středa 29. března 2023

Prenasledovaná Hladom 28

 


Napriek veľkej snahe Hladu, získať dostatok potravy pre Fabi a Linneu bol tvrdý oriešok. Ellinor vedela, že sa opäť budú musieť uchýliť ku kradnutiu od upírov. Bola to pre nich jediná morálne prijateľná verzia. Preto po piatich dňoch opäť vysadli na kone a dali sa na cestu späť do Európy. Nemôžu riskovať v Egypte – nech si radšej všetci myslia že sa ukrývajú bližšie k domovu. Tentoraz šli pomalším tempom a na pobrežie Grécka dorazili po zotmení. Ellinor mala v pláne vykradnúť rezidencie okolo Atén – tie budú zásobené najlepšie a dostatočne ďaleko od chráneného paláca.

pátek 24. března 2023

Prenasledovaná Hladom 27

 


„Vasily! Vasily!“ Stefan bez zaklopania vletel do kráľových komnát a hneď zamieril k spálni, kde mierumilovne driemal Vasily. „Vstávaj súdruh, máme prácu!“

Upírsky kráľ nasrdene otvoril jedno oko a zazrel na špeha so snahou zahrdúsiť ho myšlienkou.

neděle 19. března 2023

Prenasledovaná Hladom 26

 


Ellinor drvivo objala Fabi s Lin v momente, keď ich nasledujúce ráno uvidela v priestrannej kuchyni. Obe mladé upírky mali za sebou pokojný spánok, prvý po rokoch, a držali sa za ruky s úmyslom nikdy viac nebyť rozdelené.

úterý 14. března 2023

Prenasledovaná Hladom 25

 


Hlad rozrazil dvere do svojho paláca uprostred Egypta, ktorý bol plne funkčný len vďaka mágii. Orientálna stavba sa týčila na vŕšku neviditeľnom pre ľudské oko a mala vlastný bazén, pristávaciu plochu a garáž prerobenú na stajňu, kam sa občas zvykol zašiť jeho kôň, hoci preferoval voľný pohyb po okolí keď ho jeho pán nepotreboval.

čtvrtek 9. března 2023

Prenasledovaná Hladom 24

 


Ellinor takmer vypadla vidlička z ruky. Upíri by okamžite zaznamenali zvýšený tlkot jej srdca, preto si veľmi nahlas odkašľala a pomrvila sa, kým sa dostala pod kontrolu.

sobota 4. března 2023

Prenasledovaná Hladom 23

 


Vasily cucal krv zo sáčku a hľadel na bezpečnostné kamery vo svojom archíve, zatiaľ čo pohodlne sedel na posteli a objímal vankúš. Jeho osobný diabol a budúca obeť neoznačeného hrobu pripraveného ďaleko v lesoch sa práve prehraboval v záplave papierových záznamov, ktoré si kráľ robil z čistej nedôvery v schopnosť moderných technológií udržať potrebné informácie nepoškodené.