pátek 16. dubna 2021

Vykúpenie z temnoty 8

 



Drake prišiel po náročných dňoch v nebi domov, v hlave jasný plán konfrontovať Ninju, aby obsadil voľné miesta najvyšších anjelov. Nemôže robiť prácu za štyroch, obzvlášť s tehotnou Jewel, ktorej musí čím skôr vysvetliť, ako sa veci majú. Odkladal to pridlho. Keď ju pred rokmi spoznal počas oboznamovania sa s ľudským svetom, nevidel v nej viac než ďalšieho krehkého človeka.


 Trénoval si s ňou konverzácie a ľudské správanie (samozrejme bez jej vedomia) a ako plynuli mesiace, zistil že chce byť pri nej častejšie a častejšie. Keď neriešil problémy nesmrteľných, vždy ju vyhľadal. Vedel o jej náročnom živote na ulici a vytrvačnosti nevzdať sa a postaviť sa na vlastné nohy. Kamarátstvo prerástlo do opatrného vzťahu a Drakea posadla majetníckosť. Chcel ju len pre seba. Obyčajnú ľudskú ženu. Anjeli by ho zbavili funkcie a potrestali, keby to zistili. Tutlal všetko, čo sa dalo, viedol dvojitý život.

Ninjov prevrat v nebi mu ale dal nádej. Jeho zastaralí kolegovia už nevládnu. Mohol by požiadať o výnimku. Ninja nie je ako ostatní, má na háku staré pravidlá, ktoré nedávajú zmysel. Dokonca zakázal zabíjať nefilim! Práve včas pre Jewel, ktorá v sebe toto polovičné dieťa nosí.

Nadšene vošiel do tichého domu. Jewel nevidel dva dni a nepáčilo sa mu to. Chcel byť pri nej, dohliadať na ňu v tomto náročnom období.

Dom bol znepokojivo nehybný. Žiadne zvuky televízie, vône z kuchyne, ani len tiché ťukanie do počítača v Jewelinom obľúbenom kresle. A žiadne svetlo.

Prepadla ho zlá predtucha. Rozbehol sa do spálne a našiel len vyprázdnené skrine a šuflíky. Jeweline doklady a elektronika boli preč. Nenašiel ani peňaženku či mobil. Kozmetiku nechala nedotknutú, vzala si len oblečenie na terajšiu sezónu a pár cenností, ktoré vlastnila.

Drake s tlčúcim srdcom prehľadal celý dom, kúsok po kúsku. Nenašiel ani len odkaz na rozlúčku, nič čo by vysvetľovalo Jewelin odchod.

Jeho tehotná manželka je niekde tam vonku, sama!

Prečo ušla? Keby ju niekto uniesol, určite by nevedel čo jej vziať. Rozhodne by nerozoznal medzi šperkami. Jewel tu nechala všetko, čo jej dal on, a vzala si len prívesok, ktorý dostala od svojej sociálnej pracovníčky z detstva, láskavej starej pani, ktorá ju mnohokrát načierno prichýlila u seba doma.

Drake prepadal panike. Čo sa to deje?! Čo urobí? Ako ju nájde?! Zamkol vchodové dvere a premiestnil sa k Salvatorovi do Londýna. Kráľ práve so svojím prvým mužom Conorom sedeli nad pohárikom Whisky v salóniku a stuhli, keď ho uvideli. Hlavne pri jeho výraze maniaka.

„Salvator, musíš mi pomôcť!“ boli Drakeove prvé slová plné zúfalstva.

Svetlovlasý upír v nozdrách pocítil jeho strach a vstal. „Čo sa deje?“

„Ja-“ Čo mu má vôbec povedať? Ako všetko rýchlo vysvetliť? Kráľ určite bude mať milión otázok. Má ale na výber? „Prosím. Potrebujem niekoho vypátrať.“

Conor nadvihol obočie a odložil pohár. „Nie si najvyšší anjel? Nevieš snáď všetko o každom?“

Privrel oči. „Nie takýmto spôsobom.“ Môže skúsiť nebeskú databázu, ktorá mu o Jewel povie prakticky všetko, ale nemajú navigáciu na každého človeka. Pokiaľ Jewel nemá prideleného strážneho anjela, čo nemá, je len bodkou v milióne ďalších bodiek.

„Drake, tváriš sa ako keby si videl ducha. Čo sa stalo?“ Salvator mu zovrel plece, aby ho prinútil sústrediť sa.

Anjel ďakoval nebesiam za tohto kráľa. Aj keď je ufrflaný, drzý a robí si veci po svojom, vie kedy má udržať svoje kraľovanie na uzde a sústrediť sa na podstatné. „Jewel. Moja manželka. Zmizla. Neviem prečo. Potrebujem ju nájsť. Salvator, ona je tehotná a nevie, že nie som človek!“ dostal zo seba.

Conor vyskočil na rovné nohy a Salvator mal oči ako loptičky. „Prosím?“ povedal kráľ v nádeji, že zle počul.

„Ja viem, ja viem. Je to proti pravidlám a mal som jej to povedať, ale nedokázal som to! Anjeli neschvaľujú vzťahy s ľuďmi. Všetky prednášky si vypočujem neskôr, ale musíte mi pomôcť nájsť Jewel!“

Salvator si prehrabol dlhé vlasy. „Dobre, všetko po poriadku. Drake, povedz mi prečo si myslíš, že ušla. Čo ak bola unesená?“

Anjel mu zopakoval v akom stave našiel dom. Upír mu dal za pravdu, že to vyzerá na útek, a dal si zavolať Zoe, špiónku a členku ochranky, ktorej stále dlhuje ročnú dovolenku, a Rose, polobohyňu a zlodejku, ktorá pracuje pre Interpol.

Drobná svetlovláska sa do niekoľkých minút dostavila aj so svojou drahou polovičkou Oliverom, a džinovia krátko na to doručili Rose s manželom Ekremom.

Salvator im v krátkosti vysvetlil situáciu a keďže obe toho o pravidlách anjelov vedia minimum, nezdali sa šokované, len prekvapené. Hneď sa však posadili za počítače a pustili sa do pátrania. Oliver, takisto člen ochranky, sa nechal premiestniť do Drakeovho domu, aby ho detailnejšie prehľadal.

O necelú hodinu sa Zoe odsunula od stola a posadila sa k nervóznemu Drakeovi na pohovku v salóniku. „Viem že sa pýtam debilnú otázku vzhľadom k tvojmu anjelskému statusu, ale mohla mať Jewel pocit, že je ohrozená? Z tvojej strany? Čo už fyzicky, alebo psychicky?“

Anjel naprázdno preglgol. Ani jediný raz sa svojej manželky nedotkol v hneve a ich hádky nikdy nekončili trpko. Všetky zbrane mal vždy schované. Nemohla o nich vedieť. „Nie. Z môjho pohľadu nie. Jewel si užila dosť ohrozovania v detstve. Netrpela by to pri mne.“ Nakopala by ho do rozkroku, zavolala políciu a vypadla.

Rose vzhliadla od obrazovky. „Nepovedal si jej o veľkej časti svojho života, Drake. My ženy po čase vycítime... neúprimnosť.“

Ibaže jeho Jewel... bola tak krehká. Nechcel ju vystaviť krutosti jeho sveta.

Rose mu našťastie nemienila dávať prednášky, keď videla aký je zničený. „Niečo som našla. Myslím, že Jewel sa zľakla. Čoho, to je otázne.“

Anjel vyskočil na nohy. „Čo si zistila?“

„Tvoja manželka mala účet na svoje staré meno, z ktorého vytiahla najvyššiu možnú sumu v hotovosti. Rozobrala si mobil, aby sa nedal nájsť. Posledný signál som zachytila z blízkosti bankomatu, kde došlo k výberu. Je to kúsok od vášho bydliska. Urobila to úmyselne, aby nikto neodhadol, kam má namierené. Je tu ale jedna znepokojujúca vec. Nepredpokladám, že má súvis s jej útekom, ale môže jej spôsobovať stres a prinútiť ju k nesprávnemu rozhodnutiu.“

„O čo ide?“

Rose smutne privrela oči. „Tvoja manželka bola pred pár dňami na vyšetrení u lekára. Ľudského lekára. Ten zhodnotil, že plod je abnormálny a... doporučil potrat.“

 

 


 

Jewel pomáhala s varením v útočisku. Okrem nej sa v ňom nachádzali dve ďalšie tehotné ženy, ktoré dostali pridelenú túto prácu. Tak ako Jewel, aj ony boli skúpe na slovo, stratené vo vlastných neradostných myšlienkach. Na takomto mieste sa veselé príbehy neobjavujú. Ochranka sa striedala po ôsmych hodinách, všetko ženy s tvrdým pohľadom a zbraňou za opaskom. K obyvateľkám však boli milé a nápomocné. Potraviny im nosila dodávka až ku dverám a Jewel bola prekvapená úrovňou všetkého okolo seba. Čistota, pohodlné vybavenie, celodenná ochranka, kvalitná strava.

„Kto za toto všetko platí?“ opýtala sa pri večeri. Pri stole sedela len ona a dve ďalšie ženy a spoločnosť im robila Rita, ochranka.

„Och, nejakí boháči z mesta,“ odvetila dobre naladená Rita. „Toto je jeden z mnohých útulkov. Cenou za pohodlie sú prísne pravidlá. Toto útočisko je nové, taký experiment. Od založenia ale nebolo prázdne.“

Krásna vizitka vyspelej civilizácie. Jewel si len povzdychla a zo zvyku si pohladila bruško. „Ako dlho tu smiem ostať?“

Rita sa na ňu usmiala. „Nemáme konečný termín pre obyvateľky, nemusíš sa báť. Spolupracujeme ale s políciou a sociálnymi pracovníkmi. Keď sa na to budeš cítiť, môžu ti pomôcť s tichým odchodom do ústrania a postarajú sa, aby po tebe neostali stopy.“

To možno zaberá na bežných ľudí, ale ak je Drake miliardár a má snahu ju nájsť, môže si najať armádu detektívov, podplatiť políciu, obísť systém...

Stratila chuť do jedla. Vyhovorila sa na tehotenskú ospalosť a odišla od stola. Využila prázdnu kúpeľňu a dopriala si teplú sprchu.

Len-len že zabránila jačaniu, keď zabalená len v uteráku uvidela pred zrkadlom známu priesvitnú postavu.

Opal jej zamávala a obzerala sa po neznámom prostredí. „Kde to sme? Toto nie je tvoja kúpeľňa.“

Jewel sa niekoľkokrát zhlboka nadýchla, aby sa upokojila. „Čo tu zase chceš?“

Opal mykla plecami. „Mňa sa nepýtaj, ja som sem bola poslaná. Tak čo je toto za miesto?“

Jewel bola tak vystresovaná, že si v konečnom dôsledku povedala, že rozhovor s duchom je stále rozhovor a nikto nebude vypočúvať priesvitnú ženu o jej zmiznutí. „Odišla som od Drakea,“ povedala nakoniec a oprela sa o umývadlo. „Sme v útulku pre ženy. V Londýne.“

Opal vyletelo obočie až k vlasom. „P-prosím? Čo si urobila?“

„Našla som u Drakea zbrane, v e-maily pochybné transakcie a zistila, že nepracuje tam, kde mi tvrdil že pracuje,“ zhrnula podstatné Jewel.

Opal sa zaksichtila. „Aha. A tebe hneď ako ideálne riešenie prišlo utiecť.“

„Čo iné som mala robiť?“ bránila sa Jewel. „Zlomilo mi to srdce, ale nemôžem myslieť len na seba,“ znovu si pohladila bruško.

Opal sa snažila neprepadnúť panike. Toto je situácia, ktorú sa snažila odvrátiť. Čo bude teraz robiť? Jewel nesmie rodiť medzi ľuďmi a to ešte nevie, že ju nečaká deväť mesiacov. „Dobre. Dobre. Vyriešime to,“ hovorila viac sama sebe, než Jewel. „Všetko sa napraví.“ Prehrabla si husté vlasy a nasadila falošný úsmev. „Zostaň tu a ja si pôjdem niečo vybaviť. Dostanem ťa z tejto situácie.“

Jewel na ňu pochybovačne pozrela. „Prečo? Čo si vôbec zač?“

„Dlhý príbeh. Musím ísť. Hlavne... nikam nechoď.“ A zmizla.

Len čo sa objavila u Helia, mala v tvári smrť. „Urobila som neskutočnú hlúposť!“ oznámila v panike a až potom si uvedomila, kde sa ocitla.

Bola v ďalšej kúpeľni, tentoraz pretekajúcej luxusom. Konkrétne v sprche. S Heliom.

Veľmi, veľmi odhaleným Heliom.

A nepozerala sa mu práve do očí.

Upír zvrieskol a otočil sa k nej chrbtom, čo jej len doprialo ďalší chrumkavý výhľad. Aj keď Helio vychudol na kosť počas mesiacov u Juliusa, tréning a strava mu pomohli nadobudnúť časť predošlej postavy naspäť. Hladkú pokožku napínali svaly, nie prehnané, nie umelé, ale získané praktickým cvičením boja.

„Sakra, máme snáď dohodu!“ okríkol ju. Doteraz aspoň ostávala mimo miest, kde by bol skutočne rád sám. Aj keď ju k nemu ťahá mágia, má asi stometrový rádius pohybu.

Opal očervenela, dopriala si posledný pohľad a preskočila dvierkami sprchy. Začala sa ovievať rukou. Nadrozmerná miestnosť plná bieleho mramoru jej odrazu prišla malá.

Upír dokončil podstatné a nahnevane vyšiel zo sprchy, okolo bokov uterák. „Toto prekračuje hranice!“ zavrčal na ňu.

Opal chvíľu trvalo, kým zachytila jeho slová, pretože sa nedokázala odtrhnúť od pevnej, mokrej hrude a kvapiek vody, ktoré mali to šťastie na nej pristáť.

„Opal!“ Helio luskol prstami, aby si získal jej pozornosť. Štvalo ho, že je priesvitná a nemôže po nej nič hodiť. Je ako otravný hmyz, ktorý vidí len on a je jediný, komu píli uši a nervy.

Konečne sa spamätala a odkašľala si. „Áno? Prepáč. Hm... mágia ma k tebe prehodila a... nepremýšľala som.“ A v dohľadnej dobe ani nebude, pokiaľ sa ten mizerný upír neoblečie!

Helio si uhladil dlhé mokré vlasy a mračil sa na neviditeľné stvorenie vo svojej kúpeľni. „Kedy... sa... ťa... konečne... zbavím?!“ Každé slovo doplnil krokom smerom k nej, až skončila opretá o stenu.

Opal nahlas preglgla. Musela zakloniť hlavu, aby mu vôbec videla do hnedých očí. „Keď mi pomôžeš napraviť problém, ktorý som vyrobila,“ pípla vysokým hláskom a snažila sa znieť nevinne.

„A čo si vyviedla tentokrát?“

A znova tá pevná hruď s kvapkami vody. Prečo ju tak láka? Bohovia, už je v tejto forme pridlho! „Ja... to je na trochu dlhé vysvetľovanie a rada ti všetko ozrejmím, ibaže sa musíš dostať do Británie.“

„A ak nechcem?“

„Prosím. Ide o vážnu vec.“

Helio sa oboma rukami oprel o stenu za Opal a sklonil sa, aby mali tváre na tej istej úrovni. „Vážnu vec, hm? Zjavíš sa odnikiaľ, poťahuješ tu za nitky, otravuješ mi život a ja mám behať po svete, riešiť tvoje problémy?“

Opal sa chcela odsunúť ďalej od jeho tela, ale to by musela prejsť stenou. „Ver mi, že som v tomto bezmocná.“

„To sme dvaja, ale ja mám ako vyjednávať.“ Konečne sa odtiahol a ustúpil. „Nikam nepoletím, kým nedostanem aspoň nejaké odpovede. Kto si? Čo si zač? Koho si vlastne prišla zachrániť? O čo sa pokúšaš? Si vôbec mŕtva?“

Jedna náročná otázka za druhou. Čo mu má povedať? Je dosť zlé, že je tu. Lucifer je naštvaný a nikto nechce naštvať Lucifera.

Ale Helio má pravdu. Prišla sem ako veľká vlna a začala manipulovať situáciou. Výsledkom všetkého je, že Ninja vládne nebu, Jewel je na úteku, Drake pravdepodobne na pokraji nervového zrútenia a to sa ešte ani nedostala ku Carys.

Výhodou je, že môže klamať, až sa budú hory zelenať. Pravda je aj tak príliš divoká. Ale ak ju zmieša s pár nevinnými lžami... „Ninja ma zabil,“ začala najjednoduchšie. „V boji, ktorý mu dal neskutočnú moc. Ale mala som rodinu. Rodinu, ktorá bola jeho vinou rozbitá. Myslela som si, že to môžem napraviť. Vyslovila som kúzlo rasy, ku ktorej nepatrím. A to spôsobilo, že som v tomto stave. Bolo príliš nešpecifické, čo znamená, že ma núti naprávať celú situáciu namiesto len členov rodiny.“ Tak. To je celkom krásny mix poloprávd. Bola na seba hrdá.

Helio si odfrkol. „Mám desať tisíc rokov. Skús sa zlepšiť a potom si pohovoríme.“ Otočil sa a viac jej nevenoval pozornosť. Zhodil zo seba uterák a Opal v závane dávno strateného pocitu preskočila stenou do jeho spálne a predýchavala, čo sa práve odohralo.


60 komentářů:

  1. Děkuji a už se nemůžu dočkat pokračování.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za ďalšiu kapitolu🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem za skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za další kapitolu💞💞💞

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem, už sa teším na ďalšie pokračovanie, 🤩😲😀

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuji za další skvělou kapitolu 🖤🖤🖤

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuji za krásnou kapitolu ❤🍀

    OdpovědětVymazat
  11. Moc děkuji za další úžasnou kapitolu

    OdpovědětVymazat
  12. Paráda. Á, Opal má problém :) Díky Alex, teším sa na pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 🙂

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji, Alexa, za další skvělou kapitolu!
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  16. Moc dekuji za kapitolu. Jak tohle dopadne....

    OdpovědětVymazat
  17. Wau , super kapitola. Opal se snaží pomáhat, ale občas je to pak pěkná katastrofa. Snad se Jewel nic nestane a dá Drakovi šanci. Děkuji za kapitolu.
    zemanpet

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji za další skvělou kapitolu. Bomba :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Toto Opal nevyšlo. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji za pokračování 💕💕💕

    OdpovědětVymazat
  21. Opal to pěkně zamotává, děkuju

    OdpovědětVymazat
  22. Opál chcela dobre ale vypalilo to ináč ako chcela teraz som zvedavá ako to napraví. Ďakujem pekne za kapitolu a tešim sa na pokračovanie 💖💞💖

    OdpovědětVymazat
  23. Ďakujem za skvelé pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  24. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Hlavně, ať se díky Opal Jewel nic nestane. Konec dobrý 😅😅😅. Moc tiděkuji za další super kapitolu, Alex.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc děkuji za skvělou kapitolu

    OdpovědětVymazat