sobota 28. ledna 2023

Prenasledovaná Hladom 16

 



Hlad s Ellinor zvládli kráčať dva dni bez prestávky, než sa opäť utáborili v riedkom lese s tečúcim potokom, kde si mohli dopriať nevyhnutnú hygienu.

pondělí 23. ledna 2023

Prenasledovaná Hladom 15


 Holky, moc moc sa ospravedlňujem za opozdenie. Mám plnú hlavu a zabudla som počítať dni :-(


Stefan napoly driemal, zatiaľ čo medvedí párik veselo pracoval na novej generácii chlpáčov. Vasily na susednej vetve spal o niečo tvrdšie. Krátko pred úsvitom šelmy konečne odišli a špión sa pokúsil zobudiť nenávideného kráľa.

„Súdruh! Hej súdruh, vstávame!“

středa 18. ledna 2023

Prenasledovaná Hladom 14

 


Stefan s Vasilym kráčali po zvyšok ďalšieho dňa, niekoľkokrát skončili v kruhu a stále sa nikam nedostali. Vasily bol v stave, keď už začal premýšľať nad odseknutím ramena, len aby sa Stefana zbavil. Koniec-koncov sú upíri – dorastie. Teda pokiaľ sa včas dostanú k zásobám krvi a lekárskej pomoci, pretože mať odtrhnuté rameno a sepsu zároveň nie je vôbec pohodlné. Plus Stefan už o rameno prišiel nedávno, takže je na rade on.

pátek 13. ledna 2023

Prenasledovaná Hladom 13

 


Na piatok trinásteho trinásta kapitola :D takže dnes si nezabudnite zohnať čiernu mačku, aby sme to dorazili ;-)


Vasily so Stefanom narazili na malý potok. Obaja boli podráždení, nafučaní a frustrovaní zo spútaných rúk. Kráľa nanajvýš iritovalo, že je neustále blízko nenávideného upíra, ktorého vraždu plánoval prakticky každý týždeň a už mal preňho pripravený aj vak na mŕtvoly a pre seba alibi.

neděle 8. ledna 2023

Prenasledovaná Hladom 12

 


Stefan nahodil svoj najlepší španielsky prízvuk a z majiteľov hotela vymámil, že akási mladá slečna s Ellinorinými črtami sa u nich ubytovala, ale odišla pred necelou polhodinou. Vasilymu sa ale podarilo zachytiť jej pach a tak ju nasledovali kamsi do lesa ešte ďalej za mestom. Stefan dal echo miestnym agentom, aby sa pripravili. Nechcel ich zbytočne naháňať, obzvlášť keď si bol istý, že oni dvaja Ellinor zvládnu. Ovládajú mocnejšiu mágiu a sú trénovaní. Ona je ešte len dievčatko, pár mesiacov na slobode v rozbitom svete.

úterý 3. ledna 2023

Prenasledovaná Hladom 11

 


Hotely v tomto zlomenom svete padli medzi prvými. Veľké reťazce sa zrútili a menšie zariadenia sa udržali podľa toho nakoľko boli závislé od technológií a aké bezpečie poskytovali. Fabiana sa ubytovala v neveľkom rodinnom hoteli kúsok od Barcelony, kde tvrdo pracujúci príbuzní poskytovali sedem izieb, reštauráciu pre pocestných a obchodovali s oblečením, ktoré sami šili. Keďže nesmrteľní sa vyhli chudobe a živoreniu, upírka nemala problém zaplatiť milej rodine za svoj týždňový pobyt. Dala im dezinfekčné prostriedky, niekoľko semien pre novú úrodu a kufrík plný liekov a vakcín. Ako bolo povedané, peniaze už majú hodnotu len na zakúrenie v krbe.