sobota 27. dubna 2024

Spútaní v čase - Prológ

 


To, že sa deje niečo veľmi, veľmi zlé, zistilo viacero nesmrteľných viacerými spôsobmi približne v tom istom čase. Archanjeli s archdémonmi dostali tú najhoršiu migrénu akú kedy zažili. Amira, Sophie, dokonca aj Noemi klesli na kolená a rozkričali sa, zatiaľ čo ostatní obyvatelia miest na oblohe sa museli oprieť o steny a nábytok, aby neomdleli.

pondělí 22. dubna 2024

Spútaní v čase

 


Nadišiel čas pradávnu vojnu archanjelov a archdémonov ukončiť. Keď sa to nepodarí prvýkrát, stačí len skúsiť znovu. A znovu. A znovu. A znovu. Takto to dopadne, keď sa ocitnete v časovej slučke.

Brie nesie svoj podiel na plánoch archanjelov skoncovať s ľuďmi. Tisícky rokov ukrývania však skončili v deň, keď sily nepriateľa vyhrali. A koho nájde uprostred všetkého chaosu? Noxa Ničiteľa, nepriateľa jej strateného ľudu. Muža, ktorý ju zviedol, oklamal a spôsobil jej vyhnanstvo. Muža, ktorý sa zmenil na svätca. Je ťažké v ňom vidieť zlosyna, keď ju zachránil z horiaceho pekla, postavil jej svätyňu a smúti za láskou, ktorá nemala byť skutočná.

Nox si žil svoj utiahnutý život, zmietaný vinou za zničenie celej civilizácie pre ich mágiu, než mu doň vpadla podivná žena, ktorá z neho má smrteľný strach a zatiahla ho do neustále sa opakujúcich desiatich dní. Ako ju presvedčiť, že už nie je tým monštrom, ktorým býval kedysi, keď sa zdá, že o ňom vie viac, než ktokoľvek iný na svete? A prečo je jediná, na ktorú reaguje jeho (doslova) mŕtve srdce?


Bytosti, ktoré kedysi stáli proti sebe, musia nájsť spoločnú reč vo víre predsudkov a nenávisti. Zámery archanjelov môžu konečne čeliť porážke, ale nebezpečná mágia krvi je na vzostupe...


středa 17. dubna 2024

Démonova zlodejka - bonusová kapitola 🏳️‍🌈

 


Vasily sa prebudil s tým, že zase sníval o tom, ako sa topí pod hladinou mora, padák ho sťahuje nižšie a nižšie a on sa nie a nie vyslobodiť.

Unavene sa posadil a pritisol si k telu vankúš, aby ho mohol zovrieť.

pátek 12. dubna 2024

Démonova zlodejka - Epilóg

 


O desať rokov neskôr...

 

Nerin sa prechádzala ulicami podzemného útočiska a pristavila sa pri každom, kto ju pozdravil. Už nepotrebovala obruč, pretože vďaka novej moci a Mammonovej snahe sa naučila štyri pozemské jazyky a rapídnym tempom pokračovala v ďalších.

neděle 7. dubna 2024

Démonova zlodejka 33

 


Lydia mala so Stefanom dlhú poradu po tom všetkom, čo sa na nesmrteľných nahrnulo. Napriek tomu, že bohyňa už Tajnú políciu nevedie, stále je ich najdôveryhodnejšou poradkyňou. Keď skončila, po zvyšok dňa sa zdržala v Moskve, než sa bude musieť vrátiť do podsvetia.

úterý 2. dubna 2024

Démonova zlodejka 32

 


Nadišla tretia noc Vasilyho a Stefanovho pobytu v oceáne a obaja vedeli, že je posledná. Obloha sa vyčistila a ranné slnko im odoberie posledné sily, ktoré v nich zostávali. Obaja boli spálení, oči vyštípané a červené od soli. Napriek tomu sa naďalej držali za ruky, pretože aspoň nechceli umrieť osamote. Všetko ich bolelo.