čtvrtek 2. prosince 2021

Vykúpenie z temnoty 58

 



Jewel zobudil detský plač. Okamžite uprostred noci vystrelila na nohy, ale než sa dostala do vedľajšej izby, plač ustal. V pohodlnom kresle našla Drakea tíšiť ich dcérku, ktorá sa pokojne uvelebila v jeho náručí.

„Pokojne spi. Postarám sa o ňu,“ zašepkal.


Nebola si istá, či ho chce poslúchnuť. Ona spánok nepotrebuje, ale on vyzeral, že by mu pár hodín prospelo.

Drake sa jemne usmial. „Je to v poriadku. Vyspi sa. Zajtra nás čaká menší výlet.“

„Výlet?“ zopakovala podozrievavo.

„Večera o šiestej. Máš ešte tie roztomilé modré šaty? Je načase ich znovu prevetrať.“

Jewel si nebola istá, čo si má o tomto vyhlásení myslieť. „Kam ideme?“

„Prekvapenie.“

Pri jej šťastí ju zavrie niekde v pivnici. „A malá?“

Drake láskyplne pozrel na dcérku. „Pôjde s nami.“ Aj keď má len pár týždňov, Opal sa už naučila sedieť a držať v ruke predmety. Spoločnosť jej vadiť nebude.

Jewel stále nemala najlepší pocit, ale vrátila sa do spálne a zaspala. Čo už len môže mať Drake v pláne?

 

 

 

Jewel sa asi minútu krútila hlava po tom, čo ich Drake premiestnil priamo na nebesia. Malú Opal mali v praktickom kočíku a dieťa sa zvedavo obzeralo po chumáčoch obláčikov a nadrozmerných budovách všade naokolo.

Drake ich zaviedol do siene najvyšších anjelov, kde medzi stĺporadím našli pripravený stôl prehýbajúci sa pod záplavou jedla. Osvetľovalo ho niekoľko fakieľ s praskajúcim ohňom. Na masívnych stoličkách už sedela dospelá Opal s Heliom a potichu sa zhovárali. Len čo ich uvideli, Opal vyskočila a objala matku. Drake zatiaľ odstavil kočík pri okne, aby malo dieťa čo obzerať. Potom sa zvítal s Heliom a Opal.

„Takže tu pracuješ?“ nadchýnala sa Jewel nebeskou nádherou.

„Áno. Toto je najvyššie oddelenie nebeskej hierarchie a nad ním sú už len archanjelske tróny.“ Nadýchol sa. „Na dvoch z nich momentálne sedia Carys s Juliusom.“

Jewel prekvapene nadvihla obočie. „Obaja?“

Prikývol. „Carys zasadla len nedávno, po tom čo sme sa vrátili z ostrova.“

„Moja dcéra vládne nebesiam?“ Jewel tomu stále nemohla uveriť. K akej rodine sa to dopracovala? Len pár rokov dozadu bola na ulici a dnes je matkou vládkyne nebies, dvoch cestovateliek v čase, manželkou najvyššieho anjela a čoskoro bude Opaliným manželstvom spríbuznená s najvyššími kráľmi upírov. S akou karmou sa to narodila?

Obrovské dvojkrídlové dvere sa znovu otvorili a do siene vošli poslední hostia – Carys, Julius a Kaden. Carys bola rovnako neznalá toho, čo ju dnes čaká. Keď zočila matku, od radosti vykríkla a rozbehla sa k nej. Kaden sa tiež objal s každým koho uvidel a chvíľu sa hral s malou Opal, ktorá sa pri ňom veselo smiala.

Carys so slzami v očiach pozrela na Juliusa a Drakea, ktorí sa stretli v jednej miestnosti a zatiaľ sa nepokúšali navzájom zabiť.

Démon a anjel sa opatrne k sebe priblížili. Dvaja najmocnejší muži terajšieho systému. Na sekundu si pozreli do očí, potom sa uvoľnili, podali si ruky a bratsky sa objali.

Carys s Jewel sa takmer rozplakali úľavou. Opal s Heliom si tiež vymenili spokojné pohľady a nakoniec sa všetci posadili za jeden stôl, aby mali prvý raz v histórii spoločnú, pokojnú večeru. A keďže už nikomu nemuseli nič tajiť, rozprávali sa o nových plánoch na systém vlády nebies, možných adeptoch na najvyšších anjelov, vysvetlili Jewel ako všetko funguje a Drake pridal niekoľko vtipných skúseností za tie roky vo svojej pozícii.

Carys pod stolom vďačne stisla Juliusovu dlaň a on na ňu spokojne mrkol. Vrátil jej otca a to pre ňu znamenalo viac, než by dokázala slovami vyjadriť.

Bolo dávno po polnoci, keď sa u všetkých prejavila príjemná únava. Malá Opal pokojne zaspala a Kaden sa s ňou veselo prešiel po okolí. Jewel bolo hneď jasné, že ju považuje za svoju malú sestričku. Možno by nebolo na škodu sa časom tiež presťahovať do Londýna, aby to mali blízko ku Carys s Juliusom. Musí to neskôr navrhnúť Drakeovi.

Opal s Heliom sa rozlúčili prví, aby sa stihli pripraviť na svoj mesačný pobyt na Hyperborey. Premiestnili sa naspäť na najvyšší dvor, kde napäto čakajúcich vládcov upokojili, že kríza je zažehnaná.

Carys sa dlho objímala s Drakeom. Najvyšší anjel bojoval s emóciami, keď ju držal pri sebe a prisahal si, že ju nikdy viac neopustí. „Je to dobrý muž,“ zašepkal Carys do ucha. „Má svoje muchy, ale si preňho všetkým. To je vzácny dar.“

Carys naňho prekvapene pozrela. „Takže ti nevadí, že ja a Julius...“

Drake sa pousmial. „Mala by si mu povedať, čo cítiš. Stále sa bojí, že nie je hodny tvojej lásky.“

Zovrelo jej srdce. Čo ako mu tie slová chcela povedať, vždy sa jej zasekli v hrdle.

Drake ju pohladil po vlasoch. „Máte čas. Obaja. Prakticky večnosť. Ale neurob z neho len svojho kolegu, dobre? Zaslúžite si viac.“

So slzami v očiach prikývla. „Vrátiš sa na svoju pozíciu?“

„Nie hneď. Jewel a malá ma potrebujú viac. Julius mi schválil rodičovskú dovolenku než malá pôjde do škôlky. Ale budem na telefóne,“ sľúbil jej. „A samozrejme, obaja ste u nás vždy vítaní. Tak ako Kaden.“

Viac si želať nemohla.

 

 

 

V tú noc Carys a Julius ležali v objatí v posteli a ani jeden nemohol zaspať. Carys v hlave zneli otcove slová. Vedela, že Juliusa čaká dlhá cesta, než sa psychicky zotaví po prakticky stáročiach neustáleho boja. Priložila mu dlaň na bijúce srdce a jeho pravidelný rytmus ju upokojil.

„Hej, myslel som si že dnešok pre teba bude uvoľňujúci,“ šepol Julius do ticha a pobozkal ju do vlasov.

„Bol,“ uistila ho okamžite. „Viac než to. Zo srdca mi spadol obrovský kameň.“

„Tak kde je problém? Cítim, že si napätá.“ Jemne jej začal masírovať chrbát.

Carys sa obkročmo prehupla naňho a sklonila sa nad jeho tvár. Julius ju vyrovnane pozoroval a neprestával ju držať v náručí. „Julius, za svoj život som prišla o všetkých, ktorí mi boli drahí. Nebolo komu povedať, že ich...“ Vzdychla. „Ty vieš, že ťa... že ťa nadovšetko...?“ Nie, nešlo to. Akýsi vnútorný strach jej nedovolil vysloviť tie slová pre prípad, že by sa všetko katastrofálne zvrtlo a ona by zase prišla o niekoho blízkeho.

Julius vzal jej tvár do dlaní. Presne chápal, s čím bojuje. „Ja viem, Carys. Som na tom rovnako.“ To bolo jediné vyznanie lásky, ktorého bol schopný. „Tak ako si ty nikdy nepotrebovala vidieť moju zložku, ja to nepotrebujem počuť pretože mi je to jasné každým dňom z tvojich činov.“

Smrkla. Pobozkala ho na krk a znovu sa uložila vedľa neho. „Nechcem byť bez teba, Julius. Nikdy viac. A nehovorím len o práci. Chcem aby si bol s nami keď Kaden prichádza domov zo školy, keď vyhrá ďalšiu súťaž, pri jeho narodeninách, víkendových prechádzkach v parku a pre všetko na svete... aby si každý večer zaspával po mojom boku.“

Julius sotva veril slovám, ktoré jej vyšli z úst. Nikto ho nikdy nechcel ako súčasť svojho života. Tuší vôbec Carys, ako hlboko ho týmto vyhlásením zasiahla? Ďalší kúsok jeho duše sa zocelil. Pobozkal ju na pootvorené pery. „Nikam nejdem, Carys. Nikam ani len nechcem ísť. Nie bez teba a Kadena.“

S tým dokáže žiť. Usmiala sa a prehrabla mu strapaté vlasy. „To je dobre. Pretože ani my ťa nikam viac nepustíme.“

 

 

 

Jewel s Drakeom pristáli v ich dome a anjel uložil ich vyčerpané dieťa do postieľky, zatiaľ čo Jewel si dala dlhú, horúcu sprchu aby si utriedila myšlienky.

Jej dcéry sú v bezpečí a šťastné. Majú pred sebou plnohodnotnú budúcnosť. Drake sa konečne vzdal svojho hnevu. Ich šialená rodina viac nie je rozpadnutá. Kedykoľvek sa jej zachce, môže uvidieť Carys s Juliusom a Kadenom, alebo Opal s Heliom. A aj jej budúcnosť je odrazu... nekonečná. Nebude starnúť, nemá vymedzený čas na tejto planéte. Jej možnosti sú nekonečné. Môže študovať milión oborov, uvidieť svet a nielen to. Uvidí jeho zmenu.

Ona, ktorá si v puberte od zúfalstva takmer podrezala žily.

Zabalila sa do uteráka a vyšla zo sprchy. V zrkadle stále videla ten istý obraz jednoduchej ľudskej ženy. Stále je to ona.

Ibaže dnes je silnejšia. Dnes sa nebojí a nemusí sa skrývať, pretože vstúpila do sveta, kde má záchrannú sieť u každého nesmrteľného. Ani len nebesia si nedovolia proti nej vystúpiť.

A Drake nad ňou nemá žiadnu moc. Už viac nie.

S istotou, ktorú nikdy predtým nepocítila, vyšla z kúpeľne a narazila na Drakea na chodbe. Anjel sa zastavil uprostred pohybu, keď uvidel jej odhodlaný výraz. K jeho absolútnemu šoku k nemu náhlivo prešla a pobozkala ho. Na chvíľu zabudol dýchať. Sníva sa mu?

Jewel ho uhryzla do pery a pritlačila ho o stenu. „Už nikdy sa mi neopováž klamať,“ zavrčala naňho ako predátor, na ktorého bola premenená. Drake si bol v tej chvíli absolútne istý, že ak sa niekto niekedy odváži šikanovať ich malú Opal v škole, tá osoba sa stane večerou.

„Prisahám,“ zašepkal jej na pery.

Jewel vycerila zuby. „Vždy mi povieš čo sa deje vo svete a v nebi. Aj keby mal prísť koniec sveta.“

Drake zvládol len prikývnuť, pretože jeho najdrahšia manželka mu začala rozopínať košeľu a jeho krv sa dala cestovať z mozgu do nižšie položených partií.

„A Drake?“

Chvíľu mu trvalo pochopiť, že by mal zareagovať. „Hm?“

Jewel ho zubami škrabla na krku. „Toto je za všetok stres, ktorý si mi spôsobil!“ A zahryzla sa. Tvrdo.

Drake vykríkol bolesťou, ale Abby si zrejme dala záležať, aby ju naučila podstatné a po niekoľkých sekundách sa bolesť zmenila na rozkoš ako mu do krvi vstrekla endorfíny. Drake ešte nikdy nebol uhryznutý upírom a bohovia, prišiel o veľa! Pritiahol Jewel k sebe a zastonal.

Upírka si vzala približne dva deci krvi, ktoré jej dodali obrovské množstvo energie. Zdá sa, že najvyšší anjel je zároveň kvalitnou nabíjačkou. A jeho krv chutila ako ambrózia. Odtrhla sa od neho a zvodne si oblizla pery. Drake na ňu hľadel s poloprivretými očami.

Jewel sa spokojne sa usmiala a pritiahla ho k sebe za pás nohavíc. „Nemysli si, že je všetko zabudnuté, ale som ochotná jednať.“ A stiahla z neho opasok. S výzvou v očiach ho nadvihla na jednom prste. „Cítiš sa na dobrodružstvo, ó veľký anjel?“

Drake zaváhal na jedinú sekundu. Vedel veľmi dobre, že tým opaskom skončí dnes priviazaný o posteľ. Tiež vedel, že Jewel stále testuje jeho hranice. Jeho kontrolu a ochotu vzdať sa jej.

Nuž, čo neurobí pre obnovenie vzťahu? Vzal ju za ruku a nechal sa odtiahnuť do spálne.


57 komentářů:

  1. Děkuji za skvělou kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní, děkuji moc Alex, za skvělou kapitolu💖💖

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za další úžasnou kapitolu :-) Barvičky se Ti moc povedly, příjemně se na ně kouká :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za kapitolu. Je skvelé čítať ako príbeh vrcholí a všetko sa obracia k dobrému ❤

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za skvělou kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem ráda, že je vše na dobré cestě a Drake šel do sebe, aby získal svojí rodinu zpět. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem za skvelú kapitolu 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Moc děkuji ,za super kapitolu. 🥰🥰🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  12. Alexa veľmi pekne ďakujem, ako vždy pripravila si nám úžasnú kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  14. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  15. Perfektné. Moc ďakujem za ďalšiu super kapitolu a teším sa na ďalšiu 🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  16. Moc děkuji za další skvělou kapitolu ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  17. Krása! Děkuji, Alexa. ❤️
    Tinka

    OdpovědětVymazat
  18. Díky moc za další super pokračování.

    OdpovědětVymazat
  19. Je to skvelé ako to konečne všetkým pekne klape…Ďakujem za ďalšiu kapitolu🙂

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem opravdu moc ráda, že se aj Drake umoudřil. Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  21. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Opět skvělé. Moc děkuji za další super kapitolu, Alex.

    OdpovědětVymazat
  23. No konečně Dostal Drake rozum

    OdpovědětVymazat