neděle 31. ledna 2021

Temná skúška 26



Nasledujúci deň sa znovu vrátili do jaskyne na pobreží, primárne kvôli Therese. Dieťa toho zažilo priveľa a nechceli ju zaťažovať dianím okolo nich. Hlavne ju chceli ochrániť pred rozhovormi o zločinoch, ktoré sa stali dôvodom rebélie. Chmí s Asísom vypočuli každého jedného ducha, ktorý by im mohol poskytnúť informácie. Ukázalo sa, že takmer všetci sa pokúsili dostať po smrti k stvoriteľom, ale ani tí ich nevideli. Na druhej strane ale dokázali perfektne zmapovať Hyperboreu a nájsť ju na mape. Casey s Brianom prekvapilo, že sa nachádza kúsok od Afriky, v Indickom oceáne. Ešte väčším prekvapením bolo, keď zistili že kontinent je vlastne nadrozmerné plavidlo s pohonom a navigáciou.

úterý 26. ledna 2021

Temná skúška 25

 



Brian ju nahnevane pritlačil o skalu. „Naozaj si myslíš, že som ju chcel len pre to, že bola utiahnutá obeť neschopná povedať nie?“ vrčal jej na pery. „Alebo že z teba chcem mať jej kópiu?“

„Tak čo chceš, Brian, hm?“

čtvrtek 21. ledna 2021

Temná skúška 24

 



Casey vyšla z jaskýň na čerstvý vzduch, aby si schladila hlavu. Pod ňou stále prebiehali rodinné zvítania a masívna výmena informácií, ktorá snáď pomôže rebélii odraziť sa od dna. Začínala sa pohrávať s myšlienkou, že sa plnohodnotne zapletie. Čo ak oni s Brianom sú skutočne tá potrebná premenná? Je jedno, že sa nikdy nedostanú domov, ale v budúcnosti sú ich priatelia a rodiny. Nemôžu dovoliť, aby ich vykorisťovali títo maniaci, ktorí sú leniví ešte aj uvariť si večeru.

sobota 16. ledna 2021

Temná skúška 23

 



Casey, Theresa a Brian boli pozvaní na hostinu do bunkra vzbúrencov. A slovo bunker rozhodne nesedelo rozsiahlemu komplexu, v ktorom sa po prechode portálom ocitli. Steny boli hladké, natreté belasými a pastelovými farbami, so zavedeným osvetlením, komunikačnými panelmi, výťahmi, transportérmi a vzduchotechnikou.

pondělí 11. ledna 2021

Temná skúška 22


Nadišlo depresívne ráno. Casey by si najradšej išla lízať rany niekde do kúta, ale kvôli Therese sa obaja vzchopili a predstierali, že je všetko v najlepšom poriadku. Pripravili raňajky a zamestnali ju rozhovorom o všetkom a o ničom, len aby si nevšimla to napäté ticho, ktoré medzi nimi zavládlo.

středa 6. ledna 2021

Temná skúška 21

 


Casey znovu snívala o pekle, o tých strašných chvíľach agónie, keď sa napila z Acherónu, rieky bolesti. A tej mala v sebe dosť. Bolesť z bremena života, o ktorom ani nemala vedieť. Bolesť zo smrti, zo straty potomka, zo straty milenca.

pátek 1. ledna 2021

Temná skúška 20

 


Všetko dobré do nového roka, holky zlaté! Aj keď ani tento nevyzerá najlepšie, pevne verím, že na jeho konci budeme oslavovať bez reštrikcií, stresu a pri plnom zdraví!

Casey prikryla vyčerpanú Theresu, pobozkala ju na čelo a nechala ju spať, zatiaľ čo ona sa vrátila na pláž k Brianovi. Boli naspäť vo svojom príbytku, kam ich dopravil Asís v lietajúcom zariadení aerodynamického tvaru na magický pohon. Obom bolo trápne priznať, že ani ich najvyvinutejšia krajina nemá podobnú technológiu. Že prežili úpadok a prišli o mnoho vymožeností.