pátek 2. června 2023

Rozpoltení 6

 


Cami zliezla po rebríku do podzemného sadu. Stromy naďalej veselo rodili pod špeciálnymi lampami a v prísne udržiavanom prostredí s predpísanou vlhkosťou a teplotou. Niekoľko pestovateliek jej zamávalo na pozdrav. Odtrhla si čerstvé jablko a prešla do kontrolnej miestnosti na opačnom konci sadu. Z kruhovej pozorovateľne mohla vidieť pripravovanú úrodu zemiakov, paradajok, uhoriek a čoskoro hotovú úrodu tekvíc a vodného melóna.


„Aké sú hodnoty vlhkosti?“ bola jej prvá otázka.

„Už prestali kolísať.“ Hlavná poradkyňa pre pestovanie – Sarah, šesťdesiatnička s neskonalou pozitivitou v tvári, jej podala ručne nakreslený graf. Kedysi učila na univerzite v Palestíne a nebyť nej, sotva by sa najedli. „Aj teplota sa zdá byť stabilná.“ Usmiala sa. „Tvoje stroje fungujú.“

Cami si prezrela papiere a krútila hlavou. „To nie sú moje stroje. Všetko postavili inžinieri.“

„Iste, iste. Ty si predsa nestrávila celé dni kreslením plánov a výpočtom konštánt, o ktorých som v živote ani len nepočula. Dieťa zlaté, neviem kde ťa vychovali, ale začni byť trochu samoľúba, áno?“

Mladšia žena sa zasmiala a vrátila jej grafy. „Ak to takto pôjde ďalej, mohli by sme uvažovať o rozšírení sadov. Máš nejaké nápady?“

Oči starej ženy zažiarili. „Že sa pýtaš! Pšenica, mrkva, papriky, mám celý zoznam!“

Nuž, bude ho potrebovať, ak majú naďalej prijímať nových členov. „Pozhováram sa o tom s Jamilou.“

„Dievča, potrebuješ iného koníčka, než sa vŕtať v strojoch a v ľuďoch,“ kritizovala ju Sarah.

Cami zagúľala očami. „Prečo? Baví ma to.“

„Už si niekedy počula o sexe? Aj to je sranda. Spaľujú sa pri tom kalórie.“

Doktorka krútila hlavou. „Sme uprostred ženskej komunity a ja som si už overila, že nie som orientovaná týmto smerom.“

Sarah zaiskrili oči. „Aj keď by ma neskutočne zaujímalo ako si to zisťovala, dopočula som sa, že medzi našimi novými hosťami sú celkom chrumkavé exempláre.“

„Chrumkavé exempláre? Máš slovnú zásobu pubertiačky!“

„A ty si ako starena!“ pohoršovala sa Sarah.

Cami sa s ňou skutočne nemohla hádať. Vždy keď sa do toho pustila, slovný súboj prehrala. „Ale aspoň mi nehrozia pohlavné choroby,“ uškrnula sa.

„Kondóm, drahá. Som si istá, že tu ešte nejaké máme. Mám ti ukázať ako sa používa? Práve nám dozrel prvý banánovník, veľmi anatomické ovocie.“

Mladá žena rozhodila rukami. „Vzdávam to!“

Sarah sa dobrosrdečne zasmiala. „Ja viem že svet je škaredý, drahá. Ale to neznamená, že si nemôžeš dopriať malé radosti života.“ Vzala ju za ruku. „Neupracuj sa k smrti, dobre?“

Ach, kiež by... „Budem v poriadku.“ Rozlúčila sa a vyšla naspäť na vzduch. Jamila bola ako obvykle vo svojej pracovni, ktorú si privlastnila od bývalého starostu dediny. Robila komplikované výpočty prídelov jedla a vody, filtračných kapacít a energetickej spotreby.

„Cami, už som si myslela, že si zabudla,“ privítala ju s úsmevom. „Ako ide pestovanie?“

Cami jej dopodrobna opísala situáciu, doporučila niekoľko postupov a stratégií, potom sa presunuli na vážnejšiu tému.

„Budem potrebovať viac vybavenia,“ začala Cami. „A súčiastok.“

Jamiline oči potemneli. „Máš zoznam?“

Podala jej zdrap papiera. „Väčšina z nich sa dá získať z bežných domácností, ale niektoré sú veľmi špecifické. Ideálne by bolo znovu nájsť veľkoobchod s týmito materiálmi.“

Vodkyňa dediny chvíľu premýšľala. „A čo pripojenie na internet? Počítače?“

To je ďaleká budúcnosť. „Ešte stále nemáme dokončené obranné prostriedky. Internet je kapitola sama o sebe. Stúpajú nám energetické nároky. Musíme transformovať ďalšie chodníky a pripojiť nové generátory.“

Toľko vymožeností, o ktoré svet prišiel... „Pošlem pár ľudí do terénu,“ sľúbila jej.

„Ďakujem.“

„Čo naši noví hostia?“ zmenila tému. „Nejaké novinky?“

Cami sa usadila pohodlnejšie. „Zatiaľ sa o nič nepokúsili. Sekajú dobrotu.“

„Majú podozrenie o tom, čo sa tu deje?“

„Ak áno, nedávajú to najavo. Je medzi nimi niekoľko inžinierov, ale ešte si len overujeme ich schopnosti.“

„A chlapík čo nám trénuje ženy? Ako to s ním vyzerá?“

Cami vyvrátila oči k nebu. „Nerada to priznávam, ale vie čo robí.“

Jamila potlačila vševediacky úsmev. „Je naňho pekný výhľad, nemám pravdu?“

Cami sa pohoršene zamračila. „Nezačínaj aj ty. Vpustíme si sem väčšie množstvo chlapov a hneď sa idete všetky zblázniť,“ sťažovala sa.

Staršia žena sa lakťami oprela o stôl. „Sexualita nejde celkom vypnúť,“ poučila ju.

„Mám posunúť vibrátory na rebríčku priorít, ktoré potrebujeme zabezpečiť?“

Jamila sa veselo zasmiala. „Začínam mať pocit, že máš s mužmi väčší problém než ja a to je čo povedať. Kto ti ublížil, dievča?“ priateľsky jej zovrela dlaň.

Cami uhla pohľadom. „Nie je to tak, ako si myslíš. Nikto sa ma nikdy nedotkol proti mojej vôli.“ Skúšali to, ale výsledkom boli zlomené kosti a... iné časti tela.

„Bola si utláčaná?“ tipla si Jamila druhú najpravdepodobnejšiu možnosť.

Svetlovlasá žena sa hystericky zasmiala. Mohla by písať eposy! Pokrútila hlavou a zmenila tému. „Potrebujeme vedieť viac o tých nadprirodzených silách, ktoré sa údajne objavujú v oblasti.“

Jamila hneď zvážnela. „Veríš tomu? Nadprirodzeným silám?“

Smiešna otázka. „Nad Európou lietajú obrie mestá. Po svete behajú Jazdci apokalypsy a anjeli. Myslím, že debata na túto tému je už dávno bezpredmetná.“

Pravda. Jamila si vzdychla, unavená z posledných dní. „Pokúsim sa niečo zistiť od obchodných partnerov. A teraz mi povedz o nadchádzajúcej úrode.“

 


Kým bola Cami u Jamily, Ash ukončil posledný tréning dňa a vrátil sa do prideleného príbytku. Stále sa mu čosi nezdalo na tom podivnom námestí, ale nedokázal prísť na to, o čo ide.

Vnútri ho už čakali jeho bratia, pripravení uskutočniť veľmi riskantný kúsok. Pochytali sa za ruky a uvoľnili časť svojej moci, ktorá ich obostrela. Ich telá spriesvitneli, až sa stali neviditeľnými. Svetlo sa cez nich však stále lámalo neprirodzeným spôsobom, preto museli konať opatrne. Vykĺzli z príbytku a ukrývajúc sa v tieňoch zamierili k nemocnici. Paulovi sa podarilo zistiť kde Cami býva a Ash nemárnil časom. Dostal sa do budovy pre medicínsky personál a spolu so Stanom a Levom sa zastavili pred dverami na najvyššom poschodí.

„Myslíte si, že má vnútri nástražné systémy?“ nadhodil Stan.

V tejto chvíli museli počítať so všetkými možnosťami. Znovu sa pochytali za ruky a na malú chvíľu sa stali nehmotnými, kým prešli dverami a objavili sa vo svojej ľudskej forme uprostred neveľkej miestnosti slúžiacej ako kuchyňa, jedáleň a obývačka v jednom. Steny boli ošúchané a zúfalo potrebovali premaľovať, ale okrem skromného výzoru sa všetko zdalo byť čisté a udržiavané. Cami mala vnútri jednoduchý drevený stôl s tromi stoličkami, kuchynský pult, malú platňu na plyn a umývadlo na pumpovanú vodu. Na policiach sa kopili hordy papierov a kníh.

Vo vedľajšej miestnosti stála jednoduchá posteľ, teda vlastne len niekoľko priční na zemi s matracom, a na okne sa solárne nabíjali baterky a jedna lampa. Pripojená kúpeľňa bola ešte skromnejšia. Sprcha bola opäť len na pumpovanú vodu a pozostávala z jednej úbohej ružice a pri toalete stálo niekoľko nádob s vodou do nádržky.

„Rozhodne si nežije kráľovsky,“ poznamenal Lev, keď všetko zhodnotil.

„To už dnes nikto,“ zamrmlal Ash, zvláštne dotknutý spôsobom života, ktorý Cami vedie. Prstom prešiel po mechanizme okolo vstupných dverí. Tvorilo ho niekoľko ozubených koliesok, kladiek a špagátov. Ak správne pochopil, pokiaľ niekto otvorí dvere nesprávnym spôsobom alebo ich vylomí, spustí reťazovú reakciu vedúcu pravdepodobne k predpotopnému alarmu.

„Medicína asi nie je jej vášeň,“ zamyslel sa Stan, ktorý sa prehrabával v jej knihách a náčrtoch. „Pozrite sa.“

Ash si od neho vzal nákresy rôznorodých zariadení na filtráciu a distribúciu vody. Celé poznámkové bloky mala popísané vzorcami alebo návrhmi technológií, z ktorých niektoré rozoznali ako súčasť stavieb. „Inžinierka každou bunkou. Ako asi skončila na medicíne?“ premýšľal.

„Z nudy?“ tipol si Lev.

Ash o tom nebol presvedčený. Cami sa mu nezdala impulzívna. Ak niečo robí, robí to s jasným cieľom. V tom majú niečo spoločné. On tiež. Preto je dnes tu.

„Možno na medicíne nikdy nebola,“ nadhodil Stan. „A je len dobrá klamárka.“

Aj keď to Ash nerád priznával, je to viac než možné.

Camin drobný byt prehľadávali ďalšiu hodinu a zabudli na čas. Takmer vyskočili z kože, keď v zámke zarachotili kľúče. Ash okamžite zatiahol svojich druhov do malej spálne, aby mali pár sekúnd k dobru na zneviditeľnenie.

Cami otvorila dvere a deaktivovala komplikovaný systém ktorý chráni jej malé obydlie. Zdala sa byť unavená. Povzdychla si a zhodila zo seba obnosené šaty. Z malého šatníka vyhrabala uterák a zamierila do kúpeľne. Nenamáhala sa zavrieť dvere v mylnom domnení že je sama, zatiaľ čo traja archdémoni sa krčili v rohu spálne a prosili mocnosti o to, aby neboli odhalení.

Cami sa zbavila spodného prádla a Stan v tej sekunde zapchal Ashove ústa vlastnou dlaňou.

Mladá doktorka mala na pravej strane podbruška škaredú jazvu po bodnutí.

„Ani muk!“ šepkal Stan Ashovi do ucha.

Ash sa triasol mocou, ktorá v ňom vírila. Nedokázal si pomôcť. S očami upretými na jazvu sledoval ako si Cami dáva rýchlu sprchu. Bolo na nej badať podvýživu – brucho mala príliš ploché, rebrá viditeľné. Boky a hrudník boli zrejme svojho času plné, ibaže tentoraz zapadali so zvyškom postavy. Všetkých troch démonov pichlo pri srdci.

Cami vyšla zo sprchy a ešte mokrá sa postavila pred malé zrkadlo nad umývadlom. Chvíľu na seba hľadela, akoby sa nespoznávala.

S Ashovou mocou sa niečo dialo. Bola aktívnejšia než bežne. Načahovala sa po Cami neviditeľnými chápadlami, ale nechcela jej ublížiť. Naopak. Chcela sa dotknúť. Skúmať.

Lev so Stanom neveriacky sledovali Ashov boj o kontrolu nad sebou samým. Démon sa vytrhol z ich nanajvýš pevného zovretia a vo svojej neviditeľnej forme sa postavil tesne za Cami. Ľudská žena si presušila vlasy uterákom a naďalej sa pozorovala v zrkadle s výrazom zvláštnej kapitulácie. Z oka sa jej vykotúľala jediná slza.

Ashova moc bola mimo jeho kontrolu. Načiahla sa po Cami a uzavrela ju v objatí.

A Cami zareagovala. Zalialo ju teplo a na chvíľu mala pocit, že sa jej niekto dotýka, že nie je sama. Zaklonila hlavu a zastonala. Nikto netuší, ako dlho sa jej nikto nedotkol. Ako dlho snívala o obyčajnom objatí.

Ash pootvoril pery. Jeho bratia sa ani nepohli.

Cami sa znovu pozrela do zrkadla a zvrieskla.

Ash sa v momente stiahol keď sa v panike otočila a pritisla si uterák k telu.

Cami to videla len na sekundu, ale prisahala by, že v zrkadle za ňou niekto stál. Akási temná postava. Desivá postava s pokrivenou tvárou. Pretrela si oči a vykotúľalo sa z nich viac sĺz. „Stáva sa z teba blázon, Cami,“ hovorila sama sebe.

Ash, Lev a Stan len neveriacky pozerali, ako sa mladá žena dopotácala na svoj matrac, schúlila sa do klbka a v sede sa začala pohupovať dopredu a dozadu ako vystrašené dieťa.

Ash sa k nej chcel priblížiť, ale bratia ho zastavili. Jeho moc stále nebola plne pod kontrolou, ale aspoň sa nepokúšala ju obťažovať. Nechal sa odtiahnuť naspäť do ich príbytku a z mysle mu neschádzal obraz na smrť vydesenej Cami.


45 komentářů:

  1. Děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za úžasnou kapitolu 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Je mi Cami líto... Těším se, až se dozvíme víc. Děkuji moc za pokračování 🤩

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za další kapitolu, Jsem si jistá, že se dozvíme co se Cami stalo, ale stejně mi to vrtá hlavou.💓

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za další úžasnou kapitolu a těším se na pokračování 🥰

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za krásnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je skvělá kapitola. Jsem moc zvědavá na pokračování

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍 jsem zvědavá jak to bude pokračovat mezi Cami a Ashem 🤔😊

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuji za novou kapitolu ♥️

    OdpovědětVymazat
  11. Chúďa, co ta má za sebou. Nemůžu se dočkat vysvětlení. Moc děkuji Mirus

    OdpovědětVymazat
  12. Na Cami som hrozne zvedavá. Ďakujem za suprovú kapitolu a moc sa teším na pokračovanie 🥰🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu kapitolu, zaujíma ma ta Camina jazva, či je príčina toho ze sa bojí dotykov. ❤️😍❤️

    OdpovědětVymazat
  14. Co se Cami stalo? A kdy ti tři zjistí, co se tam děje? Děkuji za další skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  16. Paráda, už len tie tajomstvá. Už sa teším na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  17. Ďakujem za skvelú kapitolu a teším sa na pokračovanie 🙂

    OdpovědětVymazat
  18. Moc děkuji za skvělou kapitolu. 💜

    OdpovědětVymazat
  19. Moc dekuji❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  20. Veľmi pekne ďakujem za ďalšiu kapitolu. Som zvedavá ako sa to všetko vyvinie

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuji za krásnou kapitolu. Bobo.

    OdpovědětVymazat
  22. Úžasné, moc se těším na pokračování. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  23. Milada Kostelníková8. června 2023 v 16:09

    Děkuji moc za další super pokračování a korekturu. Už se těším na další část.

    OdpovědětVymazat
  24. Velka vdaka za dalsiu skvelu kapitolu a tesim sa na pokracovanie

    OdpovědětVymazat
  25. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Co má za sebou? Moc děkuji za další super kapitolu.

    OdpovědětVymazat