čtvrtek 28. října 2021

Vykúpenie z temnoty 53



Julius s Drakeom sa vrátili o dve hodiny, počas ktorých Carys nervózne sedela v obývačke a prejedala sa popcornom, pretože im už došiel alkohol. Morálnu podporu jej robila Opal, ktorá výnimočne nerobila babysitting.

„Tak ako ste na tom s Heliom?“ opýtala sa Carys, aby sa rozptýlila.


Mladšia sestra sa usmiala. „Udobrili sme sa,“ oznámila jej radostne. „Ešte to bude chcieť veľa dohadovania, ale najhoršie je za nami.“

Carys odľahlo. Čo ako považuje Opalin vzťah s prastarým Heliom za bizarný, zrejme sa skutočne našli, pretože napriek všetkému sú si rovnocennými partnermi. „Budem pozvaná na svadbu?“

Opal sa zasmiala. „Tú nateraz odkladáme,“ prezradila jej.

Carys posmutnela.

„Ide o to, že sme tu dve Opal a... pre všetkých zúčastnených je to mätúce,“ vysvetlila sestre. „Helio je rozpoltený a nerobí mu dobre vidieť ma ako dieťa. Mama nevie ktorej dcére sa venovať. A ja chcem aby bola na našej svadbe uvoľnená a mohla sa prepchať koláčikmi a alkoholom. Počkáme teda až tu budem len jedna ja.“

Carys tomu rozumela, aj keď nadšená nebola. „To bude celé štvrťstoročie.“

Opal sa zazubila. „Niežeby sme sa niekam ponáhľali. Helio si musí dať do poriadku vlastný život a vzťah so synmi. Bude potrebovať terapiu s Erin a v neposlednom rade by sme radi pripravili nesmrteľných na to, čo sa zanedlho odohrá.“

Carys spozornela. „Čo sa odohrá?“

Sestra ju len pobúchala po ramene. „Nič, čo by ťa malo desiť. Tentoraz ide o ľudstvo. Jazdci apokalypsy čoskoro narobia veľké haló. A... vrátia sa archanjeli s archdémonmi,“ šepla takmer nečujne.

Carys klesla sánka. „Prosím?“

„Och, neboj sa. Tentoraz to budú mať ťažké oni. My, bežní nesmrteľní, sa už budeme len dobre baviť.“

Opalin tón Carys mierne desil. Čo, pre všetkých bohov, sa ešte odohrá?

Do miestnosti k nim prišiel Helio a posadil sa k Opal. Tá sa oňho automaticky oprela a preplietla im prsty. Upír ju zľahka pobozkal do vlasov a Carys toto gesto dalo istotu, že nech ich už vietor zaveje kamkoľvek, budú tu jeden pre druhého.

„Ako ide rodinné stretnutie anjela s démonom?“ opýtal sa veselo.

Carys urobila kyslý ksicht. „Nuž, zatiaľ nikto nevolá o pomoc, čo je celkom pozitívne. Snáď sa nepozabíjali navzájom,“ dodala pochmúrne a nechala sa utešiť Opaliným objatím.

„Neboj sa, tí dvaja sú odolní. Inak by tu neboli.“

V to dúfala. Ako ju objímala, postrčila Opal do zadného vrecka nohavíc papierik a dala si záležať, aby to videl aj Helio. Ten na ňu zvedavo pozrel, ale mal dosť rozumu nepovedať nič nahlas.

„Čo keby sme sa šli prejsť po pláži?“ navrhol upír snúbenici.

„Iste. Pridáš sa, Carys?“ súhlasila Opal a nahmatala papierik.

Červenovláska pokrútila hlavou. „Chcem počkať na Drakea a Juliusa.“

Dvojica teda rýchlo odišla, aby si od nej prečítala zaujímavý odkaz.

Desať minút na to sa vrátili Drake s Juliusom, obaja nafučaní a ufrflaní. Po vstupe do domu si vymenili niekoľko nadávok a ani na seba nepozreli. Julius sa zavrel v Carysinej spálni a Drake vyhľadal Jewel s dieťatkom, aby sa upokojil.

Carys si len trela spánky. „Mám šialenú rodinu,“ zhodnotila nakoniec a šla zapátrať do kabinetu s liekmi, či im tu Abby nenechala aspoň dezinfekciu, ktorú by do seba mohla kopnúť.

 


 

Bola to ich prvá spoločná rodinná večera. Veľmi, veľmi napätá spoločná rodinná večera. Carys oficiálne zoznámila Jewel s Juliusom, z čoho mala matka zmiešané pocity. Opal a Helio, na druhej strane, nemali problém s ním kábosiť. Drake sedel čo najďalej od obávaného démona a trval na tom, aby bolo jeho dieťa hneď vedľa neho, aby ju mal stále na očiach.

Carys priniesla na stôl surový steak, ostrý nôž a niekoľko naskladaných tanierov. Kývla hlavou Drakeovi, potom mrkla na Jewel.

„Naozaj sa budeme všetci tváriť, že sme v pohode s masovým vrahom pri jednom stole?“ ozval sa Drake zhnusene.

„Nebuď k sebe tak prísny, majú ťa radi,“ vrátil mu urážku Julius pokojne.

Drake udrel po doske stola. „Neopováž sa ma so sebou porovnávať!“ okríkol ho. „Ja nie som nejaká zmutovaná spodina.“

„Čo si to povedal?“

„Drake, to si prehnal!“ zapojila sa Carys.

„A prečo?“ obhajoval sa anjel. „Je skrížený z toľkých rás, že ani sám nevie ktoré gény v sebe má. Len ich krásne zneužíval. Pripomínam vám, že sme sakra siahli na dno našich síl, aby sme sa ho konečne zbavili a stovky bojovníkov majú doteraz stresové stavy!“ Napriek jeho slovám, on aj Julius sedeli na stoličkách uvoľnene.

„Aspoň sa nehrám na nejakého nadčloveka s právom hovoriť iným do životov!“ prskol Julius a pohrával sa s vidličkou.

„Prestaňte!“ okríkla ich Opal. „Už sme mali dosť bojov. Julius je na našej strane. Vďaka nemu ja ani Carys už nie sme lovná zver.“

„To že zakázal zabitie ženy ktorú desať rokov zneužíval a ešte ju aj nabúchal nie je práve dôkaz jeho čírej dobroty,“ odfrkol si Drake.

Julius zhodil na zem prvý tanier. „Ja som ju nezneužíval! Ani jediný raz som jej fyzicky neublížil!“

„Nemáš čo hovoriť do nášho vzťahu, Drake,“ zastala sa milenca Carys.

„Som tvoj otec, mám na to plné právo!“

Julius sa odsunul od stola, aby nohy stoličky čo najviac zaškrípali. „Si sotva aj darcom spermií, nie to otcom! Drž sa od nej ďalej!“

Drake vstal a udrel dvierkami najbližšej skrinky. „Inak čo? Začneš zase zabíjať?“

Julius udrel ďalšou skrinkou, stále plne uvoľnený. „S tebou by som problém nemal!“

„No tak prestaňte!“ prosila ich Opal. „Je koniec! Musíme sa naučiť žiť v mieri!“

„Len cez moju mŕtvolu!“ prorokoval Drake.

„To by sa dalo zariadiť,“ odvetil Julius a zhodil pár ďalších tanierov. Drake vydal pridusený ston a kopol do spodnej skrinky.

„Zomri, maniak!“ Anjel siahol po ostrom noži a pozrel na Juliusa. Ten prikývol a odpočítal na prstoch tri sekundy. Drake nahlas zabodol nôž do steaku a Julius zreval viac než dva metre od neho.

Carys zhodila svoju stoličku na zem. „Drahí bohovia, čo si to urobil?!“

„Nechaj ho konečne zdochnúť,“ povedal Drake pokojne.

Jewel začala hystericky kričať. Carys volala Juliusovo meno a Opal s Heliom pozhadzovali zvyšné taniere.

 

 

 

Na susednom ostrove Abby prepadala panike. Spoločnú večeru odpočúvali takmer všetci zúčastnení, vrátane Erin ktorá prišla na návštevu. Pri zvuku bodnutia do Juliusovho tela obe prudko vyskočili na nohy. Nasledoval chaos v podobe bitky, kriku, nadávok, plaču a vyhrážok.

„Ich regeneračné schopnosti sú pod toľkou mágiou potlačené,“ zamrmlala staršia upírka. „Musíme im pomôcť!“

Zo sluchátok sa ozýval Carysin hlas prosiaci Juliusa, aby zostal pri nej.

Princezná na nič nečakala. Zvolala poplach a spolu s niekoľkými Gardistami skočili do motorového člna, ktorý hneď zamieril k ostrovu.

 

 

 

Drake pomohol Jewel dostať malú Opal do popruhov urobených zo šatky a vyviedol ju von z domu.

Carys zo seba vydávala srdcervúce vzlyky a zhodila posledné nerozbité taniere, zatiaľ čo Opal a Helio prerazili okno a prehupli sa von, aby nasledovali dvojicu na pláž.

Carys s Juliusom osameli. Julius ešte chvíľu stonal, opretý o kuchynský pult, a Carys veľmi falošne plakala. Keď začala chripieť, konečne stíchla. „Myslíš, že to stačilo?“

Julius ju vzal za ruku a spoločne vybehli do tmy, aby sa pripojili k ostatným. „Snáď. Myslím, že Drake si tie urážky užíval viac, než by bolo zdravé.“

„Dopraj mu trochu času,“ bránila otca červenovláska. „On sa z nás musí zmieriť s najväčším prívalom nepohodlných faktov.“

Spoločne dobehli na pláž, ku ktorej sa už blížil čln. Ukryli sa za balvan a čakali až sa záchranná skupinka rozbehne k domu. Potom sa šprintom vydali k člnu. Cestou sa k nim z opačných smerov pridali Opal s Heliom a Drake s Jewel, ktorá s malou na hrudi nemohla veľmi utekať.

Čo najtichšie sa natlačili do člna a Helio pomohol Jewel dať malej Opal do uší vatu, aby aspoň trochu stlmili intenzívne zvuky motora.

„Pripravení?“ opýtala sa Carys keď si prezrela riadenie a postláčala pár tlačítok.

„Poďme na to!“ vyhlásila dospelá Opal.

Červenooký anjel sa uškrnul a otočil čln späť na more.

 

 


Abby dobehla do zdevastovanej kuchyne prvá. Najskôr vykríkla hrôzou, než jej došlo že nikde nevidí krv a ani telá. Uprostred stola stál steak so zabodnutým nožom a zem pokrývali črepy. Inak bolo všade ticho.

Krátko po nej došprintovala Erin a zadýchane sa obzrela. „Kde sú?“

Abby si rýchlo spojila dve a dve. Zovrela pery a zhlboka sa nadýchla. „Stráži niekto čln?“

Kráľovná britských upírov v hrôze pootvorila pery. „To by snáď...“

Obe naraz sa vydali na pláž, ale uvideli len vzďaľujúci sa čln. Abby sa plesla po čele. „Narafičili to. Museli nájsť ploštice.“

„Drahí bohovia, oni nám to teraz začnú vracať aj s úrokmi,“ zastonala Erin ustrašene.

 

 

 

Všetci pocítili moment, keď silná mágia vyprchala a ich moc sa vrátila v plnej sile.

Carys vypla motor a šesť veľmi odlišných a mocných bytostí si začalo vymieňať ostražité pohľady vo svetle jedinej lucerny.

Čokoľvek sa na ostrove stalo, dôvera sa nevybudovala. Drake postrčil Jewel s dieťatkom za seba a naposledy pozrel na Juliusa. Nechcel mať svoju manželku a dieťa v jeho prítomnosti.

Carys ostražito sledovala Juliusovu reakciu, pripravená zasiahnuť.

Nakoniec sa žiadna dráma neodohrala. Drake bez jediného slova zhrabol Jewel a premiestnil ich do bezpečia.

Julius si tiež potreboval utriediť myšlienky a zmizol tiež.

Carys si povzdychla a pozrela na Opal s Heliom. „Musím ísť za ním. Ešte sa uvidíme, áno?“ narýchlo objala sestru a odmiestnila sa tiež.

Helio s Opal osameli v motorovom člne. „Neznášam že sa neviem premiestňovať ako oni.“

Opal mu vkĺzla do náručia a pobozkala ho. „Nezabúdaj, že už som hmotná a moja sila je opäť so mnou. Čo takto malý výlet niekam bez komárov?“

Jeho malá bojovníčka. „Kamkoľvek, ak ma vezmeš so sebou,“ zašepkal jej do ucha a Opal ich premiestnila na chladné pláže Islandu.

 


 

57 komentářů:

  1. Děkuji za perfektní kapotolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, docela jsem se zasmála, jak je převezli😂 Moc děkuji za další kapitolu a těším se na další pokračování💞💞

    OdpovědětVymazat
  3. Super , ďakujem za kapitolu.
    Denisa

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za další úžasnou kapitolu. Úžasně jsem se bavila :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektná kapitola, super som sa zabavila 😄👌👌👌

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji, Alexa. Bude to ještě jízda! ��
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  9. Hezky je převezli. Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolku 🥰 veľmi ma pobavila 🥰 teším sa na ďalšiu 🥰

    OdpovědětVymazat
  12. Ďakujem za skvelú kapitolu a teším sa na pokračovanie 🙂

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem za skvelú kapitolu.☺️

    OdpovědětVymazat
  16. Krásne som sa pobavila. A teraz, ako to všetko dopadne v realu. Díky Alex a moc sa teším na pokračovanie🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  17. Ďakujem za skvelú kapitolu😍👍

    OdpovědětVymazat
  18. Pekne ich dobehli😁👍… ďakujem za ďalšiu kapitolu🙂

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem za skvelú kapitolu ☺👍

    OdpovědětVymazat
  20. Skvěle sehraná scénka. Moc jsem se pobavila. I útěk se jim podařil. Jen se teď bojím, aby se navzájem od sebe nedrželi dál. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  21. Super,dobře jsem se pobavila,pěkně je doběhla jen co je pravda. No těším se na pokračování, jak se toto vyvrbí. 🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  22. To bylo mazané...Moc děkuji za skvělou kapitolu 💜

    OdpovědětVymazat
  23. :) Super, tak se dostaly z ostrova už se těším co bude dál. Moc děkuji za novou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  24. Jak dlouho holky zůstanou na ostrově? Děkuju

    OdpovědětVymazat
  25. Ďakujem za skvelé pokračovanie. GabiM

    OdpovědětVymazat
  26. Tohle mě hodně pobavilo 😂😂. Ale jako bude dál? Moc ti děkuji za další super kapitolu, Alex.

    OdpovědětVymazat
  27. Mockrát děkuji za další skvělou kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Šikovní manipulátori 😄😄😄. Škoda, že sa nedohodli. Ďakujem za super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  29. Vau, veľmi zaujímavo si to vyriešila. 🙂 super sa to číta. Tvoje knihy sú ako droga. Ďakujem krásne a obdivujem tvoju fantáziu. 🙃

    OdpovědětVymazat
  30. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat