úterý 18. července 2023

V mene Medúzy!

 


Prečo Abbyn bojový pokrik nebol venovaný len Lilith, ale aj Medúze známej z gréckych príbehov ako nepriateľku dobra?


 

Pretože jej príbeh je úplne odlišný od toho, ktorý je nám prezentovaný. Všimli ste si, že takmer v každej mytológii sú silné a nezávislé ženy démonizované?

 

Je možné, že niekedy narazíte na dievča/slečnu/pani, ktorá bude mať práve hlavu medúzy vytetovanú na tele. Vedzte, že táto osoba si prešla peklom a drieme v nej viac sily než si akýkoľvek muž dokáže predstaviť. Ak sa vám naskytne tá príležitosť, venujte jej objatie.

Pretože Medúza sa stala symbolom všetkých žien, na ktorých bolo spáchané sexuálne násilie.

 

Prečo?

 

Poďme si v krátkosti povedať skutočný príbeh tejto tragickej postavy.

 

Medúza sa narodila ako ľudský potomok mýtických bytostí starovekého Grécka. Mala krásnu tvár a najkrajšie na nej údajne boli jej vlasy. Podľa príbehov zviedla boha morí Poseidona priamo v paláci panenskej bohyne Atény, ktorá bola vysoko urazená a za trest ju premenila na monštrum, ktoré je nám dnes známe – odpornú ženu s hadmi namiesto vlasov, ktorá premieňa mužov na kameň. A potom prišiel penis vlastniaci „hrdina“ Perseus, ktorého neskonalá chytrosť mu umožnila poraziť túto zlovestnú bytosť a odseknúť jej hlavu.

 

Originálny príbeh je však iný. Muži si len radi prepisujú históriu, aj tú vymyslenú. Poseidon Medúzu znásilnil. Nič viac, nič menej. Ako človek mu nemohla odporovať a tak si jej telo vynútil násilím kvôli jej kráse. Aténa však potrestala ju namiesto veľkého boha morí. Pretože vždy sme to my ženy kto zvedie mužov na zlé chodníčky, však? Náš výzor, naše oblečenie, naša samotná existencia.

 

A čo urobila Medúza? Šla na krížovú výpravu, aby sa vybúrila?

Nie. Medúza neurobila nič. Pokračovala vo svojom živote, sama a oddelená od sveta. Nikam nechodila, nič nepožadovala. Ibaže mužom to nestačilo. Urobili si z nej šport. Posielali za ňou výpravy, aby sa ukázalo kto je najsilnejší a kto ju konečne skolí. Jediné čo Medúza robila keď ich menila na kameň bolo, že sa bránila. Neútočila. Bránila. Seba a svoj domov.

 

A tak sa stala symbolom silných žien, ktoré spoločnosť naďalej ignoruje.


Och, bola si znásilnená? A čo si mala na sebe?

OBLEČENIE! MALA SOM OBLEČENIE.

A si si istá, že si mu nedala súhlas a potom si si to len nerozmyslela?

AK SI TO ROZMYSLÍM, TAK MÁ OKAMŽITE PRESTAŤ! NIE SOM STROJ A SOM SCHOPNÁ BOLESTI!

Nemala si vypiť toľko alkoholu.

KEĎ NIE SOM SCHOPNÁ POVEDAŤ NIE, NIE SOM SCHOPNÁ POVEDAŤ ANI ÁNO.

On bol opitý, nemôžeš ho viniť za činy v opitosti.

TAKŽE PREŇHO JE ALKOHOL OSPRAVEDLŇUJÚCI???

Alebo z mojej osobnej radostnej skúsenosti: Tak si mala odísť a on by prestal.

MALA SOM 9. V MIESTNOSTI BOLI TRAJA DOSPELÍ A JA SOM TÁ, NA KTORÚ PADLA ZODPOVEDNOSŤ???

 

 

Ak si myslíte, že to vo svojej poviedke preháňam, dovoľte mi uviesť niekoľko dôvodov, prečo som sa aspoň vo svojom fiktívnom svete rozhodla napraviť, čo tento svet naprávať ani len nechce, nie to aby mal snahu.

 

·      Ročne si ženskou obriezkou prejde 200 miliónov žien a dievčat.

·      Každá štvrtá žena na svete prežila sexuálne násilie.

·   Žiadne lieky nie sú testované na ženách, pretože náš cyklus vytvára príliš premenlivé výsledky. V dôsledku toho častejšie umierame. Pretože niekomu sa nechce robiť komplikovanejšie výpočty.

·      Naše reprodukčné práva sú stále politickou témou v 21. storočí.

·    V Taliansku práve súd uznal, že muž ktorý obťažoval v škole študentku je nevinný, pretože pokiaľ nás neosaháva dlhšie než 10 sekúnd, je to v poriadku a bežné.

·      Nechcem ani len začínať o tom, čo sa deje v Iráne a Afganistane, pretože na to nemám dostatočne silné lieky.

·      Napriek tomu, že vo viacerých krajinách prvého sveta je viac ženských vodičiek, bezpečnostné prvky v autách sú robené na mužské postavy. Pri nehodách preto umiera o 30 percent viac žien než mužov.

·      Gynekológia nepovažuje klitoris za potrebný orgán a neštuduje jeho anatómiu. Jeho poškodenie a strata citlivosti nie sú z medicínskeho hľadiska závažným zdravotným problémom, pretože neovplyvňuje našu šancu plodiť.

·      Prvé výskumy Viagry ukázali, že môže tlmiť menštruačné bolesti a liečiť srdcovo-cievne ochorenia. Hádajte kam výrobcovia smerovali výskum?

·      Ružová daň (pink tax)

·      Andrew Tate. Toto meno ani nepotrebuje vysvetlenie.

·      Menej než 5 percent mužov, ktorí napáchali sexuálne násilie, skončí vo väzení.

·      To, že rodíme v pozícii v ktorej rodíme, je výsledkom úchylky jedného európskeho kráľa a bandy doktorov, ktorí sa cítili pohodlnejšie keď mohli v pohodlí sedieť pred nami.

·      Muži dodnes veria, že naše vagíny strácajú pôrodmi a častým sexom pružnosť/tesnosť.

·      Naša antikoncepcia má v príbalovom letáčiku ako vedľajší účinok smrť. Muži aj medicína sú s tým v pohode. Žiadne dodatočné výskumy sa nekonajú.

·      Pôvodne sa verilo, že vnútro našich vagín, močová trubica a naše maternice nemajú nervové zakončenia a preto je v poriadku do nich rezať. Gynekológia dodnes s týmto faktom pracuje.

·      Môže mi niekto vysvetliť, prečo argument: „A čo urobíš, keď budeš rodiť?“ je dôvodom prečo je normálne nechať nás v bolestiach? Prisahám, ešte jeden zubár mi to povie a idem do basy za vraždu!

·      Hračky ako vysavač, kočík, predmety na pečenie a varenie, šatičky a princezné sú marketované dievčatkám. Vedecké hračky sú vždy v chlapčenskej sekcii.

·      Nie, nie sme viacej emocionálne než muži. Sme viac empatické.

·      Nie, muži nie sú lepší v matematike. V štatistikách vedú ženy.

·      Dvojzávitnicu DNA objavila žena. Nobelovku dostali muži a jej meno sa zabudlo.

·      Výpočty jednej ženy nás dostali na Mesiac.

·      Výpočty pre Alberta Einsteina robila jeho žena Mileva, ktorá tiež prišla s väčšinou „jeho“ teórií.

·      Pri testovaní odolnosti pred prvou cestou do vesmíru sa ženy ukázali ako odolnejšie a lepšie prispôsobené, pretože prešli všetkými testami. Potom sa ozval nemenovaný astronaut, ktorý tvrdil že je smiešne aby nejaká hlúpa žena šla do vesmíru a tak šiel hore on. Ktorý testami neprešiel. Medzi tými testami boli napríklad zásahy elektrickým prúdom.

·      Prvou režisérkou na svete bola žena. Nikto si nepamätá jej meno.

·      Celý priemysel estetickej medicíny je postavený na tom, že máme nenávidieť naše telá, ktoré sa vyvinuli tak, aby nám čo najlepšie pomohli prežiť.

·      Z nejakého dôvodu je vždy naše oblečenie problémom, prečo sa muži nevedia kontrolovať, ale ich nedostatok kontroly je považovaný za normálny jav.

·      V drvivej väčšine krajín neexistuje legálny pojem znásilnenie zo strany manžela. Pokiaľ je to manžel, má právo na sex. Právo. Akoby sme boli majetok.

·      Z nejakého dôvodu je pre našu spoločnosť úplne normálne, že dospelý chlap nevie variť, prať, vešať prádlo, upratovať alebo si prišiť gombík. Čo je normálne na tom, že dospelá osoba nedokáže byť fungujúcim človekom, ale my to musíme ovládať od útleho detstva?

·      Naše brušká, stehná, pozadia a boky sú nazývané problémovými partiami. Neviem čo je problémové na fakte, že mám vnútorné orgány, celulitídu, ktorá je znakom zdravých hormonálnych procesov a tukovú vrstvu na ochranu kostí a tela.

·      Všimli ste si, ako nás chlapi vždy chcú oholené všade mimo vlasov a obočia, zatiaľ čo na nich rastie dažďový prales? Ale áno, my musíme vyzerať ako predpuberálne dievčatká.

·      Podľa výskumov je ideálny preferovaný vek partnerky u mužov 23 rokov. U všetkých. U tridsiatnikov, štyridsiatnikov aj šesťdesiatnikov. Nikdy sa nemení.

 

Mám pokračovať, alebo sme si urobili dostatočnú predstavu? Tých príkladov mám ešte stovky. My všetky máme bezpočet príkladov. Som unavená z tejto existencie ako druhoradý občan. Som unavená z obzerania sa cez rameno vždy keď za mnou niekto kráča. Som unavená z vtipov o tom aké sme harpye, z vtipov o násilí na ženách a obzvlášť z vtipov o znásilnení. Nie sú vtipné. Sú smutné. Hnusné a neľudské. Som unavená z toho, že moje práva sú stále diskusiou v parlamente.

 

Takže áno, všetko toto v mojom fantasy svete zmizne. Aspoň tam budú žiť ženy v mieri a harmónii.

 

A Medúza viac nebude zlou démonkou, ale symbolom sily, odolnosti a spravodlivého boja.

 


24 komentářů:

  1. To co jsi napsala je naprostá pravda. Děkuji ti za ta slova

    OdpovědětVymazat
  2. Pravdivo napísané. Smutná realita dneška. 🙂🤔

    OdpovědětVymazat
  3. Nejhorší ma tom je, že už jsme zvyklé vnímat svět tím podřízeným způsobem.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za velmi zajímavé informace a i pravdivé 😊👍😍

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlas, děkuji! ❤️ Tinka

    OdpovědětVymazat
  6. Sakra smutný a sakra pravdivý. Bohužel

    OdpovědětVymazat
  7. Je to veľmi smutné, že takto tento náš svet funguje. Človek, keď číta tvoju novú sériu, tak si len pomyslí: je to len fikcia, je to len vymyslené,, a ono veľa krát nie. Väčšina z nás si ani nevie predstaviť, aké hrozné skutky sa dejú na ženách, ale podľa mňa každá z nás má nejakú skúsenosť so šovinizmon alebo neprávosťami. Nuž, čo povedať, opakujem sa, ale je to smutné. Takže Alex do toho!!! Daj tým záporákom na papuľu. Aspoň v tomto Tvojom/našom svete. 🙂

    OdpovědětVymazat
  8. Dúfam ,že sa svet raz zmení ako v tvojich knihách

    OdpovědětVymazat
  9. Máš naprostou pravdu.Moc ti děkuji a přeji jen to nejlepší. 🤩💜

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji. Chtělo by to pár změn i v realitě...
    Moc mě mrzí Tvá osobní zkušenost 😞

    OdpovědětVymazat
  11. Je to otřesné a šílené, že ještě ve 21.století toto řešíme.

    OdpovědětVymazat
  12. Milada Kostelníková20. července 2023 v 14:56

    Jenom pravda, souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  13. Súhlasím. Snáď sa raz svet spamätá.

    OdpovědětVymazat
  14. Naprosto súhlasim. Ďakujem Alex.

    OdpovědětVymazat
  15. Realita dnešních dnů - smutná, hnusná a odporná. Můžem si jen přát, aby to zůstalo v těhle hnusobách a nedospělo to k něčemu mnohem horšímu, vzhledem k pohybu obrovského množství převážně osob s penisem, směrem k nám do Evropy. Na ponižování a urážení žen nám bohatě stačí blbečkové našich národností.
    Myslím, že vlastní zkušenost s byť jen s jednou jedinou částí ve výše napsaném, mají úplně všechny ženy.
    Moc děkuji Alex za další super serii!!! Stále doufám, že jednou budu mít možnost si koupit všechny tvoje knihy v tištěné podobě a ve své knihovničce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávam sa, že chudobný jedinec utekajúci pred opresívnym režimom sa nikdy nevyrovná bielemu miliardárovi, ktorý si ako hobby založil ostrov s detskými otrokyňami a urobil z neho dovolenkovú destináciu iných belochov z radov politických a finančných elít. Históriu, bohužiaľ, naďalej píšu víťazi.

      Vymazat
  16. Souhlasím a dekuji❤️🍀

    OdpovědětVymazat