sobota 28. května 2022

Posledná z prekliatych 32

 



Amira potichu vošla do Luciferovej spálne, kde démon apaticky ležal na posteli, v očiach slzy. V tejto chvíli na ňom videla všetky roky jeho existencie, ktoré naňho doľahli. Svojich druhov a seba samého považoval za dokonalých, spravodlivých a nestranných a celé toto presvedčenie sa mu práve zrútilo.

pondělí 23. května 2022

Posledná z prekliatych 31

 



O mesiac neskôr...

 

Lucifer premýšľal, kedy sa jeho byt zmenil na archív. A kedy to dovolil. Rozhodne si nespomínal. Amira s Noemi sa pustili do pátrania, čo zahŕňalo knihy. Veľa kníh. More kníh! Z Vatikánu si dala priniesť celé tucty zväzkov, kópií a fotografií starovekých chrámov. Všade kam sa pohol nachádzal rôzne verzie Koránu, Tóry, Biblie, Genezis, Exodus a steny mal olepené citátmi.

středa 18. května 2022

Posledná z prekliatych 30

 



O tri dni neskôr prišla správa, že upíri sa plne zotavili a vrátili do svojich kráľovstiev. Jazdcov zatiaľ nikto nevidel. Najvyšší dvor a niekoľko ďalších vplyvných kráľov poslalo svojich agentov na ochranu Rádu, ktorý sa stiahol z diania. Viacerí sa zavreli v bunkroch alebo na súkromných ostrovoch.

pátek 13. května 2022

Posledná z prekliatych 29

 



Amiru prebudil zvláštny pocit večnosti zahlcujúcej okolie. Otvorila oči, schúlená v Luciferovom náručí, a zvrieskla.

Pred ich posteľou stála čiernovlasá žena s tými najtemnejšími očami, aké kedy videla. Bez beľma. Vyzerali, že pohlcujú všetko svetlo, ktoré sa k nim dostane.

neděle 8. května 2022

Posledná z prekliatych 28

 



Amira kľačala v prachu a plakala. Lucifer ju držal pevne pri sebe, ale slová útechy pre ňu nemal. Nie je dieťa. Hovoriť jej, že je všetko v poriadku je pod úroveň ich oboch. Preto ju len objímal, šepkal jej že je tu s ňou a spoločne všetko zvládnu.

úterý 3. května 2022

Posledná z prekliatych 27

 



Tri helikoptéry mierili na severozápad od mesta Erbil. Jazdci, Melanie, Stefan, Vasily, Michel, Lucifer a Amira boli premiestnení do Iránu, ale odtiaľ nevedeli kam, preto museli cestovať ľudskými metódami. V jednej helikoptére sa s miestnym upírskym pilotom krčili Jazdci, v druhej Michel, Vasily a Stefan a v tretej Amira, Lucifer a Melanie.