čtvrtek 25. února 2021

Temná skúška 31


Dva mesiace po boji, Hyperborea...

 

Brian perami prešiel po línii Caseyinej chrbtice, až sa dostal k oblému pozadiu a slabo ju uhryzol. Bosorka pod ním zvýskla a so smiechom sa prebojovala nad neho. „Ak neprestaneš hrýzť, zoženiem ti kosť!“

sobota 20. února 2021

Temná skúška 30

 


Theresa s nadvihnutým obočím prebehla pohľadom po stvoriteľoch. „Nie ste o nič lepší než tí magori, ktorých ste poslali do temníc,“ povedala vyrovnane.

„Kto si, že si dovoľuješ takto sa k nám správať?“ sykol stvoriteľ oproti nej.

pondělí 15. února 2021

Temná skúška 29

 



Malá Theresa otvorila oči  vyrovnane sa posadila. Prehmatala si telo, len aby si pospomínala, aká je malá. Uškrnula sa a vyskočila na nohy. Ponaťahovala si svaly, čo najtichšie opustila jaskyňu, prešmykla sa popri dospelých na stráži a vhupla do zbrojnice. Keďže nemali nič v jej miniatúrnej veľkosti, musela improvizovať. Rozobrala chrániče, upravila ich a obliekla si odolné oblečenie. Keďže vedela, že neudrží meč, uchmatla si dve dýky. S Kadenom trénovali odkedy im rodičia kúpili prvé zbrane a bola si istá, že aj v tejto forme by položila pár nepriateľov.

středa 10. února 2021

Temná skúška 28

 



Theresa sa od stresu preplakala do spánku vedľa ďalších vydesených detí. Aj keď neboli ako ona, cítila že prežívajú podobné útrapy a je jedno, že sú chlpatí, zubatí, majú divné vlasy, oči a prsty. Schúlená vedľa nich a povzbudená faktom, že nie je úplne sama ako v podsvetí, aspoň na chvíľu zadriemala.

pátek 5. února 2021

Temná skúška 27

 



O dva týždne neskôr...

 

Stovky simulácií. Množstvo nákresov a máp. Pozorovania duchov o odchodoch a príchodoch na Hyperboreu. Predvídanie všetkých možných scenárov a reakcií. Každodenný tréning. Desiatky bojových porád. Hodiny vysvetľovania.