středa 29. listopadu 2023

Démonova zlodejka 7

 


Nerin vedela, že niečo nie je v poriadku ešte predtým, než plne nadobudla vedomie. Nemohla pohnúť rukami ani nohami a čosi jej zvieralo torzo. Okolo nej neustále niečo pípalo a bzučalo. A bolo jej viac než jasné, že je nahá.

pátek 24. listopadu 2023

Démonova zlodejka 6

 

Nerin ospalo otvorila oči a zažmúrila do teplého svetla, ktoré ju obklopovalo. Do nosa jej udrela vôňa citrusov a kvetín. Našla sa ležať na mäkkej tráve a machu. Ohromene sa posadila a očami hltala tú krásu. Sad bol plný života a na jeho okraji zurčala voda spadajúca zo skál v podobe tichého vodopádu. Okolo nej rástli stromy plné granátových jabĺk a pomarančov. Posvätne sa dotkla čerstvého plodu.

neděle 19. listopadu 2023

Démonova zlodejka 5

 



Nerin v obave otvorila jedno oko. Nemala by byť v bolestiach? Alebo, nuž, mŕtva? Ocitla sa v absolútnej tme, ale nebola sama. Žezlo sa opäť vrátilo na jej predlaktie do podoby hada.

Šepla jednoduché slovo a oči nehybného predmetu sa rozsvietili mäkkým svetlom.

úterý 14. listopadu 2023

Démonova zlodejka 4

 


Nerin sa do knižnice nevrátila. Možno to nie je správne, ale nechcela vedieť viac. Nedokázala to. Nedokázala prijať viac hrôzostrašných faktov o tých, ktorých prežitie bolo vykúpené rodom Jakuba a jej predkami.

čtvrtek 9. listopadu 2023

Démonova zlodejka 3

 


Nerinin plán mohol vyjsť. Bol jednoduchý, nikomu by neublížil a ona by čoskoro zabudla na krátkodobé dobrodružstvo v tomto podivnom svete. Ukradla by generátor a vrátila sa k svojim, kde by bola oslavovaná a eventuálne zrejme korunovaná na kráľovnú.

sobota 4. listopadu 2023

Démonova zlodejka 2

 


Nerin sa rýchlo zorientovala v situácii, v ktorej sa ocitla. Príbeh vyzeral takto: archdémon Mammon, ktorý momentálne vystupuje len ako démon Kim, pred miléniami uvidel ako anjeli zbavujú vlastných druhov krídel za rôzne prehrešky. Obsadil tajný ostrov vybudovaný archanjelom Camaelom pre prípad kataklizmy, a transformoval ho na útočisko pre tieto bytosti. Zanechal množstvo tajných symbolov a odkazov, aby sa sem vedeli dostať. Rozsiahly podzemný komplex je plne sebestačný a dokážu ho rozširovať pre nových prišelcov, ktorí však v posledných rokoch prestali prúdiť, hoci nikto nevie prečo. Akoby éra odrezávania krídel skončila.