čtvrtek 10. června 2021

Vykúpenie z temnoty 23

 




Ninjovi z ruky vypadla fľaša drahého alkoholu. Ešte celkom nezvládal svoju novú moc prameniacu z pozície šéfa v nebi, ale niektoré pocity a závany mágie mu mozog dokázal spracovať.

Opal sa strhla, keď sa ozvalo trieštenie skla. „Ninja?“

Chytil sa za hlavu. „Niečo sa deje,“ povedal so zrýchleným dychom. „Anjel je zranený.“


Priesvitná žena spozornela. „Schopnosť anjelov cítiť ohrozenie podriadeného je aktívna len pre jemu podliehajúce oddelenie,“ vysvetlila mu zákony. „Ty vládneš z trónu, čo znamená, že pod teba spadá len-“

„Drake!“ V momente sa premiestnil na miesto, kam ho volala životná energia podriadeného a od šoku zvrieskol.

V prvých slnečných lúčoch na púšti ležali dve zakrvavené, okrídlené telá. Piesok krvou doslova nasiakol. Naokolo poletovalo červené perie. Na zemi boli pohodené dve Mýtické zbrane a pol tucta obyčajných.

Opal pri ňom pristála o pár sekúnd neskôr a tiež vykríkla. Okamžite si prikryla ústa, akoby chcela zvracať.

Ninja sotva vnímal realitu, keď v jednej z postáv spoznal Carys. Tvár mala napuchnutú od úderov a na líci hlbokú ranu. To však bola len špička ľadovca. Krk jej sfialovel, ako ju niekto škrtil. Na bruchu a hrudi napočítal minimálne štyri bodné rany. Jednu nohu mala v neprirodzenom uhle a doslova z nej vytŕčalo jedno rebro. Z úst jej vytekal pramienok krvi.

„Museli sa pobiť takmer na smrť,“ zhíkla Opal, keď našla svoj hlas a pribehla k Drakeovi ležiacemu na bruchu. Aj on mal početné bodné a rezné rany, zlomené kosti a jeho dych by sa rozhodne nedal nazvať prirodzeným.

„Carys!“ Ninja jemne zatriasol kašľajúcou ženou. „Čo sa tu stalo?“

Viečka jej klipkali.

„Je mimo. Sakra!“ Vzal ju do náručia. „Nažive ju udržal len fakt, že je nesmrteľná!“

Opal zúfalo pribehla, ale nemohla robiť nič. Len sa prizerať tomuto masakru. „Dokážeš jej pomôcť?“

Keby bola anjel, áno. Nebo má svoje metódy liečenia svojich zamestnancov, ale keďže Carys je nefilim, nepostačí to. „Neviem. Musím ísť!“ Odmiestnil sa a vybral si Londýn. Zjavil sa priamo uprostred pracovne Salvatora Anglického, ktorý v momente vyskočil na nohy.

„Prosím,“ bolo Ninjove prvé slovo. „Musíte jej pomôcť!“

Upír k nemu pribehol a zhrozene sa dotkol chladnej pokožky Carys. „Čo sa stalo?“

Krútil hlavou. „Neviem.“ V očiach mal slzy. Vlastne bol na hranici psychického kolapsu. Doslova. Strach o Carys mu zatemnil rozum. „Salvator, ona nesmie umrieť!“ smrkol. „Prosím, urobím pre to čokoľvek, len jej pomôžte!“

Salvator prebehol k intercomu. „Všetci liečitelia okamžite do mojej pracovne! Pripravte operačku a krv! Rýchlo!“

Prvá do dverí vletela Erin. „Ninja?“

Maskovaný muž len dokázal uložiť bezvládne telo na nosidlá a malým pulzom mágie jej stiahol krídla, aby ju mohli transportovať. Potom sa ako omámený vrátil na púšť, zhrabol Drakea a dovliekol ho k anjelským liečiteľom v nemocničnom oddelení neba. Tam len dokázal šteknúť, aby ho dali do poriadku a nepustili, kým sa s ním nepozhovára osobne.

Potom sa vrátil do paláca britského kráľa upírov. V čakárni pred ošetrovňou už stál Salvator, jeho prvý muž Conor a šéf ochranky Will. Všetci na sebe mali krv, ako pomáhali s telom, než ich zodpovední vykopli zo sály.

„Ako je na tom?“ Pribehol k okienku a zúfalo nazrel dnu.

Nemôže o ňu prísť. Neobetoval všetko, aby ju videl vydýchnuť. Ona jediná mala byť v poriadku. Prišiel sem len kvôli nej. Ako mohol zlyhať? Najskôr Julius a teraz Drake. Od zúfalstva udrel päsťou o stenu.

„Hej, hej, to jej nepomôže!“ pokúsil sa mu dohovoriť Conor. „Máme tu na návšteve Kalli. Lepšiu doktorku nenájdeš. Postará sa o ňu.“

V to dúfal, inak... Inak čo? Zničí svet? Pre jednu ženu? Keď ho pre ňu zachránil?

Rozplakal sa. Upír ho odtiahol na plastovú stoličku pri stene.

„Ninja, musíš nám povedať, čo sa stalo,“ naliehal Salvator. „Hrozí nám niečo? S kým Carys bojovala?“

Trvalo mu niekoľko minút upokojiť sa dostatočne na to, aby sformuloval vety. „O-osobné účty. Protivník je pod zámkom. Len ju, prosím, zachráňte. Môžeš si povedať akúkoľvek cenu, Salvator, dám ti to.“

Kráľ ho s povzdychom pobúchal po pleci. „Dobre vieš, že my tak nefungujeme. Nedávame na život cenovku.“

A to Ninju ešte viac rozplakalo. Pretože presne to on urobil. Dal cenovku životom. A tie, ktoré nemali dostatočnú hodnotu, ukončil.

Do pekla, akoby odrazu nemal dostatok kyslíka! Pokúšal sa dýchať, ale nestačilo to. Srdce mu išlo vyletieť z hrude. V ušiach mu hučalo a nevedel, kde je hore a kde dole.

„Má panický záchvat!“ vykríkol Will a podoprel ho, keď takmer spadol zo stoličky. „Erin!“

„Mám prácu!“ prišla odpoveď zo sály, kde sa kráľovná pokúšala zastaviť krvácanie spolu s bohyňou Kallistrate, bývalou hlavnou doktorkou dvora a súčasnou vládkyňou Hyperborey.

„Máme tu málo cvokárov,“ mrmlal Will otrávene. „Ninja, musíš sa sústrediť. Dýchaj!“

Nemôže. Nemôže dýchať! Carys! Jej zohavené telo mal pred očami. Toľkokrát ju videl umierať... kedy to prestane?

Dvere miestnosti sa v tej chvíli rozleteli a zjavili sa v nich Brian s Casey, obaja vydesení, akoby videli ducha. Bosorka v batohu niesla množstvo odvarov a hneď si začala obliekať handry na sálu. Potom sa zastavila a pozrela na hyperventilujúceho Ninju.

„Casey!“ Zo sály vybehla Kalli. „Potrebujeme ťa! Pohni!“

Bosorka si navlhčila suché pery, nasadila si masku a bežala za bohyňou.

Brian zostal civieť na Ninju. Na zlomeného muža, ktorý sa pred ním trasie v čakárni. Ktorý prosil o pomoc iných. O pomoc pre niekoho iného.

Toto je zvrátené!

„Ja sa oňho postarám,“ povedal bývalý kráľ miestnych upírov a podoprel kolabujúceho Ninju. Odtiahol ho do susednej sály, kde ho uložil na operačný stôl. „Dýchaj so mnou. Nádych.“ Nadýchol sa. „Výdych.“ Vydýchol. „Pomaly.“ Nádych. „Pravidelne.“ Výdych. „Carys.“ Nádych. „Bude.“ Výdych. „V poriadku.“ Nádych.

Ninja podvedome napodobnil rytmus jeho dýchania a hlava sa mu vyčistila. Napriek tomu sa naďalej triasol. Len čo dokázal zaostriť, v rohu uvidel ustaranú Opal. „Oni ju musia zachrániť,“ zachrčal.

„Zachránia,“ povedali Brian s Opal jednohlasne, aj keď sa nemohli počuť.

„Pokús sa posadiť,“ povedal Brian. „Vodu?“

Prikývol. Upír mu podal umelohmotný pohár, ktorý hneď stiahol.

„Kto jej to urobil, Ninja?“ Brianov hlas bol smrteľne vážny.

„Pochytila sa s... Drakeom.“ Ešte nepochopil prečo a ako to mohli dotiahnuť do tohto extrému. „On na tom nie je o nič lepšie.“

„Kde je?“

Vzdychol a schúlil sa do klbka ako vystrašené dieťa. „V nebi. Anjeli ho dajú do poriadku.“

„Prečo sa nepostarajú aj o ňu?“

Ninja zmĺkol. Carys si svoje tajomstvo polovičného pôvodu prísne strážila a on ho nemôže prezradiť. Nie bez jej súhlasu.

„Ninja, musíme vedieť, čo sa deje a či sem nenabehne aj s armádou.“

To teda nenabehne! „Je pod zámkom. Postaral som sa o to. Ale Carys nie je oficiálne anjel, nie ako on.“

Opal preskočila stenou a vrátila sa celá bledá. „Ninja, ona stále krváca!“

Maskovaný muž bol okamžite na nohách. „Sakra!“

„Čo sa deje?“

Rozbehol sa na sálu, kde okolo nahého tela stáli tri ženy a dve asistentky z radov upírov. Na zemi bola kaluž krvi a Carys vyzerala ešte horšie než keď ju sem priniesol.

„Prečo stále stráca krv?“ štekla po ňom Erin.

Prečo? Prečo? Prečo? „Našli ste všetky rany?“

Jedna z asistentiek ho násilím navliekla do papierových ochranných handier.

„Našli a zašili. Zastavili vnútorné krvácanie. Napravili kosti. Napriek tomu sa jej stav naďalej zhoršuje,“ vymenovala mu znepokojená Kalli. „A máme posledné dva balíky nulky negatív, takže by nám skutočne pomohlo, keby sme vedeli akú má krvnú skupinu!“

Ninjov mozog pracoval na plné obrátky. „Erin to necíti?“

Upírka sa nadýchla. „Odkedy sme ju spoznali, jej pach chráni mágia. Nevycítim jej krv. Ani len v tomto stave.“

Samozrejme, inak by si ju spojili s Drakeom. Pijavice rozoznajú rodinné vzťahy.

Ninja vytiahol mobil a vytočil Kadenovo číslo. Prosil všetky mocnosti, aby chlapec nebol uprostred súťažného kola. Keď mu to zdvihol, prinútil sa znieť absolútne pokojne.

„Ninja?“ ozval sa Kaden zvedavo.

„Potrebujem vedieť Carysinu krvnú skupinu.“

„Prečo?“

Preglgol. „Updatujem niektoré protokoly a pravidlá. Z bezpečnostných dôvodov. Poznáš jej skupinu?“

Či mu Kaden uveril alebo nie, nedal na sebe znať. „Je taká istá ako moja. Nula pozitív.“

„Ďakujem.“ Zložil.

Erin svojím sluchom zaznamenala odpoveď v mobile a rozbehla sa po nové sáčky.

„Nejaký nápad, kde uniká krv?“ naliehala Kalli.

Nemal poňatia. Zúfalo pozrel na Opal. Tá odrazu nadskočila. „Jej krídla! Musia to byť jej krídla!“

„Krídla?“ zopakoval nechápavo.

„Carys je nefilim. Jej hojenie je odlišné od anjelského. Aj keď má stiahnuté krídla, boli poranené. Anjelom sa zahoja spolu s telom. Jej možno nie.“

A tak odstránili vybavenie v miestnosti, aby mali dosť priestoru pre krídla a Ninja ich znovu privolal na povrch. Ako predpokladali, boli pokryté krvou. To už našťastie dorazila aj Jordana od vlkolakov a tigrov a pridala sa k dielu.

Ninja bol vystrčený naspäť do čakárne.

Sedem hodín. Tak dlho pracovali na Carysinej záchrane. Sedem hodín zašívania, liečenia, využitia mágie a odvarov a nadávok. Prvá sa z operačky vytackala unavená Casey a vrhla na Ninju veľmi znepokojený pohľad. Nepovedala však nič, len sa vrhla Brianovi do náručia a on ju odtiahol do obývacej miestnosti, aby si odpočinula.

Kalli im prišla zreferovať situáciu o pár minút neskôr. Odhodila zakrvavené rukavice. „Mýtické zbrane sú slušný kaliber. Ani rapídne hojenie nesmrteľných nepostačí.“ Vzdychla a rozpustila si dlhé vlasy. „Aby som vás upokojila – Carys bude v poriadku. Zostanú jej ale jazvy. Väčšina z nich v oblasti brucha a pravdepodobne jedna na líci. Nič extrémne, ale bude tam.“

Ninja poznal Carys dosť na to, aby vedel, že také povrchné maličkosti sú jej ukradnuté. „A čo následky?“

Kalli sa upokojujúco usmiala. „Plne sa zotaví. Rada by som ju ale ešte dva dni udržala v umelom spánku. Do týždňa by mala byť plne fit.“

Vďaka nebesiam! Ninja si vydýchol a časť úzkosti, ktorá mu zvierala srdce, opadla. „Ani nevieš, ako som ti vďačný, Kalli.“

Bohyňa ho krátko objala. „Pre ženu, ktorá zachránila môj domov, by som urobila aj nemožné.“

Áno. On tiež.

„Mám jej prideliť ochranku, Ninja?“ dotázal sa Salvator vážne.

Pokrútil hlavou. „Skutočne to mám pod kontrolou. Prídem ju skontrolovať, ale musím si poradiť... s následkami. Smiem ju na chvíľu vidieť?“

Kalli ho odviedla do lôžkového oddelenia, kde napojená na prístroje ležala bledá Carys. Jazva na tvári bola škaredá a zašitá, no aspoň opuch už ustúpil. Krídla boli naspäť stiahnuté a vyzerala neskutočne... pokojne. Mierumilovne.

Ona, ktorá mier nikdy nepoznala.

Posadil sa k nej a nežne vzal do rúk jej chladnú dlaň. Pobozkal ju na odreté hánky. „Je mi to tak ľúto, láska,“ šepkal. „Mal som ťa chrániť, ale nech robím čokoľvek, len veci kazím. Možno som skutočne nemal byť nikdy narodený. Svet by bol krajším miestom.“

Mĺkva postava na lôžku mu neodpovedala.

Smrkol a pohladil ju po zdravom líci. „Odpočívaj. Dám na Kadena pozor. Nemusíš sa oňho báť. Obetoval by som preňho svoj život.“ Ďalšie a ďalšie slzy. „Pretože on vďaka tebe neskončí ako jeho otec. Jeho život má zmysel.“

Kým sa on potichu rozprával so spiacou ženou, v pootvorených dverách nenápadne stála červenovlasá kráľovná a počúvala jeho slová. Nerozumela všetkému, ale jedna vec bola nad slnko jasnejšia. „Tomu hovorím depresia,“ zašepkala Brianovi, ktorý sa zjavil vedľa nej. „Čudujem sa, že ešte nespáchal samovraždu.“

Ale spáchal. Upír sa zaksichtil. Ninja pocítil zovretie smrti. Pokoja sa mu ale nedostalo. „Musíme ti s Casey niečo povedať,“ zamrmlal jej do ucha.

Odstúpila od dverí a nadvihla obočie. „Prečo mám pocit, že sa mi to nebude páčiť?“

Naprázdno preglgol. „Nebude.“ O tom niet pochýb. 


64 komentářů:

  1. Děkuji za další úžasnou kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za úžasnou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍🥰

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem za skvelú kapitolu 🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuji za krásnou kapitolu ❤🍀

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc za další napínavou kapitolu. 💖💖💖

    OdpovědětVymazat
  11. moc děkuji za další skvělou kapitolu

    OdpovědětVymazat
  12. To bylo hodně dramatické. Co se stane až se proberou? Půjdou si zas po krku? Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  13. Super zaujímavá kapitola. Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to bolo fakt neskutočne napínavé 😯😯😯. Veľká vďaka za úžasnú kapitolu a teším sa na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  15. Vďaka za kapitolu... Teším sa na pokračovanie 🙂

    OdpovědětVymazat
  16. To teda bolo napinave!Dakujem pekne za skvelu kapitolu!

    OdpovědětVymazat
  17. Uf, další parádní kapitola, mockrát děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ďakujem, veľmi sa teším na každú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem moc za skvelú kapitolu a moc teším sa na pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat
  20. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  21. Ďakujem za pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  22. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Moc děkuji za další kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  24. Alex, moc ti děkuji za další super kapitolu. Líbí se mi jejich soudržnost.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to bylo děsivé. Vážně jsem měla o Carys strach. Jsem zvědavá jak se Carys postaví k tomu, že ona i Drake přežili jejich souboj. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat