pondělí 21. června 2021

Vykúpenie z temnoty 26

 



Opal zistila, že už ju k Heliovi nepúta žiadna mágia. Vzdialila sa na viac než pol kilometra a nič jej nebránilo pokračovať. Náhlila sa ulicami Londýna, stále nevidená. Napriek tomu niekoľkokrát vrazila do ľudí. Keď jej už išli vybuchnúť pľúca, celá zadýchaná zastavila pri Temži a oprela sa o zábradlie na jej brehu.


Čo to len vykonala? A čo bude robiť? Nemá kam ísť. Nemá tu nikoho, okrem veľmi nahnevaného upíra, ktorý musí byť nadmieru zmätený spomienkami, ktoré sa neuskutočnili. Už len fakt že si myslel, že má súrodencov, jej napovedal že nevie všetko. Pravdepodobne má len záblesky spomienok, útržky neznámeho časového obdobia.

Toto je zlé, zlé, zlé! Drahí bohovia, čo ak sa objavila už aj na radare anjelov? Ninju porazí a Drake dostane infarkt!

Ninja. Musí za Ninjom! Sústredila sa a mágia ju poslala do neba. Jeho vládca zase sedel pod trónom a podpisoval nejaké papiere. Masku mal zloženú a vyzeral vyčerpane ako už dávno nie. „Ninja!“

Ninja vzhliadol a hneď vedel, že má na krku ďalší problém. Opalina životná energia zosilnela.

„Lucifer povedal, že sa nemám kam vrátiť! Začínam žiť!“ posťažovala sa. „A Helio si spomína.“

„Čo tým myslíš, spomína?“

Zahryzla si do pery.

Ninja odložil zbytočnú byrokraciu a vstal. „Opal? Čo si mi ešte nepovedala?“

Duch zakňučal ako ranené šteniatko. „S Heliom sme boli zasnúbení,“ precedila cez zuby.

Zabudol dýchať. „Hovoríme o tom istom Heliovi?“

Nešťastne prikývla.

Ninja sa plesol po čele. „Toto mi ešte chýbalo.“

„Čo mám robiť?“ pýtala sa celá zúfalá.

Vyvalil na ňu oči. „Mňa sa pýtaš? Mám na krku pološialeného anjela, ktorý takmer zabil Carys, lebo ste mu dali falošné informácie o smrti jeho manželky. Potom tu mám o život bojujúcu Carys a teraz už aj Kadena, ktorému som uprostred medzinárodnej súťaže musel prísť oznámiť, že jeho matka je na prístrojoch a nemôže ju ísť ani navštíviť, pretože by sa naňho zosypala armáda nasratých nesmrteľných!“ vymenoval jej svoje najpálčivejšie problémy. „Momentálne si tu tá, ktorá to má ľahšie.“

Opal klesla na schodíky pod trónom a zotierala si slzy. „Môžem pri tebe chvíľu zostať?“ prosila ho. „Ešte nemám silu čeliť Heliovi.“

„Poslúž si,“ mykol Ninja plecami. „Ale pamätaj, že je lepšie aby sa Helio dozvedel pravdu od teba, než od kohokoľvek iného.“

 

 

 

Carys boli vlastné zranenia ukradnuté. Po celý čas odkedy sa prebrala myslela len na Kadena, ktorého ani len nemohla kontaktovať, pretože ju vždy niekto strážil. Posielala mu odkazy len po Ninjovi, ktorý ju navštevoval každý deň. Len vďaka nemu zvládla nezrútiť sa. Jej chlapček má v Ninjovi oporu. Čokoľvek sa stane, nebude na svete sám.

Keď si po štyroch dňoch vyhádala prepustenie, dosiahla len kompromis – Ninja ju vezme k sebe a postará sa o ňu, kým sa zvládne postaviť na nohy. A Kadena privedie tiež. Jej malý génius spolu s kamarátmi vyhral prvé miesto a najviac ju mrzelo, že to nemôžu poriadne osláviť. Pre poriadok musel odletieť naspäť na Zéland, aby boli oficiálne papiere v poriadku. Tam si ho vyzdvihol Ninja a premiestnil ich do bytu v Dubaji, kde už na posteli v priestrannej spálni ležala bledá Carys. Nechal ich osamote s výhovorkou, že sa potrebuje poradiť s Kalli o jej liečbe a odmiestnil sa.

Kaden si opatrne ľahol k mame a stisol jej dlaň. „Ako ti je?“

Sladko sa naňho usmiala a jeho blízkosť odohnala všetku bolesť, ktorú cítila. „Už som na tom bola horšie, ver mi.“ Nebola, ale to chlapec nemusí vedieť. „Mrzí ma, že som ťa vydesila. A som nesmierne hrdá na tvoje víťazstvo.“ Rozstrapatila mu vlasy.

Kadenove oči sa rozžiarili. „Dostanem zmrzlinu, keď sa vrátime domov?“ vyjednával.

Zasmiala sa. „Celé balenie,“ sľúbila mu.

Veselo sa k nej privinul. „Prečo si sa pobila s Drakeom?“

Carys uprela oči do stropu. Ako mu len vysvetliť túto skutočnosť? „Nepremýšľala som. Bála som sa, že Drake by zopakoval históriu.“

„Ako by mohol?“ Pretočil sa na brucho a podoprel si bradu. „Zmenila si tok času. Vo veľkom. A Drake sa zmenil tiež. V tvojej budúcnosti nežil na Zemi dlho, nenaučil sa novým veciam, nebol v žiadnych bitkách a vojnách.“

To je síce pravda, ale čo ak to nestačí? Čo ak mu aj napriek tomu preskočí? Nehovoriac o tom, že kvôli nemu zomrela Jewel, jej drahá matka. „Je to také zložité, Kaden,“ šepla.

Nemohol jej povedať, že pravda je niekde úplne inde. Nie teraz. Neskôr. Keď sa zotaví. „Niektoré veci sú až zarážajúco jednoduché.“ Pobozkal ju na čelo. „Spi, dobre? Prinesiem ti pohár vody.“

Toto dieťa jej museli zoslať z najčistejších oddelení neba. Jej malý anjelik. S láskou ho pozorovala a poďakovala mu, než ju opäť premohol spánok.

 


 

Ubehol týždeň. Drake zostal uväznený na ošetrovni, aj keď bol úplne uzdravený. Naďalej žialil za Jewel a celé dni preležal na lôžku, apatický, chradnúci. Nepožiadal o prepustenie, ani o návrat k povinnostiam.

Opal sa zase zašívala u Ninju v byte. V jeho skutočnom byte o poschodie nižšie od miesta, kde ubytoval Carys s Kadenom. Čoraz viac a viac začínala cítiť vlastnú existenciu. Ešte stále ju takmer nikto nevidel, ale už zvládala dvíhať predmety.

Helio po nej intenzívne pátral. Keď nepátral, meditoval. Nikto mu nevysvetlil, prečo má zrazu spomienky na obdobie niekoľkých rokov svojho života, o ktorom nevedel. A tie spomienky len pribúdali.

Ninja na striedačku riadil nebo a staral sa o zoslabnutú Carys. Kaden mu našťastie pomáhal, samozrejme bez vedomia svojej matky, a plnil niektoré funkcie najvyšších anjelov. Keď sa nikto nepozeral, tajne telefonoval s Erin alebo Casey a Brianom.

Jewel mala z nich všetkých najpokojnejšie obdobie. Juniper ju učila o svete nesmrteľných, urobila jej ultrazvuk a vysvetlila, prečo plod vyzerá odlišne od bežných detí. Ukázalo sa, že dieťatko je zdravé, krídla sa mu vyvíjajú podľa očakávania a jej pôrod nadíde čoskoro.

A potom tu bol Stefan. Elitný špión tajnej polície založenej dvorom upírov a vlkolakov pre riešenie medzidruhových problémov. Zobral si niekoľko dní osobného voľna, pretože mu jednoducho niečo nesedelo na Heliovej neviditeľnej kamarátke. Nebol si istý čo, ale bol odhodlaný na to prísť. Preto sa ako veľká voda dovalil do Británie a vyhľadal bývalého vládcu, ktorý bol zase vytočený a ochotne mu vyrozprával, čo posledné dni prežíval.

 

 

 

Carys sa konečne cítila dosť silná na to, aby niečo uvarila. Chvíľu jej trvalo zorientovať sa v Ninjovej luxusnej kuchyni, ale po troch hodinách sa jej na základe detailného videa z internetu podarilo vykúzliť vegetariánske lasagne a len mierne spálený brownie.

Kaden, keďže Dubaj s Wellingtonom nie sú práve v rovnakom časovom pásme, sa učil doma. Sedel v obývačke pred novým počítačom a usilovne si robil poznámky.

Len čo sa zvečerilo, zjavil sa Ninja a hneď ju objal. Potom si šiel pohovoriť s Kadenom, ktorý ho začal vnímať ako člena rodiny, čo bolo nanajvýš zvláštne.

Skutočne fungovali ako rodina.

Carys nevedela, čo si o tom má myslieť. S Ninjom sa cítila bezpečne, aj keď jej odmietol prezradiť ako vôbec zistil, že sa s Drakeom pobili a kde momentálne Drake vôbec je.

Po večeri sa Kaden zavrel vo svojej pridelenej izbe, pretože po týždni plánovania sa s kamarátmi konečne dohovorili na online súboji v ich obľúbenej hre.

„Ako sa cítiš?“ bola Ninjova prvá otázka, keď sa za dieťaťom zavreli dvere.

Jeho starosť ju dojala. „Dobre. Už ma bolí len rana na boku, ale aspoň viem stáť vzpriamene.“

Ninja jej pomohol dostať sa do spálne, kde sa posadila na posteľ. Celá miestnosť bola ladená v bielych a červených odtieňoch a mala nádherný výhľad na mesto. Carys si sprvu myslela, že tu spáva Ninja, ale nikde nenašla stopy, že by miestnosť pred ňou niekto obýval. „Smiem sa pozrieť?“ ukázal na jej bok.

Ako každý deň si vyhrnula voľné tričko a ľahla si krížom cez rozložitú posteľ s nohami na zemi. Ninja jej opatrne uvoľnil obväzy a zhodnotil ranu. Stehy jej Kalli vybrala ešte než ju prepustila a nezdalo sa, že by viac hrozilo krvácanie. „Už sa ti tvorí jazva,“ povedal a natrel jej na citlivú pokožku hojivú masť od Casey. „Vy nefilim ste odolný druh.“

Carys si užívala jeho dotyk. Veľmi. „Stále mi je záhadou, ako môžeš vedieť, že som nefilim.“

Pousmial sa. „Svoje zdroje nevyzradím.“ Jazvu jej prelepil.

Carys mu opatrne zovrela dlaň, len aby sa jej neprestal dotýkať. Týždeň cítila len bolesť a bolo jej nanič. Ninja bol neustále pri nej. Aj keď naňho nadávala a posielala ho do najhlbších rovín pekelných.

Posadila sa a vzhliadla k nemu. Jeho hnedé oči boli plné tepla a pokoja. „Ako dlho sa so mnou mieniš hrať na mačku a myš?“ v jej hlase nebola úplná vážnosť, pretože vedela, že vážnymi rozhovormi sa zatiaľ nikam nedostali a dnes nemala náladu na drámu.

Ninja zaboril voľnú ruku do jej hebkých vlasov. „Sme nesmrteľní. Času dosť.“

„Hmm.“ Skúšobne mu vyhrnula lem čierneho roláku a odhalila asi desať centimetrov pevnej pokožky jeho brucha. „Času dosť. Ale aj metód, ako to z teba vytiahnuť,“ dodala zmyselne a pobozkala ho na odhalenú časť tela.

Ninja zasyčal. Nie je nič sladšie než cítiť jej pery a bol presvedčený, že Carys by rozhodne našla spôsob, ako z neho dostať pravdu aj o tom, čo nevie. „Plánuješ nejaké použiť?“ Prosím, prosím, bohovia, nech nejaké vyskúša!

Carys im preplietla prsty. „Možno.“ Postavila sa. „Ale dnes mám v pláne niečo iné.“ Nastavila ruku a o chvíľu sa v nej zjavila jemná červená šatka. Zaviazala si ju okolo očí, na perách tajomný úsmev.

„Carys?“ Ninja si nebol istý, či odniekiaľ ešte nevytiahne putá a bičík a niežeby sa mu tá predstava priečila.

„Dôveruješ mi, Ninja?“ opýtala sa. „Ak ti to pomôže, môžeš zhasnúť svetlo.“

Ustrnul. Carysine prsty sa dotkli jeho kukly a začali ju pomaly ťahať nahor, aby mal čas ju zastaviť keď sa na to nebude cítiť.

Nedokázal to. Nechcel nič iné, než odhodiť tú odpornú masku a byť sám sebou, ale to skutočne v už existujúcom chaose nepotrebujú. Každou chvíľou očakával, že Carys strhne kus látky zo svojich očí a rozpúta peklo, no nestalo sa. Červenovláska pred ním sa len spokojne usmievala a odhodila kuklu na nočný stolík. Potom jej dlane pristáli na jeho tvári.

Carys okamžite pocítila jazvy na Ninjovom teplom líci. Keď prstami zablúdila ďalej, nahmatala husté, na dotyk jemné vlasy. Pritiahla si ho k bozku. Bol to opatrný dotyk pier. Obaja prežívali silnú skúšku dôvery. A ani jeden jej nemal nadbytok. Po chvíli, keď sa trochu upokojili, sa konečne rozhýbali. Do hry sa pridali jazyky a zuby. Ninja si Carys pritiahol bližšie k telu. Ich tváre sa konečne dotkli, bez bariéry. Koža na kožu.

Carys zastonala. Ninja jej jemne zahryzol do pery. Musela sa odtiahnuť, aby sa nadýchla, a on to len využil. Nemohla ho vidieť, preto nečakala náhly horúci bozk na krku, kde jej pulzovala žila. Jej citlivé miestečko. Podlomili sa jej kolená a Ninja ju ako nejaký tínedžer hodil krížom na posteľ. Okamžite sa k nej pridal. Cítila nad sebou jeho teplo a na krku jeho dych.

„Si veľmi odvážna žena, Carys,“ zašepkal a dlaňou jej prešiel po brušku smerom nadol. „Ale toto je nebezpečnejšia hra, než si myslíš,“ dodal s perami na jej uchu. Zahryzol do lalôčika.

Carys zapriadla. Kedy naposledy pocítila skutočné objatie? Dotyk, pri ktorom nemusela nič predstierať?

Ninja jej rozopol nohavice a vkĺzol pod jednoduché nohavičky. Prehla sa ako luk. „Bojíš sa, že ťa nezvládnem, Ninja?“ posmievala sa mu. „Som odolná.“ Zasyčala, keď jeho prsty našli citlivý výbežok.

Zasmial sa jej do ucha. „Bojím sa, že ja nezvládnem teba,“ povedal a neprestával sa s ňou pohrávať.

Carys mu dlaňami prešla po pokožke chrbta. Ustrnul, zhrabol ich a voľnou rukou jej ich pridržal nad hlavou. Bola pod ním bezmocná. Vzrušená.

„Ja musím byť pod kontrolou, Carys,“ zavrčal odlišným tónom. Takmer bolestivým. Má Ninja strach z dotykov?

Prikývla.

Ninja vedel, že takto nemôžu pokračovať k tomu, k čomu smerujú. Nohavice ho neskutočne tlačili, ako sa jeho junior dral na povrch, no Carys má právo vedieť s kým je v posteli a len vtedy sa rozhodnúť, či s ním chce spať. A on ešte nie je pripravený na celú pravdu. Napriek tomu ju skúsenými pohybmi a jemným tlakom priviedol k rýchlemu vrcholu, len aby videl ten výraz uspokojenia na jej tvári. S láskou sa usmial. Pobozkal ju na pootvorené pery. Bol to sladký, dlhý bozk. „Neviem, či si moja skaza alebo spása.“

Carys z neho vycítila bolesť. Zdržanlivosť. Ninja má svojich démonov a nemá ich málo. Keď ju pustil, privinula sa k nemu, šatka stále na očiach. „Ako si povedal, máme večnosť. Môžem byť oboje.“


64 komentářů:

  1. Děkuji za krásnou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu 😍🥰

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji moc za další skvělou kapitolu. Je to čím dál víc zajímavé, co všechno se vlastně propletlo do osudů našich hrdinů. Moc se těším na další pokračování💞💞💞

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem za pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za další skvělou kapitolu ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za další úžasnou kapitolu

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za další skvělou kapitolu. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Veľká vďaka za úžasnú kapitolu a teším sa na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  10. Paráda. Už sa teším na pokračovanie. Som zvedavá ako Ninja vysvetlí sám seba a kedy to nastane. No a samo sebou, asi reakcia Carys bude veeeeľmi zaujímavá :D A potom Helio a Opal, na to som moooc zvedavá. Díky Alex :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  12. Alexa, zase super kapitola 💕, teším sa na pokračovanie. Veľmi pekne ďakujem 😍

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji, děkuji, Alexa. Těším se na další kapitolu!
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  14. Moc děkuji za krásnou kapitolu ❤🍀

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  17. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem za ďalšiu super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  20. Teď si ho Carys pustila blíž k tělu, ale bojím se, že toho pak bude litovat až se doví jeho totožnost. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  21. Moc děkuji za další super kapitolu, Alex 🤩😍.

    OdpovědětVymazat
  22. Díky moc za další skvělé pokračování.

    OdpovědětVymazat
  23. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ďakujem za ďalšiu super kapitolu.

    OdpovědětVymazat