neděle 24. prosince 2023

Démonova zlodejka 12

 


Krásne sviatky všetkým mojim drahým čitateľkám (a žeby aj čitateľom?) kdekoľvek na svete sa nachádzate :-) dúfam že ste všetci v kruhu svojich milovaných, v teple a s množstvom dobrého jedla (a alkoholu). 

Mammon oznámil padlým anjelom, že sa na nejaký čas vzdiali, čo pre nich nebolo nijako prekvapivé. Boli zvyknutí, že ich patrón niekedy nebol doma celé mesiace. Ešte nebol pripravený povedať im celú pravdu. Potrebuje byť ich ochrancom pre prípad, že by ich objavili nebesia.


Nerin naňho čakala na útese, presne tak ako deň predtým. Vtedy si mysleli, že sa lúčia navždy. Aké prekvapivé sú cesty osudu...

Bosorka mala na sebe ďalší modro-fialový overal s chráničmi a pevnými topánkami. Mammon začínal vnímať určité vzorce, ktoré sa u nej objavovali - napríklad špecifické švy a lemy. Nerin mu ochotne sľúbila, že predvedie všetky verzie, ktoré má k dispozícii. Súdiac podľa rumenca, ktorý sa jej objavil na lícach, predpokladal, že nie všetky verzie sú vhodné pre verejnosť.

“Pripravená?“ opýtal sa a krátko jej stisol dlaň.

Odhodlane prikývla. “Kam poletíme?“

Kim roztiahol krídla. Na sebe mal sivo-modrú róbu z časov dávno minulých, ale cítil sa v nej pohodlne a hlavne mu umožňovala roztiahnuť krídla. Párkrát nimi mávol a zvíril vzduch. Nerin okolo tváre zaviali uvoľnené modré pramene. Svetlé oči jej okamžite zablúdili k drahokamom. Mammon mal nádherné krídla.

„Priamo za Camael,“ odvetil zadumane. Najradšej by šiel za Luciferom, už len pre to, že viac uverí démonovi, ale čas ich tlačí a ak správne pochopil klebety, Cami žije v jednom meste s Asmodeom a občas aj s Leviathanom a Satanom. Pri troche šťastia ich tam neprečíslia archanjeli. „Jej mesto je nad Jordánskom.” Nebude to krátky let.

Nerin si matne vybavila povrchné informácie, ktoré nadobudla z atlasov v jeho knižnici. Zdá sa, že precestujú polovicu planéty. Samozrejme, pre nich je to otázka niekoľkých hodín - Nerinina rýchlosť na žezle presahuje zvuk a Mammon by mal byť ešte rýchlejší.

Spoločne sa vzniesli do výšky, vymenili si spokojné úsmevy a zamierili na západ.

Na ceste ich postretli dve masívne búrky so silnými dažďami, kde si museli vytvoriť magické štíty. Nerin si vydýchla, keď konečne preleteli ďalšie more a už ich čakala len pevnina. Slnko mali v pätách, ale darilo sa im ho predbiehať. Pod sebou cítila energiu zúfalstva a zničenej zeme. Jazdci apokalypsy za sebou zanechávali stopy utrpenia a smrti. Nútila sa to ignorovať. Apokalypsa je neutrálna sila, ktorá reguluje extrémy. To ona aj jej ľud vždy vedeli. Populácia tejto planéty sa to tiež musí naučiť. Navyše, po tom čo sa o nich dozvedela kúsok v nej chápal, že iná cesta neexistuje.

Ako však leteli vpred, jej zmysly zachytili niečo, čo ignorovať nedokázala. Zaliala ju aura čiernej mágie. Vznášala sa nad zemou ako ortieľ a vyrazila jej dych. Spomalila a chytila sa za hruď.

Mammon zaznamenal, že už nie je vedľa neho, a urobil vo vzduchu oblúk, aby sa k nej vrátil. „Nerin? Stalo sa niečo?“ zakričal na ňu cez burácajúci vietor.

Bosorka ukázala pod seba. „Čo tam je?“

Smutne zhodnotil ich polohu. „India. Oddiel nesmrteľných tu už vyše mesiaca bojuje proti silnej jednotke ľudí, ktorí sa usadili v jednom z miest a založili otrocký mestský štát.“

Nerin sa zamračila. Zlietla nižšie. Uvidela zabarikádované mesto, ktoré chránili doslova chápadlá temnoty. Zvnútra sálala len mizéria. Mizéria tisícok žien. Bosorkine citlivé zmysly zaznamenali nerovnováhu, ktorá sa pod ňou odohrávala.

Niekto zotročil ženy.

Ubližuje im.

Tak veľmi im ubližuje...

Zhrozene pozrela na Mammona.

Archdémon vedel, čo cíti. Bol pri tom, keď boli bosorky stvorené. Dostali dar spoznať energie neviditeľné iným druhom.

„Sú to roky, čo začalo Veľké povstanie žien pod vedením Lilith. Boj je v plnom prúde. Toto je ich nepriateľ. Muži, mágia a pohodlie.“

Nerin zovrela päste. Nemusel viac vysvetľovať. Prečítala dostatok ich kníh, aby si vytvorila predstavu o svete, ktorý tu bol. A mala preň iba hnev.

„Nikto nevie čo za mágiu to ľudia objavili a kde sa vzala. Bojujú ako len môžu.“

Och, ale ona to vie. „Pretože to nie je mágia týchto čias,” povedala, akoby to všetko vysvetľovalo. „Sú v tomto boji aj moje sestry?“

Mammon prikývol. „Bosorky boli vždy v čele najťažších bojov a momentálne je toto najaktívnejší front.“ Ďalšie dva sú v strednej Afrike a Severnej Amerike.“

Nerin znovu pozrela pod seba. Tento svet je v troskách a čoskoro možno naveky vymrie. Nemôže sa nečinne prizerať niečomu, o čom zrejme vie najviac zo všetkých prítomných. Chvíľu sa v tichu vznášali nad mestom a Mammon už rozoznal výraz odhodlania v jej tvári. Bol rovnaký ako v deň keď ju našiel s generátorom a keď sa k nemu vrátila so správami o ešte horšej apokalypse, než sa práve odohráva.

„Potrebuješ moju pomoc?“ opýtal sa, poznajúc odpoveď.

„Nie!“ vyhlásila odhodlane. „Počkaj tu na mňa!“

A zatiaľ čo zletela nižšie, archdémon nemal jedinú pochybnosť o jej schopnosti sa o seba postarať.

 

 

Nerin presurfovala vzduchom až nad bojujúce oddiely nesmrteľných, aby pochopila ich taktiku. Bosorky našla hneď – stáli úplne vpredu a držiac malé paličky vytvárali štít pre línie anjelov, ktorí vysielali svetelné lúče k dymovému monštru veľkému ako budova. Bola to akási zdeformovaná humanoidná postava s chápadlami, tvorená štipľavým čiernym dymom, so žiariacimi červenými očami. Stála pred vstupom do mesta a odrážala akýkoľvek útok. Valkýry sa pokúšali s ňou bojovať vo vzduchu, ale padali na zem jedna po druhej. Pozemné jednotky upírok, šeliem a ostatných rás nemali ani šancu vyraziť vpred.

„Moje drahé sestry, prišli ste o žezlá a zostali vám len drobné paličky?“ šepla bosorka smutne. Tento level mágie bol v jej komunite určený deťom, ktoré sa len učili pracovať s mágiou.

Chápadlové monštrum znovu udrelo a bosorky takmer spadli z nôh.

Nerin preletela popred ne, zoskočila zo žezla a zovrela ho ako zbraň. Vyčarovala obrí ochranný štít nad armádou a vyšla z neho, aby sa monštrum sústredilo len na ňu. Za sebou počula krik a varovania, ale nevenovala im pozornosť.

Zaútočili na ňu dva chápadlá, pred ktorými uhla a preťala ich žezlom. Monštru to neublížilo, ale odrezalo ich a chvíľu potrvá kým sa zregenerujú. Sústredene postupovala vpred, až k mestu, kde ju čierny dym priam obalil. Zahnala sa žezlom a znovu porezala monštrum kde sa dalo. Keď sa oslabené stvorenie odtiahlo, dovolila si mrknúť na oddiely nesmrteľných. Ženy všetkých rás, tvarov a farieb pleti boli nalepené na štíte a ohromene ju pozorovali.

Nerin sa zamračila na hradby mesta, kde stálo niekoľko mužov a odriekalo zaklínadlá, aby privolali ďalšie monštrá. Nerin si len odfrkla, natiahla dlaň k zemi a nahlas vyslovila: „Jal!“ v jazyku, ktorý sa len zrodil keď jej predkovia opustili Zem. Zistila však, že už je dávno mŕtvy a teda sa stal jazykom mágie.

Staroveké slovo pre vodu tento živel privolalo z hĺbok zeme. Vlny vody zaplavili okolie mesta a začali špliechať na hradby, bránu a pôdu pod nimi. Nerin ich systematicky posielala do všetkých strán a dymové monštrum sa začalo krútiť v smrteľnom kŕči, až zmizlo nadobro a muži na hradbách, mokrí ako myši, spanikárili. V meste nastal s prvými slnečnými lúčmi čulý ruch. Ľudské zbrane dávno zhrdzaveli a tých pár šípov, čo bolo vystrelených, nepredstavovalo žiadnu hrozbu.

Nerin pustila štít a po niekoľkých sekundách ohromeného ticha a ozval bojový pokrik. Tisícky žien vyrazili k bráne, ktorú Nerin šmahom ruky rozrazila.

Boj skončil relatívne rýchlo. Muži boli spacifikovaní a ako povedal Mammon, vnútri boli zúbožené, zotročené ženy a deti s očami plnými hrôzy. Zdá sa však, že vedeli kto ich prišiel zachrániť, pretože so slzami úľavy sa rozbehli k záchrankyniam, ktoré ich v momente začali objímať, tíšiť a podávali im jedlo, vodu a zdravotnú pomoc.

Nerin však nebola spokojná. Nazúrene sa obzerala a hľadala zdroj sily týchto otrokárov. Zachytila pozornosť istej červenovlásky, ktorá ju spolu s vodkyňou valkýr a čiernovlasou ženou z rodu anjelov nasledovali. Kládli milión otázok, ale nemohla odpovedať. Nerozumeli by jej.

Po dlhšom hľadaní konečne našla budovu, z ktorej cítia utrpenie. Vykopla dvere a ženy za ňou zhíkli. Na desiatkach postelí ležali absolútne zničené ženy a niekoľko mužov, všetci s hadičkami v rukách, ktoré im odčerpávali krv. Tá stekala dômyselným systémom do obrovských sudov pozdĺž stien.

Červenovláska sa zhlboka nadýchla. „Tie sudy sú plné krvi!“

Nerin sa k nim otočila a nevedela, ako artikulovať veľmi dôležitú správu. Ukázala na podlahu a steny pokreslené symbolmi a potom na sudy.

Červenovlasá upírka sa chytila prvá. „Tá krv. Symboly. Kreslili magické symboly krvou.“

Prikývla. Potom naznačila chápadlové monštrum.

„Oni použili krv na vyvolanie tej veci?“

Ďalšie prikývnutie.

„Čo je to za mágiu?“ zhrozila sa valkýra.

Mágia časov minulých. Nerin smutne sklopila oči. „Jal!“ Znovu povolala vodu, tentoraz ale len kvapku do svojej dlane. Nechala ju spadnúť na zem. Voda nie je dostatočne silné riešenie. Zachránila ich len preto, že ľudia sa zľakli a prestali zariekavať. Krv však nezmyje, nie dostatočne.

Bosorka sa sústredila, a zo špičky žezla vytvorila malý hologram molekuly nutnej na prerušenie symbolov nadobro.

„Chlór!“ pomenovala prvok upírka. „Bielidlo! Chceš aby sme zmazali krv bielidlom!“

Nerin si vydýchla. Prikývla a pobrala sa na odchod.

„Počkaj!“ pokúšala sa ju upírka zastaviť. „Kto si?“

Nerin sa len usmiala a na špinavej ulici sa znovu postavila na žezlo. Ešte za nimi príde. Mávla im a zmizla na oblohe.

 


Mammon si podozrievavo premeriaval Nerin, keď k nemu doletela. Videl, čo urobila – videl, ako porazila mágiu, ktorú iní nesmrteľní nedokázali ani definovať.

„Poznáš silu, ktorú použili?“ opýtal sa jej, keď znovu leteli na západ.

Pokrútila hlavou. „Nepoznám, ale učili ma o nej. Zakázaná mágia, čierna ako noc. Využíva krv.“

„Vieš, kto ju mohol ovládať?“

Kiež by. „Prvýkrát sa objavila ešte u kočovných kmeňov na kontinente, ktorý nazývate Afrika. Nevieme odkiaľ a ani ako mohlo niekomu napadnúť ju praktikovať.“

Nádhera. Nielenže majú svoje problémy, ešte sa aj objavuje mágia, o ktorej nikto nikdy nepočul. A dostala sa do rúk ľuďom.

Jeden problém za druhým, pripomenul si.

„Si v poriadku? Neublížilo ti to?“

Nerin sa k nemu v letku otočila a pousmiala sa. Bolo milé, že sa o jej stav zaujíma niekto taký mocný ako archdémon. „Nič mi nie je,“ uistila ho. 


39 komentářů:

  1. Krásne Vianoce aj Tebe prajem. Veľa radosti v kruhu najbližších a priateľov. Veľmi krásne ďakujem za ďalšiu kapitolku.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné svátky plné pohody, pohádek a dobrůtek. Děkuji za skvělou kapitolu. Mirus😙

    OdpovědětVymazat
  3. I tobě sluníčko, přeji krásná a pohodové Vánoce 🌲💕 Děkuji moc za kapitolu💞

    OdpovědětVymazat
  4. krasne pokojne a hlavne zdrave sviatky prajem

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za další nádhernou povídku. Přeji všem nádherné a klidné vánoční svátky, plné pohody, radosti a klidu.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za novou kapitolu ♥️. A přeji krásné Vánoce 🎁

    OdpovědětVymazat
  7. Krásne vianočné ráno. Krasne Vianoce v kruhu vasich najbližších.

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za další skvělou a zajímavou kapitolu 😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  9. Mockrát ďakujem za super kapitolu a moc sa teším na pokračovanie. Prajem všetkým krásne a šťastné Vianoce, plnej pohody a kľudu 🎄🎁✨

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc za další úžasnou kapitolu a krásné Vánoce i Silvestra 🥰😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  11. Dakujem za novu kapitolu a prajem prijemne prezitie Vianocnych sviatkov!

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za krásnou kapitolu a přeji veselé Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakujem za skvelú kapitolu a prajem Krásne prežitie vianočných sviatkov 😊🎄🎁

    OdpovědětVymazat
  14. Ďakujem za kapitolku, tiež ti prajem krásne vianočné sviatky v kruhu rodiny. Aby si každý deň nachádzala vo svojom živote len spokojnosť, lásku, pohodu ale tiež inšpiráciu pre svoje príbehy.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji za další skvělou kapitolu a přeji krásné a pohodové Vánoce 🎄🎁

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji.
    Veselá Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuju moc za další kapitolu a přeji krásné svátky

    OdpovědětVymazat
  18. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že jsi prožila krásné vánoce a měla hodně dárků od rodiny a přátel.

      Vymazat
  19. Ďakujem a prajem krásne sviatky.

    OdpovědětVymazat
  20. Moc děkuji za krásný příběh. Přeji krásné vánoce a hodne zdraví štěstí a lásky ❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  21. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu. Prajem pokojne prežitie Vianočných sviatkov. 🎄😘🤗

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuju za další kapitolu. A protože jsem pozadu, děkuju za vánoční přání. Pro mě dnes konečně den, kdy opravdu nebudu dělat nic, jenom číst a čučet na televizi.

    OdpovědětVymazat
  23. Bohužel jsem se dostala ke čtení až dnes, ale doufám že měli všichni krásné Vánoce. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. Hezky tu černou magii zarazila.

    OdpovědětVymazat
  24. Moc děkuji za další super kapitolu!💕💕Mirka

    OdpovědětVymazat
  25. Zrádce odněkud vytáhl černou magii. Ještě,že se tam Netín objevila. Moc děkuji za další super kapitolu,Alex 😍.

    OdpovědětVymazat
  26. Milada Kostelníková1. ledna 2024 v 13:41

    Děkuji moc za další skvělé pokračování.

    OdpovědětVymazat
  27. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Moc děkuji za skvělou kapitolu 😊

    OdpovědětVymazat