úterý 28. června 2022

Úsvit archanjelov 4

 



Ubehol mesiac. Mesiac tajných stretnutí, šepotania v kútoch, trénovania a zhromažďovania potrebného náčinia. Sophie za ten čas nabrala zdravú váhu a začala normálne komunikovať. Nie veľa, ale slová z nej prúdili ľahšie keď vedela, že za ne nebude potrestaná.

čtvrtek 23. června 2022

Úsvit archanjelov 3

 


Nedal jej pokoj. O dva dni ju našiel na dvore, ako opäť predstiera, že číta. Došuchtal sa na lavičku a napriek jej nepriateľskému pohľadu sa posadil. Nastavil tvár slnku.

sobota 18. června 2022

Úsvit archanjelov 2

 



O niekoľko mesiacov neskôr...

 

Dovolili jej vychádzky do záhrady! Nie je to úžasné? Po siedmich rokoch na tvári pocítila teplé slnečné lúče. Doktorka jej doslova nariadila pohyb na slnku po tom, čo uvidela alarmujúce hodnoty vitamínu D v jej krvi. Po týždňoch utrpenia na izbe, kde sebou v abstinenčných príznakoch zmietala, rozškrabala si kožu do krvi, vytrhla niekoľko prameňov vlasov a nezvládala ani vlastné vyprázdňovanie, mala pocit, že sa ocitla v raji. Nadýchla sa čerstvého vzduchu a kľakla si na zem, aby sa dotkla trávy.

pondělí 13. června 2022

Úsvit archanjelov 1

 

„Ako sa dnes cítiš, Sachiel?“

Vždy tá istá otázka. Vždy s tým menom. Sachiel. Akoby malo niečo znamenať. Akoby ho malo zmeniť. Tvrdia mu, že je anjel.

neděle 12. června 2022

Úsvit archanjelov

 





Sophie sa v živote zastal málokto. Preto skončila nesvojprávna, pološialená a zavretá v blázinci.

Alejandro má možno menší výpadok pamäte, ale rozhodne nie je nejakým archanjelom, ako mu tvrdí podivná cvokárka.

A tak sa obaja rozhodli utiecť...

 

Svet sa však intenzívne stavia proti nim. Sophie má za pätami políciu a špeciálne komando, Alejandro zase nesmrteľných. Boj o prežitie stojí viac, než je v ich silách. Až kým sa nevrátia staré spomienky. Až kým sa večný archanjel nerozpamätá. Až kým sa ľudstvo samo neodsúdi k prudkému pádu.

 

Pravidlá sa odrazu menia. Prastaré sily povstávajú a Sophie sa musí vysporiadať s desivou realitou – zamilovala sa do bytosti, ktorá mala v pláne vyhladiť jej druh. Tej istej bytosti ktorá tíšila jej slzy, chránila ju pred zabijakmi a objímala ju v tichu noci.

 

Najhoršie však je, že Sachiel absolútne nemá poňatia prečo chcel odstrániť ľudí – to však neznamená, že nepocítia silu jeho hnevu za všetko, čo urobili Sophie!



úterý 7. června 2022

Posledná z prekliatych - Epilóg

 



O niekoľko mesiacov neskôr...

 

Lucifer vzal Amiru do Petry. Pravidelne ju brával na výlety po celom Blízkom Východe, pretože sa nevedel nabažiť jej nadšeného výrazu keď dostala možnosť vidieť najstaršie pamiatky civilizácie. Keby ho o to požiadala, doslova by jej zniesol aj modré z neba.

čtvrtek 2. června 2022

Posledná z prekliatych 33

 



Lucifer s Amirou lenivo odpočívali na pohovke, zatiaľ čo Noemi bola zavretá v izbe a telefonovala s rodičmi. Amira si užívala Luciferovo objatie, keď sa ozval zvonček. Nespokojne zamrmlala, keď archdémon vstal, aby šiel otvoriť. Hneď však spozornela, len čo zaznelo:

„Ty do tohto bytu viac nevkročíš, somár!“ A dvere sa zaplesli, až to otriaslo stenami.