pátek 29. prosince 2023

Démonova zlodejka 13

 


Ďalší rok, ďalšie narodeniny. Tentokrát ich ale neoslavujem osamote - mám štyri fľašky alkoholu :D A áno, tortu som si tiež kúpila sama a plánujem ju celú zjesť - bez pomoci ;-)


Po niekoľkých hodinách opäť predbehli slnko a pred očami sa im zjavilo ligotajúce, vysvietené mesto uprostred púštnej zeme. Mammon spomalil, ako zachytil mágiu skenujúcu okolie. Camael ho už má na radare. Aj keď sa pokúšal upokojiť svoje emócie, pomyslenie že sa znovu uvidí s rodinou mu vyslalo do hrude príjemné teplo. Boli časy, keď nemali nikoho, len jeden druhého a pustú, nehostinnú planétu.


Koľko sa odvtedy zmenilo...

Nerin naňho pozrela, ale nepýtala sa. Cítila, že je zahltený emóciami a považovala za nesprávne, že sa zíde s rodinou za takýchto podmienok. Chcela ho objať, ale vo vzduchu by to šlo ťažko. Tak naňho len povzbudivo mrkla a spoločne sa priblížili ku kolosu s domami, budovami, mrakodrapmi, lesmi a sadmi, osvetlenými kryštalickými zariadeniami. Z najvyššej budovy sa tiahla pristávacia dráha, na ktorej už čakalo niekoľko postáv.

Archanjeli a archdémoni. Nerin o nich doteraz len počula v príbehoch, vzdialená časovo aj fyzicky od bájnych stvorení z legiend. A odrazu je medzi nimi, chránená jedným z nich. Archdémonom s ligotavými krídlami a odhodlaním nenechať ju umrieť, aj keď jej sotva rozumel a mal ju za zlodejku.

Srdce jej búšilo až v krku, keď spoločne pristáli pred štvoricou dôstojne vyzerajúcich postáv v róbach z neznámeho materiálu. Dvaja z nich boli muži – vysokí a mohutní. Tretia bola drobná žena s medenými vlasmi a zvedavým pohľadom. Poslednú osobu Nerin nedokázala zaradiť, pretože mala príliš neurčité črty a snehovobiele, dlhé vlasy. Mohla len odhadovať, že ide o fluidného archdémona Abaddona.

Mammon urobil dva kroky vpred, aby čiastočne zaštítil Nerin, ktorá medzičasom vrátila svoje žezlo do podoby obruče na ruke. Pokúšal sa tváriť čo najmenej hrozivo, ale nebol si istý či to zabralo. Dostalo sa mu len nedôveryhodných pohľadov.

„Mammon?“ prehovoril prvý Leviathan, jeden z tých hrozivo vyzerajúcich.

„Braček!“ usmial sa démon.

„Si to naozaj ty?“ neveril svojim očiam Asmodeus, ktorý sa držal blízko drobnej žienky, ktorú tento svet pozná ako archanjela Camaela.

Traja muži si skočili do náručia, akoby neboli rozdelení nedôverou a tisícročiami. Keď k nim pristúpil aj ten svetlovlasý, Mammon ho stiahol do hromadného objatia tiež. „Abaddon, aj ty si mi chýbal!“

Zatiaľ čo sa muži zvítali, Nerinin pohľad sa stretol s Camaeliným. Nervózne prestúpila z nohy na nohu a snažila sa nevyzerať podozrivo. Stojí pred ženou, ktorá postavila loď nesúcu jej predkov k novému domovu.

Asmodeus sa oddelil prvý a pristúpil ku Cami. „Mammon, Camael si asi pamätáš.“

Démon prikývol, ale nevydal sa k nej. Archanjeli boli nepriatelia. Archanjeli šli proti ľuďom. Bojoval proti nim.

„To je v poriadku. Je na našej strane,“ uistil ho Asmodeus. „To ona zradila anjelov, aby nám pomohla.“ Tón, s ktorým to vyslovil naznačoval, že v tej vete sa skrýva celý bolestivý príbeh.

Mammon chvíľu váhal, potom ju zľahka objal. „Si bytosť mnohých talentov, Camael,“ povedal vážne.

Žena sa zasmiala. „Prečo mám pocit, že mi lichotíš len preto, že si za nami prišiel so zlými správami?“

Démon si povzdychol a prešiel k mĺkvej Nerin. Vzal jej ruku do svojej a znovu sa otočil k súrodencom. „Toto je Nerin,“ predstavil ju. „A aj keď vám rozumie, vy neporozumiete jej. Mohli by ste si nasadiť obruče, prosím?“ A zo záhybov róby vytiahol niekoľko jednoduchých kruhov podobných tomu, ktorý mal na hlave on.

Cami nadvihla obočie. „Neviem ako ty, Mammon, ale my sme jazyky nezabudli. Som si istá, že si budeme rozumieť.“

„Ó, ver mi že nie.“

Cami s Asmodeom si vymenili podozrievavé pohľady. Mammon zagúľal očami. „Naozaj som na vás neprišiel zaútočiť ozdobami hlavy. No tak,“ naliehal.

Cami poľavila prvá a nasadila si obruč. „Tak čo si nám prišla povedať, bosorka Nerin?“ otočila sa k modrovlasej žene. „Si nejakým spôsobom slepá?“

Nerin si uvedomila, že jej belasé, takmer biele dúhovky, nie sú prirodzené pre tento svet. Zamrkala a pokrútila hlavou. „Je to len mutácia. Archanjel Camael, prišla som vás varovať. K Zemi sa rúti asteroid. Máte len niekoľko týždňov na jeho odvrátenie. Poháňa ho mágia. Niekto ho sem volá,“ vychrlila zo seba na jeden dych, v hlase naliehavosť.

Cami nadvihla obočie a netvárila sa veľmi presvedčene.

„Mám k tomu dáta,“ dodala Nerin a zložila si z krku kovový nepravidelný prístroj, do ktorého nahrala všetky informácie. „Jeho trajektória sa vymyká všetkým výpočtom a odoláva gravitácii ťažších telies.“

Mammon si priam užíval nechápavé pohľady svojich súrodencov, keď sa snažili pochopiť súvislosti a nešlo im to.

„Ehm, Mammon? Nejaké vysvetlenie?“ ozval sa Asmodeus opatrne.

Nerin privrela oči a zhlboka sa nadýchla. „Prišla som k vám z vesmírneho objektu, ktorý nazývate Európa. Moji predkovia sa tam pred tisíckami rokov usadili. Odleteli na lodi, ktorú si postavila, archanjel Camael. A dodnes tam žijú, ukrytí v ľade.“

Cami zalapala po dychu a oči mala odrazu ako loptičky. Urobila krok vpred a neveriacky si Nerin premeriavala.

„Ty si mala vesmírne lode?“ zvolali Lev s Abaddonom jednohlasne.

„J-ja... mali byť... videla som... boli zničené,“ habkala.

Nerin pokrútila hlavou. „Hangár bol zničený,“ opravila ju. „Ale naša loď vzlietla. Tisícky nesmrteľných vďaka tebe prežili.“

 


Usadení v salóniku pod pristávacou dráhou si archanjeli s archdémonmi vypočuli šokujúci príbeh úteku, zrady a živorenia na odľahlom, pustom mieste. Cami mala v očiach slzy dojatia.

„Takže vy ste tam po celú tú dobu žili nepovšimnutí?“

„Áno. Nanešťastie, všetka energia musela byť sústredená na zabezpečenie prežitia. S terraformovaním sme ani nezačali. Lode neboli dostatočne vybavené na okamžitý let. Sotva sme mali jedlo a oblečenie,“ vykreslila jej Nerin realitu.

Cami, sediaca vedľa nej, ju vzala za ruku. „Pošleme ďalšie generátory! Súčiastky! Čokoľvek! Nebesia, to je tak skvelé!“

Ash jej jemne stisol rameno, aby ju vrátil do reality. „Asteroid, drahá. Nič nepošleme, ak nám zadymí atmosféru.“

Mammon trochu zdesene pozrel na Leva pri oslovení drahá.

Démon ho pohľadom varoval. „Áno, sú spolu a nie, nebudeš sa vyjadrovať. Je to dlhý príbeh,“ šepol.

No to by povedal! Ako tí dvaja vôbec... Možno to ani nechce vedieť.

Camina tvár potemnela. Vzala si od Nerin zariadenie a prepojila ho s počítačom na stolíku. Pred nimi sa rozsvietil hologram ukazujúci okolitý vesmír a model pohybu asteroidu. „Ten nie je práve malý,“ zašomrala.

„Vieš vypočítať aký dopad by mal keby sme nič neurobili?“ opýtal sa Ash.

Archanjel si povzdychol. „Viem s určitosťou, že by spustil cunami a zemetrasenia, ktoré by mohli rozdeliť kontinenty. Náraz by zvíril prach a ten by pohltil atmosféru, pravdepodobne spolu s toxickými časticami. Slnko by sem nepreniklo na stovky tisíc rokov. Nastala by doba ľadová. Nedokážem si predstaviť, že by za takých podmienok prežila väčšina súčasných organizmov. Zrejme by vznikli úplne nové moria a pohoria.“

„Takže by ľudia prakticky prišli o akúkoľvek šancu na prežitie,“ zhrnul jej slová Mammon.

„Správne.“ Cami sa obrátila k zadumanej Nerin a vzala ju za ruku. „Obetovala si veľa, aby si nás varovala. Je ti jasné, že ak asteroid spadne, nebude cesty von z našej atmosféry?“

Nerin si zahryzla do pery. „Je. Ale ak by sme nič neurobili, neboli by sme o nič lepší než tí, kvôli ktorým sme museli náš domov opustiť.“

Ťaživé ticho, ktoré nastalo, bolo dôkazom pocitu viny všetkých zúčastnených.

„Vieš nám povedať, aké zdroje máte k tomu, že by mohlo ísť o Baala?“ odvážil sa opýtať Lev. Ťažko sa mu verilo, že jeden z jeho bratov mohol zradiť, aj keď jasne vedeli, že zradca medzi nimi bol.

„Len výpovede a zápisy našich predkov. Videá z ich cesty a prvých rokov na Európe, aby nám predali čo najviac vedomostí,“ odvetila Nerin.

Mammon priam spražil brata pohľadom. „Živorili na zamrznutom kuse skaly, Lev!“ zavrčal. „Asi neušli pred zúbkovou vílou, nemyslíš? Neopováž sa pochybovať o jej slovách, keď boli radšej ochotní nechať sa zavrieť do kryokomôr, než nás požiadať o pomoc, alebo čo i len vyslať signál.“

Leviathan si svojho brata zamyslene premeral. Toto ohnivé ochranárstvo už videl. Odmietal však uveriť čomukoľvek bez dôkazu. Baal bol jeho kamarát. Brat. Ako by sa mohol pridať k archanjelom?

„Či je Baal zradcom alebo nie je momentálne druhoradé,“ vložila sa do rodiacej hádky Camael. „Nie je tu s nami a to mi stačí. Máme vážnejšie problémy.“

Nerin prikývla, ale obávala sa, že táto sága ešte nie je uzavretá. Baal ešte udrie.

Mammon vycítil jej nervozitu a posadil sa k nej. Bez rozmýšľania ju objal a pritiahol k sebe, aby vedela, že nie je sama. „Aké vôbec máme možnosti, Camael? Máš technológie proti útokom z vesmíru?“

Anjel sa hystericky zasmial. „Také som nikdy nebudovala. A Hyperborejci tiež nie. Naša moc... mala byť dostatočná na odvrátenie nejakých smiešnych skál.“ Niežeby to robili. Posledný pád – z čias dinosaurov – zastaviť nemohli, inak by sa ľudia nevyvinuli. Ostatné... si akosi nepamätali. Pretože ich pamäte boli mazané opakovane a oni dodnes nevedia kedy a prečo to začalo. Rozhodne však nemajú len jedného nepriateľa.

„Ibaže nie je,“ šepol Mammon. Tak ako všetci, ich moc upadla so stratou spomienok. A ešte stále presne nevedia ako ju na počkanie privolať. Kúsky sa im vracajú – Sachielovi s Luciferom najviac.

Mammon sa ani len nedokáže premiestniť a musí používať len krídla.

„Mohli by sme niečo postaviť?“ navrhla Nerin.

Camael si prehrabla vlasy. „Za tých pár týždňov?“ To nevidela reálne. Obzvlášť so súčasným stavom sveta. Dostať sa k potrebným materiálom je ako hľadať ihlu v kope sena.

„Tak použijeme čo máme!“ rozhodol Ash. „Viem minimálne o jednom šialencovi, ktorý má naskladnené experimentálne technológie a som presvedčený, že sa mu niekde povaľuje aspoň jedna atómovka.“

Nerin sa zamračila. „Čo je atómovka?“

Camael sa už chystala k odpovedi, ale Mammon ju zastavil. „Nie! Nerin si len nedávno prečítala Denník Anny Frankovej. Prosím netraumatizuj ju ešte viac.“

Bosorka okamžite vedela, že je to niečo diabolské, čo muselo zabiť množstvo ľudí. Otriasla sa. Aj tak to časom zistí.

Camael na ňu smutne pozrela. „Je to výbušné zariadenie na báze kontrolovaného štiepenia jadra atómu,“ vysvetlila jej neutrálne. „Ibaže jeho použitie za sebou zanecháva smrteľnú radiáciu.“

Tomu už rozumela lepšie. „Ak to zariadenie detonujete dostatočne ďaleko od atmosféry a úlomky zhoria v atmosfére, malo by to byť v poriadku.“

Na to sa budú musieť spoľahnúť. Camael sa na ňu usmiala. „Si vzdelaná. Platí to aj pre tvoj ľud? Boli ste schopní založiť školy?“

Prikývla. „Iste. Máme veľké množstvo učiteľov. Naše vzdelanie trvá desať rokov.“ Čo je pre nesmrteľných ako tri doktoráty vďaka ich zrýchlenej schopnosti sa učiť.

Cami jej ľud nepoznala, ale bola na nich neskutočne hrdá. Prisahala si, že sa s nimi jedného dňa zoznámi.

„Takže...“ odkašľal si Lucifer. „Musíme do Ruska, chápem to správne?“ V tvári mal výraz, že by radšej rozmlátil ten asteroid vlastnými päsťami.

„Už to tak vyzerá,“ pritakala Camael. „Ponúkaš sa ako dobrovoľník?“


38 komentářů:

  1. Děkuji za další skvělou kapitolu a pokud jsem pochopila správně, máš narozeniny, "Tak ti přeji, hodně lásky, štěstí, hodně múzy k tvému psaní, pohody a alespoň maličko víry v to, že nám všem, svými příběhy přinášíš, radost a možnost útěku do snů, když máme nějaké starosti, Krásné narozeniny Alex"💞💞

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu a všetko najlepšie k narodeninám

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji moc za další kapitolu! A samozřejmě všechno nejlepší k narozeninám 🥳

    OdpovědětVymazat
  4. Moc dakujem za kapitolu je skvelá a prajem krasne narodeniny veľa šťastia, zdravia, peniazkov a hlavne lasky a wste nech ta fantazia neopúšťa. 🥰😘

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za skvělou kapitolu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše nejlepší k narozeninám a Vše nejlepší do nového roku hodně zdraví, štěstí a lásky.

      Vymazat
  6. Všechno nejlepší k narozeninám 🥂
    Moc děkuji za další úžasnou kapitolku 🥰

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za kapitolu a prajem krásne narodeniny.

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji.
    Všechno nejlepší k narozeninám.

    OdpovědětVymazat
  9. Ďakujem a všetko najlepšie k narodeninám a šťastný nový rok

    OdpovědětVymazat
  10. Takže na scénu prídu Stefan a Vasily. Paráda. Teda dúfam. Ďakujem moc za skvelú kapitolu a moc sa teším na pokračovanie. Taktiež ti prajem krásne narodeniny, veľa zdavia, šťastia, lásky a neutíchajúci fantáziu. Krásne narodeniny 🎁💐🥂🍾💖

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem za skvelú kapitolu 😊

    OdpovědětVymazat
  12. Moc děkuji💕💕Mirka

    OdpovědětVymazat
  13. Vše nejlepší k narozeninám,Alex 💝💐🎂. Hlavně to neprezen s těma flaskama alkoholu. Zároveň přeji lepší Nový rok 🍾🥂. A moc děkuji za další super kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍😍😍

    OdpovědětVymazat
  15. A všechno nejlepší k narozeninám 😊🎉 hlavně hodně zdraví, to je nejdůležitější 😊🤗

    OdpovědětVymazat
  16. Všechno nejlepší k narozeninám 🌹💐🌼 a děkuji za kapitolu

    OdpovědětVymazat
  17. ďakujem a prajem všetko len to najlepšie a ešte viac 💐🙃

    OdpovědětVymazat
  18. Všetko najlepšie k narodeninám Alex 🎁🎈🥂. Veľmi pekne ďakujem za kapitolu a teším sa na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  19. Všechno jen to nejlepší k narozeninám hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky a splnění všech přání Vám přeji.. Děkuji za krásnou kapitolu. Užijte si narozeniny 💐🥂🎁❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  20. Všechno nejlepší k narozeninám. A taky přeji šťastný a úspešný rok 2024. Moc děkuji za další skvělou kapitolu. Doufám, že vymyslí, jak zlikvidovat ten asteroid.

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuji za úžasnou kapitolu a všechno nejlepší k narozeninám. Doufám, že dort chutnal dobře 😉😁

    OdpovědětVymazat
  22. Ďakujem veľmi pekne. Prajem veselého Silvestra a do Nového roku 2024 len to dobré naj.....

    OdpovědětVymazat
  23. Ďakujem 🙂, a dodatočne všetko najlepšie 💐 a nech nový rok je lepší ako bol tento 🙂

    OdpovědětVymazat
  24. Veľmi pekne ďakujem za ďalšiu kapitolku a prajem všetko dobré k Tvojim narodeninám, ako aj v celom roku 2024.

    OdpovědětVymazat
  25. Děkuji za obě nejnovější kapitoly. Nešly mi přidat komentáře.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc děkuju a vše nejlepší k narozeninám

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuji, že i na své narozeniny jsi nás obdarovala další skvělou kapitolou. Hodně štěstí a zdraví 😁

    OdpovědětVymazat
  28. Dakujem pekne za kapitolu a prajem vsetko dobre v Novom roku!

    OdpovědětVymazat
  29. Milada Kostelníková1. ledna 2024 v 13:40

    Děkuji moc za další skvělou kapitolu, přeji ti vše nejlepší k narozeninám a omlouvám se, protože mi nešly přidávat komentáře.

    OdpovědětVymazat
  30. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Ďakujem za kapitolku a ešte tak dodatočne prajem všetko len to naj k narodeninám

    OdpovědětVymazat