středa 7. února 2024

Démonova zlodejka 21

 



Čo ako jednoducho plán prehľadať Arktídu znel, nebolo to vôbec jednoduché. Skupinky mali vymedzené prakticky štvorcové perimetre, po ktorých sa museli vracať, aby pokryli celú plochu a nič nevynechali. Ubehli tri dni a zatiaľ nikto nič nenašiel. Počas tých troch dní sa Nerin ani hodinu nevyspala a zo strachu, že ju Baal opäť napadne v snoch. Našťastie na Severnom póle svietilo slnko, aj keď slabo a neustále to vyzeralo, že sa chystá zapadnúť, hoci nezapadlo nikdy. 


Baal však nezaháľal. Aj keď prišiel o časť svojej moci, nakoniec pochopil, že Nerin pôjde za jeho cieľom a privedie ho k schránke sama. Dalo to prácu, ale nakoniec sa mu zdalo podozrivé, koľko energie nesmrteľných bytostí vychádza z oblasti Severného pólu, kde nevidel dôvod, aby sa ktokoľvek mimo vládkyne zimy zdržiaval. 

Nebol hlúpy aby nepochopil, že schránku mal celú dobu pod nosom na mieste, kde ju našiel prvýkrát. Nerinin, ľud ju vrátil do ľadu. Nikdy by mu nenapadlo dvakrát hľadať na tom istom mieste a čiastočne bol presvedčený, že ju po celý čas mali so sebou. Nadával si do hlupákov. Trpezlivo však čakal, až skupina obetavých bytostí urobí jeho prácu zaňho. Schránku sám nedokázal vycítiť.  

Zatiaľ čo on sledoval svoju obeť, Mammon nezaháľal. Spolu s Bel a Joph pátrali po stratenej Nerin, bosorke Casey a vládkyni zimy. Bola to práve Winter, ktorú dokázal najlepšie vycítiť, keďže bola z nich najmocnejšia a jeho moci najbližšia. Najskôr predpokladal, že sa vrátila domov na Severný pól, ale jeho sestry ho presvedčili, že žena ako ona by nenechala ďalšie dve v štichu, pokiaľ by im vedela pomôcť. Spočiatku si teda myslel, že ich ubytovala vo svojom paláci. Kam sa okamžite premiestnil. A našiel ho prázdny. V trónnej sieni však uvidel zbytky vybavenia na prežitie v extrémne nízkych teplotách a niekoľko miestnych máp.  

Podozrivú energiu nakoniec odhalila dvojica pozostávajúca z Fabiany Portugalskej a Linney Nórskej. Ich radar zachytil neznáme zariadenie s veľmi slabým vyžarovaním, na ktoré upozornili svojich spojencov. Energia vychádzala hlboko z ľadu a nemohlo sa jednať o žiadne ľudské zariadenie. Desiatky nesmrteľných sa teda presunuli na určené súradnice, aby sa poradili ako ďalej.

„Podľa mojich meraní je schránka minimálne dva kilometre pod nami,“ oznámila in Winter po krátkej analýze. 

„Dokážeme ju bezpečne vydolovať?“ váhala na Nerin.  

„A sme si istí, že to chceme?“ vložil sa do rozhovoru prvý muž Salvatora Anglického, Conor. „Ja len že som videl veľa filmov o vykopávaní neznámych objektov, ktoré viedli k ťažkým kliatbam a chaosu.“ 

Winter sarkasticky zagúľala očami. „Videl si svet okolo nás? Príde ti, že by to mohlo byť ešte horšie?“ (Prekvapivo, áno, môže to byť ešte horšie.) 

Istým spôsobom mala pravdu, preto sa Conor viac nehádal. „Poďme tú vec vytiahnuť, nech pochopíme, čo nám chceli naši predkovia odkázať.“ 

Nerin si hrýzla peru. „Ani len my nevieme, čo je v tej schránke. Nikdy sa nám nepodarilo ich odkaz rozlúštiť. Zrejme ešte nebol náš čas. A je možné, že ani váš ešte neprišiel.“ 

„Niekto pred nami zúfalo chce skryť, čo sa v schránke nachádza. Už len to je dôvod, aby sme ju zobrali so sebou,“ zamrmlala Fabiana. 

„A naštvali tak ďalšieho archdémona,“ dodal Conor. 

Zatiaľ čo sa nesmrteľní medzi sebou doťahovali o správnosti tohto činu, Winter natiahla ruku nad ľad a vypustila všetku energiu, ktorú bola schopná kontrolovať na jeho rozpustenie. Ako vládkyňa ročného obdobia zimy je extrémne mocná a obávaná. Jej moc, tak ako moc sestier, je v mnohom nestála a desivá, ale Winter ako najstaršia z nich má najväčšiu kontrolu. Zavial okolo nich teplý vánok a ľad sa začal mierumilovne roztápať. Nerin stála pri nej a obozretne pozorovala okolie. Šlo to pomaly, ale po niekoľkých hodinách odrazu uvideli malý, hnedo-čierny predmet na dne dvojkilometrovej roztopenej diery v ľade. Bola akurát dostatočne veľká, aby na svojom žezle zlietla dolu. A s menšou námahou vytiahla celú schránku von. 

Vtedy nastali problémy. 

Spoza ľadovej kryhy kúsok od nich vyšiel desivý démon s pokrivenou tvárou a sebavedomým výrazom. Winter sa zapotácala ako ucítila jeho moc, ale Nerin sa spamätala prvá a postavila sa na jej obranu. Nesmrteľní sa zhlukli do kruhu, pripravení bojovať, hoci všade vial ľadový vietor. 

Nerin obranne zovrela oválny predmet.  

„Daj mi schránku a tvoji kamaráti budú môcť prežiť,“ prišla jednoduchá vyhrážka. 

Lydia sa vydrala z davu ako bohyňa pomsty a postavila sa k odhodlanej Nerin, ktorej v žilách koloval surový hnev. Nerin očakávala, že sa pustí do slovnej prestrelky, ale vládkyňa pekla sa tvárila, že nevie o prepojení Háda s Baalom.  „Jej kamaráti nepotrebujú tvoje milosrdenstvo,“ odsekla a siahla po rukoväti krátkeho meča.  

A takto to mohlo skončiť. Baal vedel, že Lydia má v sebe dosť moci postaviť sa mu ako rovnocenná a v kombinácii s Nerininou a Winterinou silou bol momentálne v nevýhode. Všetko však musel pokaziť príchod ďalších – zo smeru Winterinho paláca priletel Mammon s Bel a Joph v závese. Následne sa k nim premiestnili Lucifer, Amira, Sachiel a Sophie, ktorých si Mammon privolal na pomoc.  

„Siahni na ňu, Baal, a zlámem ti všetky kosti!“ prskol Mammon, len čo pristál vo víre snehu kúsok od nich.  

„Na to by som sa pozrel,“ odfrkol  si démon a prižmúril oči na všetkých prichodiacich. „Nemám záujem o tvoju krehkú bosorku, Chamtivosť. Chcem len schránku.“ 

Lucifer, Amira, Sophie, Sachiel, Bel a Joph sa v rovnomerných rozostupoch postavili pred skupinku nesmrteľných, vrátane trojice mocných žien vpredu.  

„Tak to aby si prešiel cez nás všetkých,“ poznamenala Belphegor znudene. 

Nerin naprázdno preglgla. 

Potom cúvla.  

„To je v poriadku, sú na našej strane,“ uistila ju Winter šeptom. 

Nie, nie sú. A vedel to aj Baal, pretože sa len sebavedome usmial. „Ani toho by som sa neobával. Slečna totiž drží v ruke časovú schránku po civilizácii, ktorú si nikto z nás nepamätá.“ 

Žiadna reakcia. 

Baal si povzdychol. „Inteligencia nášho druhu naozaj upadá.“ 

Nerin mala srdce až v krku. Potom čosi pochopila. Lydia aj Winter musia poznať pravdu o pôvode nesmrteľných. Ich postavenie medzi archanjelmi si to vyžaduje. Čo najnenápadnejšie sa posúvala ďalej a ďalej od bytostí, ktoré toho už toľko zničili...  

„Nie je vám podivné, že tu pred nimi bola civilizácia, o ktorej si na nič nespomíname a ktorá po sebe zanechala schránku určenú len nesmrteľným, ale nie nám?“ argumentoval Baal s chladnou logikou. „Nemyslíte si, že nám asi niekto vymazal mysle opakovane?“ 

A presne tak sa spojenectvo otriaslo. Vesmír ich pred rokmi varoval, že o spomienky prišli opakovane. Čo znamená, že majú mocného nepriateľa. A všetka pozornosť sa okamžite presunula na Nerin, ktorá si schránku tisla k hrudi a zúfalo krútila hlavou. Dovolila si jediný pohľad na Mammona, ale už neverila, že uňho nájde pomoc. 

Démon váhal. Poznal Nerin. Cítil jej nesebeckosť, cítil jej potrebu pomáhať. Utiekla od neho, aby zachránila inú bosorku. Len by ocenil, keby poznal celú pravdu a nie fakty, ktoré zo seba chrlí muž schopný brať si rukojemníkov. 

Vyššie bytosti sa mali čoho obávať – napríklad celej pravdy o ich sebeckosti, vojne, ich zámeroch spred obdobia ľudí. Doteraz mali nad nesmrteľnými dostatočnú kontrolu – vedeli čo plánujú, ako prebieha ich politika, aké boje zvádzajú. V momente keď o tento tok informácií prídu...  

„Nerin, čo je v skutočnosti v tej schránke?“ opýtal sa Lucifer pokojne. 

Bosorka mu odhodlane pozrela do očí. „Niečo určené nesmrteľným. Tak hovoria nápisy. Nepatrí vám,“ povedala jasne.  

Conor to nevydržal a skočil medzi nich. „Pokúsme sa upokojiť, áno? Všetci okrem tuto zúčastneného sme na jednej strane,“ ukázal na Baala, ktorý sa samoľúbo škeril.  

Nerin len krútila hlavou. Ako im vysvetliť, že ich chráni? Že chráni odkaz predkov pred tými, ktorí ich možno zničili, alebo vyhnali z planéty ako jej ľud? „A vám nikdy nenapadlo, prečo tu po niekom zostal jediný odkaz namiesto celého potomstva a civilizácie?“ pípla.  

Nesmrteľní sa zamysleli. Potom s otázkou v očiach pozreli na archanjelov s archdémonmi.  

„No možno tu nezostali, pretože boli vysoko deštruktívni a nemalo by po nich zostať nič,“ prišiel s geniálnou odpoveďou Baal. „Dajte nám schránku a my posúdime, či je bezpečné ju otvoriť.“ 

Nerin pevne zovrela žezlo. „Zabili ste ich, nemám pravdu? Zabili ste ich, pretože zistili, čo ste nám urobili! A teraz chcete zničiť možný dôkaz!“  

Už aj Winter spanikárila a pokúsila sa ju upokojiť. „Nerin... pomaly. Nikto dnes nemusí prísť k ujme.“ 

Nie, mala toho akurát dosť! Nerin bola na pokraji psychických aj fyzických síl. Pre túto schránku obetovali tisícky jej predkov život. Pre túto schránku im hladovali deti. Pre túto schránku museli generácie vyrastať na nehostinnom ľadovom mesiaci, kde sotva videli slnko. „Viete čo? Tak sa pozabíjajte!“ Schránku hodila na zem k nohám nesmrteľných. „Toto nie je môj svet a vy nie ste môj ľud!“ Odvážne prešla popred všetkých. „Ale ak si niekedy čo i len na chvíľu budete myslieť, že títo tu sú na vašej strane,“ ukázala na vyššie bytosti, „tak vám nerada oznamujem, že ste pre ne nástrojom!“ 

„Nerin!“ okríkol ju Sachiel. 

Zhnusene naňho zazrela. „Povedzte im pravdu!“ Jej hlas sa ozýval ľadovou pustatinou. „Ak skutočne stojíte za nesmrteľnými, povedzte im celú pravdu!“ 

Neprišla jediná hláska.  

Nerin bolo do plaču. Sem to dotiahnuť nechcela. Skutočne nie. Toto nikdy nemala byť jej vojna. „Tak prečo mlčíte?!“ kričala. 

Baal sa v tej chvíli pokúsil zhrabnúť schránku, ale ako sa k nej rozbehol, Lydia sa postavila pred ňu a vytvorila štít, ktorý ho odhodil na metre dozadu. Šokovane sa zviechal na nohy.  

Vládkyňa pekla sa len uškrnula. 

Nerin smrkla. „Ani ste sa ho len nepokúsili zastaviť,“ obvinila tých, ktorí ju kedysi chránili. „Boli by ste radšej, keby mal schránku on, než oni.“ Pretože archanjeli aj archdémoni vždy budú hľadieť na svoje záujmy ako prvé.  

Zmorene pozrela na nesmrteľných. „Ste ich nástrojom! Stvorili vás v labáku pred miliónmi rokov! Nás všetkých! Prečo sme asi všetci tak odolní? Rýchli? Prečo sa okamžite hojíme? Prečo sme asi nesmrteľní?! Sme len vysoko výkonné databanky! Nikto z nás nie je produktom evolúcie, sme len nadizajnované pokusy!“ 

Mammon privrel oči. Mohol sa jej čudovať, že nakoniec vyzradila ich tajomstvo? Stoja na Severnom póle a hádajú sa o akúsi schránku, zatiaľ čo k nim mieri smrtiaci kus skaly.  

Nerin nečakala na reakciu a ďalšie otázky. S uplakanými očami pozrela na Mammona. „Chcela som sa ti len odvďačiť za záchranu mojich ľudí. Prečo si ma musel zradiť?“ 

V hrudi ho tupo zabolelo. Takmer zabudol, že táto bojovníčka je žena, ktorá v sebe neudržala jedlo a omdlievala na lôžku. Odkedy prišla, nemala chvíľu pokoja. Dobrovoľne riskla uväznenie na Zemi, len aby ukázala, že nie je ako on a jemu podobní. 

Namiesto vďaky dostala len podozrievanie a zradu. 

„Ak chcete, pozabíjajte sa pre tú vec,“ povedala plytko a vyskočila na žezlo. „Ale myslite na jedno. Civilizácia, ktorá vám schránku zanechala, tu nie je. Buď sa museli ukryť ako my, alebo ich niekto do posledného člena vyhladil! Ľud Európy za vás bojoval akurát dosť.“ Vyslovila neznáme slovo, ktoré prudko zvírilo sneh okolo nich a vo vzniknutom chaose odletela nevedno kam. 


38 komentářů:

  1. Děkuji za úžasnou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně se mi zatajil dech. Krása. Děkuji Mirus

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další skvělou kapitolu, ale je kvůli Nerin smutno, myslele, že pomůže😞 Snad příští kapitola, něco objasní💞

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji moc... No nedivím se Nerin.

    OdpovědětVymazat
  5. Smutné 😢😟. Ďakujem a som zvedavá na pokračovanie 😊

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za ďalšiu úžasnú kapitolu

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem veľmi pekne za ďalšiu skvelo napísanú kapitolu . Pravda je vonku. Teším sa na pokračovanie, ako a kde sa Nerin skryla. 💖💝💖💝

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za další úžasnou kapitolu 🥰

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuji za skvělou kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za další skvělou kapitolu 😍 to jsem zvědavá jaké to bude mít pokračování 🤔😍

    OdpovědětVymazat
  11. Mockrát ďakujem za záhadnú kapitolu a už sa nemôžem dočkať, čo bude v tej schránke.

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi pekne ďakujem, kapitola bola viac než zaujímavá. Teším sa na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat
  13. Chudák Nerin. Snad nebude daleko. Děkuji za kapitolu a jsem zvědavá na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  14. Díky moc za další skvělou kapitolu ♥️ těším se na pokračování 👍😆

    OdpovědětVymazat
  15. Ďakujem za ďalšiu skvelú kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  16. Moc děkuji za krásnou kapitolu už se nemůžu dočkat pokračování ještě jednou děkuji ❤️🍀

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji za skvělou kapitolu. Těším se na pokračování , jsem moc zvědavá, jak se situace vyřeší. Jitka

    OdpovědětVymazat
  18. Milada Kostelníková8. února 2024 v 16:51

    Děkuji moc za další skvělé pokračování, už se moc těším na další část.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc děkuji!!💕💕Mirka

    OdpovědětVymazat
  20. Do pytle, doufám, že tu skříňku neotevřou. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  21. Je to tak. Války vznikly i pro takovou maličkost. A jsem ráda,že jim řekla pravdu. Moc děkuji za další super kapitolu,Alex.

    OdpovědětVymazat
  22. Ďakujem za ďalšiu kapitolu :-)

    OdpovědětVymazat