neděle 28. ledna 2024

Démonova zlodejka 19

 

Medzitým, Bajkonur, Kazachstan...

Miroslava upevnila posledné popruhy Vasilyho čierneho skafandra, na ktoré si nedosiahol. Stála za ním a dovolila si sekundu, keď sa jej obavy preliali do pohľadu. Bála sa o svojho kráľa, ale zároveň vedela, že ak majú mať šancu na záchranu, on je ten najpovolanejší. A ona ho v jeho neprítomnosti zastúpi na tróne. Len dúfala, že sa vráti v jednom kuse, pretože čo ako mala rada svoju prácu, ani za všetky peniaze sveta ho nechce nahradiť. Na to sa má príliš rada.

úterý 23. ledna 2024

Démonova zlodejka 18

 


Nerin sa zatočila hlava, keď z chladného počasia skončili kdesi v teple s odlišným tlakom. Podarilo sa jej však lapiť dych a oprela sa o... opevnenie?

Obzrela sa a v slabých lúčoch ranného slnka uvidela osídlenie obohnané hradbami. Na domoch sa leskli solárne panely a vzdušné turbíny a chodníky tvorili zvláštne dlaždice. Hradby strážili ozbrojené ženy a na stožiaroch viali vlajky so symbolom, ktorý zrejme niekde videla, ale netušila kde.

čtvrtek 18. ledna 2024

Démonova zlodejka 17

 


Nerin letela na sever, až sa dostala nad Európu – tentokrát kontinent. Kdesi uprostred našla horské pásmo a energia mučenej bosorky ju naviedla k jaskynnému systému v jednej z hôr. Na rovnej, mesačným svitom zaliatej kamenistej plošine zoskočila z žezla a to sa vrátilo v podobe hada na jej predlaktie.

sobota 13. ledna 2024

Démonova zlodejka 16

 

Keďže kupola nepokrývala kúpeľňu, Mammon vytiahol obrovskú vaňu do hlavnej miestnosti a naplnil ju horúcou vodou. Len čo všetkých vykopol a zamkol dvere, podišiel k Nerin skleslo sediacej na posteli. Ústa si vypláchla už šesťkrát, aby sa zbavila krvi, ale stále bola bledá ako stena.

pondělí 8. ledna 2024

Démonova zlodejka 15

 

Nerin si nemohla nevšimnúť hrôzu v očiach kráľa Vasilyho, keď odchádzal z porady. Postavili ho pred komplikovaný problém a on nemal na výber, než súhlasiť a riskovať vlastný život. Prišlo jej ho ľúto. Veľmi očividne sa na túto misiu nechcel dať.

středa 3. ledna 2024

Démonova zlodejka 14

 


Všetko dobré v novom roku holky, nech je lepší než ten predošlý a nech sa splnia všetky vaše predsavzatia!


Lucifer s Amirou sa premiestnili do Moskvy, kde sídli dvor ruských upírov a kde je zároveň základňa Tajnej polície, nezávislého orgánu nesmrteľných zameraného na odvracanie medzidruhových šarvátok. Predsa len je to sotva storočie, čo boli v rasovej vojne. Mier je naďalej krehký.