sobota 4. listopadu 2023

Démonova zlodejka 2

 


Nerin sa rýchlo zorientovala v situácii, v ktorej sa ocitla. Príbeh vyzeral takto: archdémon Mammon, ktorý momentálne vystupuje len ako démon Kim, pred miléniami uvidel ako anjeli zbavujú vlastných druhov krídel za rôzne prehrešky. Obsadil tajný ostrov vybudovaný archanjelom Camaelom pre prípad kataklizmy, a transformoval ho na útočisko pre tieto bytosti. Zanechal množstvo tajných symbolov a odkazov, aby sa sem vedeli dostať. Rozsiahly podzemný komplex je plne sebestačný a dokážu ho rozširovať pre nových prišelcov, ktorí však v posledných rokoch prestali prúdiť, hoci nikto nevie prečo. Akoby éra odrezávania krídel skončila.


Padlí anjeli sem prišli zo všetkých končín, niektorí dokonca vytvorili rodinné zväzky a mali potomstvo. Každý jeden z nich mal svoj tragický príbeh. Thea, žena ktorá Nerin starostlivo dávala dohromady, sa rozhovorila o tom, ako odmietla zabiť deti anjelov a ľudí, takzvaných Nefilim. Za to bola potrestaná stratou krídel a skopnutím na Zem v období prvej svetovej vojny.

Nerin bola rada, že môže hrať nemú, pretože to znamenalo že nemusí predstierať, že vie o udalostiach, ktoré jej nič nehovorili. Jej vedomosti o komplexe boli o niečo rozsiahlejšie. Bol postavený pred tisíckami rokov keď archanjeli a archdémoni pochopili, že cykly ľadových dôb a ťažkých záplav sú neúprosné. Podobné komplexy sa nachádzajú na celom svete a Nerin si vybrala tento len pre to, že k nemu jedinému mali presné záznamy a súradnice. Inak by musela pátrať v tomto zlomenom svete a nielenže nehovorí jazykmi, má aj obmedzený čas. Preto zamierila priamo k Filipínam. Keďže všetko bolo postavené archanjelom Camaelom, nachádzajú sa tu aj ním navrhnuté technológie. A jednu z nich Nerin prišla ukradnúť. Po dobrom alebo po zlom. A ani len desivý Mammon ju nezastaví!

 

Kim bol opäť zavolaný na ošetrovňu. Od príchodu neznámej ženy ubehol týždeň a Thea mu pravidelne posielala správy, zatiaľ čo si občas odbehol do sveta ľudí zisťovať novinky. Keď dobehol k súkromnej miestnosti kam ju premiestnili, našiel ju sklonenú nad hlbokou nádobou, celú zelenú a zničenú. Thea ju hladila na chrbte, zatiaľ čo žena dávila.

„Čo sa deje?“ zhrozil sa.

Žena zdvihla pohľad a čosi v jej tmavých očiach ho znepokojilo.

Thea si povzdychla a odniesla nádobu. Pacientka si zatiaľ starostlivo vyplachovala ústa mentolovou vodou.

„Neudrží v sebe žiadne jedlo,“ vysvetlila mu doktorka. „Ani len obyčajný chlieb.“

Kim sa posadil na posteľ ku krehkej bytosti, ktorej osud mu nebol ľahostajný. Nie po tom, čo ju nebesia odvrhli. Vzal jej chladnú ruku do svojej, ale keď ustrnula, pustil ju. „Čo budeme robiť? Je to normálne?“

„U ľudí áno, ale ešte som sa s tým nestretla u anjela. Môže však mať rôzne intolerancie.“ Smutne sa usmiala na mladú ženu a pohladila ju po vlasoch. „Pomôžeme ti, dievčatko. Máš moje slovo.“

Nerin si len hrýzla peru. Ako jej vysvetliť, že rozhodne nikdy nestrávi bežné jedlo? Voňalo a vyzeralo síce krásne, ale kritický stav ich komunity mal vážne následky na jej tele a tráviacom trakte.

„Nateraz jej budem dávať infúzie,“ povedala Thea.

Áno, tie zvládne. Tekutina do žily jej pomáhala. Nadšene prikývla a nastavila ruku. Dostala teda ďalšiu dávku a Kim odišiel. Jej žalúdok sa okamžite upokojil. Bol jej dopriaty odpočinok a súkromie. Po pár hodinách sa však cítila dostatočne silná, aby opäť vstala. Stále bola v bielej jednoduchej košieľke, ale to jej neprekážalo. Nemôže tu ležať celý čas. Je na misii zachrániť vlastných. A zatiaľ ju tu všetci majú za úbohú, bezmocnú obeť. Keby len vedeli, koho si vpustili do svojho útočiska... Keby len archdémon Mammon vedel, že Nerin so sebou nesie poznatok nielen o vojne na nebesiach, ale aj meno zradcu, ktorý zapredal archdémonov a ich snahu chrániť ľudí. Zradcu, ktorý je zodpovedný za všetko, čím si jej ľud musel prejsť. A ak ho niekedy nájde, možno umrie, ale stiahne ho so sebou do večného zatratenia!

Obula si jednoduché šnurovacie topánky a vyšla na chodbu ošetrovne. Nikto ju nezastavil. Mala voľný pohyb. Nikto v nej nevidel hrozbu, ktorú predstavovala. Aké podivné. Celý svet je podivný. Ľudia a iné bytosti v ňom... Všetko je... chaotické.

Označenou chodbou sa dostala von z komplexu, a ocitla sa vysoko na útese nad tentoraz pokojným, šumiacim morom, kde práve vychádzalo slnko.

Ohromene sa potácala až k zrázu, aby uvidela tú nádheru. Východ slnka. Žiarivá, hrejivá guľa osvetlila oblohu a jej lúče dopadli na Nerininu bledú tvár, ktorá sa priam rozžiarila. Jej pokožka sa prebudila a nasávala z neho energiu. Jej srdce si trpko pripomenulo jej drahého otca, ktorý umrel keď bola ešte dieťa, tiež pri snahe pomôcť svojmu ľudu.

Možno to je osudom jej rodiny. Urobiť veľké gesto a umrieť, aby iní mohli žiť. V spomienke na milovaného otca sa poklonila slnku, ako to bolo v jeho kultúre zvykom.

„Krásny pohľad, však?“ ozvalo sa spoza nej odrazu, až zhíkla a zvrtla sa. Usadeného na skale našla Kima, ako ju vyrovnane pozoruje. V očiach nemal kúska ostražitosti.

Hlupák.

Nerin nahodila nevinný úsmev a urobila krok k nemu.

„Cítiš sa lepšie?“

Nemé prikývnutie.

Kima úprimne potešilo, že uvidel ako sa jej vracia farba. Záležalo mu na každom z jeho padlých anjelov, pretože nenávidel že nie je schopný im inak pomôcť. Hoci pomohol vytvoriť nebo a eventuálne aj peklo, a dal vzniku prvým anjelom, prišiel o priveľa moci a spomienok aby mohol čokoľvek zastaviť. Príde deň keď sa opäť vráti k svojmu starému ja, veril v to, a dovtedy bude len jednoduchým dobrodincom pre padlých okrídlených. Aspoň tak uľaví svojmu svedomiu.

Nerin neverila jedinému slovu, ktoré mu kedy vyšlo z úst. Je to démon chamtivosti a toto pozlátko altruizmu musí mať svoju temnú stránku. Aké krásne, že absolútne netuší s kým má tú česť. Možno je teraz celá otrhaná, vychudnutá a na pohľad bezmocná, ale stále je princeznou.


 

„Ako to vyzerá na vašej strane?“ opýtala sa Nerin, keď sa zakrádala chodbami komplexu. Nastala noc a všetci šli spať, dokonca aj Thea po tom, čo sa uistila, že Nerin je stabilizovaná a relatívne v poriadku. Mammon po ich krátkom stretnutí zmizol nevedno kam a bola tomu rada – s anjelmi si poradí. S archdémonom až tak nie.

„Bez zmeny,“ hlásil jej Niko, ďalší inžinier ktorého si prizvala na pomoc.

„Boli ste spozorovaní?“

„Nezachytili sme žiadne vlny, ktoré by nás odhalili,“ upokojil ju Leo.

Nerin sa dostala cez námestie do obytnej štvrte, kde mal každý rovnaký malý domček s neveľkou záhradkou. V diaľke však videla aj vyššie budovy, pravdepodobne pre viac rodín súčasne. Všetko osvetľovali kryštále nabité mágiou, ktoré dokázali vyvolať fotosyntézu. Na mnohých miestach rástla tráva, ovocné stromy a plodiny, ktoré nikdy nevidela.

„Čo mestá archanjelov?“ Masívne kolosy postavené pred miléniami ako domovy všemocných bytostí sa objavili relatívne prednedávnom a ak by Nerin mala len o kúsok viac sebevražednejších sklonov, šla by vykradnúť tie. Stále to považuje za plán B.

„Nepohli sa zo svojich pôvodných stanovíšť.“

Dobre. V krajom prípade ich upozorní na Mammona a nechá ich hašteriť sa, aby ich zabavila.

„Ako ti je, Nerin? Vyliečili ťa?“ obával sa o ňu Leo.

Povzdychla si. „Som v poriadku.“ Len má problém jesť. Ale to nie je až tak prekvapujúce. „Ozvem sa keď niečo zistím.“

Ukrývajúc sa v tieňoch sa dostala až k najvyššej stavbe vytesanej do kameňa, za ktorou už nebolo nič, len stena jaskyne. Súdiac podľa architektúry by povedala, že sa jedná o pôvodnú štruktúru z dôb archanjela Camaela. Ak niekde uložil technológie poháňajúce celé osídlenie, budú tu.

Vkradla sa dovnútra a ocitla sa prakticky v paláci plnom širokých chodieb, súkromných komnát, miestností na odpočinok, stravovanie, spoločenské akcie a mnoho iných. Zariadenie bolo ladené v jasných červených a čiernych farbách a každý kus nábytku vyzeral pevne a luxusne.

Trvalo jej hodiny dostať sa na najvyššie poschodie, kde ako očakávala našla Mammonove komnaty zaberajúce celú plochu. Spoznala ich podľa jeho špecifickej vône a nemohla uveriť, že si zapamätala takú hlúposť ako jeho nenápadnú, čistú vôňu.

Potichu vošla a zavrela za sebou dvere. Dala sa do prehľadávania, hoci si nebola celkom istá čo chce nájsť. Rozhodne by však pomohlo, keby pochopila Mammonove úmysly.

Prečo je tu?

Prečo sa ukrýva?

Prečo chráni padlých anjelov?

Nakoľko prišiel o spomienky?

Nepredpokladala, že nevie o svojej identite alebo moci. Na to vystupoval príliš sebaisto.

V šatníku našla niekoľko kusov kvalitného oblečenia, v nočnom stolíku zopár komunikačných zariadení a drobnosti na jedenie. Čo ako sa však snažila, nič z toho jej nepomohlo. Keď sa chystala odísť, na chodbe začula kroky. V panike sa rýchlo ukryla pod posteľ a dúfala, že archdémonova moc je dostatočne oslabená, aby ju nevycítil. Hoci vzhľadom k tomu, že ju má za anjela, sa nemusela obávať.

Mammon vošiel do svojich komnát a nevyzeral, že by ju vôbec zaznamenal. Zamkol dvere a začal sa prezliekať.

Nerin sa pod posteľou červenala, ale nedokázala od neho odtrhnúť pohľad. Mal hladkú, mierne hnedastú pokožku a pod ňou pevné svaly. Čosi v jej vnútri chcelo pohladiť tú príťažlivú hruď.

Zlá, zlá Nerin! karhala sa. Pre to si sem neprišla.

Mammon sa prezliekol do odlišných handier a k jej radosti stlačil panel na stene, ktorý sa otvoril a odhalil tajnú chodbu. Oči jej v momente zaiskrili. Počkala niekoľko minút a počúvala, až si bola istá že kamkoľvek chodba vedie, Mammon je ďaleko a nevšimne si ju. Normálne by toľko neriskovala, ale toto nie je normálna situácia. Tlačí ju čas.

Vysúkala sa spod postele a stlačila panel, pripravená na boj keby si ju démon všimol. Našťastie sa tak nestalo a ona vošla. Dvere sa za ňou automaticky zavreli, ale aj z druhej strany mali rovnaký mechanizmus. Kráčala mierne nadol, až sa ocitla v kruhovej miestnosti s niekoľkými veľkými obrazovkami a tlačítkovými panelmi.

Táto technológia jej už nebola cudzia. „Našla som centrálu!“ zahlásila nadšene a aktivovala hlavné ovládanie.

„Kde?“ vyzvedal Leo.

„V tajnej chodbe pod Mammonovými komnatami.“ Stačilo niekoľko príkazov a dostala sa k schémam celého komplexu. „A vidím aj generátory!“ Už dávno nepocítila takú nádej ako v tejto chvíli. „Dokonca sú nepoužívané!“ Chcelo sa jej plakať radosťou. „Ani si nevšimnú, keď si jeden vezmeme.“

Na druhom konci nastalo víťazné objatie.

„Už len nájsť spôsob ako sa k nemu dostať.“ Pretože podľa tohto nákresu sa nachádza hlboko v chodbách, kde bežní obyvatelia nemajú prístup.

Nerin si uvedomila, že táto centrála tiež nie je slepá cesta a chodby sa rozvetvujú. Zdá sa, že ju čaká podzemná turistika. Nateraz sa však uspokojila s objavom a vrátila sa naspäť, hrať hlupučkú a nemú chudinku.


39 komentářů:

  1. Moc děkuji za další kapitolu. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za super kapitolu.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelo napísanú kapitolu. Som zvedavá čo ešte nájde. 💖💖

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za krásnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za další skvělou kapitolu 🙂 to jsem zvědavá, kdy jim dojde, že není anděl...

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za kapitolu a moc som zvedavá na ďalšie pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem zvědavá, kdy ji odhalí. Děkuji za kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem za skvelú kapitolu a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  10. veľmi pekne ďakujem a teším sa na pokračovanie

    OdpovědětVymazat
  11. Moc děkuji za skvělou kapitolu a těším se na pokračování 😊

    OdpovědětVymazat
  12. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuji za výbornou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  14. Proč ji považují za anděla? A kdo je Nerin a její lid? Moc děkuji za další super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  15. Milada Kostelníková14. listopadu 2023 v 22:25

    Děkuji moc za další super kapitolku.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji za další kapitolu 😁😁😁

    OdpovědětVymazat