neděle 27. února 2022

Posledná z prekliatych 14

 


Lucifer.

Bývalý anjel. Prvý padlý anjel na svete.

Ako môže byť anjel zároveň archdémonom? To predsa nedáva zmysel.

Nemá snáď vládnuť peklu?

Pre všetko na svete, Lucifer!

úterý 22. února 2022

Posledná z prekliatych 13

 



Všetci traja pozreli na Lucifera, aby im odobril to, čo sa jej chystajú povedať. Amira pochopila, že čokoľvek sa dozvie, nebude sa jej to páčiť ani trochu.

„Na svete je množstvo nesmrteľných bytostí,“ začal Nero opatrne. „Niektoré sme považovali za mýty, kým sa nám doslova neobjavili pred očami. Ako napríklad Jazdci apokalypsy.“

čtvrtek 17. února 2022

Posledná z prekliatych 12

 



Amira sa cítila ako prerastený android. Luciano sa na pár sekúnd odmiestnil a vrátil sa s protiradiačným oblekom. Nasúkal ju doň a potom ich premiestnil kilometer pod povrch, kde na ňu zaútočilo teplo a tlak. Chvíľu sa spamätávala, než mohla premýšľať. Ako prvé si všimla rytiny na stenách. Potom dôkladne opracované chodby a miestnosti. V hlave jej dunelo, ale dokázala rozoznať cielenú štruktúru. „Pripadá mi to ako chrám,“ povedala, zhlboka dýchajúc.

sobota 12. února 2022

Posledná z prekliatych 11

 



Pokojný spánok nemala ani Amira. Zaspala síce rýchlo, ale myseľ jej začali trápiť sny. Utekala v nich pred ohňom, monštrom z ohňa. Horúce jazyky sa po nej načahovali, zalievala ju páľava a potom sa jej dotkla ohnivá ruka a privolala známu, neznesiteľnú bolesť.

úterý 8. února 2022

Hodina fyziky pre zvedavých ku kapitole 10

 



Zdravíčko holky!

 

Keďže v poslednej zverejnenej kapitole Poslednej z prekliatych som trochu načrtla určité komplikované procesy Luciferovho „zrodenia“, rozhodla som sa vám trochu priblížiť fakty, ktoré som nechcela rozpisovať priamo do kapitoly, inak by ste ju čítali ešte ďalšie tri dni :-)

 

pondělí 7. února 2022

Posledná z prekliatych 10

 



Na druhý deň sa ocitli v sanatóriu neďaleko Sevilly, Amira stále šokovaná z toho, že ju démon len tak premiestnil po tom, čo zverili Noemi najatej opatrovateľke, ktorá ju má naučiť Braillovo písmo a nový spôsob orientácie.

středa 2. února 2022

Posledná z prekliatych 9

 



Nasledujúce ráno bolo opäť skúškou trpezlivosti pre obe sestry. Noemi sa učila jesť, ale príbory boli úplne nepoužiteľné. Cítila sa maximálne ponižujúco, že musí jesť rukami. Rozliala dva poháre čaju a prevrhla nádobu s džemom. Amira sa nad ničím nepozastavila a pomáhala svojej sestre s hygienou, obliekaním a dávkovala jej potrebné lieky. Keď sa Noemina frustrácia stupňovala, rozhodla sa priviesť ju na iné myšlienky.