pátek 29. prosince 2023

Démonova zlodejka 13

 


Ďalší rok, ďalšie narodeniny. Tentokrát ich ale neoslavujem osamote - mám štyri fľašky alkoholu :D A áno, tortu som si tiež kúpila sama a plánujem ju celú zjesť - bez pomoci ;-)


Po niekoľkých hodinách opäť predbehli slnko a pred očami sa im zjavilo ligotajúce, vysvietené mesto uprostred púštnej zeme. Mammon spomalil, ako zachytil mágiu skenujúcu okolie. Camael ho už má na radare. Aj keď sa pokúšal upokojiť svoje emócie, pomyslenie že sa znovu uvidí s rodinou mu vyslalo do hrude príjemné teplo. Boli časy, keď nemali nikoho, len jeden druhého a pustú, nehostinnú planétu.

neděle 24. prosince 2023

Démonova zlodejka 12

 


Krásne sviatky všetkým mojim drahým čitateľkám (a žeby aj čitateľom?) kdekoľvek na svete sa nachádzate :-) dúfam že ste všetci v kruhu svojich milovaných, v teple a s množstvom dobrého jedla (a alkoholu). 

Mammon oznámil padlým anjelom, že sa na nejaký čas vzdiali, čo pre nich nebolo nijako prekvapivé. Boli zvyknutí, že ich patrón niekedy nebol doma celé mesiace. Ešte nebol pripravený povedať im celú pravdu. Potrebuje byť ich ochrancom pre prípad, že by ich objavili nebesia.

úterý 19. prosince 2023

Démonova zlodejka 11

 


Slnko zašlo. Mammon lusknutím prstov rozsvietil fakle okolo útesu a teplé svetlo mihotajúceho ohňa osvetľovalo prírodu okolo nich. Nerin vyrovnane stála na jednom mieste, zatiaľ čo démon sa prechádzal sem a tam, stále v šoku. Ani nevedel kde začať. Zastavil sa, pozrel na ňu, otvoril ústa, ale nevyšlo z nich nič. Vrátil sa k prechádzke.

čtvrtek 14. prosince 2023

Démonova zlodejka 10

 


Bolo skoré ráno, prvé slnečné lúče opatrne osvetľovali obzor, a more ticho šumelo pod útesom, na ktorom stála osamotená dvojica uprostred podivne bolestivej rozlúčky vzhľadom ku krátkej dobe, ktorú spolu strávili. Kim zabalil dva generátory do relatívne malého batohu, ktorý pomohol Nerin pripevniť na chrbát. Opäť bola vo svojej bojovej rovnošate, vlasy v pevnom drdole, žezlo pripravené.

sobota 9. prosince 2023

Démonova zlodejka 9

 



Nadišiel deň Nerininho oslobodenia z platformy. Všetky jej životné funkcie boli obnovené a ona sa cítila ako znovuzrodená. Kim jej pomohol zoskočiť a ona sa nadšene prešla po obvode miestnosti, aby si rozprúdila krv. Vďačne sa naňho usmiala. Bolo ľahké s ním jednať, keď obaja predstierali – ona že nie je princezná celého spoločenstva, on že nie je archdémon. Boli len dve náhodne nájdené bytosti. 

pondělí 4. prosince 2023

Démonova zlodejka 8

 


Kim si bol dopriať rýchly kúpeľ v neďalekom vodopáde filtrovanej vody. Rád by ho doprial aj Nerin, ale u nej sa o očistu postarali prístroje a ešte ju nemohol vypustiť von. Po ich rozhovore znovu zaspala a on zostal sám so svojimi chaotickými myšlienkami.