úterý 29. prosince 2020

Temná skúška 19

 


Holky, keďže dnes oslavujem narodeniny (sama doma s fľašou vína, pretože sa bojím, že by sa k oslavám nepozvane dostavil aj COVID), máte tu ako darček novú kapitolu ;-)

Bol to najpodivnejší let v Caseyinom živote. Obrovská metla mala niekoľko úchytov, na ktorých boli pripevnené laná, do ktorých sa zamotali Chmí s Brianom ako do padáka, a Casey ďalšími popruhmi pripútala Theresu k metle a pred seba, aby nespadla. Zatiaľ čo Brian aj Chmí by zvládli let vo vyšších sférach, ľudské dieťa by pri tej rýchlosti, tlaku a nedostatku kyslíka umrelo, preto musela letieť pomaly a nízko.

sobota 26. prosince 2020

Temná skúška 18

 




Brian nemal dobrý pocit z Caseyinej misie a len čo mu zmizla z dohľadu, oľutoval svoje rozhodnutie nehádať sa s ňou o risku, ktorý sa rozhodla podstúpiť.

Ale mohol jej to zakázať? Je to žena, ktorá mu môže premeniť penis na dikobraza. Nepotrebuje ochranu. Nepotrebuje pomoc. Je silná. Je to Casey.

pondělí 21. prosince 2020

Temná skúška 17

 



Casey sa vznášala v stratosfére na svojej metle a pozorovala sklenené mesto visiace  nad budúcou Kanadou. Okrídlenú postavu nevidela, ale to mesto ju fascinovalo. Ide skutočne o prvé nesmrteľné bytosti na Zemi? Sú legendy o nich pravdivé? Čo tu vlastne robia? A prečo zmizli?

středa 16. prosince 2020

Temná skúška 16


 

Casey s Brianom zúfalo potrebovali vypustiť paru. Celá situácia na nich doľahla a namiesto toho, aby ich to položilo, boli len naštvaní. Preto sa zhodli, že si dajú tréningový súboj na pláži, ktorú Casey celú premenila na jemný piesok. V tieni vysokých skál vytvorila pre Theresu malý záliv, kde bola plytká voda a ona sa tam mohla hrať a učiť plávať. Aj teraz veselo špliechala okolo seba a hádzala malé kamienky do vody.

pátek 11. prosince 2020

Temná skúška 15

 



Lucifer reálne uvažoval nad sťatím hlavy.

Svojej vlastnej. 

Ubehol celý deň a jeho migréna presiahla všetky hranice. Pred očami mal farebné bodky, ruky sa mu triasli a ani alkohol a štyri balenia ibuprofenu nepomohli. Celý bledý a zaliaty studeným potom sa premiestnil na najvyšší dvor upírov, kde vyhľadal Rebeccu, vládkyňu jesene a najvyššiu kráľovnú, ktorá ako jedna z mála pozná pravdu jeho existencie.

neděle 6. prosince 2020

Temná skúška 14

 




Briana prepadla zlá predtucha v momente, keď Casey pristála. Bola celá modrá, oči podliate krvou, studená ako ľad. Bol to však jej pohľad, čo mu napovedalo, že prináša len zlé správy. A možno ešte niečo horšie.

Drahé nebesia, takúto beznádej videl naposledy u Cateline keď naposledy vydýchla!

úterý 1. prosince 2020

Temná skúška 13

 



Zostrojiť metlu nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Casey to zabralo celý deň, ale aspoň mala zámienku, prečo sa vyhýba Brianovi. Ten sa znovu vydal na lov a ona zostala strážiť Theresu. Dieťa jej pomáhalo zbierať tenké halúzky v okolitom lese. Casey sa tiež rozhodla, že ju začne vzdelávať, keďže Theresa je vo veku, kedy by mala nastúpiť do školy. Preto, kým sa pľahočili lesom, bosorka čo najjednoduchšie vysvetľovala, prečo sú niektoré rastliny zelené a ako im pomáhajú dýchať.