čtvrtek 28. října 2021

Vykúpenie z temnoty 53



Julius s Drakeom sa vrátili o dve hodiny, počas ktorých Carys nervózne sedela v obývačke a prejedala sa popcornom, pretože im už došiel alkohol. Morálnu podporu jej robila Opal, ktorá výnimočne nerobila babysitting.

„Tak ako ste na tom s Heliom?“ opýtala sa Carys, aby sa rozptýlila.

čtvrtek 21. října 2021

Vykúpenie z temnoty 52

 



Carys sa rozhodla zobrať veci do vlastných rúk. Pre dobro všetkých. Zašla za Drakeom, ktorý práve uspal malú Opal s pomocou veľkej Opal a Helia. Uzmierená dvojica sa na Carys usmiala a diskrétne sa vzdialili. Drake, poučený o spánkových návykoch svojho dieťaťa, sa nenamáhal byť potichu. Chystal sa jej pustiť trojhodinovú prednášku z internetu, ale rozhovor s Carys postačí.

čtvrtek 14. října 2021

Vykúpenie z temnoty 51

 



Carys vytiahla Juliusa šnorchlovať. Obaja boli v depresii z predošlej noci a potrebovali rozptýlenie. Zo skrine vyhrabali plavky, vybavenie a ruka v ruke sa hodili do vĺn. Morská fauna aj flóra okolo ostrova boli nedotknuté. Carys si domyslela, že toto miesto musí patriť thajskej kráľovskej rodine, ktorá sem nepúšťa návštevníkov a nemá tu viac než jeden dom.

čtvrtek 7. října 2021

Vykúpenie z temnoty 50

 


Štyri mesiace po príchode do minulosti sa Carys konečne podarilo nájsť spôsob, ako sa priblížiť k Juliusovi. Varovala najvyšších anjelov o tom, že kradne špeciálne schopnosti darované vyvoleným ľuďom. Anjeli prerozdeľujú mnohé veci – od chorôb, genetických porúch, až po nadanie a niekedy mierne nadprirodzené danosti. Keď ich vložia do človeka, zostanú s ním až do smrti a potom sa vrátia do neba, aby boli znovu niekomu dané.