úterý 24. listopadu 2020

Temná skúška 12

 



O tri dni neskôr, mezozoikum...

 

Casey, Brian a Theresa sa presunuli k pobrežiu, kde sa ubytovali vo zvetranom útese.

Ako primitívi.

Jaskyne nad burácajúcim morom sa zdali ako bezpečné dlhodobé riešenie. Nehrozilo, že by ich navštívili obrí kamaráti a útes v tvare U vytvoril oddelenú pláž priamo pred nimi. Dreviny rastúce v puklinách umožnili Casey využiť mágiu a spevnili interiér, vymodelovali jednotlivé časti obydlia a poskytli terasy, ochranu pred vodou a vetrom a potrebný izolant.

úterý 17. listopadu 2020

Temná skúška 11

 



Brian sa vrátil o celé štyri hodiny. V ruke držal primitívny oštep a z lesa sa vynoril polonahý, celý mokrý z behania pod kvapkajúcimi stromami. Vypracovaná hruď sa mu leskla a jeho chôdza jasne dávala najavo, kto je tu predátor. Vrchnú časť svojho oblečenia prerobil na batoh zviazaný akousi rastlinou, v ktorom niesol úlovok.

úterý 10. listopadu 2020

Temná skúška 10

 



Casey mala pocit, že jej telo na chvíľu prestalo existovať. Cítila, ako sa celá trhá na molekuly. Chcela kričať, ale nemala hlasivky. Keď sa už zdalo, že sa naveky stratí v nekonečnosti vesmíru, precitla. Zmáčala ju voda a zabárala sa do blata.

úterý 3. listopadu 2020

Temná skúška 9


 

Casey odhadovala, že do seba dostala asi tak tisíc kalórií a ešte pokukovala po dezerte. Práve si odkrajovala z čokoládovej dobroty, keď sa dvere do jedálne otvorili a dovnútra vbehla maličká postava.