvár, Opal k nemu podišla s neistotou v očiach. „Ninja?“

„Hm?“

„Carys má svoje tajomstvá. Nesúď ju za ne. Urobila veľmi ťažké rozhodnutia.“

Netušil, na čo naráža, ale prikývol a odmiestnil sa na opačný koniec sveta.


59 komentářů:

  1. Děkuji za novou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem veľmi pekne za kapitolu 😊 som zvedavá čo povie keď zistí že ma Carys syna. Teším sa na pokračovanie 😘💖😘

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc za další kapitolu💞💞

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za další skvělou kapitolu 🧡🧡🧡

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za ďalšiu super kapitolu a už sa teším na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  6. Velmi zajímavá kapitola. Jsem zvědavá na jejich setkání po letech a jak Ninja příjme, že má Carys syna. Děkuji za překlad a korekturu.

    OdpovědětVymazat
  7. Veľká vďaka za úžasnú kapitolu a teším sa na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  12. Náhled do budoucnosti byl velice děsivý ��. Alex, moc děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 🙂

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem za kapitolu. Joooj,je to jednohubka, ale nádherná.😘

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji za další kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji, Alexa!
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji za kapitolu. Jak Ninja přijme, že Carys má syna?

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji za další úžasnou kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem veľmi pekne. GabiM

    OdpovědětVymazat
  20. Nikto nemá právo súdiť ostatných pre ich činy. Uvidíme ako sa Ninja vysporiada s následkami. Ďakujem za super kapitolu.

    OdpovědětVymazat